4. ledna 2010

Intervalové snímání oblačnosti


Známí čeští meteorologové Martin Setvák a Petr Novák jsou naši lidé! Na svých soukromých stránkách mají perfektní videa veškerých uměle vytvářených oblaků, líp by to málokdo natočil. Noční svítící mraky, haarpové obláčky, vlnění stojící na místě, jeho umělé šlehání, vrstvy oblačnosti pohybující se v protisměrech, umělá mlha, konvektivní bouře, chemtrails ... samozřejmě popsané vědeckometeorologickou hantýrkou.

Myslím, že ani oni sami nevěří, že se jedná o přirozené záležitosti ...


Pan Setvák má spoustu vědeckých prací na téma Satelitní sledování "konvektivních bouří". (To jsou ty umělé bílé koláče, co tady s nimi pořád otravuju, co mají na sobě viditelné "komíny" nebo (dvoj)díry sloužící k jejich šlehání, a šíří se neuvěřitelnou rychlostí na vzdálenost stovek km. Ještě musím podotknout, že tyto koláče typu "hrnečku vař" byly v módě v létě r. 2008. V létě 2009 je pak předčily dlouhé pásy oblačnosti posunující velké vzdušné masy ... Holt projekt ovládání počasí postupuje.) No, chci jen říct, že to takový meteorolog nemá s vědeckou analýzou lehké, když mu takovou konvekci mohou meteoproducenti šoupnout kdykoliv kamkoliv...

Ale doporučuju prohlédnout si ta videa, jsou opravdu moc pěkná.

http://www.setvak.cz/timelapse/timelapse-cz.html
http://www.pnovak.cz/meteo/v_pohybu.php

10 komentářů:

  1. Setvak??!? To rozhodne neni "nas" clovek! Tos me fakt pobavil... Na orgo.cz zverejnila "Petra" korespondenci se Setvakem ohledne Chemtrails. Pozor, necist tesne po jidle...!

    OdpovědětVymazat
  2. No já to myslím jednak jako nadsázku, ale jednak taky tak, že nám opravdu poskytl spoustu kvalitního profesionálně udělaného obrazového materiálu, ať si ho už on sám vykládá jak chce!

    OdpovědětVymazat
  3. Setvák je ten kdo autorizuje satelitní snímky ke zveřejnění, retušuje chemtrails stopy ze satelitních snímků a jeho fanatická obhajoba nesmyslnosti chemtrails je tady http://portalh.chmi.cz/http://portal.chmi.cz/portal/dt?menu=JSPTabContainer/P3_0_Informace_pro_Vas/P3_2_Aktualni_Situace/P3_2_1_Pocasi/P3_2_1_5_Info_zajim/P3_2_1_5_3_Kond_stopy&last=false

    OdpovědětVymazat
  4. On tomu určitě sám nevěří, co tam píše, ale nemůže dělat nic jinýho, přišel by o zaměstnání.

    OdpovědětVymazat
  5. "fanatická obhajoba nesmyslnosti" ???
    Fanatici jsou tu úplně jiní lidé, totiž vy.

    To ale nemá cenu řešit. Akorát hrubě urážíte někoho, o kom a o jeho práci nevíte lautr nic.

    Na jeho straně jsou veškeré dostupné argumenty a fakta, ale ty vy slepě odmítáte. Věřte si, čemu chcete, ale netahejte do toho jiné lidi.

    Je mi jasné, že tento příspěvek neprojde cenzurou (nebylo by to poprvé) (óó, jak jste objektivní web :-)), ale alespoň si ho přečte cenzor a to za to stojí :-)

    OdpovědětVymazat
  6. ve svete existuji stovky firem a organizaci, a to velmi pocetnych, ktere provozuji CLOUD SEEDING (wikipedia.org, google.com)

    chces rici, ze vznik a nakladny provoz techto firem a jejich webu je udrzovan nekym proto, aby mel orgo-net o cem psat?

    Setvak neni nas clovek, jeho web z hlediska patrani po manipulaci pocasi nestoji za navstevu.

    Presto diky za odkaz na tyto weby, je to poucne z mnoha jinych stranek (meteorologove maji sve weby, nekdo se tady v CR vazne zabyva time-lapsem, ukázka kvalitnich videi ve vysokem rozliseni, zajimave meteo jevy, haarp mraky aj.).

