5. září 2010

Ostře sledované radary!

Čtenářka JV poslala krásné pozorování aktivity "meteorologických" radarů koncem srpna a začátkem září, doplněné o astrologické údaje (to já neumím!).
Koukám, jestli můžu k tomu dodat příslušné radarové snímky, ale na čhmú jsou archivované jenom 3 dny zpět. Kromě toho se ztratilo "nové zobrazení" ... škoda, bylo fakt dobré, a "šlehy" i "kruhy" i "zrnění" ukazovalo perfektně. Asi proto se ztratilo.

Milý Orgonete!
Nejdřív bych se chtěla poopravit - psala jsem, že se mi nezdá to náhlé ochlazení, že za tím něco bude. Když jsem nad tím přemýšlela, tak mi došlo, že to velké ochlazení bylo přirozeným důsledkem nepřirozené zatažené oblohy způsobené týdenní aktivitou radarů Brdy a Skalka. Živel oheň ještě nebyl dost "zaktivovaný Lunou" takže když se pomocí radarů vytvořila velká souvislá oblačnost, projevily se živly působící skrze Venuši a Mars (oba v Panně - zemní živel), ani žádná z dalších planet kolem Slunce nebyla v živlu ohně. Merkur pohybující se blízko Slunce též ve Lvu jako Slunce byl zřejmě rovněž odstíněný mraky. Aktivace ohnivého živlu by měla nastat o novu, pokud tam nebudou další manipulace.
Celý týden od 24.8 do 30.8. mi od radarů šumělo v uších, v té době jsem prohlížela srážkové radary a nejdříve zjistila určitou aktivitu radaru Brdy - viděla jsem mnohokrát takové "šlehy" na západ od radaru Brdy až do Německa, směr Schwandorf či severněji Bayreuth.
Podrobněji jsem o tom napsala Honzovi:

"máš pravdu, taky mi to připadá jako otevřená válka proti lidem. Chtěla jsem vědět, kde se najednou vzalo tolik deště,tak jsem si v noci prohlídla množství snímků na www.radar.bourky.cz, kde se bylo možno podívat na záznamy až 3 dny zpátky. Radarové snímky po 15 min, tedy 24x4, tedy 96 snímků za den. Vypsala jsem si snímky, kde jsou vidět zajímavé detaily. Např. 25.8. v 15.15 UTC, 16.00, 16,30 též UTC (tedy o 2 hod.méně než náš letní čas), je dobře vidět linie směřující od radaru v Brdech (vrch Praha), byly to 2 konkrétní linie, jedna vedla sz směrem přes Německo kolem Ilmenau (pod Erfurtem), druhá jz směrem kolem města Schwandorf. Naprosto zřetelné rovné linie směřující k radaru. Další zajímavé snímky svědčící o zvýšené aktivitě radaru Brdy byly 25.8. v 18.00 UTC, 18.15, 18.30, 19.30, 20.00. Byly tam široká linie vedoucí kolem Bayreuthu (sz linie), a opět Schwandorf. 26.8. tam byly zajímavé snímky v 7.00 UTC s linií ze severu přes Bautzen, směřující opět na radar Brdy. Pak tam byly nějaké linie v Polsku v 8.15, 11.15. Pak náhle ve 12.15 26.8.spustil radar Skalky sv směrem, mohl to být ale radar v Polsku. V 17.15 to byl radar Brdy a r. Skalky nebo radar v Polsku.
Další linie z radaru Brdy 26.8.: 17,47, 18.15, 21,30, 21.45, 22.45, 23,00. A 27.8.: 0.30, 8.45, 9.15,
Radar Skalky (u Brna) spustil 27.8. v 11.30, 12.00, 12.45, 13.30, 14.30, 15.15, (kruhy kolem radaru)
A dále radar Brdy: 16.30, 17.00, 17.15, 17.30, 17.45, 18.00,18.15, 18.30, 21.00, 21.15,
radar Brdy: 23.45 (27.8.), 28.8.: 0.15, 0.30, 1.00 UTC, tedy ve 3.00 našeho času.
Z výše zmíněných obrázků jsem viděla, jak frontální oblačnost předchází činnost radarů, jak se ve směru působících paprsků pomalu sbírá a houfuje oblačnost, která pak postupuje k východu. Když jedna velká srážková oblačnost už na východě opouští naši republiku, už na západě začíná nová aktivita radaru a sbírá se nová velká oblačnost. Prohlédla jsem skoro 300 snímků a je to zcela jednoznačné."

V tom týdnu od úterka 24.8. do dalšího úterka mi šumělo v uších takřka neustále. 31.8. jsem se probudila kolem 6.00 a zapsala si na papír: Nešumí (po týdnu) Absolutní klid! Na radarových snímcích jsem viděla menší kruhy kolem radaru Skalky a točící se velkou oblačnost nad Moravou, to už bylo pouze lokální působení moravského radaru.
Včera 1.9.mi rovněž nešumělo, bylo to moc příjemné, nadějné. Odpoledne, když jsem byla venku s pejskem, bylo moc příjemně, mraky se protrhaly a svítilo sluníčko.
Ovšem dneska 2.9. jsem se opět probudila kolem šesté hodiny a opět mi šumí! A když se podívám na snímky srážek, opět vidím aktivitu radaru Brdy směrem na západ! Co brání tvůrcům počasí, aby si celou proceduru nezopakovali?! Nikdo neměří aktivity radaru, nikdo neprotestuje, nikdo si nic nedává do souvislostí!
Na Osudu jsem jednou četla poznámku jakéhosi myslím Richarda o tom, že roční limita paprsků z radaru byla překročena už v dubnu, bylo by zajímavé slyšet jeho názory dnes, kolikanásobně byl limit již překročen!

