20. března 2009

Ubývá nám slunečního svitu?


(Obrázky: Zrovna dnešní satelitní snímky docela dobře dokumentují moje pozorování. Kliknutím zvětšíte, nebo si najděte na netu animace, sat24).

Protože se už po několikáté v krátké době dočítám, jak nám ubývá slunce, nebo že nám "vypnuli slunce" (viz dnes na Osudu), mám k tomu pár postřehů. Nevidím to tak jednoznačně. Sleduji satelitní snímky nad celou Evropou denně, takže vidím například, že:

Z pohledu České republiky, která v letošní zimě patří do oblasti manipulací zastiňujících oblohu, je to pravda. Celou zimu nám zde výrobci mračen zatahují i veškeré tlakové výše důkladnými mračny, z nichž se snaží vymámit co nejvíce srážek. Jsme v tom spolu s Beneluxem, Německem, Rakouskem, Polskem.

Naproti tomu Iberský poloostrov nemůže říci, že by mu zastiňovali slunce. Po celou zimu tam mají uměle držené jasno (sem tam pár chemtrails na odpuzení oblačnosti). Mrakům z oceánu není dovoleno k nim vstoupit, Španělům určené srážky jsou obvykle hnány na sever přes Velkou Británii a pak přes Benelux do Evropy až k nám... Nebo jsou nad oceánem či až nad pevninou rozvibrovány - zničeny. (Krátká dešťová epizoda vyvolaná ogiftováním části území a uměle vytvořená nevídaná sněhová bouře coby výjimky zřejmě potvrzují tento scénář.) Tady je odkaz na video, snad trochu ilustrující, co myslím.
http://www.youtube.com/watch?v=5xB8eGoNEIc&feature=channel

Přechodnou oblastí je Francie, která pomáhá udržet odstup mezi Španělskem a naší oblastí, takže jak se zdá, jasno i zataženo se tam vyskytují stejnoměrně a nemůžou si tedy moc stěžovat.

Zajímavou oblastí je Itálie. Zdá se, že je obzvláště dobře vybavena meteorologickými zbraněmi, které byly zkoušeny zejména na začátku letošní zimy, kdy jsme zde měli permanentní proudění od jihozápadu (dokud bylo normální počasí, bylo to vzácné.) Ale na teplejším vzduchu, který s tím proudí, se špatně dělaly sněhové bouře, takže se přešlo k nahánění mračen do Evropy od severu/západu/Ruska. Itálie čeká na svou příležitost zase v létě, kdy se vyrábějí umělé bouře (konvekce). Na ty jsou tam mistři a posílají je rádi do naší oblasti (naše zařízení jim vydatně pomáhají.)


Jiné oblasti nesleduju, ale zkuste říct třeba v třeskutě jasné vyprahlé Austrálii, kde probíhají zřejmě podobné manipulace jako nad Iberským poloostrovem, že ubývá slunce ...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.