26. srpna 2010

Tom Kenyon: Jak proplout bouří změn

Little Grandmother mě přivedla k dalšímu nádhernému zdroji z druhé strany. Na svém webu Tribe of Many Colors má odkaz na dva nové channelingy od Toma Kenyona. Paráda! Jeho zdroj, intergalaktické bytosti Hathorové (the Hathors), rádci a pomocníci lidstva, říkají stejné pravdy jako moji oblíbení Eckhart Tolle, Little Grandmother, Matthew..., jen používají trochu jiná slova...
Eckhart Tolle říká, že mnoho duchovní literatury nepotřebujeme, stačí vlastně jedna kniha, ale že on sám si rád občas přečte knihu z hlubokého zdroje, jen tak pro radost, a jen se kochá, jak někdo jiný vyjádřil pravdu zase jiným způsobem ... ano, to je ono ...
Celý web Toma Kenyona stojí rozhodně za prozkoumání. Třeba jeho zpěv inspirovaný Hathory ...


Tom Kenyon:  Jak proplout bouří změn
http://tomkenyon.com/winds-of-change

(Channeling – the Hathors, 3. 8. 2010)

Chceme probrat některé aspekty lidské psychologické reakce na planetární a interdimenzionální změny, které právě probíhají. Citliví jedinci jsou náchylnější k těmto typům reakcí, ale i někteří z těch, kteří nejsou duchovně uvědomělí a jsou orientováni zejména na materiální realitu, je mohou projevovat.

Chceme zde hovořit o globálním pocitu beznaděje a bezvýchodnosti pro některé jednotlivce, o pocitu, že člověk nemůže udělat nic, aby změnil běh událostí. Pro některé to vede k depresi, ke ztrátě motivace, a to, co dříve dávalo životu smysl, účel a radost, se zdá nyní prázdné.

Pro některé to znamená pocit, že jsou naprosto odpojeni od svého života, jako když pozorují film. Procházejí pohybem žití svého života, ale jejich srdce v něm nejsou. Pro jiné, kteří jsou vědomě napojeni na běh života, je obzvláště těžké se smířit s mizením živočišných druhů a ničením ekosystémů. Pro ty, kteří jsou soustředěni zejména na svou materiální realitu, na svůj život ve třetí dimenzi, vytváří tato doba stále více úzkosti kvůli finančním starostem, jak jsme již před časem předpověděli, a toto se bude pouze zhoršovat.

Navíc se vývojové a katalytické vlny z hlubokého vesmíru, o kterých jsme se dříve zmínili, budou stupňovat. Ti, kteří se snaží vás ovládat pomocí ekonomiky, politiky a náboženství, to shledávají stále obtížnějším, a tak zesilují své snahy, a někteří jednotlivci, kteří jsou si vědomi těchto tendencí, se cítí uvězněni mezi tím vším.
A skutečně, z hlediska času a prostoru, jste v tom všem uvězněni. V duchovním smyslu jste uvězněni mezi tenzemi k evoluci a devoluci. Jste v centrálním bodě času a prostoru. To je energeticky intenzívní místo k bytí a z hlediska duše, neboli  jiskry vědomí, kterou jste – z vaší interdimenzionální reality, nebo jak tomu pro sebe chcete říkat – je to doba velmi silná a mocná.

Z našeho hlediska není nic, co by jednotlivec mohl udělat, aby zabránil rozpadu toho, co se musí rozpadnout. Odehrávají se u vás planetární změny. Pokud budete schopni provést nějakou kolektivní či individuální akci, některé intenzívnější formy destruktivních změn mohou být zmírněny nebo zmenšeny. Ale některé z nich nemohou být zastaveny, nebo přesněji, řekli bychom, že je to velmi nepravděpodobné.

