13. června 2010

Bouřky 12. 6., nasávání vody a kruhy

Klimatické zbraně nám opět nastříkly pěkných pár bouřkových koláčů. Všimněte si vyvýšených "komínů" na těchto koláčích, jsou přesně v místech, kde bouřky způsobily nejvíce škod. (Znojemsko, Kojetín, ...)

Večer už po bouřkách jsme projížděli Vysočinou, zajímavé bylo, jak se z krajiny intenzívně a nepravidelně vypařovala voda. Nad silnicí - ta musela být před bouřkou rozpálená všude, ale pára z ní stoupala  jenom někde.
V krajině: jeden rybník silně odpařoval, jiný vedle nic. Z některých míst v krajině stoupala pára až do mraků (jako když prší nahoru), jinde nic. Takže to vypadá, že vodu "saji" paprsky vlnění, nepůsobí to celoplošně...

Očividně chtěli ještě v bouřkách pokračovat, proto tak intenzívně sbírali vodu a blýskali, ale tam, kudy jsme jeli, se jim to rozplynulo, možná kvůli zapnutému PW ...
(Youtube tuto tématiku videí očividně filtruje, tak zkouším flickr, a ten to vzal.)



Radar Skalky začal za bouří ve 22.00 opět vysílat své kruhy - zajímavé, že přesně do té doby mu "stékající voda" nevadila ...(dík za odkaz). Asi tam chtěl ty bouřky pozdržet.

Dnes 13. 6. radar Skalky v 17.00 přestal ukazovat srážky, večer dosud nejde. Asi mu zateklo do kopule ... nebo nechce ukazovat vlny.

A zajímavé, že dnešní schéma blesků na Meteoxu odpovídá tomu, co jsme vídali tehdy, když chystali na nás další povodně.

9 komentářů:

  1. Ty kruhy tam jsou už evidentní dříve.
    Proč by oblačnost měli přitahovat nějaké kruhy, když ji podle videa stačí jen "stříknout"?

    OdpovědětVymazat
  2. jedna technická: Pro uživatele Firefoxu Doporučuji používat Adblock Plus, který spolehlivě odstraňuje ty otravné reklamy a bannery na stránkách. A pro ještě větší bezpečnost je vhodné používat doplněk NoScript - na některých stránkách jsou docela zákeřné (nebo taky úplně zbytečné) JS blbinky a vazby na pochybné weby, o kterých návštěvník třeba ani vůbec nemusí vědět a přitom mu komplikují život...

    OdpovědětVymazat
  3. Vám se zobrazujou na tomhle blogu nějaké reklamy nebo bannery? Já sem nic takového nepouštím, a nic se mi ani nezobrazuje. Kromě glóbusu ... tak ho teda vyhodím, no.

    OdpovědětVymazat
  4. Skalky ukázaly nový typ anomalie dnes v 16.00,je to k vidění na iDnes zde:

    http://pocasi.idnes.cz/server.idn?t=image&d=3

    Najděte si 13.6.2010 v 16.00 a 17.00 hod.

    OdpovědětVymazat
  5. kouknete na to video a napiste co vidite za obrazy v tech mracich 23 sekund pred koncem a dalsi se objevi 17-15 sekundu pred koncem, vicemene pak do konce je to zajimave, ale uz ne tak moc.

    Tsignotschka

    OdpovědětVymazat
  6. 14.6. v 7.15 radar Brdy vykazuje nový druh anomálie. Typuju větší srážky (snad i povodně?) tentokrát v Čechách,Skalky asi dobře "nereagují" na impulsy operátorů USAF.

    OdpovědětVymazat
  7. ...na tomhle blogu bannery nejsou, udivil mě ten screenshot s takovou ohavnou reklamou :) a samozřejmě v pravém sloupci jsou desítky odkazů na stránky, mezi kterými některé nemají zrovna slušné úmysly ;)

    OdpovědětVymazat
  8. He,he tak prý "příroda" rozdělila Evropu na dvě teplotní části:

    http://zpravy.idnes.cz/cesko-patri-k-chladnejsi-casti-evropy-a-zatim-tam-zustane-pz4-/domaci.asp?c=A100615_105207_domaci_klu

    Nápadně to teplotní rozhraní kopíruje ty blesky na Meteoxu.

    OdpovědětVymazat
  9. Skalky mají na věži on-line web kameru:

    http://portalh.chmi.cz/http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/prohlizec.html?cam=skalky

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.