29. června 2010

Svoboda Internetu v ohrožení

Opatření pro zabezpečení kyberprostoru: 
povinné vládní „ID známky“ pro používání Internetu

Obrovské hnutí proti svobodě Internetu zrychluje na nejvyšší stupeň.

http://www.prisonplanet.com/cybersecurity-measures-will-mandate-government-id-tokens-to-use-the-internet.html

Paul Joseph Watson, Alex Jones, 28. 6. 2010

Hnutí k uzavření a regulaci Internetu podle nového vládou kontrolovaného systému zrychlilo na nejvyšší stupeň oznámením, že vládní strategie na bezpečnost kyberprostoru předpokládá vybavení uživatelů Internetu „ID značkami“, bez nichž nebudou moci navštěvovat webové stránky. To je nejnovější salva proti svobodě webu, která v kombinaci s návrhem zákona senátora Joe Liebermana má sloužit k „vykuchání“ svobodného Internetu tak, jak ho známe.

Pod záminkou „bezpečnosti kyberprostoru“ vláda směřuje k tomu, aby diskreditovala a uzavřela současnou existující infrastrukturu Internetu a zavedla nový, centralizovaný a regulovaný světový web.

Je důležité zdůraznit, že tato „bezpečnost kyberprostoru“ nemá co činit s ochranou infrastruktury USA a jde zejména o to ovládnout Internet. Bezpečnost kyberprostoru znamená útok na nevhodné uživatele Internetu, nikoliv obranu proti hackerům. Nevhodnost spočívá v užívání Internetu jako politického nástroje nesouhlasu s politikou americké vlády. Vláda se již pokusila zaplavit Internet placenými desinformačními agenty, což se jí nepodařilo. Nyní má jedinou možnost, využít zveličených nebo přímo inscenovaných hackerských útoků jako výmluvy, která umožní zavést systém Internet 2, kontrolovaný a regulovaný pouze úřady.

Neustále se nám tvrdí, že Internet musí být podřízen vládní kontrole, protože kyberteroriské by ho mohli napadnout a ochromit státní energetickou síť. Avšak převážná část americké energetické infrastruktury není napojena na Internet. Bude napojena na Internet až tehdy, když vláda urychlí zavádění technologie „chytré sítě“, takže v tomto smyslu vláda sama tuto energetickou síť předhazuje hackerům, aby byla vůči nim zranitelnější přímo jako vládní program.

Ohrožení počítačových sítí v USA je velmi zveličováno. Zprávy vydávané Komisí pro vědeckou bezpečnosti a Centrem pro strategická a mezinárodní studia jsou „obvykle bohatší na živé metafory – plné obav z „digitálních Pearl Harborů“, nebo z „kyber Katrín“ – než na skutečná fakta,“ píše Jevgenij Morozov, vědec původem z Běloruska, který na svém blogu píše o politických vlivech na Internet.

Morozov poznamenává, že většina údajů o předpokládaném ohrožení „je shromažďována ultratajnými vládními agenturami, které musí prokázat oprávněnost své existence – a společnostmi zabývajícími se internetovou bezpečností, které odvozují své obchodní zisky z všeobecného strachu o bezpečnost.“

Jestli se vláda pokusí skutečně získat pravomoci, o které se nyní snaží, můžeme očekávat, že Internet bude mít několikadenní výpadek, aby bylo možno předejít nějakému vymyšlenému kyberútoku, který se přičte teroristům. Zajisté z toho budou problémy, ale velké korporace z toho vyjdou dobře, podle Liebermanova návrhu zákona, který jim dává imunitu před občanskými žalobami a tak jim zajišťuje, že jim veškeré škody budou uhrazeny, pokud bude Internet na nějakou dobu zastaven.

Po sérií výpadků vláda prostě požádá, aby každá korporace nebo jednotlivec, kteří chtějí provozovat webové stránky, nejprve získal licenci a individuální internetové ID.

Výsledkem bude sterilní a regulovaný Internet, který se spíše podobá kabelové televizi než opravdovému otevřenému zdroji, s vyloučením svobodného vyjadřování, které jsme poznali a milujeme.
Přesně tato strategie byla vytyčena v přednášce Obamova koordinátora pro kyberbezpečnost, Howarda Schmidta, která byla vytvořena s pomocí Státní bezpečnostní rady.

