23. prosince 2009

Orgonitová inspirace z Finska

Na finském orgonitovém fóru (dík za odkaz) mají krásné fotky, tak ať poslouží coby inspirace ...
a
přání hezkých vánoc!

http://www.orgonisaatio.proboards.com/index.cgi?board=watch&action=display&thread=80


Předběžná bilance prosincového klimateroru v Evropě - slušná

10. 12. 09 jsme tady publikovali článek o tom, jak v Evropě začíná plánovaná klimateroristická zimní bouře. Dnes už můžeme udělat jakousi její bilanci, i když není ještě všemu konec. Na závěr ještě máme být zaliti do ledu. Pokus o to se dnes u nás v ČR právě děje, a opět se zdá, že kraje obložené orgonitem se zatím do tisku coby nesjízdné kvůli ledovce nedostaly ....

Jak to meteoinženýři dělali? Zavedli sem pás proudění ledového arktického vzduchu široký přes celou Evropu. Nad/pod něj pak od jihovýchodu či jihozápadu nasouvali pláty vlhkého teplejšího vzduchu, které napomohly vydatnému sněžení, které bylo samozřejmě založeno uměle... Když je nyní Evropa dostatečně vychlazená, uměle založené srážky na pásech teplého vlhkého vzduchu padají ve formě deště a vytvářejí na zmrzlé zemi ledovou krustu ...Na fotce je vidět typický dlouhý pás v severojižním směru, který vede proudění ledového vzduchu. Jinak je to vše dobře sledovatelné na animacich, ale to se mi sem nevejde.

Takže, v měřítku Evropy je prozatímní bilance této akce velmi slušná, jak dokládá shrnutí převzaté z Press TV 23. 12. 2009.
Rozdávejme orgonit. Protestujme proti klimatickým zbraním, které jsou schopny přivést extrémní počasí kdykoli na jakýkoli cíl a denně to provádějí. Globální oteplování je jen zástěrka klimaterorismu.


http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=114461&sectionid=3510212

V Evropě již zemřelo více než 100 lidí v důsledku vlny chladu

Mrazivé teploty v Evropě způsobily uzavření letišť, zrušení letů, zpožděni vlaků, autobusů a podzemních drah.
Již více než 100 lidí na tomto kontinentě umrzlo v extrémních meteorologických podmínkách.
Chladné počasí a husté sněžení nemohly přijít v Evropě v horší dobu, kdy tisíce lidí cestujících na svátky uvízly v důsledku zrušení vlakových a leteckých spojů.
V Německu bylo v pondělí uzavřeno letiště ve Frankfurtu – třetí nejrušnější v Evropě – po čtyři hodiny v důsledku zledovatělých letištních ploch a uvízlo tam přes 8 000 pasažérů. Letiště se znovu otevřelo v úterý, ale stále trvají zpoždění a zrušení letů.
I berlínské letiště Tegel Airport bylo v úterý krátce uzavřeno pro mrznoucí déšť a několik letů bylo odkloněno na letiště Schoenefeld. Letiště v Londýně, Miláně a Duesseldorfu také prožila uzavření.
V Moskvě, kde teploty spadly v minulém týdnu na -26°C, přinesly relativně vyšší teploty -13°C husté sněžení v ruském hlavním městě, kdy sníh zakryl Rudé náměstí a Kreml. Na vyčištění ulic bylo prý nasazeno více než 9 000 sněhových pluhů.
V Polsku v prosinci umrzlo téměř 50 lidí, většinou bezdomovců, když teploty klesly až na -18°C. Policie udává, že v sobotu umrzlo 15 lidí.
Ukrajina hlásí 27 mrtvých. V Česku zemřelo více než 10 lidí a z několika míst byly hlášeny rekordní mrazy.  (Pozn. Orgonet: Včera při obědě bylo osobami neznalými konspiračních teorií podotknuto, že televize Nova vybírala teploty jen odněkud, jak se jí hodilo, aby dokázala ty strašlivé mrazy ... zdá se, že je to běžná televizní taktika.)
V Německu, kde teploty klesly až na -33°C, zemřelo 6 lidí. Ve Francii bylo zrušeno 40% letů v Paříži, snih pokryl středomořskou pláž v Nice. Minimální teploty dosáhly někde -23°C.
I z Francie je hlášena smrt dvou bezdomovců.
(Pozn. OrgoNet: Všimněte si, že nejvíce bezdomovců zemřelo ve východní Evropě. V západní Evropě buď tolik nejsou, nebo je o ně postaráno, nebo tam byl menší mráz - ale to nebyl.)
Zrádné dopravní podmínky způsobily zmatek i na železnici, silnicích.
V kuriózní nehodě během víkendu normálně spolehlivý Eurostar, vysokorychlostní železnice spojující Londýn a Paříž, uvěznil tisíce pasažérů v tunelu pod Kanálem – v nejdelším podmořském tunelu na světě – po 16 hodin.
Někteří pasažéři museli ujít dlouhou cestu ve tmě, aby se dostali ven z tunelu.
Byly zrušeny tucty letů do a  z Německa, Francie, Španělska, Británie, Belgie a dalších evropských zemí, což způsobilo obavy pasažérů, že se nedostanou domů na svátky.
Nehody a masové výpadky proudu (například v Bulharsku) přispěly k neobvyklému chaosu.
50 lidí bylo zraněno, když vlak narazil do zarážky v chorvatském městě Zagreb. 36 lidí bylo zraněno, když se na zledovatělé silnici otočilo auto a vykolejilo osobní vlak v Paříži.

22. prosince 2009

Oteplovací propaganda opět zneužívá dětí

V článku použité úvodní video pro Kodaňský summit o klimatu mě opravdu nadzvedlo. Tak sprosté zneužití dětí ... A to ani pan Furedi, co o tom napsal hezký článek, který překládám, nebere v úvahu to, čím my na tomto blogu běžně žijem:  
Žádné globální oteplování neexistuje, je to obrovská lež sloužící k zavedení globálního světového řádu. Divné chování počasí a všechny přírodní katastrofy - vodní i suché - jsou způsobovány uměle, klimatickými zbraněmi vojenskoprůmyslového komplexu snažícího se zahnat vyděšené lidi do chomoutu "klimatických zákonů" umožňujích světovládu.



Jak změnit děti na orwellovské ekošpióny

Frank Furedi, 15. 12. 2009, http://www.spiked-online.com/index.php/site/article/7830/
Překlad: OrgoNet

Frank Furedi si vzpomíná na svou výchovu strachem ve stalinistickém Maďarsku a je znepokojen tím, že stejnou taktiku užívají nyní environmentalisté.

Existuje dlouhá a odporná tradice pokoušet se socializovat děti naháněním strachu. Cíl této socializaceje dvojí: zaprvé, děti mají přijmout hodnotový systém naháněčů strachu, zadruhé děti mají ovlivnit či aspoň ovládnout chování svých rodičů.

Když jsem byl dítětem ve stalinistickém Maďarsku, často jsme byli varování před četnými hrozbami, kterým čelil náš slavný režim. Vzpomínám si také, že jsme byli podněcováni, abychom dělali přednášky svým pomýleným rodičům o nových nádherných hodnotách, které prosazovali naši stateční a moudří vůdci. Velcí Bratři z r. 1940 viděli děti jako nástroje morálního vydírání a sociálního ovládání. Dnes, v jednadvacátém století, vidí nahaněči strachu děti naprosto stejně, a využívají jejich přirozenou starostlivost o zázraky života, aby šířili poselství ostrého klimatického alarmismu.


Pokud chcete vědět, jak to funguje, podívejte se na oficiální zahajovací video Kodaňského summitu o klimatických změnách (viz níže). Čtyřminutový film s názvem „Prosím pomozte světu“ začíná tím, jak se šťastné děti smějí a hrají si na houpačkách. Náhle přijde déšť, který je donutí rychle se schovat. Poselství je jasné: klima ohrožuje náš životní styl. Pak přijde střih na holčičku, která se s úzkostí dívá na to, jak jeden TV hlasatel po druhém ohlašují hrozící environmentální katastrofy. Pak vidíme holčičku zachumlanou v posteli, sladce spící s polárním medvídkem ... ale najednou jsme vtaženi do její noční můry. Najednou je na vyprahlé a strašidelné zemi, vypadá vyděšeně a zdrceně. Náhle země začne praskat a ona běží v hrůze skrýt se pod vzdálený osamělý strom. Upustí svého medvídka do nově vytvořené průrvy, pak pláče a křičí, když dosahuje na strom pro holý život. Video končí skupinou dětí, které nás úpěnlivě prosí: „Prosím, pomozte světu.“ Takže už máte představu.
I když je toto video produktem kodaňského shromáždění, je typické pro ten druh propagandy, který je v dnešní době namířen přímo na děti. Ve světě, kde se morální výchova zdá být vyčerpána, kde učitelé se zdráhají posuzovat či vysvětlovat rozdíl mezi dobrem a zlem, se stalo životní prostředí jednou z mála hodnot, s níž vychovatelé nemají problémy. A proto environmentalismus a jeho hodnoty nyní plní školní osnovy v Británii i v jiných zemích.
Ve středověku stálo v centru každého učení náboženství. Studenti nebyli necháváni na pochybách, jaká je pozice církve i v nejmenších detailech každého námětu, o němž se učili. Dnes je environmentalismus zahrnut do školních osnov natolik, že ovládá předměty jako zeměpis, přírodní vědy, osobní zdraví, společenská výchova, a plete se i do dějepisu a literatury. Vzrůstající význam témat z životního prostředí ve školních osnovách je přímo úměrný stále rozsáhlejší morální negramotnosti a ztráty smyslu ve společnosti. I studium náboženství se často jeví jako odvětví dogmatu environmentálního alarmismu.

