5. prosince 2009

Orgone-ite a X-periment s jeho účinností

"Orgone-ite" není fór, pokud čtete EW, tak možná víte, že Georg Ritschl z Orgonise Africa měl nedávno problémy s „vynálezcem orgonitu" Karlem Welzem, který si nechal patentovat ochrannou známku „orgonite“ a "orgone". Všechny, kdo používají tento název, prohlásil za zloděje, a nechal např. stáhnout z netu reklamy na Georgův obchod nabízející „orgonite“ jako porušení značky. Problém je, že Welz není gifter, je to prachsprostý kšeftař (a ty jeho přístroje by mi spíš naháněly strach) ... 
Georg si tedy s tímto svým krajanem chvíli dopisoval ve smyslu, že není možné udělat ze slova „orgonite“ ochrannou známku, protože je to obecně užívané pojmenování, pak to vzdal a na svém webu přepsal orgonite na Orgone-ite. Vyslovuje se to stejně, každý ví, o co jde, a funguje to, což je hlavní. Georg důsledně ve svých textech používá formu orgone-ite, já na to kašlu, vzhledem k tomu, že čeština má koncovky, které nás spolehlivě ochrání před podezřením z „neoprávněného užívání obchodní značky“, a ostatně nejsem obchodník.

O Georgovi píšu proto, že nedávno udělal experiment se svým knoflíkem chránícím před zářením z mobilu, aby prokázal jeho účinnost. To by nás mohlo zajímat. Zde je Georgův článek s pokusem. (Na původním odkazu najdete více fotek.)




Na počátku naší kariéry obchodníků s orgonitem jsme sami sebe chápali jako součást rozvíjejícího se hnutí aktivních gifterů, kteří byli spojeni prostřednictvím několika internetových fór. Každý znal každého a věděl, o čem je řeč. Bylo to proto, že orgonitový gifting měl charakter kolektivního objevu.
Později jsme začali pokusně sondovat, zda je možné udělat z orgonitu obchod, nejprve za účelem podpory našeho návykového giftingového chování, a pak to čím dál více mělo nahradit naše ostatní ekonomické aktivity a rozrostlo se to do skutečného podnikání, které nyní vydělává na chleba po mou rodinu a 6 dalších lidí, kteří jsou našimi zaměstnanci. To znamená, že musíme rozšiřovat naši klientelu i na ty, kteří nejsou ještě „přesvědčeni“, kteří nesledují naše dobrodružství po celá léta.
Když mluvíme s novými lidmi, automaticky se vynoří otázka důkazu.
Čas od času se musíme převléknout za výzkumníky, abychom ověřili, že to, co intuitivně cítíme, může být prokázáno objektivním a opakovatelným způsobem. Často se mě ptají, jak vím, že Minishield  (knoflík na mobil) nebo jakýkoli další orgonitový prostředek funguje?
Po pravdě řečeno, až do nedávna jsem na to nemohl jednoznačně odpovědět. V podstatě jsme se spoléhali na zpětnou vazbu od ostatních alternativních léčitelů, kteří testovali Minishield metodami, jako je kinesiologie, a v jednom případě mikroskopií tmavého pole. Také jsme předpokládali, že malý kousek orgonitu bude mít na malý mikrovlnný vysílač podobný účinek jako TB na věž mobilního telefonu, podle prostého principu zmenšení. Cítíme, že tato analogie je oprávněná a že účinek TB na vysílací věže je dobře dokumentován.
Ale přesto, s tím, jak získáváme stále více nových zákazníků, kteří nesledovali vývoj orgonitového giftingu od začátku, je potřeba jednodušší a přímější důkaz.

Precedent, který nás inspiroval

Když jsem navštívil v r. 2005 Německo, dostal jsem výtisk časopisu NET (Neue Energie Technologien), kde dr. Grunberg zveřejnil velmi přesvědčivý Pokus k testování různých „neutralizátorů radiace“ pro mobilní telefony (myslím, že založený na tachyonisovaném materiálu).
V tomto pokusu byly připraveny 3 vzorky vody. První byl ozářen dvěma vzájemně si volajícími telefony bez jakékoli ochrany. Druhý byl ozářen dvěma telefony majícími testovanou pomůcku. Třetí vzorek byl držen odděleně a nebyl vůbec ozářen.
Pak byly těmito 3 vzorky vody zalévány 3 stejné vzorky semen ke klíčení.
Je zajímavé, že dr. Grunbreg zjistil, že semena zalévaná vodou ozářenou „chráněnými“ telefony klíčila lépe a zdravěji než zcela neutrální kontrolní vzorek. Samozřejmě mi to hned připomnělo obecná pozorování všech gifterů orgonitu, kteří ogiftovali telefonní věže (říkáme jim vysílače smrti) prostými orgonitovými towerbustery, které přeměnily věže ve zdroje pozitivní orgonové energie (POR) a vytvořili tak situaci lepší než prosté zlikvidování věže.
Pokusy s růstem rostlin byly také často užity mnoha jinými k dokázání účinků orgonitu.
Úvahy jsou prosté a přímočaré: jestli orgonit skutečně posiluje životní sílu, mělo by to ukázat měřitelné výsledky na růst a zdraví rostlin.