Vaše příležitost jako duše – jako duchovní bytost žijící lidský život – je proplout změnami takovým způsobem, který vás posílí a pozvedne, i když ostatní kolem nás zdánlivě sestupují dolů po spirále do negativity, beznaděje , a přispívají ke svému vlastnímu zničení. Když se díváte na lidské společenství a vidíte, jak se samo ničí, jak tvrdohlavě vzdoruje změnám, jeho tendenci k hlouposti, podívejte se i sami na sebe, neboť tyto zárodky jsou i ve vás.

Už dříve jsme vyjádřili svůj náhled na to, jak se bude vyvíjet vaše blízká budoucnost, a nebudeme to znovu popisovat. Pokud vás to zajímá, podívejte se do archívu. V tuto dobu shledáváme, že nejdůležitější je sdělit vám, jak musíte najít duchovní odvahu, abyste se pozvedli, zatímco mnozí kolem vás zjevně padají. Padáním myslíme specificky pohyb směrem k nižším úrovním duchovní kvality.

Jak máte řídit svůj život přes moře, které je naplněno strachem, nepřátelstvím, paranoiou, omezeními, lží a manipulací?

Cesta Zasvěceného, která je cestou vzestupu vědomí, bez ohledu na duchovní linie nebo způsoby, jakým je popisován, je prostě průchodem přes oko jehly, anebo přes oko bouře.

Použijme metaforu o hurikánu nebo cyklónu – těch bude přibývat co do počtu i intenzity. Když jste na okraji bouře, jste vystaveni destruktivní síle vody a větru. Ale když jste v oku hurikánu, je tam paradoxně klid. Okraj bouře můžete vidět na vzáleném horizontu, ale v centru je vše klidné a tiché.

Tento střed bouře je to, co z naší perspektivy musíte najít uvnitř sebe. To je cesta Zasvěceného, duchovního mistra. Není nikdo, kdo by vás to mohl naučit. Není nikdo, kdy vás může zachránit z bouře, které se nad vámi valí, a tím myslíme i vnější bouře vašeho počasí, vaší politiky a ekonomiky, i změn Země, ale myslíme tím i vnitřní bouře, vaše psychologické a emocionální konflikty, protože žijete uprostřed světa, který se přetavuje v nový svět, a ten ještě nenastal. Je zde málo pevné půdy, a pro většinu  lidí tento stav vyvolává úzkost.
Mnozí z vás se nenaučili ještě s grácií tančit mezi chaosem, ale toho se neobávejte. Protože záhy se vám dostane mnoha lekcí tance a příležitostí, abyste byli v míru, i když vaším tanečním partnerem je chaos a kroužící nejistota.

V těchto časech bude jednodušší podrobit se spirále, která směřuje dolů, než žít směrem nahoru. A přesto žít vzhůru ve vědomí je důvod, proč jste zde v tuto dobu – z naší perspektivy.

Na Zemi se odehrává boj o vaši duši, vaše srdce a mysl. Předtím jsme hovořili o povaze této manipulace a tak to zde nemusíme rozebírat. Opět vás odkazujeme na archív, pokud vás to zajímá. Základním bodem, který bychom zde chtěli zdůraznit, je to, že nyní  je čas učinit vzestup sami v sobě, dosáhnout vysokého spirituálního základu, najít v sobě duchovní odvahu a nepodlehnout dolů směřující spirále, najít cestu k žití směrem nahoru, a to i uprostřed vzrůstajícího chaosu, obtíží a zdánlivých pohrom.
Říkáme zdánlivé pohromy, protože interdimenzionálně události, které se odehrávají ve vašem životě, jako katastrofy, bouře, hladomor, ztráta zaměstnání a tak dále, jsou povahou multidimenzionální. Samozřejmě z lokalizovaného prostoru vaší bytosti, která je uzamčena mezi čas a prostor, vašeho vtěleného já, jsou tyto události velmi obtížné, a jsou to katastrofy různých stupňů. Ale z interdimenzionálního hlediska – vaší duše, jiskry vědomí, nebo jak to chcete nazvat – jsou tyto události příležitostmi k nesmírnému růstu a urychlení duchovního vývoje.

To, co vás svazuje, není situace, v níž se nacházíte, ale to, jak na ni nahlížíte. Váš pohled na ni vás může buď uvěznit nebo osvobodit.

