27. září 2009

Zvukové zbraně proti protestujícím na G20 v Pittsburgu

V Pittsburgu v pátek skončila schůze G20, pro nás tak odlehlé téma, že českým médiím téměř nestálo za zmínku, snad jen idnes něco málo... Na schůzce měly hlavy států v čele s Bombamou domluvit nový ekonomický pořádek.
Samozřejmě se tam sešlo i pár stovek (možná tisíc) protestujících a tak to byla vítaná příležitost pro policii (a prý poprvé v USA i vojsko - Národní gardu), aby vyzkoušela veškerou techniku na ovládání davu. Je z toho spousta videí na youtube. Odtud i jedno video ilustrující rozhlasový komentář (reportáž)
Alexe Jonese (PrisonPlanetTV), o tom, že zde byly poprvé v USA použity na zastrašení a rozehnání davu vojenské zvukové zbraně. Překlad není myslím důležitý... prostě jsme pod "zvukovým útokem". (Nevím, jestli ty obrázky robotů jsou skutečnost nebo recese, ale Alex Jones je poctivý dokumentátor, spíš věřím, že si to opravdu někde našel a že to většinou má k něčemu sloužit.)
No, kdo byl na poslední pražské demonstraci proti radaru, ví, že jako zvuková zbraň se osvědčuje i helikoptéra nad lidmi ... zkušení demonstranti si, jak je vidět, stejně nosí brýle proti slznému plynu, tak přiberou ještě špunty do uší...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.