23. prosince 2010

O sněhové nadílce v Evropě a PF 2011

Minulý týden jsme projeli celé Německo a kus Francie, naštěstí bez nehody. Všude tam byla "sněhová kalamita". Pokud se dá zvát kalamitou maximálně 10 cm sněhu ... Ani ty německé dálnice nebyly udržované, jelo se po "neposypané ujeté vrstvě".  Prohrnovače byly vidět minimálně. Totéž ve Francii.

Pamatuji, jak asi před 20 lety ve Francii kolem Grenoblu, zimního střediska, bez problémů zvládali každodenni nadílku, i několik desítek cm sněhu, horské silnice tam bývaly úplně čisté. Místní lidé nechápali  údiv nás Čechů zvyklých jezdit po ledasčem, a říkali, že je to normální, že je to vždycky dobře uklizené, máme na to techniku ...

Takže nechápu, proč dřive stejné množsví sněhu nebylo problémem, ani pro letiště, a dnes  to způsobuje všude takový chaos.

Možná něco jako náš český zákon o tom, že radnice mají  povinnost uklízet chodníky od sněhu, a ty se na to úplně vykašlaly a raději si platí pojištění.

Ale už končím s lamentováním, a vyhlašuji vánoční klid OrgoNetu. Přeji všem krásné vánoce a počasí, jaké si kdo přeje.

Přidávám PF z Francie, katedrálu asi poznáváte...
 

4 komentáře:

  1. Přeju Vám a Orgonetu vše dobré o vánocích a v novém roce. Jsme rozhodnuti opustit "vše" pro získání všeho? Hodně sil pro další nasazení.
    Ivan

    OdpovědětVymazat
  2. Přeju mír a klid nejen o Vánocích všem příznivcům tohoto blogu..Přidávám moudro, které mi přišlo mailem: Pouč se z minulosti,žij přítomností a neobávej se budoucnosti, neb minulost, přítomnost i budoucnost jedno jsou.

    OdpovědětVymazat
  3. veselé Vánoce http://kamery.humlnet.cz/cz/videa/pec-pod-snezkou/20101222

    OdpovědětVymazat
  4. hezké počteníčko....ale jen pro otrlé...http://www.knihykestazeni.cz/knihy/gambit-mahatmu/642

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.