29. května 2009

Jak se chránit před vyzařováním mobilního telefonu



Zde jsou nějaké francouzské rady opět od Next-up. Mnohé z nich známe, a mnohé taky nedodržujeme. My sice máme orgonitové knofliky, které vstřebávají záření, ale přece jen ... všichni ho nemají. Češi jsou údajně přeborníky v počtech mobilů i v době jejich používání. Myslím, že i procento dětí neustále si hrajících s mobilem je u nás vyšší než kdekoliv od nás na západ . Rizika si neuvědomuje skoro nikdo. Tyhle rady obsahují věci, které mě taky nenapadly - třeba o telefonování při jízdě. A vzpomínám, jak před několika málo lety, když byl mobil ještě vzácností, mě před jeho používáním varoval můj léčitel ...



12 základních rad pro používání mobilního telefonu, abychom byli co nejméně vystaveni záření.


1. Používat sluchátka (handsfree), mít přitom telefon ve vzálenosti alespoň 20/30 cm od těla, abychom omezili vyzařování na sebe, omezit počet hovorů a omezit délku jednoho hovoru max. na 6 minut (doba, kterou tělo potřebuje k autoregulaci).

2. Nenosit telefon na těle ani přepnutý do pohotovostního stavu, netelefonovat ve vzdálenosti méně než 1 metr od jiné osoby za účelem zmenšení vlivu „pasívního telefonování“.

3. Silně nedoporučovat užívání osobám mladším 15 let (je to fáze růstu, tkáně jsou slabší, vyzařování je pro ně škodlivější, zejména pro mozek, pro hematoencefalickou bariéru, pro vaječníky atd.).

4. Nedoporučovat užívání mobilního telefonu starým osobám a všem oslabeným osobám (vyzařování dále zeslabuje organismus), ani těhotným ženám (plodová voda, v níž se vyvíjí embryo a pak plod, silně absorbuje záření).

5. Telefonovat jen v optimálních podmínkách příjmu, zásadně nevolat v místech s omezenou dostupností, jako výtahy, podzemí, karavany, metro, autobus atd. – síla vysílání i příjmu se tam až zdesetinásobuje.

6. Netelefonovat při cestování, včetně vlaků, protože anténa mobilu musí neustále vyhledávat spojení a tím se vyzařování až zdesetinásobuje.

7. Netelefonovat ve vozidle, které tvoří tzv. Faradayovu klec, a ta maximalizuje škodlivé účinky vyzařování, a to nejen na uživatele, ale na všechny pasažéry, zejména na děti. Za účelem volání je nutné vystoupit z vozidla.

8. Nenechávat mobil zapnutý v noci vedle postole, protože i v pohotovostním modu se mobil fázově napojuje na anténu.

9. Když si kupujete mobil, pořiďte si takový, který má ukazatel SAR (Specific Absorption Rate) (nejvyšší možná absorbce do lidských tkání) co možná nejnižší. (Nižší než 1,1W/kg na oči a tváře.) Pořiďte si mobil s viditelnou anténou, protože i když je méně elegantní, viditelná všesměrová anténa vyzařuje optimálním způsobem a tedy menší silou než anténa integrovaná v mobilu. Dejte přednost kritériu zdraví před vzhledem.

10. Nedoporučit užívání mobilu všem osobám, které mají na těle kovové předměty, magnetické i nemagnetické, jako amalgámy, protézy, zubní aparáty, piercing, náušnice, brýle. Nedoporučení se vztahuje i na uživatele chodítek, invalidních vozíků a berlí. To vše je za účelem vyhnutí se odrazům, zesílení, zahřívání, pasívnímu vysílání, atd.

11. Používat osobní mechanické ochrany proti vlnám (clony, kufříky), které mají údajně pozitivní vliv.

12. Co nejvíce používat místo mobilního telefonu pevnou linku, která nemá žádné vyzařování a na níž je nyní volání (ve Francii) po většinu času ZDARMA a neomezené, s internetem, a to i do zahraničí.

2 komentáře:

  1. Georgovy orgonitový knoflíky jsou na hovno! Vždyť jsme o tom přece mluvily? o.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Orgonete, minulý měsíc jsem v práci šíleně volala.. a teď nemůžu pomalu přiložit mobila k uchu... Nejen, že cítím závrať, jak na horský dráze, ale je mi fakt dost blbě, když mám volat víc jak minutu...Tady ten nade mnou říká, že knoflíky jsou na prd.... Docela jsem se k nim upínala... Můžou mi pomoct, abych mohla používat mobil??? Čtu: http://www.vedy.sk/sk/prikazania_bohov.php a blesklo mi hlavou, že tyto věcičky možná už používali ti před námi....A nějaký Levašov, atd.,...jsou dědicové, aby nám vše předali..... Protože jsme Slované a ti přišli kdysi z hvězd... Před 20lety mi o tom vyprávěla tchýně, která měla maminku, která o tom hodně věděla... Jenže obě už jsou mrtvé, abych se jich zeptala... Babi mi vyprávěla o velkých lidech a moc chtěla do Mexika na náhorní plošinu Nazca. Vždycky její vyprávění znělo jako pohádka, ale když se koukneš na foto na těch slovenských védách.... Tak si uvědomíš, že je to prostě realita... A oni přijdou zas... Aby nás chránili...
    Prosím, napiš, jestli mi orgonitový knoflík pomůže - buď sem, nebo na: veronika.triznova@email.cz

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.