8. ledna 2010

Pozorujeme vydatné sněžení


Pan Setvák nebo kdo dnes nestihl vymazat snímky NOAA b3, takže se můžeme pokochat, jak letadla od rána snaživě a rovnoměrně rozptylují potřebné chemikálie.


První snímek v 7 ráno, druhý snímek v poledne.
Pokud si proklikáte animace (novinka: vpravo nahoře na blogu máte hezky pohromadě odkazy na nejzajímavější satelity), uvidíte, jak se nad Evropou proti sobě pohybují dvě oblačné vrstvy. Ta spodní jde od severu, asi nese studený vzduch, a horní bílá jde od Itálie, nese asi vlhkost od moře.
(Viz dokument Owning the Weather: píše se tam, že se vlhkost sbírá nejlépe nad jezerem/mořem. a poté se  spustí na přilehlou pevninu. My jsem asi právě svědky pokusu o přenos vlhkosti na větší vzdálenost). Když se to správně promíchá, mělo by to vydatně sněžit.


Leda že by šlo o sněhový zápas - jedni spouštějí sníh, druzí tomu brání. Ale kdo je kdo, to fakt netuším. Ještě podotýkám, že se nejedná o normální sníh, ale speciálně složený z nanogelů, takže i centimetrová vrstva na silnici je velmi kluzká a vyvolá kalamitu. Dřív na vytvoření kluzké uježděné vrstvy bylo třeba aspoň 3 cm normálního sněhu ...


Kolem 10. hodiny spustili v Itálii a nad Rakouskem i jakási "sněhová děla"  které nám sem ženou a šíří oblačnost. Tyto výchozí body chrlící oblačnost  jsou velmi zřetelné, loni jsme tomu zde říkali "sněhové linie".

Pokud nemusíme nikam autem, tak se můžeme těšit na  zajímavou podívanou. Škoda, že v noci na satelitech není vidět skoro nic, a to oni právě dělají nejvíce práce.

5 komentářů:

  1. Ty fotky tam všechny stále jsou.
    ?????

    OdpovědětVymazat
  2. prestaly fungovat konspir weby

    chemtrails.cz
    mustwatch.cz (nehrada je ted napr. mustwatch.eu nebo spotter.tv)

    OdpovědětVymazat
  3. Neviděl bych za vším hnedka agenty Mossadu. Myslím,že ty weby prostě navštěvuje víc a víc lidí hladových informací a jen opravdu nezvládly ten nápor stahujících. Zvlášť když ty filmy na mustwatch.cz byly k mání zadarmo a nebyla tam ani žádná reklama,mám ten pocit.

    OdpovědětVymazat
  4. Odporúčam pozrieť napr. SAT24 14.7.2009 od 4.00 do 17.00 a to čo sa dialo medzi Petrohradom a Kievom.

    OdpovědětVymazat
  5. Celkem me pobavilo tvrzeni, ze "prirodniho" snehu je treba tri az peticentimetrova vrstva, ale "nano" snehu staci centimetr. Snehu VZDY stacil centimetr na to, aby byla vozovka kluzka, stejne jako staci deset minut deste a je mokra.

    A takove prohlaseni, ze na ujezdenou vrstvu je treba tri az peti cisel si muzete tak strcit za klobouk. Kdyz napadne pet cisel snehu a jezdi po nich prumerne jeden a pul tunova vozidla, tak se z toho neudela ujezdena vrstva ani kdyby to byl snih sebeprirodnejsi. Vzdy a vzdy skoncime na kluzke majde.

    Takze dokud nebudete mit chemicky rozbor ze dvou tri nezavislych laboratori, ktery ukaze, ze slozeni snehu je vyrazne jine, nez ocekavatelne (podil vody a chemikalii z ovzdusi), nerozhanejte se tu prosim konspiracnimi teoriemi.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.