Takže ať se v příštích letech octnete v jakékoli situaci, říkáme vám, že je mnoho bran vedoucích k svobodě vědomí. Některé z těchto bran budou zahrnovat vaši interakci s okolím novým způsobem – vystoupení z boxu vnímání, kterému jste přivykli.

Některé z těchto bran naleznou  společný základ s těmi, které byste možná nazvali svými nepřáteli. Některé z těchto dveří jsou osobní a je to vlastně prostor nového vztahu mezi vámi a vašimi interdimenzionálními realitami. Některé z těchto bran vás dovedou k interakci s problémy Země, lidstva, k objevení nových způsobů řešení problémů, které jsou vaším současným myšlením vyloučeny, a některé z těchto dveří vás povedou za Zemi, do jiných duchovních realit. Dveře, které si zvolíte, vás povedou k novým osudům.
Pokud budete nadál užívat dveře, které vám byly dány vaší kulturou prostřednictvím lží a manipulací, budete účastni rozsáhlé katastrofy. Ale my chceme, abyste pochopili jasně jev tvoření. Dveře, které otevřete, vás povedou k osudu, který je jedinečný, i když mnozí kolem vás vstoupí do jiných dveří. Jinými slovy, nepropadejte do masové psychózy toho, které dveře máte otevřít a kterými vstoupit.

Co myslíme dveřmi masové hypnózy? To je to, čím vás ovládají ti, kteří si vás přejí ovládat přes ekonomiku, politiku a náboženství, způsoby postřehnutelnými i méně postřehnutelnými. Není na nás, abychom vám říkali, které dveře máte otevřít, protože to je váš úkol, vás jako duchovního mistra, ale můžeme vám říci jen to, co je zřejmé.

Každé dveře vedou k jedinečnému cíli, či osudu, a vy si můžete zvolit dveře, které vás zavedou do radosti a štěstí, i když ostatní si zvolí dveře, které je zavedou do beznaděje a smutku. Opakujeme, není to situace, která vás svazuje, ale to, jak ji vnímáte.

Buďme zde trochu konkrétnější. Řekněme, že jste ztratili zaměstnání, zdroj svého příjmu. To je velmi znepokojující situace vyvolávající úzkost. Jedněmi dostupnými dveřmi pro vás je panika. Obviňování jsou další dveře, které jsou k dispozici. Zvědavost, k čemu to může vést dále, jsou další dostupné dveře. Když si zvolíte dveře zvědavosti, otevřete se novým možnostem. Tím jste si neuzavřeli své vědomí v nízkých vibracích paniky, hněvu a obviňování. To může čas od času vyplout na povrch, ale pokud si udržíte svou soustředěnost na zvědavost a dívat se, co vám chaos přinese dále, můžete objevit nová řešení pro své problémy mnohem rychleji.

V lidském vědomí je tendence opakovat staré vzorce. To je založeno na očekáváních, což je forma paměti zakořeněná v iluzi času, tak, jak ho vnímáte. Vnímání času je možné prorazit a urychlit tak řešení problémů rychleji, než by se to stalo normálně, ale to se děje skrze bránu vědomi, kterou můžete otevřít jenom vy. Dělá se to jak osobním záměrem, tak činností.

Uvědomujeme si, že pro ty, kteří čtou tato slova, existuje mnoho úrovní porozumění. Chtěli bychom vám sdělit něco, co by bylo praktické pro všechny, kteří toto čtou. Někteří z vás již přesně vědí, o čem mluvíme, a vědí, že jenom v nich jsou dveře, jejichž otevření je povede k vyšším cílům, rychlým řešením problémů, aniž budou trpět tak jako mnozí jiní kolem nich.

Někteří z vás si myslí a cítí, že nemají právo na štěstí nebo svobodu mysli a srdce, zatímco jiní trpí a jsou vězněni. Ale my vám říkáme, že větší službou pro vaše lidské druhy je, když  osvobodíte sami sebe od uvěznění v omezeném vědomí - poté budete moci jednat s ostatními novými způsoby, a přes tato jednání se otevřou nové brány i pro ně.