Krásný konec léta a horké babí léto (po 8.9.) přeje JV

7 komentářů:

  1. nové zobrazení na čhmu se netratilo, je na tomhle odkazu http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html
    Bej.

    OdpovědětVymazat
  2. Mohla bys popsat to "sumeni"? Taky slysim v hlave prapodivny nepravidelny elektronicky zvuk chaoticky se stridajicich 2 frekvenci. Zejmena v noci. Podobne barvy, jako kdyz bzuci fax. Dik.

    OdpovědětVymazat
  3. Dovolím si vyjádřit jeden úhel pohledu na věc.. Nikterak nehodlám zpochybňovat pocity a postřehy citlivějších jedinců. Vše beru vážně. Nicméně si myslím, že je vše malinko jinak!!! Radary jsou "překvapivě" provozovány v pásmu 5GHz, což je prakticky dvojnásobek 2,4GHz. To není náhoda!. Dále doporučuji pročíst a prohlédnout "nefiltrovaná" data, která se týkají provozovatelů sítí WiFi v pásmu 5GHz!! Co z toho plyne?? Ona kola nejen na moravě nejsou tvořena jen radarem, který vyšle puls a naslouchá odrazům, ale díky kopcovitému terénu i dalšími pozemními aktivitami v pásmu 5GHz. V rovinatém terénu se signály šíří horizontálně. Pokud však narazí na sedlové velké střechy či kopce, odrazí se vzhůru do mraků, kde zesilují příjem těchto vlnových délek. Výkony těchto signálů jsou velice slabé!! Jsou v řádu jednotek W spíše menší...To mohou být ony záhadné tečky..

    OdpovědětVymazat
  4. To sumeni v usich me docela zaujalo. Stava se mi to taky, popsal bych to ale spis jako slabe piskani, ale ne nepretrzite, ma to svuj rytmus. Je to asi 3 roky co jsem to zniceho nic zacal v noci v klidu vnimat, myslel jsem, ze mam neco s usima, ale po case to zmizelo. Objevovalo se to stridave az jsem dostal podezreni, ze to bude z nejake klimatizace v okoli nebo z neceho podobneho(toho casu jsem bydlel ve Vodnanech). Kdyz jsem potom v lete 2007 slysel ten samy zvuk na lesni chate u Trebone...opet jsem si pripadal divne a premyslel co mam s usima. Mozna je to neco podobneho co zde popisujete.

    Jinak v zajmu objektivity - pisete, ze aktivita radaru predchazi srazkam(oblacnosti), souhlasim, ze to vypada jako souvislost, ale nejsem si jisty zda-li zde nemuze jit o zamenu priciny a dusledku. Mate nejakou dalsi indicii k domence, ze ty srazky radar skutecne pritahuje?

    OdpovědětVymazat
  5. Tak s vnímatelností radarů nebo vysilačů obecně mám také své zkušenosti. Nedaleko od mého bydliště cca 1 km byla vojenská posádka plná dívek vojaček. Nějaké radistky. Všude plno antén, lanek a stožárů. Vypadalo to tam jak v objektu HAARP jenže v malém. To bylo v letech 1980-1990. Celou tu dobu jsem v noci když bylo ticho slyšel v hlavě velmi slabě něco jako dálnopis. Sekvence dvou nepravidelně opakujících se zvuků, asi jako když se tenkrát ladily na rádiu krátké vlny a některé vysílačky taky vysílaly jen nějaké žbluňkání a cvrlikání. Tak to jsem měl v hlavě. Po zrušení posádky to ustalo. Jak je možné to slyšet? Stejně jak je možné slyšet hudbu i když se vysílá na neslyšitelných frekvencích. V prehistorii rádia se signál diodou detekoval a po odfiltrování byla slyšet modulace na nosné vlně. Amalgám v zubu je taky takový polovodič. Doléhá-li na nerv, můžete mít v hlavě zadarmo rádio. Obsah různých kovů a nekovů v těle může způsobit, že se stanete příjimačem velmi širokého spektra vlnění včetně mikrovln. Pouze tyto vjemy nedokážete popsat a zařadit mezi ostatní vjemy, protože nejsou zprostředkovány žádným smyslovým orgánem.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám další, úplně jiný poznatek. Jak se na radarových snímcích objeví kruhy, začnou mě bolet záda. Bederní páteř. Měl jsem od toho roky pokoj díky pravidelnému cvičení. Letos na v červenci mě to vzalo po letech znovu a zlobí mě to pořád, ale s proměnlivou intenzitou. Zesílí to vždycky v situacích, kdy jsou na radarech kruhy... Nemáte někdo podobnou zkušenost ?

    OdpovědětVymazat
  7. to může být jen něco podbného jako když někoho začne bolek v kloubech či kolenech, když se blíží deštivé počasí
    také mám dojem, že radar ve skalkach a asi i v brdech byl upgradován
    proto se chová nyní trochu jinak, zdá se mi citlivější, bere více slabších signálů a šumu (tečky)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.