23. června 2009

Počasí jako byznys a Wimbledon

Dnes máme u nás prověrku přívalovým deštěm. Zatím se držíme myslím dobře, jen mě mrzí, že se zatím nedostalo více orgonitu na Novohradsko, takže se to tam trochu rozvodňuje, ale nic velkýho ... (Nechci to zakřiknout, ještě přes nás půjdou konvekce nafoukané navečer nad Polskem - tak bacha v Beskydech.)

(Foto: všimněte si udržování zóny hezkého počasí nad Britskými ostrovy. Lépe je to vidět na časové smyčce - SAT24. Všimněte si pravých úhlů.)

Ráno mívám takový rituál, že zkouknu satelity. Na cizí země se vždycky nedívám, ale dneska trochu jo. A hele, nad Britskými ostrovy je nějaké pěkně počasí ... Divný, říkám si, tam je skoro vždycky hnusně ... ty mraky, co jsou odkloňovány od Španělska, míří obvykle na sever, a pak je ženou přes Británii do střední Evropy. A dneska ne. Kolem ostrovů je dokonce jakési pásmo bezoblačnosti.

Večer se koukám na televizi, aha, je Wimbledon. A zase se mi tam zdá nějaký ideální počasí. Tak si říkám, co jestli si to počasí koupili? (Dost se mluvilo o tom, že Čínani si udělali počasí na olympiádu, tak nějak se to bralo s despektem, ale ono to tak skutečně bylo ...) Předpověď počasí na zbylé dny na stránkách Wimbledonu je ideální, a tentokrát věřím, že se trefí...

Co potřebuje taková velká sportovní událost, kde jde mimo jiné o velký prachy? Hlavně dobré počasí. A když dostanou pořadatelé nabídku zajištění slunečna a příjemné teploty, byli by bláhoví, aby odmítli zaplatit. To možná poprvé nevěří, ale ono se to roznese, že kdo si nezaplatí počasí, může tak leda plavat...

Ovládání počasí ve větším měřítku (státy) je v současné době na takové úrovni, že je lze prodávat. Přesnost akcí odhaduju na 95% i více.

V mikroměřítku to možná ještě tak úplně přesně neumí zařídit, aby v Horní Dolní napadlo ve 14.30 20 cm 5centimetrových krup, aby to zničilo jejich úrodu meruněk a nemohli konkurovat Velké Dolní. Ale i to umí tak odhadem na 50%. To už se dá taky prodávat. (Tady jim to vydatně kazíme orgonitem.)

Takže kdo další než pořadatelé sportovních akcí koupí počasí? Myslím, že zaručeně majitelé hotelů a pláží, co žijí z turistického ruchu. Ale nesmí být děsné vedro, nýbrž příjemně, takže za příplatek jim tam budou denně foukat protisluneční clonu z haarpových mraků - přesně tak to bylo loni v Itálii ... clona přesně nad pláž.

Opačný postup pak můžeme nazývat klimaterorismem - zaplaťte, nebo vám to tam spláchneme povodní/atd. Nebo klimakriminalita - zaplať, a my jim to tam rozmlátíme kroupama ...

Loni v začátcích mého orgonitového působení mě třeba zaujalo, že při letecké akci nad místním letištěm nepršelo, ačkoli všude kolem lilo - nad letištěm byly takové divné nahuštěné mraky, jako je ten nový "asperatus", které to jakoby držely ... už tenkrát mě napadlo, že si to letci zařídili u kolegů mrakovýrobců, aby mohli lítat... tenkrát se mi lidi hodně smáli, ale teď mi to připadá čím dál reálnější.

A jistě se najde ještě mnoho dalších situací, kde se dá počasí prodávat. Tak to sledujme, jestli to tak skutečně funguje, jak si tady fantazíruju.

6 komentářů:

  1. zdar ,mohol by si trochu viac popisat o sylfoch ?

    OdpovědětVymazat
  2. hh, wimbledon konci tusim 5.7 tak potom by uz mohlo byt krajsie snad :)

    OdpovědětVymazat
  3. zdravim, stranky sleduji asi 2 mesice. jsme skeptik vetsine veci neverim, ale ctu, uvazuju o tom...tady tato uvaha uz je opravdu pritazena za vlasy...Organizatori Wimbledonu si objednavaji pocasi? To uz je moc si myslim....

    OdpovědětVymazat
  4. Možná je to moc, možná ne... Potenciál na to výrobci počasí rozhodně v současné době mají.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to se muzez podivat jeste na web http://www.matrix-2001.cz/ a bude se ti jeste vyc tocit hlava.
    Orgonit web je jen takova oddechovka ale matrix to je bolehlav.
    Vrele doporucuji je to jeden zmich nejoblibenejsich webu.
    Richelieu

    OdpovědětVymazat
  6. Ano matrix J.Chvátala nemá chybu, jsem tam denně. Aerosmith.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.