Strategie se točí kolem “vytvoření systému řízení identity, který by umožnil občanům používat dodatečné autentizační  techniky, jako fyzické známky nebo moduly na mobilních telefonech, k ověření jejich totožnosti před nákupem věcí on-line nebo před přístupem k citlivým informacím jako zdravotní nebo bankovní záznamy,“ píše Financial Times.

Pouze se „známkami“ vydanými vládou bude uživatelům Internetu povoleno „přecházet ze stránky na stránku, což je systém nepříliš vzdálený tomu, co navrhla Čína, a který byl odmítnut jako příliš autoritářský.

Je nutné, aby každý znásobil své úsilí k upozornění na tuto problematiku, protože Liebermanův zákon má co nejdíříve projít Senátem a s ním dostane vláda totální kontrolu nad Internetem, pokud nezískáme dostatek organizací napříč politickým spektrem, abychom se společně postavili proti této obludnosti.
Pravá podstata záležitosti s kyberbezpečností byla odhalena, když Lieberman řekl televizi CNN, že jeho 197 stránkový návrh Zákona o ochraně kyberprostoru jako o státní záležitosti (PDF) je částečně napodobením snahy Číny o kontrolu Internetu.

„Právě nyní Čína, vláda, může odpojit části internetu v případě války, a my potřebujeme mít možnost to také udělat,“ řekl Lieberman.

Senátorova zmínka o Číně je výmluvným odhalením toho, o co ve skutečnosti jde v celé záležitosti kyberbezpečnosti. Čínská „kontrola“ nad svým Internetem má velmi málo co činit s „válkou“ a vše, o co jde, je umlčet protistátní dissent.

Čínská cenzura Internetu byla vnucena prostřednicvním černé listiny vytvořené centrální vládou, na níž jsou všechny webové stránky obsahující kritiku státu, porno, anebo jakýkoliv obsah posouzený vládou jako nevhodný. Pokaždé když se pokusíte navštívit stránku, jste přesměrováni přes vládní firevall, což často způsobuje dlouhá prodlení a nízkou rychlost.

Čína má moc zavřit svůj Internet, což by chtěl Lieberman zavést i do USA, v politicky citlivé době, aby zabrzdilo příliv infromací o vládním zneužívání a krutostech. http://www.reuters.com/article/idUSPEK340617
Během protivládních bouří v červenci 2009 činská vláda úplně uzavřela Internet po celém severozápadním regionu Xinjang na několik dní. Podobně je uzavírán přístup na Internet Tibetu, jako součást vládního úsilí předcházet vzpourám a neutralizovat je.

Významné stránky jako Twitter, Google a You Tube byly čínskou vládou rovněž dočasně či permanentně uzavřeny.

Nové webové stránky v Číně vyžadují od uživatelů registraci svou pravou identitou, když chcete napsat komentář. Toto zrušení anonymity je používáno k zmrazení volného projevu a zabraňuje uživateli v kritice státu ze strachu, že bude úřady vypátrán.

Čínské úřady pokročily nyní ještě dále než pouhé vedení „černé listiny“. Ustanovily též „bílou listinu“ dovolených webů, což je hnutí, které „může potenciálně dále omezit Internet pro čínské čtenáře.“ Webové stránky, které nejsou předem registrovány u vlády, by mohly být úplně blokovány pro všechny uživatele Internetu, což znamená, že by byly zrušeny i milióny nevinných stránek. To znamená při zakládání stránek požádat o schválení vládou, což by zřejmě nebylo povoleno, pokud osoba či organizace mají záznam, že se účastnily dissentu proti státu.

Sám prezident Obama kritizoval čínskou cenzuru Internetu jako zábranu volného toku informací, což umožní občanům vyžadovat od vlády odpovědnost, avšak nyní Lieberman chce dát Obamovi podobnou pravomoc.
Vzhledem k povaze čínské regulace Internetu, která nemá nic společného s „válkou“, jak prohlašuje Lieberman, a má vše společné s politickou cenzurou a utajováním informací o státním útlaku, měli bychom být znepokojeni, že senátor chce, aby se Amerika vydala stejným směrem.