Socializace naruby

Tím, že předávají své hodnoty dětem, doufají naháněči strachu, že převedou rozhořčení dětí na nepřátelství vůči starší generaci, která zjevně ničí planetu. V kodaňském videu slyšíme dítě mluvit o svém „hněvu“. Když říká „já jsem jenom dítě“, implikace je jasná: dospělí nechávají děti na holičkách.
Někteří jdou ještě o krok dále a obviňují starší generaci ze zničení životního prostředí natolik, že je ohroženo přežití budoucích generací. Poselství zní, že dospělí jsou lakotní, či hloupí, či oboje. Toto pesimistické hodnocení chování dospělých se mění v přímé nepřátelství vůči morálnímu statu starších generací a jejich takzvané „moudrosti“. „Dospělí zničili náš svět“, říká titulek článku v jednom internetovém magazínu pro děti. Varuje, že „dospělí ničí svět, ve kterém rosteme“ a ptá se, „jak klimatická změna postihne nás jako příští generaci?“ (1)
Podobné poselství nám sděluje jeden z vedoucích britských zelených válečníků, který nedávno informoval děti, že „vaši rodiče a prarodiče udělali nepořádek v péči o Zemi“ a „možná, že to popírají, ale kradou vám vaši budoucnost.“ (2) Namísto aby dospělí posloužili jako vzory rolí, jsou často káráni, že slouží dětem jako špatný příklad. Je překvapením, že jeden ředitel školy, který byl pověřen provést analýzu chování v anglických školách v r. 2008, ukázal obviňujícím prstem na dospělé, kteří „jsou pro mladé špatným příkladem“? Poznamenal, že „žijeme v chamtivé kultuře“, v níž „jsme na sebe vzájemně hrubí“ a „děti se podle toho řídí“. (3) A pokud jsou dospělí předloženi jako takový negativní příklad, jak je pak možno na ně spoléhat při úkolu přípravy dětí pro svět, ve kterém žijí?
Druhou stranou mince při znehodnocení autority dospělých je zposvátnění stavu dítěte. Stále více jsou děti určovány do role vychovatele a pověřovány osvícením pomýlených, chamtivých, hloupých starších. To vede k procesu socializace naruby. Projekt užití „obtěžující síly“ k socializaci dospělých je velmi systematicky užíván k říši environmentalismu. Mnozí environmentalističtí vychovatelé sebevědomě zastávají obtěžující sílu jako užitečný způsob, jak změnit chování dospělých.
David Uzell, profesor environmentální psychologie na universite v Surrey v Anglii si vzpomíná, jak byl před několika lety na konferenci o výchově, kde „všichni byli absolutně přesvědčeni“, že „obtěžující síla je odpovědí na problém změny klimatu“. (4) Uzellův vlastní výzkum se soustřeďuje na jev, který nazývá „intergenerační učení prostřednictvím transferu osobní zkušenosti typicky z dítěte na rodiče/jiné dospělé doma“. (5) Tato kazuální reference o přenosu zkušenosti z dítěte na rodiče ilustruje to, jak se socializace naruby stává normálním jevem. Ve školách v USA poskytuje environmentální výchova dětem autoritu nad některými dospělými. Noviny New York Times píší, že „ekoděti“ oddané zeleným hodnotám „se pokoušejí rodiče volat k zodpovědnosti“, a poznamenávají, že dospělí je stávají defenzivními před „pozorným okem ekopolicie velké jako Paleček“. (6) Školní okrsky po celých USA se snažily využít idealismu „ekodětí“ tím, že téměř do všech předmětů zavedly hodnoty životního prostředí.
Politikové a vláda se ujali výchovy k životnímu prostředí  jako potenciálně účinného nástroje pro ovlivňování a řízení chování veřejnosti. Jeden britský člen parlamentu, labourista Malcolm Wicks, tvrdí, že environmentální hodnoty mohou „působit jako živá vyučovací pomůcka v hodinách přírodních věd, občanské výchovy i zeměpisu“, a když děti absolvují tyto lekce, „začnou vychovávat své rodiče“. „Tímto způsobem můžeme začít posouvat chování,“ říká. (7) Podobný cíl vyjádřil i ministr David Miliband, který tvrdil, že „děti jsou klíčem ke změně dlouhodobých postojů společnosti k životnímu prostředí“. Miliband řekl, že „děti jsou nejen nadšené pro záchranu planety, ale také mají velký vliv na životní styl a chování svých rodin.“ (8) Bývalý britský tajemník pro výchovu Alan Johnson napsal, že „děti mají duální roli jako spotřebitelé a ovlivňovatelé“ a proto „naučit je, že dosáhnout zakoupení dalšího páru tenisek kvůli módě je právě tak důležité jako vyvinout tlak na rodiče, aby si nekupovali auto, co hodně žere“. (9)
Nedávná zpráva „Role škol ve vytváření se spotřebitelského chování ve vztahu k energii“ navrhla plán pro podporu výchovních iniciativ, které by mohly mít vliv na chování rodičů. (10) Andrew Sutter, který vede jednu z podobných iniciativ – systém Eco-Schools, v němž je 5 500 škol – se domnívá, že to poskytne dětem možnost „být učiteli a říci rodičům, co mají dělat pro změnu“. (11) Tento bod je zdůrazněn ve zprávě UK o energii, která praví, že „instalace obnovitelných energií ve školách mohou učinit školní osnovy životným tak, jak to učebnice nedokážou“. Dále zpráva uvádí, že „ve školách, které jsou často středisky obcí, může instalace obnovitelných energií pomoci vytvářet postoje širší obce“, (12)
Nezřídka mobilizace obtěžující síly ke změně chování dospělých nabývá charakteru frenetické kampaně. Kniha „Jak učinit své rodiče zelenými“ od Jamese Russella podněcuje děti, aby „sekýrovaly, otravovaly, obtěžovaly, trápily a trestaly lidi, kteří radostně potápějí náš svět“. Russell vyzývá děti, aby „namířily svou obtěžující sílu a tresty proti svým rodičům a dalším provinilcům.“ (13)
V dřívějších dobách pouze totalitní společnosti mobilizovaly děti, aby kontrolovaly chování svých rodičů. Byly to orwellovské státy stylu Velkého Bratra, které se pokusily využít zjednodušené vidění dobra a zla u mládeže a změnit jejich názor na dospělé. Ale kdo potřebuje Velkého Bratra, když bývalý první ministr Tony Blair mohl otevřeně tvrdit, že „pokud jde o změnu klimatu, rodiče by měli poslouchat své děti“? (14) Nyní se jeví, že využívání dětského strachu a úzkosti se pokládá za formu osvícené výchovy. Ale budoucnost našich dětí vyžaduje, abychom jim poskytli existenciální a morální bezpečnost. Namísto abychom je krmili vytrvalou dietou nahánění strachu, měli bychom je povzbudit k využití našeho potenciálu, abychom zlepšili budoucnost našeho světa.

Frank Furedi je autorem knih: Wasted: Why Education Is Not Educating, Population and Development: A Critical Introduction.

Poznámky: (odkazy dostupné z originálního článku).

(1) See ‘Adults Have Ruined Our World’, Headliners, October 2007 http://www.headliners.org/storylibrary/stories/2007/sat+group+climate+change.htm?id=5852289142420909396
(2) Jonathan Porritt cited in Enemies of progress, Austin Williams, Societas 2008, p82
(3) Adults give young ‘bad example’, BBC News, 11 July 2008 http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/education/7502057.stm
(4) Pester Power, Guardian, 1 February 2007 http://www.guardian.co.uk/environment/2007/feb/01/schools.ethicalliving
(5) The role of education and schools in shaping energy-related consumer behaviour, Energy Saving Trust, October 2007
(6) Pint-Size Eco-Police, Making Parents Proud and Sometimes Crazy, New York Times, 10 October 2008
(7)See speech by Malcolm Wicks MP, June 2006
(8) ‘So, how many trees have you planted, Daddy?’, Guardian, 1 February 2007
(9) Children must think differently, Independent, 2 February 2007
(10) The role of education and schools in shaping energy-related consumer behaviour, Energy Saving Trust, October 2007
(11) Pester Power, Guardian, 1 February 2007
(12) Our energy challenge: power from the people – microgeneration strategy, DTI, March 2006
(13) How To Turn Your Parents Green, James Russell, Tangent Books, 2007
(14) PM speech on climate change, Number10.gov.uk, 14 September 2004


 

21. prosince 2009

V klimatologii není konsenzus

Převzato z http://www.euportal.cz/Articles/5438-v-klimatologii-neni-konsenzus-ambiciozni-predpovedi-jsou-neopodstatnene.aspx

V klimatologii není konsenzus. 
Ambiciózní předpovědi jsou neopodstatněné.

Richard S. Lindzen, Wall Street Journal 30. 11. 2009, publikováno na euportálu 21.12.2009

Je důvod, proč by nás měly vyhlídky globálního oteplování znepokojovat? Průměrná teplota Země se mění neustále. Někdy stoupá, někdy klesá a občas – např. v posledních zhruba deseti letech – je téměř konstantní.

Výroky, že se klimatické změny zrychlují, jsou absurdní. Existuje všeobecný konsensus o tom, že v posledních 150ti letech průměrná teplota Země vzrostla o necelých 1.5°F. Data jsou ale nekvalitní a – vzhledem k tomu, že změny jsou malé – je snadné je libovolně modifikovat až o několik desetin procenta. Několik emailů z britského Climate Research Unit (CRU) na University of East Anglia, které způsobily takový skandál, pojednávalo právě o tom, jak tyto změny maximalizovat.

