25. prosince 2010

Odpověď Verthandimu

Zasláno čtenářem, kterému tímto velice děkuji, že si dal práci a napsal výstižný článek. 
Současně se omlouvám za současný skluz v odpovědích na maily, který vznikl pobytem na pracovní cestě a pak doháněním restů, a čas rychle běží, a teď o svátkách zase své vyžaduje rodina, zase budu pár dní mimo internet ... Všem pisatelům děkuji za odkazy a PF a doufám, že vše zpracuji.

Negativistický pohľad na svet?

Odpoveď Verthandimu: Tiež žijem na vidieku. Voda stojí na poliach od zimy, niektoré družstvá na okolí majú menej ako 50 %-né úrody oproti normálu. Bežne sa orie až teraz keď zamrzla pôda kvôli premočenej pôde. Len mne osobne nezarodil ani jeden z 29 stromov jabloní. Voda mi vydusila 11 novovysadených ovocných stromčekov. Vykapalo mi kvôli nevysychajúcej vode ďalších 6 starších stromov. Väčšia časť záhrady ostala celoročne v bahne, polovica trávnikov sa kvôli tomu nedala kosiť.  Z podmočenej pôdy mi začal sadať a praskol dom.

Určite uznáte že mám pádny dôvod sledovať počasie a jeho anomálie. Ani starí ľudia si nepamätajú také lokálne počasie ako bolo posledné dva roky. Persistentné expandujúce contrails mám nafotené a odpozorované mnohokrát. Odparovanie vody počas dažďa tiež. Nezvyčajné svetelné úkazy (sundog) v atmosfére. Dážď za vysokého tlaku (barometer ukazuje "pekne"). Neuveriteľné búrky - také intenzívne že som ich predtým nevidel. Čudné počasie. Čudné farby v atmosfére (fotím, viem čo je počas "magical hours" normálne).

Popieranie je mentálne nastavenie, rovnako ako konšpirovanie. Jedna aj druhá strana sa môže odvolávať na fakty pre ktoré bude mať svoje vysvetlenia. Možno si spájam spolu nesúvisiace javy, ale podľa logickej podmienky - Occamovej britvy - hľadám najjednoduchšie vysvetlenia. Lokálne extrémne výkyvy počasia môžu byť prirodzené (bez priamej príčinnej súvislosti s ľudskou činnosťou) alebo umelé. Umelé môžu byť zámerné (modifikácie počasia) alebo ako bočný produkt iných činností (globálne otepľovanie?). Pre všetky tri príčiny a ich vzájomné kombinácie sa deje to čo sa deje. Ja nemám aparát na vyhodnocovanie rozmerných javov, môžem ostať len pri selektívnych hodnoteniach. Môžem sa mýliť a vydávať možný dôsledok (vytrvalé kondenzačné čiary s možnými chemickými alebo mechanickými aditívami) za príčinu lokálnych klimatických extrémov.

Podľa logiky a metódy OCC britvy usudzujem že ak sú javy spojené s atmosférou, sú extrémnym prejavom a majú v poslednom období zvýšený výskyt, tak je pravdepodobné že spolu súvisia. V akom rozsahu a prečo to neviem. Je niekto kto to spôsobuje zámerne? Áno alebo nie. Je niekto kto o tom vie a neinformuje o tom? Áno alebo nie.

Na vysvetlenie môjho postoja si pomáham analógiou.

Analógiu vidím v správaní politikov a mocných zoči voči faktom. Na Slovensku máme aféru ktorej obsahom je nahrávka telefonického rozhovoru bývalého premiéra Fica v ktorom priznáva podvody a nezákonné financovane svojej politickej strany. Samozrejme že nahrávku poprel a odvtedy sa ironicky a právne bezpečne hovorí o hlase podobnom hlasu Fica. Prokurátor zastavil vyšetrovanie a overenie pravosti nahrávky expertmi pretože Fico povedal že to jeho hlas nie je. PUNKTUM. ŠLUS.

