15. prosince 2010

Pohled zblízka do kuchyně modifikátorů počasí

Parádní informace: úryvek z US zákona o hlášení modifikačních aktivit dává nahlédnout dosti zblízka do kuchyně klimateroristů. Neuvěřitelné, co všechno klimateroristé i vědci mají v repertoáru. Něco jsme tušili, na něco ani moje paranoia nestačila. Myslím, že se naše poznání opět pohnulo kupředu. Ještě jednou díky čtenáři I.K. za ty odkazy. 
Je vidět, že nejlepší informace nejsou na poplašných webech, ale přímo v dokumentech ... ty málokdo čte, jsou nezáživné ... a tak se mezi lidi nedostanou zásadní informace, i když jsou veřejně dostupné. Budeme se jim asi více věnovat...
(Obrázek je jenom illustrační.)

Aktivity určené k modifikaci počasí, které podléhají hlášení
Překlad Orgonet.

Aktivity podléhající hlášení:

a) Hlášení podléhají následující aktivity, pokud jsou prováděny za účelem modifikace počasí:

1. Zasévání nebo rozptylování jakékoliv látky do mraků či mlhy za účelem změny distribuce velikosti kapek, v ýroby ledových krystalů nebo koagulace kapek, změny krupobití nebo blesku, nebo za účelem jakékoliv změny přirozeného vývojového cyklu mraků nebo jejich okolí.


2. Užívání ohně či zdrojů horka pro ovlivnění konvektivní cirkulace nebo pro vypařování mlhy.


3. Modifikace výměny solární radiace země či mraků prostřednictvím vypouštění plynů, prachu, tekutin či aerosolů do atmosféry.


4. Modifikace charakteristik půdních nebo vodních ploch prášením nebo ošetřením prachy, tekutými spreji,  barvivy, nebo jinými materiály.


5. Vypuštění elektricky nabitých části c nebo radioaktivních částic, orionů, do atmosféry.


6. Aplikace šokových vln, zdrojů sonické energie nebo jiných exploziv a akustických zdrojů do atmosféry.


7. Užívání letecky poháněných zdrojů šikmého proudění vzduchu (downwash, jetwash), nebo jiných zdrojů umělého vytváření větru.


8. Užávání laserů nebo jiných zdrojů elektromagnetické radiace.

b) K výše uvedeným aktivitám podléhajícím hlášení náleží i další aktivity spadající do definice modifikací počasí v rámci par. 908.

c) Požadavek na hlášení se netýká aktivit čistě místního rozsahu, u nichž se dá důvodně předpokládat, že nebudou modifikovat počasí mimo oblast operace. Tato výjimka je v současné době omezena na užití deflekce blesků nebo statických prostředků na vybíjení elektrického náboje na letadlech, lodích nebo budovách, a na užití malých zdrojů tepla, větráků, mlžících zařízení, leteckého sprchování, k zabránění vytváření námrazy na polích s plodinami citlivými na mráz.

3 komentáře:

  1. Nejen ve dne,aneb nějaký komentář?Vrbatova bouda:
    http://kamery.hydronet.cz/vrbata/photo/gallery/vrbata_201012160016.jpg

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.youtube.com/watch?v=zXsK7tv2n14

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.