Všeobecný konsensus týkající se „oteplování“ není založen ani tak na kvalitě dat jako spíše na faktu, že jsme zde mezi 15. a 19. stoletím měli menší dobu ledovou, po které se Země začala přirozeně oteplovat. S koncem menší doby ledové korespondoval i počátek průmyslové éry doprovázené zvýšenou produkcí skleníkových plynů, např. kysličníku uhličitého, methanu a kysličníku dusičného. Nejvýznačnější z těchto plynů je právě CO2, jehož množství v atmosféře vzrostlo za posledních 150 let o cca 30%.

Definiční charakteristikou skleníkového plynu je jeho relativní prostupnost pro sluneční světlo, ale i absorpce infračerveného záření, které Země vyzařuje do prostoru. Obecně lze říci, že čím více je v atmosféře skleníkových plynů, tím větší je absorbce tepelného záření a tím větší je oteplování zeměkoule.

K tomu ovšem nedojde, jelikož hlavní součástí zemské atmosféry nejsou „škodlivé“ skleníkové plyny, ale vodní pára a mraky. I kdyby došlo ke zdvojnásobení  množství CO2 v atmosféře, rovnováha mezi slunečním a infračerveným zářením ze Země by se změnila o pouhá 2%.

Tyto výše uvedené závěry jsou předmětem všeobecné shody. Neexistuje zde žádný důvod k obavám, bez ohledu na to, zda může vzniknout nějaký vztah mezi oteplováním a zvýšením hladiny dalších skleníkových plynů či nikoliv. Nicméně právě toto zkoumání možného vztahu zůstává předmětem zájmu Mezivládního panelu OSN pro změny klimatu (IPCC). Neúspěšné, více než dvacetileté pokusy o prokázání souvislosti mezi těmito jevy svědčí o tom, že se nemusíme znepokojovat.

Hodnotící zprávy IPCC mají většinou cca 1000 stran textu, shrnutí pro politiky jich má dvacet. Je samozřejmě nemožné dosáhnout přesného shrnutí tisíce stran textu na pouhých dvaceti stranách, řada detailů a nuancí musí být vynechána. Moje zkušenost je ale taková, že i těmto shrnutím bývá jen zřídkakdy věnována pozornost. Ve většině případů bývá celá zpráva shrnuta do jednoho jediného hesla či sloganu.

Hlavní závěr, který byl publikován po poslední hodnotící zprávě IPCC před dvěma lety, přisuzoval největší podíl na oteplování Země od roku 1957 (kdy bylo obzvláště chladno) člověku. K tomuto závěru dospěl IPCC poté, co se ukázalo, že modely Mezivládního panelu nedokáží reprodukovat oteplování z let cca 1978 až 1998 bez další proměnné, a jedinou proměnnou, kterou vymysleli, byl člověk. I tato argumentace předpokládá, že modely berou v potaz přirozenou variabilitu klimatického systému (natural internal variability), kam patří např. přirozeně se vyskytující cykly El Niňo, pacifická dekadická oscilace, atlantická vícedekádová oscilace a jiné jevy.

Články hlavních výzkumných center připouštějí, že neúspěch modelů IPCC uchopit „oteplování“ uplynulých deseti let, bylo způsobeno skutečností, že nebraly v potaz právě tuto přirozenou variabilitu. Samotný základ argumentu IPCC, že klimatické změny způsobuje člověk, se tak ukázal jako chybný. 

Toto samozřejmě žádný z publikovaných textů nezdůrazňoval. Místo toho poukazovaly na to, že podle modifikovaných modelů, které braly přirozenou variabilitu v potaz, dojde v letech 2009, 2013 a 2030 na Zemi k opětovnému oteplení.

I kdyby byl ale závěr IPCC správný, nebyl by důvod k panice. O možné panice je možné mluvit až v souvislosti s tzv. „citlivostí klimatu“ (climate sensitivity), veličinou, která vyjadřuje kolik oteplování CO2 způsobí. Je obecně známo, že zdvojnásobení CO2 způsobí změnu cca 2°F za předpokladu, že všechny ostatní veličiny zůstanou neměnné. To je málo na to, abychom se tím znepokojovali.

Nicméně, současné klimatické modely předpovídají mnohem větší citlivost, neboť v těchto modelech hlavní skleníkové substance (vodní pára a mraky) zesilují působení CO2. Říká se tomu „pozitivní zpětná vazba“ (positive feedback). Dle vyjádření IPCC jsou ale mraky v současných modelech i nadále zdrojem nejistot, což – s ohledem na jejich bezprostřední souvislost s vodní párou – velmi zpochybňuje další tvrzení, že jsou si jistější, pokud jde o vodní páru.

Důkazy efektu pozitivní zpětné vazby vodní páry v oblastech bez mraků sice existují, pokud si ale uvědomíme neustálé změny, které zde probíhají, zůstává vše velkou neznámou. Jen málo vědců by souhlasilo s tím, že v této věci existuje konsensus. Otázkou především zůstává „pozitivnost“ či „negativnost“ zpětné vazby u vodní páry či mraků.

Názor, který říká, že v zemském klimatu převládá pozitivní zpětná vazba, je na první pohled nevěrohodný, což dokládá sama historie zemského klimatu. Před cca dvěma a půl miliardami let bylo slunce o 20 % – 30% méně jasné než nyní, a přece nedocházelo ani k zamrzání oceánů ani k přílišným teplotním výkyvům v porovnání se současností. Carl Sagan to v roce 1970 označil jako „Early Faint Sun Paradox.“

Snahy vysvětlit paradox se skleníkovými plyny probíhají již více než 30 let. Někteří navrhovali CO2, ale potřebné množství by bylo více než tisícinásobně větší než je jeho současná úroveň a bylo by neslučitelné s geologickou dokumentací. Rovněž methan se ukázal jako nepravděpodobný. Ukazuje se, že větší množství řídkých beránkových mraků v tropech tento paradox snadno vyřeší, ale jen pokud o nich hovoříme v souvislosti s negativní zpětnou vazbou. V současné terminologii to znamená, že by mraky vliv CO2 nejenže nezvýšily, ale naopak snížily.

V odborné literatuře najdeme celou řadu studií, které na absenci pozitivních zpětných vazeb poukazují. Z ní vyplývající nízká citlivost je zcela kompatibilní s malým oteplením, které dnes pozorujeme. Jak tedy modely s vysokou citlivostí na CO2 dokáží vysvětlit současnou malou odezvu v realitě? Jeff Kiehl si v článku pro National Center for Atmospheric Research všímá, že modely využívají jinou veličinu, kterou IPCC označuje jako málo známou (konkrétně aerosoly), aby libovolně „potlačily“ tolik skleníkového oteplování, kolik právě potřebují, aby jim seděla data, s tím, že každý model si vybírá jiný stupeň „potlačení“, podle citlivosti toho kterého modelu.

Co má toto všechno společného s klimatickou katastrofou? Přirovnávat samotnou existenci globálního oteplování či skleníkového efektu ke katastrofě, je největším podvodem – větším než je ten, který naznačují publikované emaily z Climate Research Unit.

Názor, který říká, že klimatické „katastrofy“ jsou jednoduše otázkou odezvy jednoho čísla, tzv. GATO, na zpětnou vazbu CO2 (příp. slunce), je v klimatologii obrovským krokem zpátky. Řada pohrom, závislých na součinnosti řady faktorů, je mylně považována za důkaz oteplování.

Podobné je i naše tradiční vnímání přírody a jejích občasných jevů – sucha, povodní, hurikánů, změn úrovně mořské hladiny, atd. – jako trest za naše hříšné činy (ztělesněné naší uhlíkovou „stopou“). I tyto úkazy závisejí na součinnosti četných faktorů.

Vezměme si následující příklad. Předpokládejme, že nechám na podlaze krabici a moje žena o ni zako pne, spadne na syna, který právě nese plato vajec, které následkem toho spadnou a rozbijí se. Náš současný postoj k emisím by byl analogický s rozhodnutím, že nejlepší způsob jak předejít rozbití vajec, je uzákonit zákaz ponechávání krabic na podlaze. Hlavní rozdíl je v tom, že v případě atmosferického CO2 a klimatické katastrofy je tento řetězec dedukcí a hypotéz delší a méně pravděpodobný než ve výše uvedeném příkladě.

Richard S. Lindzen, The Wall Street Journal, 30. listopadu 2009

Richard S. Lindzen je profesorem meteorologie na Massachusetts Institute of Technology.

(Překlad z angličtiny: Michaela Dvořáková)

Další důvod pro ospravedlnění špionážních technologií: emise

http://www.prisonplanet.com/spy-drones-to-enforce-co2-regulations.html

Regulace CO2 bude vynucována špionážními čmeláky

Evropská unie se připravuje na roli „globálně oteplovací policie“ pro vymáhání plnění dohod.



Paul Joseph Watson
Prison Planet, pondělí 21. 12. 2009


President Barack Obama řekl, že pro donucení k dodržování regulace emisí CO2 budou používány špionážní čmeláky (bezpilotní letadla - viz obr.), a britský premiér Gordon Brown již rýsuje plány pro Evropskou unii, jak má dohlížet na dodržování dohod o snížení uhlíkových emisí.

Závěrečná Kodaňská dohoda zahrnovala ustanovení, že bude nastolena „řídící struktura“  pro kontrolu daní z emisí CO2, která se již začíná formovat, poté co Gordon Brown oznámil, že s presidentem Sarkozym připravují plány, jak se Evropská unie stane policistou pro globální oteplování.