Verthrandi - ja Vám meteorológom neverím. Žiadne pokusy sa nedejú, o ničom neviete, všetko je vporiadku, ten kto sa pýta na evidentné veci je - medzi riadkami povedané - blbeček... a hľa na stránkach WMO sú zverejnené desiatky odkazov na správy z oficiálnych projektov modifikácie počasia. (Další odkazy zde, pozn. Orgonet.) ČO JE TO ZA PRÍSTUP? Buď vo všeobecnosti meteorológovia nevedia čo sa robí - čo spochybňuje ich profesionalitu v najvyššej možnej miere, alebo nás vedome klamú kvôli nejakým nedeklarovaným dôvodom. Ak nevedia o programoch modifikácie počasia, nevysvetľujú verejnosti prečo, ako, kto, s akými výsledkami... tak načo vlastne tú svoju "vedu" používajú? Ak vedia a robia to čo robia - tak to potom nie je veda ako služba ľudstvu, ale zasa len iná forma politiky a získavanie výhod pre nejaké skupiny.

Nehnevajte sa na mňa, mne netreba expertov na to aby som počul že hlas podobný Ficovi je Ficov. Expertov je treba na to aby ho za tie veci strčili do basy.

Poznáte zákon EIA? Environmental impact assesment. Aj na spaľovničku odpadov sa musí urobiť posudzovanie či bude škodiť a keď áno ako a ako sa to bude eliminovať... Nehovoriac o tom že EIA je dosť slabý zákon, ale je. Kde máte EIA na modifikácie počasia? Aká je vaša úloha - meteorológovia - úloha expertov v tom všetkom? Akékoľvek dôvody na modifikácie sú, ústava priznáva právo na zdravé životné prostredie.

My už vieme že niekto tu robí šarapatu, konšpirácie či popieranie je len taký rituálny tanec ktorý nemá s faktami príliš veľa spoločné. Vaša úloha je pomenovať a dokázať vedecky a objektívne kto čo a prečo.

Páni meteorológovia, popri správach o počasí by ste mali denne podávať hlásenia do médií o dnešných manipuláciách.

Keď sa solia cesty, tak to v dopravnom spravodajstve máme. A v Národných parkoch nesolíme.

IK


P.S.Orgonet: Měl jsi pravdu, německý filosofe, už bylo dávno třeba přeložit a zde zveřejnit dokumenty WMO o modifikacích počasí. Co nejdřív se do toho pustím. Oni i ti meteorologové, co se tady kasají, o tom zřejmě nic nevědí a přečíst si to anglicky neumí, takže jim uděláme službičku ... :-))) Ale ještě pár dní to musí počkat, než se vrátím z dovolené ...
O modifikacích v USA česky už tu máme např. zde.

13 komentářů:

  1. Pekný článok aj ja mám na tu tému rovnaký názor,tiež nam všetko zničili v záhrade a to velké zrážky,krupy,vietor vylamal ovocne stromy,lad zničil vinohrad v zahrade sa len darilo cukinám ostatná zelenina bola zničená a pravda že burine sa darilo jak politikom a celej pliage na tejto zemi bohužial takýto bol tento rok

    OdpovědětVymazat
  2. Co se týče plodin, i já mám takový názor, sice nemám zahradu, jenom minirajčátka na balkóně, a letos jich dozrálo jen pár a většinu jsme v říjnu vyhodili ... Muškáty se celé léto "šklebily", teprve v září dorostly tak, jak bývaly jindy už v červnu ...
    A s ostatním taky naprosto souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud máte u vás velké srážky, kroupy, vítr, led, rozdávejte orgonit!!!!
    Já tu mám jenom nedostatek slunce, jinak žádné extrémy - důsledek orgonitu.

    OdpovědětVymazat
  4. Minimálne päťdesiat rokov u nás neboli záplavy. Počas môjho života určite nie. Tento rok sme však mali čo robiť, aby sme nanosili vrecia s pieskom na všetky kľúčové miesta u nás. Aj tak sa nám to všade nepodarilo.

    Chemtrails pozorujem už niekoľko rokov. Zatiaľ čo po minulé roky ich bolo vidieť len raz za čas nad najbližšími letiskami, tento rok práškovali veľmi intenzívne priamo nad našimi hlavami. Nespomínam si, že by kedysi (a nie je tomu tak dávno) boli vidieť stopy za lietadlami rozťahujúce sa do celistvej vrstvy oblačnosti. Asi preto, že vtedy sa skutočne jednalo o contrails, a nie chemtrails.

    Múdry nech si spojí dve a dve dohromady, hlúpy nech stále rozmýšľa nad výsledkom. Aj tak naň nepríde.

    P.S.: Orgonit pre seba som si zaobstaral, na budúci rok dúfam začnem s giftingom.

