31. srpna 2008

Před dopadem hurikánu Gustav

Známý meteorolog a výzkumník atmosférických jevů Scott Stevens glosuje blížící se dopad hurikánu Gustav jako uměle vytvořenou meteorologickou událost.

Je Gustav druhá Katrina?

Scott Stevens, 30. 8. 2008

http://weatherwars.info


Podobnosti, alespoň v tomto raném stádiu vývoje Gustava, si nenechala ujít ani mainstreamová média.

Po devastaci Nového Orleansu, která byla dovolena Katrině, když ke škodám došlo zejména po zvláštním explozívním „selhání“ zátopových hrází, prohlásil jsem v několika interview, že se domnívám, že New Orleans by se neměl stavět znovu. Měla by se věnovat pozornost pouze původnímu New Orleansu, Crescent City. Zbytek města, jak ukáže brzy moudrá předpověď, by se měl ponechat na pokoji a vrátit přírodě. Tam jsme nikdy nepatřili a nepatříme. Ta půda, by byla lépe využita jako nárazník, jako mokřina pro budoucí ochranu před bouřemi. 

Stále se hluboce podivuji, jak pomalá byla nová výstavba. Dosti výstižné slovo pro návrat New Orleansu k jeho bývalé slávě je „žalostný“.

Pokud kdokoliv, kdo řídí globální meteorologické operace, chce udělat schválnost, ukázat příklad nejhlubšího úpadku Bushovy vlády, očekávejte dopad Gustava v úterý 2. září 2008 asi do 75 mil od dopadu Katriny – možná vychýlený trochu na západ od ní. Nejhorší starost ve scénáři je, že bouře se obrátí na západ dříve, než se prožene pobřežím Zálivu od ústí Mississippi až do Hustonu v Texasu. Ach jo!

Po straně doufám, že budu mít v bodě dopadu jednoho ze svých spolupracovníků, aby tam shromáždil měření o magnetickém poli generovaném obrovským elektrickým motorem zvaným Gustav. Ještě nevím, jestli bude tak hloupý nebo statečný, aby strkal hlavu do tohoto historického meteorologického jevu.

Úplně nový neworleánský systém zátopových hrází je na tom hůř než předtím, než ženijní vojsko inženýrů přestavělo 220 mil těchto hrází. Teče to... Pokud to teče ve slunném májovém dni, pak bůh pomáhej těm, kteří jsou závislí na tom, že hráze udrží vody zátoky během bouře kategorie 2 či větší. Pumpy to prostě nemůžou vydržet!

Můj názor na hurikánovou sezónu 2008 byl ten, že z ropy a přírodního plynu se dá vydělat při dnešních cenách příliš mnoho peněz, aby někdo chtěl příliš zavřít existující produkci. Škody vyvolají nárůst cen řekněme ze 115 dolarů na 150 dolarů za barel (zisk 25%), ale 25% produkce je zavřeno kvůli silnému dlouhodobému poškození ropné infrastruktury; hra je potom z hlediska producentů ropy k ničemu. Naproti tomu veškerá globální produkce OPECu pokračuje dál, takže OPEC vydělává od 25% více na své středovýchodní či jihoamerické produkci a producenti pěkně rejžují. 

Dostávám stále emaily s dotazy, zda některé meteorologické události či katastrofy jsou zmanipulované. Řeknu vám to jasně, zcela jasně... Můj názor dle mých pozorování mnoha meteorologických jevů na celém světě je ten, že 92-96% počasí nad Severní Amerikou, Evropou a Austrálií je neustále manipulováno. To znamená, že převážná většina veškerého počasí je dnes porušena těmito technologiemi. Čím větší je meteorologická událost, tím větší byl záměr udělat velkou událost! Hurikány nejsou již dávno vedlejším produktem či přirozeným procesem.

To znamená, že VŠECHNY velké meteorologické pohromy jsou uměle vytvářeny a je jim dovolováno, ba dokonce jsou podporovány, aby k nim došlo. A tak tomu bude, dokud se masy „zbytečných jedlíků“, jak nás nazývá Henry Kisinger, neprobudí a nezačnou mít skutečný vliv na záležitosti světa.

Příště Hanna...

Oko hurikánu Gustav 30. 8. 2008


Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.