„Pan Brown a francouzský president Nicolas Sarkozy nyní pracují na návrzích „Evropské monitorovací organizace“, která bude dohlížet na emise v každé zemi,“ oznamuje the Telegraph. 

„Budu pracovat s presidentem Sarkozym pro evropskou organizaci, která bude monitorovat transparentnost, jíž má být dosaženo nejen v Evropě, ale i v našich vlastních zemích a kterékoli zemi na světě,“ řekl Brown.

„Domnívám se, že lidé si zaslouží, aby měli mezinárodní zpravodajství nejvyšší úrovně o tom, co se provádí.“
Navíc president Barack Obama řekl, že pro kontrolu zemí jako je Čína bude použita satelitní technologie, aby byla kontrola, že dodržují své sliby o snížení CO2. Tento krok byl nazván „ekošpionáž“. Nové technologie umožňují čmelákům monitorovat emise skleníkových plynů nad určitým geografickým území.

„Můžeme reálně monitorovat, co se děje, prostřednictvím satelitního obrazu a tak dále, takže se domnívám, že budeme mít dost dobrou představu o tom, co lidé dělají,“ řekl Obama.

„Doufáme, že užití satelitních obrazů zvýší tlak na všechny země, aby se podílely na splnění cílů, jakmile budou stanoveny,“ řekl dle Telegraphu.

Zatímco krátkodobě toto nevyhnutelně povede k vysoce problematickým geopolitickým kritickým bodům, zejména pokud jde o americké satelity špehující v Číně, můžeme si  jen představovat, k jakým důsledkům povedou taková opatření dlouhodobě na úrovni jednotlivců.

Vlády již oznamují zákony, které budou sledovat každičkou námi ujetou míli prostřednictvím černých skříněk v našich autech.

Bude mít v budoucnosti každé konání přiděleného svého individuálního špionážního čmeláka, aby sledoval a podával hlášení o emisích CO2?

V širším smyslu je toto vše zaměřeno k další likvidaci jakékoli představy integrity území a národní suvereníty s cílem, aby nad všemi státy vládla globální autorita, horlivě vynucující drakonické cíle redukce CO2, které přivedou k bankrotu bohatší země, přičemž naprosto zlikvidují třetí svět, protože povedou k nevýslovné chudobě a k miliónům dalších mrtvých v důsledku raketového zvýšení cen potravin.

20. prosince 2009

Full Signal: dokument o nebezpečí mobilních telefonů


Na letošních prosincových filmových festivalech v Santa Fe a Myrtle Beach měl premiéru dokument o zdravotních účincích mobilní telefonie s názvem Full Signal (Plný signál). Tento dokument (61 minut) se stal vítězem !!! Což zní slibně, pokud bude uveden do kin (a nikoli stažen, což  by bylo docela pochopitelné), mohlo by se zase o pár lidí více začít zajímat o bezprecedentní pokus na živých tvorech, kterým je nepřetržité vystavení miliónů lidí nekontrolovanému elektromagnetickému záření.

Film se ještě nepromítá, zatím je k dispozici trailer. Doufám, že se nejedná o desinfo a propagandu ... uvidíme, až to uvidíme (jestli to někdy uvidíme). Každopádně to beru jako dobrou zprávu, že se někdo o tyhle věci zajímá a zveřejňuje ...

Popis k traileru: http://fullsignalmovie.com/
Od počátku mobilní telefonie v r. 1997 se vynořuje v našich obytných čtvrtích po celém světě stále více mobilních antén, aby podporovaly stále rostoucí počet uživatelů mobilních telefonů.
Ve skutečnosti je jich v některých částech světa už tolik, že se ztrácejí v krajině se stejnou nenápadností jako auta na ulici. A ty, které se neztrácejí, jsou zamaskovány jako komíny, vlajkové stožáry nebo vodárny.
Plný signál mluví s vědci po celém světě, kteří se zabývají zdravotními účinky mobilní telefonie, s aktivisty, kteří bojují proti umisťování antén, s právníky a tvůrci zákonů, kteří zastupují lidi žádající regulaci těchto antén.
Film byl natočen v 10 zemích světa a v 6 amerických státech. Zkoumá vztahy mezi zdravím a financemi, jednou z mnoha ironií boje za regulaci rozmisťování antén.



Full Signal Documentary Trailer from Full Signal on Vimeo.

19. prosince 2009

Slavná hokejka globálního oteplování



Slavný kontroverzní graf, zvaný "hokejka", kterým dokazovala už před lety Mezivládní komise OSN pro klimatické změny (United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC) existenci globálního oteplování, znovu vzbudil pozornost v souvislosti s "Climategate" čili "Warmergate". Novináři si ho konečně pořádně všimli a zjistili zajímavost:

Hokejka v rámečku ukazuje dramatický vzestup teploty v posledních 40 letech minulého století - ale co se stalo se zelenou linií dat získaných z letokruhů stromů?





Zvětšení grafu ukazuje, že zelená linie od r. 1961 mizí, což je umně zamaskováno za ostatními barvami.
Důvod? Protože by ukazovala to, co se ukazuje od r. 1961: dramatický pokles globálních teplot....




Kodaňský summit nastoluje světovou vládu

http://www.prisonplanet.com/exclusive-british-peer-copenhagen-summit-has-established-a-world-government.html

Kodaňský summit nastoluje světovou vládu:
„Instituční rámec“ dláždí cestu 

pro nezvolenou mezinárodní byrokracii

Steve Watson, 18. 12. 2009
Prison Planet


Mezi zprávami mainstreamových médií o tom, že kodaňské rozhovory pokulhávají a že se nezdařily, podává lord Christopher Monckton zprávu o tom, že jediným cílem konference bylo nastolit rámec pro založení světové vlády – a jak tvrdí, tohoto cíle bylo dosaženo.

„To je jediná věc, která se jim zde jistě podaří a oni to samo o sobě ohlásí jako vítězství, a budou mít pravdu, protože toto je jediný cíl celé této konference o globálním oteplování – nastolit mechanismus, strukturu a zejména základy pro světovou vládu,“ řekl včera exkluzívně v show Alexe Jonese britský politik, obchodní konsultant a politický poradce lord Monckton.

„Od západních států vezmou na to požadované rozsáhlé finanční prostředky,“ řekl Monckton, a dodal: „Zamaskují to tak, že řeknou, že zakládají 100miliardový fond pro adaptaci na klimatické změny v zemích třetího světa, ale v zásadě tyto peníze budou pohlceny zejména mezinárodní byrokracií.“

„První věc, kterou udělají, a jedinou, která se jim na této konferenci podaří udělat, je dosáhnout souhlasu o tom, co se delikátně nazývá „instituční rámec“. Nyní je to kódové slovo pro světovou vládu.

Lord Monckton vysvětlil, že i když ze smlouvy bylo vynecháno slovo „vláda“, v konceptu smlouvy jsou obsaženy veškeré byrokratické rysy světové vlády, která také ustanovuje legislativu pro globální daň na fianční transakce, která bude placena přímo Světové bance.

„Toto jsou nové entity, které oni založí, aby vytvořili tuto světovu vládu“, řekl.

„Ban Ki Moon, šéf Spojených národů, jasně očekává, že část smlouvy projde, protože říká, že musíme nastolit strukturu globální správy proto, abychom mohli spravovat obrovské sumy peněz, které budou získávány od západních zemí, jakmile tato smlouva v Kodani projde,“ dodal Moncton.

Ban Ki Moon vyslovil tento komentář ve středu v interview pro LA Times, kde rovněž řekl, že formální smlouva bude podepsána v půli roku 2010.

„Očekávají, že to projde,“ řekl britský šlechtic, „takže veškeré zprávy, která vidite o tom, jak jednotlivé strany jsou fatálně na mrtvém bodě, Čína odešla, africké státy odešly ... všechny tyto věci jsou tradiční zástěrkou pokusit se odzbrojit ty z nás, kteří nechtějí, aby se jim tyto věci povedly, protože bychom si raději zachovali svou národní suverenitu.“

Monckton vysvětlil, že existuje ještě hodně naděje v boji proti ustanovení nezvolené světové vlády.
„V posledních deseti letech se snažili zjistit, zda mohou dosáhnout zavazující smlouvy, a více či méně na začátku si uvědomili, že ji budou muset opustit, protože nikdy neprojde v americkém senátě.

„Pokud tomu říkají smlouva, vyžaduje to, aby pro ni hlasovaly dvě třetiny amerického senátu, ale tam je příliš mnoho demokratů i citlivých republikánů, kteří nebudou hlasovat pro destrukci americké ústavy, pro zničení Spojených států, pro zničení pracovních míst obyčejných lidí v průmyslu USA.“

Na Obamovo prohlášení, že se pokusí obejít legislativní proces a obejít Kongres, aby dosáhl systému cap and trade o uhlíkových emisích, poznamenal lord Monckton: „Pokud se o to pokusí, bude volán k zodpovědnosti.“

„Měl by se raději chovat velmi opatrně, nebo bude pryč z úřadu a ve vězení, než mu to dojde. Jsou ústavní omezení, která díky bohu mohou ještě zachránit nejen Ameriku, ale i zbytek světa z toho, čemu se právem dá říkat tyranie“.

„Světová vláda přichází, protože představitelé západních zemí se vzdali. Nestarají se už o demokracii, nestarají se o pravdu ohledně klimatu,“ řekl Monckton. „Jsou ochotni jít se světovou vládou, protože vidí v ní role sami pro sebe, právě tak, jako to udělali vedoucí státníci Evropské unie.“

„Jako nezvolení vůdci mohou získat více moci, než by měli doma,“ dodal Monckton.