    OdpovědětVymazat
  5. Obložte si pozemek orgonity. V červnu jsem tak učinil a nějaké extrémy počasí nás minuly. Orgonity jsem dal ke kořenům dvou napadených stromů, asi za dva týdny se ty dva stromy pěkně spravily. Dokonce dozrály i hrozny, což u nás na Valašsku není pravidlem.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si dal orgonity do skleníku a měl jsem rajčata bez plísně a papriky bez mšic. Na zahradě jsem však neměl téměř žádnou úrodu. Máte někdo typ, kde koupit lacinější orgonity na zahradu?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tedy zahájíme dišputaci...

    Za kolik let máte Vy pozorovatelé nějaké relevantní záznamy o vývoji počasí? Za sebe říkám, že je mám za 17 let den za dnem, takže to nejsou jen neurčité vzpomínky, ale existující a pevně dané dokumenty. Když se do nich zpětně podívám, není letošní rok nijak extrémní - pouze trošku vlhčí a chladnější (od roku 1993 2. nejchladnější, aspoň v našich končinách). Bouřky však oproti roku 2009 skoro za nic nestály, ani pořádná povodeň se tu oproti minulému roku nevyskytla. O úrodě jsem již psal, fenologická data za letošní rok jsou v rámci normálu (jo, akorát kvůli vlhkosti a své lenosti jsem na podzim už nestihnu zrýt zahradu, neboť zima si na konci listopadu dala na čas).

    K té O.B. - když jste si všiml podle Vás anomálií v počasí, kde jste začal hledat odpovědi? Ve wikipedii nebo na orgoblogu (pozor, při odpovědi na tuto otázku se musíte oprostit od myšlenky že všichni jsou špatní a lžou)? Obě strany podávají totiž značně odlišný výklad.

    S Vaším rozkladem situace ohledně vlivu na extrémy můžu souhlasit s nkolika výhradami. Na prvním místě je a bude (a člověk se může na hlavu stavět) příroda a na druhém nezáměrné globální (a záměrné lokální) změny počasí činností člověka. Do téhle kategorii u mě spadá i Vaše údajné globální geoinženýrství (které však spadá do nerealistických představ - ohromné množství lidí obelhávající jiné, avšak zároveň vědomě ničících si zdraví sami sobě, gigantické množství látek rozptylovaných do atmosféry, fantastické futuristické technologie napájené ještě futurističtějšími zdroji energie). Že se chováme vůči planetě jako dobytek je jedna věc a její reakce jsou toho následkem je realita.

    Politiku tu řešit nehodlám (všude je to úplně stejné - lidé si volí voly jaké si zaslouží), však navíc určitě znáte ten otřepaný vtip proč je letos od léta špatné počasí :D

    Mimochodem meteorologie mě neživí (jak si tu asi leckdo myslí), tudíž nemám jediný důvod lobbovat tu za něčí zájmy (leda že bych měl v mozku voperovaný magnet na blokování centra morálky, jak jsem se nedávno dozvěděl na orgofóru). Je to jen můj koníček, díky kterému znám spoustu dalších lidí zabývajících se tímto oborem (včetně těch z ČHMÚ).

    Věci o modifikacích počasí na WMO jsem četl, už jsem se k nim vyjadřoval a nejsou v rzopru s mým názorem na věc (neboť rozhodně nepotvrzují Vaše tvrzení). EIA existuje zatím jen pro projekty týkající se povrchu Země, ne atmosféry. Ale když OSN schválila rezoluci ohledně geoinženýringu, třeba se něco změni i v téhle oblasti. Ono jaksi v atmosféře dosti těžko definujete nějaké pevné body jako v případě pozemních staveb.

    A k té poslední větě: Už Vám naši státní představitelé i zaměstnanci ČHMÚ několikrát zopakovali, že v současnosti zde žádné modifikace počasí neprobíhají - takže jaksi není co ohlašovat.

    Bohužel to opět není to co chcete slyšet - možna by to ale chtělo na to co jsem tu napsal použít právě O.B.

    Verthandi
    verthandi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Jedna offtopic poznamka> Ten priklad s Ficovym hlasom posluzil, ale nie je moc stastny, ak si tu nahravku + napr. nahravku s verejneho vystupenia niekolkokrat pozorne vypocujes, urcite dojdes k zaveru, ze Fico to nemoze byt. Ten hlas je podobny, ale dikcia, intonacia, stavba viet a podobne vobec nie su Ficove. Este poznamka, nie som priaznivcom ziadnej strany v "nasom bananovom Matrixe".

