16. prosince 2010

Inspirace pro meditaci

Odjíždím teď na skok do ciziny, takže se ozvu zase nejspíš až po víkendu. Zatím můžete třeba meditovat - děkuji čtenářce za krásný text.
V poslední době je hodně výzev k meditacím, třeba k určitým "pěkným" datům, jako 11. 11., 12. 12., nebo k nějakým příležitostem. Mnohé duchovní skupiny organizují pravidelné meditace. Přišlo sem pár dotazů, jaký konkrétní výsledek měla meditace 11.11. No, my, co už se léta snažíme meditovat,  víme, že konkrétní výsledek nemusí být přímo hmatatelný a ihned viditelný. Nečekejte zázraky. Ale pokud budete meditovat trochu déle a pravidelně, zjistíte, že to velice pomáhá k tomu, aby vám vesmírné síly našly cesty, jak splnit vaše nezištná přání. V józe se říká, že tento svět je takový "strom splněných přání". Vše, co si přejeme, nám vesmír ihned pomůže uskutečňovat. Když si představujeme kytici růží, dostaneme ji, když myslíme na bodláky, taky je dostaneme ...
Myslím, že je nejlepší sestavit si meditaci podle svého vnitřního založení a možností, a provádět ji pokud možno soustavně a pravidelně. Technik je spousta, ale obejdeme se i bez nich. Stačí prostě poprosit o světlo, lásku, a chvilku u toho setrvat. Stačí pár minut, vteřin, okamžik... 
Pokud jde o mě, mám dosti pevné jógové zázemí a toho se stále držím, i když teď trochu méně než před léty. Ale udržuju si dobrý zvyk každý den dělat svou "sádhanu" - sestavu cvičení duchovních i fyzických, která mi vyhovují. A to je vlastně moje meditace obracející se k nejvyššímu světlu, k nejvyšší lásce. 
Takže přeju hodně radosti z meditování.
        Meditace
1. Každé ráno do pěti minut po probuzení si vzpomeň na svou planetu a své blízké. Usměj se prostřednictvím svého duchovního srdce a poděkuj za nový den tvého života. Poděkuj za všechny ty drobnosti, které jsou každodenní součástí tvého života, a uvědom si je.


2. Když vstaneš a poprvé pohlédneš ráno do zrcadla, usměj se na sebe zcela obyčejným úsměvem a poděkuj, že jsi taková bytost, jaká jsi. Roztáhni ruce jak nejvíce můžeš s představou, že objímáš celou planetu. Vnímej toto spojení celou svou bytostí.


3. Až vyjdeš ven, pohlaď list stromu nebo květ květiny nebo trávu nebo se dotkni kmene stromu. Ve chvíli dotyku pošli moudrost těm, kteří ovlivňují dění na tvé planetě a ve své nevědomosti ji ubližují a pošli lásku obyčejného člověka té rostlině, které se právě dotýkáš. Tato energie poteče říší rostlin až do samého srdce tvé planety.


4. Až potkáš prvního člověka, popřej mu ve svém nitru zdraví, úspěch a lásku. Skrze tohoto člověka se tvé přání dostane během několika hodin do duchovních těl všech lidí tvé civilizace a skrze ně do srdce tvé planety.


5. Až budeš jíst v právě prožívaném dni první pokrm, poděkuj upřímně za tento dar své planetě. Poděkuj čistě vnitřním prožitkem a uvědoměním. Možná se budeš divit, ale tento tvůj počin pomůže nasytit velké množství právě hladovějících a tvé poděkování potěší tvou planetu. To samé učiň při prvním doušku jakékoliv tekutiny.

6. Seznam prosím s těmito sedmi body inspirace každý den jednu novou lidskou bytost.

7. Až v právě prožívaném dni poprvé pocítíš smutek, žal, či jakoukoliv bolest nebo stín na Své duši, vzpomeň si na svou planetu. A uvidíš, co úžasného se stane.

9 komentářů:

  1. To je moc pekné Orgonete čo si napísal.
    Ďakujem TI a prajem šťastnú cestu.
    Ku ďakovaniu toľko, že intenzívne som sa začala ďakovať na impulz práve od jogína. :-)
    Je to krásne, naplňujúce, účinné.
    Free Hugs, bo

    OdpovědětVymazat
  2. 8. Pokud tento e-mail nepošleě 256 lidem, do zítra zemřeš ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Milý Orgonete, bohužel, musím upřesnit tvé informace o meditaci. Meditace má vést ke zklidnění mysli, to znamená v ideálním případě zastavení myšlenek při kterém se mysl vrací zpět odkud vznikla - do univerzálního vědomí.
    Pokud někdo od meditace žádá aby mu vesmír nebo cokoliv jiného pomohlo splnit jeho tužby ať už jsou jakékoliv, je to přesný opak meditace - podpora mysli. Pro ty koho by zajímalo víc, mrkněte se na http://www.advaita.cz, je tam možno stáhnout knihy o tématu od nejznámějších mystiků.
    Hezký den...
    Sandy

    OdpovědětVymazat
  4. zaujmal by ma odkial ma Orgonet zdroj tejto krasnej meditacie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Meditace mi přišla mailem, prý chodí po internetu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojte lidičky, myslím že zdrojom tejto krásnej meditácie je jedine srdce.
    bo

    OdpovědětVymazat
  7. Zdrojem jsou články od Faktoru X na Matrixu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,už jste koukali na aktuální činnost HAARPu?Po 12-té se hodlá strhnout.Oblačnost je fuč,teplota letí dolů,jak "předpověděli" meteošokologové.
    Zefirin

    OdpovědětVymazat
  9. http://www.ulozto.sk/xquaDiL/tajemstvi-the-secret-cz-dabing-avi-super

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.