Britský aristokrat rovněž mluvil a fyzických útocích na skeptiky v Kodani bezpečnostními složkami OSN, policií a dalšími demonstranty, a dodal, že i na něj bylo zaútočeno, byl sražen k zemi dánským policejním důstojníkem, konajícím pod záštitou OSN a nebyl mu umožněn přístup na fórum summitu.

Podívejte se na celé interview níže (anglicky, 4 videa).


Další důkazy falšování údajů o zvyšování globální teploty

Rusové přiznávají, že nedávno pustili do světa hacknuté maily z University of East Anglia, z nichž vyplývá, že "klimatičtí experti" falšují údaje tak, aby dokazovaly globální oteplování. To způsobilo skandál zvaný "Climategate".

Na klimatologickém summitu v Kodani přišla skupina ruských odborníků s protestem, že údaje z ruských meteorologických stanic byly britským Meteorologickým centrem rovněž vybrány selektivně, tak, aby dokazovaly globální oteplování. O tom je tento článek.


Meteorologický úřad „manipuloval údaje o změně klimatu“, říká ruská skupina expertů spojená s presidentem Putinem

Will Stewart
Last updated at 10:56 AM on 17th December 2009


(Obrázek: V Kodani na summitu o globálním otpelování museli nejprve očistit od sněhu jeho symbol.)

Od ruské skupiny expertů založené bývalým poradcem Vladimíra Putina přišlo nové závažné prohlášení, že Meteorologický úřad v Británii „manipuloval údaje o změně klimatu“.

Před vyvrcholením kodaňské schůzky v pátek bylo řečeno, že statistiky o počasí na Sibiři byly vybrány tak, aby maskovaly důkazy o neprůkaznosti globálního oteplování.

Skupina expertů silně napadá užití dat pocházejících z Meteorologického úřadu Hadleyova centra pro změny klimatu, která byla vydána se záměrem rozptýlit nedávné dohady o hacknutých emailech z Jednotky výzkumu klimatu ve východní Anglii.

Emaily byly získány skeptiky globálního oteplování jako důkaz, že akademikové zkreslují údaje.

Moskevský Institut ekonomické analýzy (IEA) prohlásil, že Hadleyovo centrum užilo statistik z meteostanic v Rusku a na Sibiři, které se hodí pro jeho teorii o globálním oteplování, přižemž ignoruje nehodící se údaje.

Zpráva byla získána od médií s blízkými vazbami na Kreml, který je proti novému rigidnímu snížení uhlíkových emisí, žádanému mnoha západními zeměmi na dánském summitu.

Většina ruských příjmů pochází z ropy a plynu, což znamená, že jeho ekonomika by mohla být z snížením těchto emisí poškozena.

„Data z ruských meteorologických stanic neopodstatňují teorii globálního oteplování,“  tvrdí polooficiáloní pracovník agentury Novosti.

Gordon Brown předává cenu Globe za mezinárodní vedení v oblasti životního prostředí mexickému presidentů Felipe Calderonovi v Bella centru v Kodani.

Bylo rovněž řečeno, že Hadley Centre „pravděpodobně falšovalo ruské údaje o klimatu“ tím, že použilo ve své zprávě statistiky z pouhé čtvrtiny dostupných meteorologických stanic.

„Více než 40% ruského území nebylo zahrnuto do výpočtů globální teploty z důvodů jiných než nedostatek meteorologických stanic a pozorování,“ prohlásily noviny Kommersant, které vlastní pro-kremelský oligarcha Allisher Usmanov.

Bylo prohlášeno, že data z Hadleyova centra, známá jako HadCRUT, použila neúplných výsledků z ruských meteorologických stanic „daleko častěji, než těch, která poskytují kompletní pozorování“.

Když si měli vybrat v téže oblasti mezi stanicemi, které měly výpadky v měření, a stanicemi s pravidelným měřením, HadCRUT obvykle zahrnul stanici s mezerami v informacích, ale zato se zřetelnějšími známkami oteplování,“ říká Kommersant.

Údaje byly, jak se praví, také zkresleny tím, že byly použity stanice v hustě obydlených oblastech, namísto údajů odlehlých stanic.

Jedna zpráva z 21stránkové bilance říká: „Míra globálního oteplování byla přehnána následkem falšování teplot pro Rusko, které tvoří 12,5% světového zemského povrchu.“

Institut, založený Andrejem Illarionovem, bývalým prozápadním ekonomickým poradcem Putina, který opustil Kreml poté, co krizizoval jeho autoritativní politiku, tvrdí, že Hadleyova zpráva přecenila oteplování v Rusku o 0,64°C mezi lety 1870 a 1990, založené na úplnějších statistickách.

Illarionov, který napsal zprávu a je také vědeckým pracovníkem Cato Institutu ve Washingtonu, dosud představoval silnou opozici k lobby zastávající klimatické změny.

Jazyk jeho zprávy je méně křiklavý než některá její shrnutí, ale tvrdí: „Není snadné najít racionální vysvětlení k tak selektivnímu přístupu. I když je možno vytvořit si teorii.

Při analyzování teplotních tendencí získaných z meteorologických stanic je obtížné zbavit se dojmu, že neukazují žádný pozorovatelný trend k oteplování ve druhé polovině 20. a začátkem 21. století.“

Zpráva zdůrazňuje: „Je zřejmé, že meteorologické stanice nejsou rozmístěny rovnoměrně, a jsou podstatně více soustředěny v západních a jižních částech země, a podstatně méně na severu a východě.“

Vyjadřuje obavy, že podobné metody mohly být užity i v jiných zemích.

Když MetOffice vydal minulý týden svou zprávu, řekl, že použil síť individuálních stanic, určenou Světovou meteorologickou organizací.

„Podskupina stanic je rovnoměrně rozložena po zeměkouli a poskytuje správné zastoupení změn v průměrné teplotě na pevnině v globálním měřítku.“

Hacknuté emaily expertů na klimatické změny z university East Anglia byly puštěny do světa prostřednictvím ruského internetového serveru.

(Článek ještě pokračuje, ale výše řečené pokládám za nejdůležitější.)

Podobný článek a video v angličtině zde: http://www.prisonplanet.com/another-climategate-russian-data-cherry-picked-by-cru-to-fit-theory.html 

Video z Russia Today:

17. prosince 2009

"Gorův efekt" - kde je Al Gore, tam sněží

Volně podle: 
http://www.examiner.com/x-25061-Climate-Change-Examiner~y2009m12d15-The-Gore-Effect-sets-in-on-Copenhagen-as-heavy-snow-is-forecast

15. 12. 2009

V Kodani se projevuje "Gorův efekt" - předpověď hlásí silné sněžení

Jako na objednávku při příjezdu bývalého vicepresidenta Al Gora do Kodaně, místa konání summitu OSN o

klimatu, se očekává silné sněžení a velmí nízké teploty. Na toto někteří s pobavením poukazují jako na "Gorův efekt". (Viz článek ze 7. 12. 09 http://www.examiner.com/x-25061-Climate-Change-Examiner~y2009m12d7-The-Gore-Effect-strikes-as-the-UN-climate-summit-begins)

V minulých letech pojem "Gorův efekt" znamenal počasí neobvyklé pro dané roční období, které, jak se zdá, provází tohoto laureáta Nobelovy ceny, anebo vždy, když se koná významné jednání o globálním oteplování. Od roku 2004 se tyto náhody opakují s nápadnou frekvencí. Gore přijel do Kodaně včera a způsobil rozruch svým prvním veřejným vystoupením, v němž prohlásil, že veškerý led v Severním ledovém moři do pěti let zmizí. (http://www.examiner.com/x-25061-Climate-Change-Examiner~y2009m12d14-Al-Gore-makes-embarrassing-mistake-by-severely-misstating-sea-ice-loss-prediction ze 14. 12. 09)

Holandský meteorologický institut hlásí pro Kodaň silné sněžení a teploty kolem -2°C. Vw čtvrtek bude silný vítr a teplota dále klesne až na mínus 10. Páteční teploty klesnou v noci pod -12°C. http://www.dmi.dk/eng/index/forecasts/forecast_for_copenhagen.htm

Když začal Gore s mediální kampaní spojenou s vydáním jeho nové knihy "Naše volba" a s kodaňským summitem, velká část Spojených států se ponořila do neobvykle chladného počasí. http://www.examiner.com/x-25061-Climate-Change-Examiner~y2009m11d20-Al-Gore-fuels-climate-change-skeptics-with-cover-of-new-book

Seznam projevů "Gorova efektu" z minulých let:

  • 15. 1. 2004: Setkání ke globálnímu oteplování proběhlo v jednom z nejchladnějších dnů v historii New Yorku. Gore řekl publiku, že to bylo způsobeno globálním oteplováním.
  • Listopad 2006: Al Gore navštívil Austrálii 3 týdny před začátkem léta. Operátoři lyžařských středisek byli zaskočeni padáním sněhu.
  • Únor 2007: Bylo zrušeno slyšení o globálním oteplování ve Sněmovně reprezentantů poté, co byl Washington postižen sněhovou a ledovou bouří.
  • Duben 2007: V Itace, NY, napadly dvě stopy sněhu při setkání na Den Země.
  • Duben 2007: Setkání v Reno, Nevada, konané Koalicí severní Nevady pro klimatické změny, bylo zrušeno pro silný déšť a déšť se sněhem.
  • Březen 2007: Pro sněhovou bouři byl zrušen mediální brífink ke klimatickému zákonu Senátu.
  • 5. prosince 2007: Ve Washingtonu, DC, napadl první sníh sezóny, právě když výbor Senátu pro životní prostření  projednával legislativu pro globální oteplování.
  • Leden 2008: Schůzka o globálním oteplování v Baltimoru, Maryland, se konala uprostřed padajícího sněhu.
  • 22. října 2008: Al Gore přednášel na Harvardu za teploty, která se blížila 125letému teplotnímu minimu.
  • 28. října 2008: Britská sněmovna projednávala zákon o změně klimatu tehdy, když se v Londýně objevil první říjnový sníh od roku 1922.
  • 20. října 2008: V Pensylvánii probíhala kampaň Johna McCaina a Baracka Obamy za větrného a deštivého počasí. McCain zrušil vystoupení, zatímco Obama pokračoval. Dráždil lidi řečmi jako "zastavíme globální oteplování", ale říkal že,"tohle počasí pravděpodobně nechce podporovat známky oteplování. Dnes je trošku chladno."
  • Prosinec 2008: V Newcastlu v Austrálii se koná protest lidí "Lidská síla pro klima". Je zrušen po prvním dnu pro déšť a chlad. Předtím řekli účastníkům, že si mají vzít něco proti slunci.
  • Prosinec 2008: Bývalý vicepresident Goremluví k veřejnosti v Miláně v Itálii o globálním oteplování. Venku sněží, což je zde vzácností. Řím, Neapol, Palermo a Sicilie jsou postiženy mrznoucím deštěm.
  • 17. ledna 2009: Zvolený president Obama na své cestě vlakem do hlavního města zastavil ve Filadelfii.Zde řekl shromážděným: "Planeta se ohřívá kvůli neudržitelné závislosti na ropě." Teplota venku byla 18°F, s větrem 10°F.
  • 28. ledna 2009: Al Gore je pozván do výboru pro zahraniční vztahy Senátu, aby referoval  o globálním oteplování. Nad hlavní město státu se snesla sněhová bouře.
  • 5. února 2009: Teploty nižší než -6°F zmrazily velkou konferenci o globálním oteplování v Buffalo.
  • 2. března 2009:Velké setkání ke globálnímu oteplování označované jako "největší národní akt občanské neposlušnosti" probíhá za nízké teploty, po sněhové bouři, která pokryla hlavní město státu bílou pokrývkou. Mluvčí Bílého domu Nancy Pelosi zrušila své vystoupení na této události, protože její let byl opožděn kvůli bouři.
  • Červenec 2009: Při návštěvě Al Gora v Melbourne v Austrálii na konferenci Bezpečné klima byly teploty kolem nuly.
  • 9. října 2009: Al Gore je v Madisonu ve Wisconsinu kvůli smlouvě se společností environmentálních novinářů. S ním přijely rekordně nízké teploty.
Komentář OrgoNet: To vypadá, že si z něho někdo dělá pěknou (_!_) - vědět tak, kdo!!!

Spirála na obloze: nic nového





Spirálovitý jev na obloze v Norsku:
http://www.youtube.com/watch?v=nHZyxsVHz4E

V Rusku:
http://www.youtube.com/watch?v=VN_y5r7vHio

V Čině:
http://www.youtube.com/watch?v=kNHEmrjRe5Q&feature=player_embedded

Holt to umějí všude na světě.

12. prosince 2009

Obamův protimírový projev

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16487

Obamova odmítací řeč

David Swanson, Global Research 10. 12. 2009


Nebyla to řeč k přijetí ceny za mír. Byla to infokomerční reklama na válku. President Obama si s sebou odvezl domů cenu za mír, ale zanechal za sebou v Oslu chválu války, své výzvy k válce a svůj názor na alternativní a mírovější přístup ke světu, který spočívá ve vražedných ekonomických sankcích.

Některé význačné výroky:

„Jsou někteří muži a ženy na světě, kteří byli uvězněni a biti ve snaze o získání spravedlnosti; ti, kteří se namáhají v humanitárních organizacích, aby zmírnili utrpení; nedoceněné milióny těch, jejich klidné projevy odvahy a soucitu inspirují i ty nejzatvrzelejší cyniky. Já se nemohu přít s těmi, kteří se domnívají, že tito muži a ženy – někteří známí, někteří pouze pro ty, kterým pomáhají – si zasluhují tuto poctu daleko více než já.“

Ano, právě se s nimi přete. Přete se tím, že přijímáte tuto cenu ... a pak podáváte falešné argumenty pro válku.
„Válka, v té či oné formě, se objevila s prvním člověkem. Na úsvitu historie nebyla její morální oprávněnost zpochybňována. Byl to prostý fakt, jako sucho či nemoc – způsob, jímž kmeny a pak civilizace získávaly moc a řešily své rozdíly.“

Tato pravda se naprosto netýká všechny kmenů a civilizací, pokud válčení nepokládáme za jedno z kritérií civilizovanosti.

„Vynořil se pojem ´spravedlivé války´ evokující, že válka je ospravedlnitelná pouze za určitých podmínek: pokud je zvážena jako poslední východisko či v sebeobraně; pokud je vynaložená síla v určitých proporcích; a pokud, kdykoliv je to možné, jsou civilisté uchráněni násilí.“

Jak se odvažuje ten, kdo je odpovědný za nezákonné okupace a letecké nálety a použití bezpilotních čmeláků pronášet taková slova. (Odpovědný, to jest, při současném selhání Kongresu a nás lidí, kteří ho máme zastavit.)

„Amerika vedla svět při výstavbě architektury k zachování míru: Marshallův plán a Spojené národy, mechanismy ke správě vedení války, smlouvy na ochranu lidských práv, zabránění genocidě a omezení nejnebezpečnějších zbraní.“

Jak se odvažuje president, který odmítá podpořit smlouvu o pozemních minách, takto hovořit? Předpokládá se, že my pouze slyšíme jeho slova, ale nevidíme jeho skutky?

„Činím toto prohlášení pamětliv slov, která řekl Martin Luther King před lety na stejné slavnosti: ´Násilí nikdy nepřinese trvalý mír. Nevyřeší žádný sociální problém. Pouze vytváří nové a daleko komplikovanější.´“

Velmi moudré. Velmi pravdivé. A naprosto nedodržené ve skutcích Baracka Obamy a ve většině slov v této řeči. Slyšeli jsme snad tato slova jinou částí mozku než zbytek řeči obsahující obranu války?

„Nenásilné hnutí by nezadrželo Hitlerovu armádu. Jednání nemohou přesvědčit vůdce Al-Kajdy, aby odložili zbraně.“

Takže teď je skupina sta rozhněvaných lidí v Afghánistánu se svými spojenci pokládána za hrubý ekvivalent „Hitlerových armád“ a ospravedlňuje brutální okupaci národa desetitisíci a statisíci vojáky a žoldnéři, tanky a letadly, a bezpilotními čmeláky? A jednání, s Talibanem či kýmkoli jiným, nejsou možná, protože .... protože ... nu protože už byla použita rétorika o Hitlerových armádách.

„Spojené státy americké pomohly zajistit globální bezpečnost po více než šest desetiletí krví svých občanů a silou svých zbraní. Služba a oběť našich mužů a žen v uniformách posílila mír a prosperitu od Německa až po Koreu a umožnila nastolení demokracie na místech jako je Balkán. Neseme toto břemeno ne proto, že se snažíme vnutit naši vůli. Činíme tak z osvíceného vlastního zájmu.“


(Obr. Bezpilotní čmelák - drone.)
V roce 1993 Výzkumná služba Kongresu (CRS) vydala studii Historického centra amerického loďstva, kde bylo konstatováno „234 případů, v nichž USA použily své ozbrojené síly v zahraničí v situacích konfliktu či potenciálního konfliktu či pro jiné než normální mírové účely“ mezi lety 1789 a 1993. Tento seznam nezahrnuje skryté akce či okupační síly a dohody o základnách po 2. světové válce. V r. 2006 byla provedena recenze této studie a dvou dalších, a Gar Smith zjistil, že „v naší zemi za 230 let existence bylo pouze 31 let, v nichž americká vojska nebyla aktivně angažována ve významných válečných dobrodružstvích na cizím území.“ Jinými slovy, méně než 14% amerických dní proběhlo v míru. V r. 2006 bylo v OSN 192 národů. Během posledních dvou staletí Spojené státy zaútočily, učinily invazi, kontrolovaly, svrhly vlády či okupovaly 62 z nich. (http://www.afterdowningstreet.org/militarism)

« Domnívám se, že všechny národy, jak silné i tak slabé, musí přijmout standardy, které řídí použití síly. Já – jako každá hlava státu – si rezervuji právo jednat jednostranně, pokud bude nezbytné chránit můj národ. »

Charta Spojených národů, jejichž součástí jsou i Spojené státy, a která je tedy pro Spojené státy nadřízeným zákonem dle článku VI  Ústavy, není zjevně standardem, kterým se řídí použití síly, jelikož president Obama ji právě odhodil s tvrzením Obamovy doktríny, která se jeví jako neodlišitelná od Bushovy doktríny. Obama pak trumfuje nad Bushem starším i Clintonovou doktrínou humanitární války :

« Věřím, že násilí může být ospravedlněno z humanitárních důvodů, jako tomu bylo na Balkáně, nebo na dalších místech, která byla poznamenána válkou. Nečinnost rozvrací naši morálku a může později vést k nákladnější intervenci. Proto všechny odpovědné národy musejí přijmout, že armády s jasným mandátem mohou hrát roli v udržení míru. »

Obama prostě a jasně má rovnítko mezi nevojenskou aktivitou, nikoliv-nepřátelskou aktivitou, a neaktivitou. Kde je pomoc? Kde je diplomacie? Kde je spolupráce? Proč jsou z textu projevu k přijetí Nobelovy ceny za mír pouhých 25 let po roce 1984 všechny nikoliv-nepřátelské přístupy k ostatním národům vyloučeny?