Skutečným cilem vládní kontroly Internetu  bylo vždy uškrtit a udusit nezávislá média, která nyní soupeří s vládními tiskovými orgány a někdy je i nahrazují, s weby jako Drudge Report, které nyní přitahují větší pozornost než většina velkých deníků dohromady. Jako součást války proti nezávislým médiím FTC nedávno navrhla „daň Drudge“, která by donutila nezávislé organizace médií platit poplatky, které by byly použity na financování oficiálních novin.

Navíc FCC zahrnulo plán censury do svého Schématu neutrality netu v tajném pokusu vnutit cenzuru Internetu.

Podle regulačního a kontrolního systému FCC budou zákazníci nuceni kupovat si na připojení Internetu, televize a telefonu přístroj schválený vládou. „Každý bude platit poplatky, které stanoví vláda. A vše, co projde skrze váš Internet, televizi nebo telefon se stane podřízeným neustálé regulaci FCC,“ píše Kelly W. Cobb z organizace Američané za reformu daní.

Podobná legislativa zaměřená na uvalení cenzury na Internet dle čínského vzoru a umožnění státu, aby uzavřel sítě, již globálně prošla, a to v UK, na Novém Zélandu a v Austrálii.

My se snažíme extenzívně informovat o úsilí na vyřazení Internetu, který směřuje k vysoce omezujícímu Internetu 2. Když dostane vláda pravomoc kontorolovat Internet, bude to jenom první krok k tomuto systému, kdy od každého uživatele webu bude vyžadováno ID a vládní povolení, a právě to navrhuje Státní bezpečnostní rada jako nové opatření v kyberbezpečnosti, která mají být zavedena v nejbližších letech.

8 komentářů:

  1. Tauri: Hajzlové kéž by jim lidi už nakopali zadky! Tohle je už moc, jenže lidi jsou líný jako veš a budou raději vše sledovat z tepla domova, než aby šli do ulic a vzali to do svých rukou.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím s tímhle názorem (Tauri). Kolikrát si myslím, že tohle stádo, které jen čumí a nic proti všemu zotročování nedělá, si ani nic jiného, nežli NWO, nezaslouží.

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.novinky.cz/veda-skoly/204789-co-zastavi-oteplovani-umele-bile-mraky.html

    No vida už začínají přiznávat barvu...

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli je to pravda,tak už jim asi opravdu teče do bot a mají z lidí čím dál větší strach. K Internetu 2 nedojde,páč čas je rychlejší a neúprosný. Nechtěl bych teď být v kůži Ilumináta.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě to zase připadne, že zkouší, jak na to lidi budou reagovat, jestli vztekem, strachem či nějak jinak. A nemáme se ničeho bát, protože nic nemá větší sílu než my sami, tak to bylo v jednom videu, tady na orgonetu. A o to jde. Jenomže je vše pěkně rozjeté, takže nemám obavu, že by se jim to povedlo. A i kdyby, tak co, přišli by oni o cenné informace a reakce lidí na ně.A ty se zpracovávají.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdysi jsem se učil, že internet byl vytvořen pro potřebu svobodné komunikace, a že nikomu nepatří - že byl původně budován po částech na základě potřeb akademiků. A najdnou se do něj serou vlády ... Tak ať se odpojí, nebo si vytvoří svoji síť, pokud jim tam bude někdo chodit. Nedejme se.

    OdpovědětVymazat
  7. Nebyť gagarina nemali by sme tento patentpokusi lietat na ine planety klamstva ako hromi z jasneho neba tuto planetu navštevuju ine planety ale s našov tecgnikov sa možeme stčiť do prdele a kuchanie tejto planetky ved je to smiešne mexiko nam ukazalo ako krvaca naša zem sodoma a gomora nas čaka lakomost je silnejšia ako respekt prirody ved mame sa čo tešiť budeme sa tu všetci pražiť a bude počuť kvilenie a velmi žalostne))

    OdpovědětVymazat
  8. kdo to vi jestli se to hodi na nastenku kdo ma to pravo?????????

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.