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý deň,

    v prvom rade dúfam, že ste všetci prežili pekné sviatky.

    Z radov meteorológov môžem len povedať, že samozrejme, väčšina z nás vie o manipulácii počasia. Je však treba si uvedomiť, v akej mierke sa takéto manipulácie dejú. Väčšina manipulácie spočíva v ovplyvňovaní mikrofyziky oblačnosti - napríklad infikovanie kvapalného oblaku jodidom strieborným v ňom môže prudko spustiť zrážkotvorné procesy. Takéto manipulácie spočívajú v ovplyvňovaní podmienok na úrovni rádovo kilometrov štvorcových alebo individuálnych kopovitých alebo lokálnych vrstevnatých oblakov. Aj v tomto poli sú zatiaľ výsledky značne rozporuplné. Vstupuje tu totiž otázka - ako by sa ďalej oblak vyvíjal ďalej bez zásahu?

    Na zásahy spôsobom popísaným v rámci týchto stránok neboli vyvinuté žiadne metódy. Napríklad, možno infikovať oblak ale nemožno navodiť jeho vznik - to si už musí urobiť príroda sama. Naviac, ak je oblak už vyvinutý (napr. do štádia Cb), nemožno ho ovplyvňovať a ak, tak len prostriedkami, ktoré by boli snáď deštruktívnejšie, ako prejavy samotného búrkového oblaku.

    Na zásahy v rámci mierky v rádovo tisícov až desaťtisícov kilometrov štvorcových by bolo nutné atmosféru meniť na úrovni obrovských plôch, aby sa zabezpečilo vhodné synoptické prostredie pre vznik takého alebo onakého javu. Energia spotrebovaná pri takomto procese by bola nepredstaviteľne veľká, presahujúc vysoko energie uvoľnené pri výbuchoch jadrových zbraní. Nezabudnime, že na spustenie búrkovej činnosti nad určitým územím by sme potrebovali najskôr vytvoriť vhodné podmienky na vznik búrok na relatívne veľkej ploche a potom naviac ešte aj nejako spustiť výstupný prúd. Skúste si predstaviť, akú energiu spotrebujete len na advekciu vlhkého vzduchu od dajme tomu, Stredozemného mora a pritom vlhkosť je len jednou z podmienok vzniku búrok.

    Nuž nakoniec prajem veľa úspechov do Nového Roka a čo najmenej prírodných pohrôm :)

    Tomáš P.

    OdpovědětVymazat
  10. orgonit opravdu dělá na zahrádce divy http://orgo.cz/viewtopic.php?f=2&t=16&start=0&hilit=zahrada

    OdpovědětVymazat
  11. Taky , co mám na zahradě CBčko a v okolí rozdaný orgonit, se u nás (JM - jih) neudály žádné fatální meteorologické události.

    OdpovědětVymazat
  12. No neviem naco tu pletie Fica aj s nahravkou a este sa dusuje ze neni sprosty aby nevedel ze ta nahravka je prava, ignorujuc fakty ze ta nahravka sa vytiahla dva dni pred volbami, tak velka suma penazi sa jednoducho neda zatutlat v uctovnictve, neexistuje ziadny bankovi prevod s takouto sumou penazi.... a okrem toho hlas na nahravke eeeck co fico nerobi a celkovo ten hlas vobec neni podobny ficovi...... ROZUMU ZDAR !

    OdpovědětVymazat
  13. HAARP má 3,6MV signál... Málo? Veľa? Na usmaženie kuraťa potrebujete oveľa menej. Do akej veľkej oblasti to pečú? Ako dlho? A ide vôbec o nejaké "veľké smaženie"? Nestačia zmeny faktorov v rozsahu jedného rádu, o jednotky? Citát z wikipédie: " According to the HAARP team, this will advance the study of basic natural processes that occur in the ionosphere under the natural but much stronger influence of solar interaction." Hm. Slnko má viacej energie ako všetky atómové bomby sveta.

    Kaskádovité či lavínovité javy, rezonančné efekty, katalycké reakcie... Niekedy stačia veľmi malé spúšťače. Stačí si prečítať zoznam čím všetkým sa výskumníci zaoberajú, pri použití intuície sa dá mnohé odhadnúť o smeroch ich záujmov.

    http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program

    IK

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.