« Mír znamená oběť. Pro je NATO nadále nezbytné. »

Co se dá říci, aby toto tvrzení bylo učiněno ještě méně přesvědčivým než je samo o sobě? Možná toto :

« Proto jsem zakázal mučení. Proto jsem přikázal, aby vězení v Guantanamu bylo zavřeno. A proto jsem znovu ujistil, že Amerika je dále věrná Ženevským konvencím. »

Mučení bylo nezákonné v mezinárodním právu i v americkém zákoníku dřív, než se Obama stal presidentem. Obama veřejně instruoval hlavního právního zástupce USA, aby nevymáhal tyto zákony. Vyhlásil pravomoc « vydání » lidí do jiných národů, kde mohou být mučeni. Jeho ředitel CIA a hlavní presidentský poradce  prohlásilil, že president, pokud si to přeje, má pravomoc mučit. A president Obama zde proklamuje svou pravomoc zakázat nebo nezakázat mučení, čímž plive do tváře samotné myšlenky zákona či práva. Vězení Guantanámo není zavřeno a převezení vězňů do Illinois či Bagramu či jiných nezákonných amerických větení nepřivede Spojené státy do souladu s Ženevskými konvencem.

„Mluvil jsem o otázkách, které musí tížit naši mysl a naše srdce, když se rozhodneme vést válku. Ale dovolte mi nyní obrátit se k našim snahám vyhnout se takové tragické volbě a hovořit o třech způsobech, jimiž můžeme vytvořit spravedlivý a trvalý mír.“

Alespoň uprostřed řeči je nám předložena kapka oné toxické substance s ochrannou značkou: naděje. Stač   spolknout doušek tohoto:

„Zaprvé, domnívám se, že v jednání s těmito národy, které porušují právo a pravidla, musíme rozvíjet alternativy k násilí, které by byly dost přísné, aby změnily jejich chování – neboť chceme-li trvalý mír, potom slova mezinárodního společenství musí něco znamenat. Ty režimy, které porušují pravidla, musí být volány k zodpovědnosti. Sankce musí vyžadovat skutečnou cenu. Neústupnost musí narazit na zvýšený tlak – a takový tlak existuje, pouze když celý svět drží spolu.“

Nechme stranou pokrytectví globalismu a řeči o pravidlech a právu z úst hlavního velitele stupňujícího války a okupujícího 177 národů na celém světě. Poselstvím tohoto sdělení je, že řádnou alternativou války jsou paralyzující sankce, které „vyžadují skutečnou cenu.“ Rozumný kreativní nenásilný postoj zde vůbec nemá místy. A president tuto myšlenku dále nerozvíjí a obrací se okamžitě k jaderným zbraním.

„... ti, kteří mají nukleární zbraně, se budou pracovat na odzbrojení. Já jsem rozhodnut prosazovat takovou smlouvu. Je to ústřední bod mé zahraniční politiky. A pracuji s presidentem Medvěděvem na redukci amerických a ruských jaderných zásob. Ale my všichni máme také povinnost trvat na tom, aby národy jako Írán a Korea nenarušily systém. Ti, kteří požadují, aby se respektovalo mezinárodní právo, nemohou odvrátit oči, když se tímto právem opovrhuje.“

Spojené státy se vážně nezabývají odzbrojením, vyvíjejí nové nukleární zbraně a zřetelně porušují Smlouvu o nešíření nukleárních zbraní. Írán nikoliv.

„Amerika nikdy nebojovala válku proti demokracii, a našimi nejbližšími přáteli jsou vlády, které chrání práva svých občanů.“

President Obama ve své slavné řeči na Středním východě v tomto roce obdivuhodně uznal americké svržení demokraticky zvoleného presidenta v Íránu a nastolení diktátora – který, jako mnozí diktátoři tehdy i nyní, byl jedním z jeho nejbližších přátel. Největším úspěchem mezinárodního práva v minulých letech byl precedens, nastolený žalobci snažícími se přivést k odpovědnosti Augusta Pinocheta. Vzpomíná si někdo dnes, jak se dostal k moci?

„Právě tak jako Amerika respektuje jedinečnou kulturu a tradice různých zemí, bude vždy podporovat i ty, jejichž aspirace jsou univerzální.“

To je fakt.

„Dovolte mi říci toto: Při prosazování lidských práv nejde jenom o pouhé nabádání. Občas musí být doprovázeno intenzívní diplomacií. Já vím, že ozbrojené konflikty s represívními režimy postrádají uspokojivou nevinnost pobouření. Ale také vím, že sankce bez dosahu – a odsouzení bez diskuse – mohou znamenat trvání poškozujícího statu quo. Žádný represívní režim nemůže klesnout na novou cestu, pokud má výběr otevřených dveří.“

A zde, jak se tato hanebná řeč chýlí ke konci, jsou ta slova, kterými měla začít, slova popřená veškerým ostatním obsahem zde a skutky muže, který pronáší tato slova. A pak toho bylo ještě víc:

„Spravedlivý mír zahrnuje nejen občanská a politická práva – musí obsáhnout ekonomickou bezpečnost a šance. Neboť skutečný mír není jen osvobození od strachu, ale osvobození od nedostatku.“

Hořké tvrzení pro lidi z Afghánistánu či Spojených států z úst presidenta, který jedná tak, že naše zdroje zneužívá směrem nahoru k Wall Street a směrem dolů na bomby a základny. Nicméně je to pravdivé a stojí za opakování.

Nepředstavujme si však, že George W. Bush by neřekl totéž. Ten by řekl totéž, jenom s menším vojenským rozpočtem, menším válečným rozpočtem, méně vojsky v terénu, méně žoldáky v terénu, se základnami v méně zemích a s horší mluvou.

David Swanson je autorem nové knihy „Daybreak: Undoing the Imperial Presidency and Forming a More Perfect Union“ („Svítá: Rozpad imperiálního prezidentství a vytvoření dokonalejší unie“), vydalo Seven Stories Press. http://davidswanson.org/book


Toxická munice působí deformity a smrt novorozenců v Iráku

Tohle je nepěkné, ale natolik alarmující, že to sem musím dát. Zejména teď, když hlavní americký válečný zločinec (i když je to loutka tahaná na provázcích vojenskoprůmyslového komplexu) dostal Nobelovu cenu za mír.


http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=16442

Toxická munice způsobuje smrt a deformity novorozenců v Iráku



David Randall, Global Research 7. 12. 2009

V září tohoto roku, jak říkají účastníci protestní kampaně, se ve Všeobecné nemocnici ve Faludže narodilo 170 dětí. Z nich 24% do 7 dní zemřelo. Tři čtvrtiny z nich měly různé deformity, včetně „dětí se dvěma hlavami, bez hlavy, s jedním okem na čele či s chybějícími údy“. Srovnatelná data pocházející ze srpna 2005 – před invazí – zaznamenávají 530 narozených dětí, z toho pouze 6 zemřelo a z nich pouze jedno bylo deformované.

Údaje pocházejí z dopisu, který byl zaslán skupinou iráckých lékařů a účastníků protestní kampaně minulý měsíc Organizaci Spojených národů a ukazují, jak včera zveřejnil i Guardian, prudký nárůst defektů novorozenců ve městě. Noviny citují ředitele nemocnice a specialistu dr. Aymana Qaise: „Vidíme velmi významný nárůst anomálií centrálního nervového systému... Také je velice výrazný nárůst počtu mozkových nádorů.“ Dříve v tomto roce Sky News podaly zprávu o tom, že jeden hrobník z Falludže říká, že každý den pohřbívá 4-5  novorozených dětí, z nichž většina má deformity.

Dopis protestujících adresovaný OSN vyzývá k zahájení nezávislého vyšetřování ohledně „odstraňování toxických materiálů užívaných okupačními silami, včetně ochuzeného uranu a bílého fosforu“ a vyšetřování za účelem zjištění, zda byly spáchány válečné zločiny.

Účastníci protestu se domnívají, že buď bílý fosfor nebo ochuzený uran jsou hlavní, ne-li jedinou příčinou defektů u novorozenců. Bílý fosfor, který americká armáda nechala střílet na povstalce v hustě osídlené Falludže, má dlouhou historii vojenského použití, datující se od první světové války.

I když dosud žádná vědecká studie neprokázala příčinný vztah mezi ochuzeným uranem a závažnými zdravotními problémy – a dokonce některé studie se zdají dokazovat opak – v žádném případě věc není jasná. Od první války v zálivu je jeho použití spojováno s případy rakoviny u vojáků vracejících se z války.

(Toto je jen úvod článku, který dále uvádí údaje o ochuzeném uranu, jeho válečném užití, toxickém vlivu a o zamořených územích. Příležitostně snad někdy přeložím.)

11. prosince 2009

Ani ty sněhové mraky se už neudělají samy


I dnešní oblačnost, která má podle včerejsí předpovědi přinést déšť a vydatné sněžení, nese zřetelné stopy zásahů lidské (vojenské) ruky. Kupodivu je dnes v tuto hodinu k mání snímek B3, na kterém jsou nejlépe vidět letecké linie ... většinou se tenhle snímek vynechává, protože bývá fakt nápadný.

Hledám i včerejší sněhovou bouři nad Amerikou, jejich satelit MODIS sice přibližuje hodně, manipulace jsou tam zřetelné, ale ne tak jednonačně viditelné i pro laiky jako zde na NOAA.