Jiné experimenty s růstem rostlin

Mnozí další užili experimentů s růstem rostlin jako důkazu účinnosti orgonitu. Nedávno provedl takový veřejně publikovaný výzkum pan Barker z Brightonu v Anglii. Výzkum byl publikován ve Fortean Times, č. 249, str. 24, dostupný na www.forteantimes.com. Pan Barker, původně skeptický organický farmář, provedl několik systematických pokusů se srovnáváním růstu rostlin a klíčících výhonků v přítomnosti orgonitu a bez ní. K jeho překvapení ve všech případech zjistil, že vzorky vystavené blízkosti orgonitu vykazovaly mnohem lepší růst a zdravější vzhled. Článek a obrázky z anglických novin v čitelné podobě zde.

Pokus s Minishieldem
Inspirováni těmito precedenty jsme provedli toto:

14. 11. 2009


Vzorek vody č. 1 jsme ozařovali půl hodiny vzájemně si volajícími mobily.



Vzorek vody č. 2 jsme ozařovali více než 30 minut dvěma mobily s Minishieldy. (Přesně 42 minut, protože jsem je zapomněl vypnout.)

Další fotografie (pozn. Org.: zde neuvádím, možno vidět v originále článku) ukazuje trvání vystavení radiaci pro oba vzorky. To proto, aby náš argument byl silnější, pokud vzorek č. 2 ukáže lepší výsledky než č. 1 nebo neutrální č. 3.

Vzorek č. 3 je obyčejná voda z vodovodu.

Použili jsme 3 vzorky cizrnových semen, odměřili jsme je malým šálkem na kávu, aby byly všechny stejně velké.
Všechny vzorky byly nejprve zality vodou, asi tak 1 cm nad okraj semen, a ponechány přes noc, jak se to dělá při běžném klíčení.

15. 11. 2009


Všechny vzorky nasákly přes noc vodu stejně. Od té doby pak byly dvakrát denně zalévány každý svým vzorkem vody.

20. 11. 2009


To jsou všechny vzorky po 5 dnech. Nejlépe vypadá vzorek č. 2.

Vzorek č. 1 nevypadá příliš šťastný, některé z výhonků už začaly trochu zahnívat. Celý vzorek vypadá trochu slizký. Překvapivě (anebo ne?) vzorek zalévaný vodou ozářenou telefony s orgonitovým Minishieldem vypadá lépe než vzorek s vodou z vodovodu. Zdá se, že má i ve sklenici větší objem. Mnoho zelených listů je připraveno k rozvinutí. Kontrolní vzorek 3 vypadá v pořádku, ale ne v tak dobrém zdraví jako č. 2. Je zajímavé, že na začátku se zdálo, že nejrychleji klíčí vzorek 1. To mi jaksi připomnělo „falešné uzdravení“ často viditelné na pacientech při chemoterapii nebo antiretrovirové terapii.


Vzorek 1: všimněte si mnoha zahnědlých a zahnívajících výhonků. Váha 148 g.


Vzorek 2: nejzdravější vzhled, nejvyšší obsah biomasy – váha 165 g.


Vzorek 3: výhonky vypadají zdravě, ale ne tak silné a vitální jako vzorek 2. Váha 150 g, o maličko více než vzorek 1.

Kterým vzorkem chcete být? Teď už je to jen řečnická otázka.

(Poznámka Orgonet: následují reklamy, to nemusím překládat. Minishield si můžete objednat od Georga, jistě ho udělá i někdo z našich výrobců, nebo si ho snadno vyrobíte sami podle návodu zde na blogu.)

2 komentáře:

  1. Super, teď už to jen několikrát zopakovat, zkusit jiné mobily, jinou polohu při volání atd. a může to mít nějakou vypovídací hodnotu :) ale i tak to potěší.

    OdpovědětVymazat
  2. Minishield je super vec, kde si ho mozem kupit v ramci Slovenska alebo Ciech?

    Janette

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.