    OdpovědětVymazat
  7. No proto sem toho Setváka dávám, nedá se mu upřít, že to natočil dobře a zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  8. Orgonet 6. ledna 2010 15:56: Martin Setvák by určitě nepřišel o zaměstnání, i kdyby obhajoval chemtrails. Stejně tak Vy byste u nás klidně mohl zaměstnání získat, pokud byste byl stejně kvalitní odborník jako je on. R.Tolasz

    OdpovědětVymazat
  9. Přestože mě nemáte zrovna v oblibě, přesto přeji dobrý den. Nebudu zde polemizovat s Vašimi názory, pouze se vyjádřím ke dvěma poznámkám, které výše zazněly, a které se mě bezprostředně týkají.

    1) Nemám ve zvyku říkat věci, kterým nevěřím, o nichž nejsem přesvědčen. A pokud něčemu nerozumím nebo neznám odpověď (ať již z důvodu vlastní neznalosti problematiky, nebo nedostatku podkladů), nebojím se to dát najevo. Takže za svými na různých místech deklarovaných názory na Vaše "chemtrails" si stojím.

    2) Snímky z družic NOAA a MetOp nikdo cíleně neumazává či neretušuje, jak je výše zmiňováno. Celý systém funguje zcela automaticky - počínaje příjmem, zpracováním, přesunem aktuálních snímků na www servery ČHMÚ, archivací, až po automatické umazávání starých snímků přibližně po týdnu (z důvodu místa na www serverech). Na to, aby někdo ručně kontroloval a cenzuroval snímky, nemáme čas a ani sebemenší důvod. Navíc některé z družic s přístrojem AVHRR automaticky přepínají mezi dvěma kanály (3A - 3,7 mikronu, a 3B - 1,6 mikronu), přičemž náš systém neumí mezi nimi přepínat zpracování - proto oblasti snímané přístrojem AVHRR v kanálu 3B nejsou zobrazeny. Takže žádná "cílená cenzura"...

    Závěrem bych jen doplnil, že pokusy o umělé zásahy do počasí (realizované různou formou) nepopírám, avšak spojovat je s kondenzačními stopami za civilními dopravními letadly nebo dokonce se vzhledem konvektivních bouří na družicových snímcích považuji za naprostý nesmysl. V tomto ohledu opravdu nejsem "Váš člověk".

    S pozdravem,
    Martin Setvák

    OdpovědětVymazat
  10. Pracoval jsem vedle Martina Setváka osm let a musím říct, že tolik toho o bouřkách a různých extrémních jevech ví u nás asi málokdo. A protože už pár let nejsem zaměstnancem ČHMÚ, nemusím se bát o práci, a nemusíte mi to podsouvat. Za těch osm let při zpracování družicových obrázků jsem zažil dobu, kdy se dělaly papírové fotky online z dat právě přenášených družicí, tak jak letěla nad Zemí. Pak jsme používali ručně zbastlenou kartu do PC, která nám umožnila družicová data nahrávat digitálně pro další zpracování. Dělal jsem tehdy veškerý zpracovatelský software. Pak jsme koupili německý systém VCS, který hodně mechanických věcí udělal za nás. Prováděli jsme s těmi daty, co se dalo, abychom z nich dostali co nejvíc informací, které by meteorologům k něčemu byly. Ale nikdy jsme nic neretušovali a nikdy jsme žádné informace nefiltrovali. Tak hluboko bychom nikdy neklesli a nevím jak Martina Setváka, ale mě Vaše poznámky hrubě uráží.
    A pokud jde o Vaše konspirační teorie, tak se domnívám, že nikdo z meteorologického ústavu, kdo pracuje s družicovými daty, nemá zapotřebí se těmi vašimi chemickými pásy zabývat, leda z donucení, když ho vyprovokujete. Vždycky jsme se snažili dostat z těch dat CO NEJVÍC informací a ne nějaké zatajovat. Všichni ti lidé se snaží pochopit, jak příroda funguje, a jak jim v tom můžou pomoct v tomto případě družicové obrázky. To, co se děje přirozeně v atmosféře, je už tak dost složité a úžasné a poznávat to je pro nás všechny velké dobrodružství. Kdybyste nebyli tak úzce zaměření na ty svoje "chemtrails" a na dokazování toho, že máte pravdu, taky byste si to dobrodružství mohli užít. Ale vy jenom hledáte podporu pro svoji pravdu a vůbec vás nezajímají ty úžasné a nádherné věci (někdy i hrozné), kterých je příroda schopna.

    Přeju pěkný bezpásý den.
    Pavel Hampl, pavel_hampl@post.cz

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.