Dnešní zajímavostí a evidentním umělým zásahem vojenské ruky jsou husté řady blesků nad Egyptem - co se tam asi kutí? Zdá se, že zadržují celý ten velký čtverec, aby nepostupoval dále na jih ... škoda že sem nejde dát animace, tam je to vidět.


Jak chřipka zachraňuje rozpočet českého školství


Na spoustě škol v mém okolí již proběhly chřipkové prázdniny, nebo zrovna probíhají. Ministerstvo školství dalo koncem listopadu pravomoc ředitelům škol, aby vyhlásili 5 dní chřipkového volna, pokud nemocnost žáků přesáhne 15 procent, viz článek zde.

Na jedné škole, kam chodí moji mladí přátelé, byly tyto prázdniny právě vyhlášeny. Žáci nadšeně kvitují 6 dní volna (včetně víkendu), které si většinou v dobrém zdraví uživají. Přeju jim to, i jejich učitelům, vím, jak teď před vánocemi jsou opravdu vyčerpáni neustálým školním stresem.

Ze strany vedení školy byla již dříve dobrá vůle prázdniny vyhlásit, ovšem nemocnost stále nedosahovala požadovaných parametrů. Žáci se totiž spíše nutí chodit do školy i přesto, že jsou nemocní, aby měli napsané písemky a neměli absence, za něž by jim mohla hrozit neklasifikace atd. Tedy většinou.

15% chybějících není nic zvláštního, znamená to, že ve třídě o 30 žácích jich chybí tak 5. To není nic výjimečného. Ale aby celková školní absence dosáhla tohoto čísla, je podezření, že se o to žáci museli iniciativně přičinit. Takže onoho rána, na které bylo vyhlášeno sčítání absence, se někteří trochu opozdili, třeba u lékaře nebo v dopravě. Někteří starší, 18letí, co si píšou omluvenky sami, se zdrželi z rodinných důvodů. (Na další hodiny se většinou dostavili, protože celkem vzato žáci chodí do školy rádi, užijí si tam legraci. Ale prázdniny mají taky rádi.) Sečteno a podtrženo: absence byla shledána dostatečnou a vytoužené prázdniny byly konečně vyhlášeny. (O strategických tazích žactva za účelem prázdnin můžete získat představu třeba zde na facebooku.)

A jak to pomůže školství? Školy mají údajně naprosto nedostatečné prostředky na provoz, tj. topení a svícení. Některé vůbec neví, jak vydrží do konce roku. A takový týden prázdnin bez topení, to už údajně škole docela pomůže. Takže chřipkové prázdniny přišly vhod i ministerstvu školství ...

10. prosince 2009

Monstrózní umělá sněhová bouře již probíhá v USA, zítra začne i v Evropě

 Zkrácená zpráva dle CBS z 9. 12. 09::
"Zimní bouře, označená jako „extrémně nebezpečné blizardové podmínky“, která začala 8. prosince na východě USA a směřuje k západu, přivedla s sebou všechny nebezpečné zimní jevy: ledovku, silný déšť, nebývalé množství sněhu a extrémně silný vítr. Způsobila obrovské škody. Zastavila dopravu a zavřela stovky škol od středozápadu po Novou Anglii. Má na svědomí nejméně 12 obětí, zejména dopravních nehod. Mnoho motoristů zůstalo uvězněno na dálnicích. Bouře byla velkým překvapením, protože udeřila náhle po mírném listopadovém počasí. Meteorologové si ji vysvětlují „srážkou chladného arktického vzduchu a množství vzdušné vlhkosti“.
Kromě toho bouře přišla mimořádně nevhod pro šéfa globálních oteplovačů Al Gora, který právě varoval diváky CNN v televizní diskusi před bezprostředním ohrožením globálním oteplováním, když několik sekund poté informoval hlasatel  o „monstrózní sněhové bouři, která paralyzovala dopravu ve více než dvanácti státech“ a o „zimním počasí, které bude trvat ještě dva týdny“.
(Hlavní globální alarmista se mimo jiné také snažil snižovat význam rostoucího skandálu s hacknutými maily, zvaného ClimateGate, protože prý e-mailová sdělení „stará deset let a vytržená z kontextu“, která „popírači globálního oteplování nafukují do obludných proporcí“ mohou „oklamat některé lidi, takže si mohou myslet, že je na nich něco pravdivého“.) (Celý článek zde.)

Podle našeho názoru je bouře nad USA další klimateroristickou akci velkého rozsahu. Uměle vyvolané extrémní zimní podmínky zasáhly naplno 12 amerických států - je to akce nebývalá i obrovskou rozlohou postiženého území. O jejím umělém původu svědčí extrémní jevy popsané v různých lokalitách (dle článků z amerických webů). Pokusíme se najít satelitní snímky, což bude ovšem těžké, protože v USA se používají snímky povrchu z velké vzdálenosti, na kterých žádné manipulace (díry ke šlehání oblačnosti, chemtrails, atd.) nemohou být vidět ... Proto si v Americe prakticky nikdo není těch monstrózních manipulací vědom...

A vypadá to, že podobná akce začíná právě i v Evropě - po mimořádně teplém počasí mají začít od zítřka extrémní zimní podmínky ... už je to oficiálně televizně ohlášeno, což znamená naplánováno. Uvidíme, jestli jsme rozdali dostatek orgonitu...

"Rosnička" na jistém televizním kanálu měla snahu vysvětlit, proč zítra má začit silné sněžení, ale bylo to opravdu těžké, protože na satelitním snímku nebyly v dohledu žádné mraky, které by do zítřka mohly dojít do středu Evropy a silně sněžit (viz snímek vz 10. 9.: Oblačnost nad Atlantikem míří na sever. Mezerou v pásech oblačnosti již sem ženou od severu studený vzduch. Na meteoxu taky zajímavá aktivita blesků nad Tureckem nebo kde. Bohužel sem neumím dát animaci, kde je to dobře vidět.)
Ty mraky nemusí nikam chodit, meteovýrobci je totiž vyrobí přímo nad mistem, kde je potřeba ... pumpování teplého vzduchu od jihovýchodu jim zajistí dostatek vlhkosti ... do toho zavedou arktický vzduch od severu ... a kalamita jako vyšitá.

Opět by mě zajímalo, jaká zájmová skupina pořádá tyto manévry, či válku,  či co to je. Sněží si Američané na sebe sami, nebo jim to dělají Rusové? A Američné zase na oplátku zasněží Evropu? Nebo hrajou na jednom hřišti? Aby se vysmáli "globálním oteplovačům"? Stejně většina vědců pracujících na vývoji klimatických zbraní pochází z Ruska, ale zběhla za prachama do Ameriky. Kurňa to by mě fakt zajímalo, kdo s kým hraje.

Norské UFO a moje divoké sny


9. 12. 09 bylo pozorováno nad severním Norskem tohle zvláštní světlo. Co to asi je? UFO? Nepodařená zkouška ruské rakety Bulava? Tomu by se dalo věřit, když jsme jako děti odpalovali různé domácí raketky, tak se ty nepovedené taky motaly...


Pár očitých svědectví z Norska (různé zdroje).

"Jev začal tak, že se objevilo modré světlo, které jakoby vycházelo zpoza hory. Zastavilo se uprostřed oblohy a pak se začalo točit. Během několika sekund pokryla obří spirála celou oblohu. Potom vyšel z jejího středu zelenomodrý paprsek – trvalo 10 – 12 minut, než jev úplně zmizel".

Totto Eriksen z Tromsø: "Vedl jsem právě dceru do školy. Viděli jsme to nad přístavem v Tromsø. Točilo se to a explodovalo na nebi. Vypadalo to jako raketa, která se točila dokola a pak letěla diagonálně dolů."
Letecká kontrola v Tromsø soudí, že nešlo o astronomický jev.

Geofyzikální observatoř v Tromsø tvrdí, že se jednalo o vypuštění rakety.

Norská armáda neví, o co šlo, ale připouští, že nad tímto územím Rusko testuje své rakety. Rusko to popírá.

Hle, zdá se to celé jaksi spjato s Tromsø, o kterém zde víme, že je tam vojenské (vědecké?) zařízení EISCAT na ohřívání ionosféry, podobné americkému HAARPu. Co když si zkoušeli nějakou "projekci"? Jaké by bylo lepší místo pro "mimozemskou" světelnou show?

Taky se objevují názory, že je to spjaté s Obamou a jeho převzetím Nobelovy ceny...

Video, zřejmě z větší dálky: http://www.youtube.com/watch?v=nHZyxsVHz4E

Připomíná mi to mé vlastní divoké sny, v nichž vídám zvláštní lítající věci a podivné mraky.
Zrovna dneska se mi zdálo, že jsem někde ve Finsku, u nějakých známých (žádné tam nemám) v domě u jezera v horách. V jezeře byly odshora v průzračné vodě vidět jakési podvodní stavby. Majitel domu měl u domu tunel, kterým vjížděl do podvodní garáže. Nad horami putovaly v jedné řadě mraky fantastických tvarů, geometrických, průhledných, něco jak si představuju projekt Blue Beam. Domáci  řekli, že je to tam běžné.
Napadla mě ve snu i myšlenka na gifting (což mě těší) - vidím, že se tam dějí nějaké divné věci, že jezero a kraj potřebuje orgonit, a horečně přemýšlím, kde mám vlastně zavazadla a kolik mám s sebou TB (na opravdové cesty sebou vozívám aspoň symbolický dárek...) Bohužel si nějak nemůžu vzpomenout ... a začne foukat velmi silný vitr, to mi dělá starost, protože vím, že večer mám odletět letadlem ... prostě divoké sny. Naštěstí zazvonil budík a můžu jít v klidu do práce :-)))