A tak pokud se vám zdá, že jste zbaveni odvahy, iluzí, odpojeni, nemáte žádná životní přání, uvědomte si, že jste prošli pouze jedněmi z dveří svého vlastního vědomí, a že jsou síly, které jásají nad vaší apatií, protože vás tak mohou snadno ovládat. V momentech, kdy si uvědomíte, že jste v nižším vibračním vyjádření svého potenciálu, chopte se toho momentu, vystupte z těchto dveří a vstupte jinam.

Obtíže, které někteří z vás možná nyní zakoušejí, zdánlivě uzavírají možnost volby ve vaší vnější realitě, ale my vám říkáme, že síla volby sídlí uvnitř vás, bez ohledu na podmínky, v nichž se nacházíte. Pro ty nejobtížnější chvíle, kdy se zdá, že všechny dveře jsou pro vás zavřené, máme prostý návrh. Možná to zní otřele a příliš jednoduše, ale je to bod, z něhož se můžete odrazit. Vše, co se od vás vyžaduje ke změně situace, je malý pohyb ve vědomí, a když pak na tomto pohybu stavíte, uvolní se ve vás rozsáhlé síly. Ale dokud ten pohyb v sobě nemáte, nic se nemůže změnit.

Takže toto je náš návrh, jak vytvořit malý pohyb uvnitř vás, když vše ostatní selhává. I uprostřed osobních útrap, vnějších obtíží, kdykoli se vám zdá, že je nějaký problém, najděte něco, co se dá ocenit.

Může to být něco tak prostého jako to, že můžete dýchat. I pokud váš dech bude omezený,  když se nadechnete, oceňte ten nádech. Můžete ocenit třeba barvu nebe, nebo něco, co vás rozesmálo. Důležité zde je, že když všechny ostatní možnosti jsou uzavřené, a vy najdete něco, co můžete ocenit, ať je to jakkoli malé, právě jste vytvořili malý posun vědomí, a od něj se mohou odvíjet velké věci.

Cítíme, že někteří z vás proplouvají běžícími bouřemi, větry změn, hladčeji než jiní. Ale i vy, kteří se pokládáte za duchovně rozvinuté, můžete mít čas od času problémy, protože starý svět se rozplývá do něčeho nového. Cítíme, že někteří budete zachyceni do spárů chaotické doby, a je naší nadějí, že si připomenete tento prostý návrh, vzpomenete si, že máte najít něco, co můžete ocenit, a s tímto pohybem vědomí najdete možnost otevření nových dveří.

Ve svých srdcích i myslích chováme vizi skvělých nových skutečností pro vás a vaši lidskou rodinu. Staniž se tak. Věříme, že to dokážete.

Hathorové, 20. 7. 2008,
Ostrov Paros, Řecko

(To už je celé.)

4 komentáře:

  1. Vynikajúce čítanie, teším sa na pokračovanie. Ďakujem!

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Vás, je to přesně tak, oko hurikánu. Takto se snažím už několik let vysvětlovat postoj, který je třeba zaujmout. Mě se to ukazuje jako středová osa kolem, které rotují energie (životní problémy....). Pokud opustím střed vlivem excentricky působících sil rotujících skutečností je to katastrofa. Ve středu je dobře. Pro člověka někdy trochu prázdno, ale při postupujicí transformaci lidské bytosti je to nitru čímdál příjemější. Člověk potom někdy na venek působí jako mrtvola bez emocí, ale ten vnitřní klid za to stojí. Jakub

    OdpovědětVymazat
  3. od 01:45:00 to vypadá na práci orgonautů
    http://video.google.co.uk/videoplay?docid=3258559205473754938#

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, pekné, oko hurikánu.Mne to pripomína moju verziu - koleso, zverokruh, keď sme na okraji tak to drkotá , keď sme vnútri v bode je TICHO - skoro :-))

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.