6. ledna 2011

Co je levotočivé a co pravotočivé?

Vzhledem k hojné diskusi v otázce točivosti přispívám troškou do mlýna  (z druhé ruky). Myslím, že problémem je vůbec to, čemu říkat levotočivé a pravotočivé. Nějak to nemůžu pobrat, navzdory vašim odkazům na vysvětlující články. Někde se říká, že je to podle toho, kam se kouká (ven) vnější konec spirály, někde zase naopak ...

Anglické weby užívají "clockwise" - ve směru hodin, nebo "counter-clockwise" - proti směru hodinových ručiček. To mi přijde jasnější, ale stejně ...

Takže si pomůžu podobenstvím z jógy. Tam nás učili, že čakry, což jsou vlastně energetické spirály, se točí v závislosti na pohlaví, a to ještě střídavě  jedna tam, druhá opačně (viz obrázky). Ne že by tento názor zastávaly úplně všechny jógové směry, některé se k tomu ani nevyjadřují, ale pokud ano, tak tohle je myslím dost uznáváno.

Ani jedno točení by tedy nemělo být apriori dobré nebo špatné, prostě je takové, jaké je třeba. Čakra může z různých důvodů (nerovnováhy v organismu) obrátit směr točení, což ovlivní negativně celý systém, a tak by se měly i preventivně udržovat ve správném chodu. Já na to používám jógovu sestavu khatu-pranám. (Tento návod je velmi civilní, pro fyzioterapeuty, takže tam chybí jógová filosofie, ale tu si můžete vygůglit.) Ta sestava mi vyřeší správný chod čaker, aniž se musím starat, kterým směrem se co točí, stejně to nechápu a přírodní bytosti nechci s tím otravovat.

Myslím, že ani jeden směr točení energie tedy není apriori dobrý nebo špatný, je prostě takový, jaký je třeba v té které situaci. Jeho obrácení, třeba záměrné, je zřejmě možno zneužít. Oba směry se doplňují a oba jsou potřebné.

Snaha vyjádřit, který směr je dobrý a který je špatný, je jógou vysvětlována jako zjednodušení, moralismus, dualismus. Ale my bychom chtěli směřovat ke sjednocení ...

A co platí o energii v lidském těle, to platí zřejmě i o planetě. A naopak.

Věřím, že přírodní bytosti vědí a jsou schopny nám sdělit, který směr točení energie tady a teď potřebujeme. Věřím, že Aolian to ví od nich správně.







8 komentářů:

  1. Většina lidí jsou praváci a lépe se jim zatáčí doleva (v autě, na lyžích). Pravák také drží kytaru nebo hokejku doleva. Srdce je na levé straně. Všechny měsíce a planety ve Sluneční soustavě obíhají doleva - kromě našeho Měsíce a ten je opravdu negativní povahy. Prostě - levá je tak nějak lepší... :)

    Guess

    OdpovědětVymazat
  2. http://karolinaloskotova.blog.cz/1008/co-je-pravotocive-a-co-je-levotocive-doporucuji

    Na Aluška.org vyšel o levotočivosti a pravotočivosti speciální článek.

    OdpovědětVymazat
  3. Juuuj, práve sa myšlienkou točenia energií zabývam pár dní, a nesúhlasím so striktným názorom , že len do jedného smeru.
    Orgonete, ty si mág , máš absolútne rovnaký názor čo mi utkvelo dávno z "knihy o čakrách" .
    Teraz používam viac farbu na harmonizáciu systému, - všimla som si, že akoby farby ktorési vyvolávam akosi zhutnely,oproti cca min.roku, sú nabité ešte inou energiou, či svetlom.
    Alebo energia moja je pozmenená, tak dajako.
    Dík ti moc za tento príspevok.
    S láskou Bo.

    OdpovědětVymazat
  4. To, že se čakry točí takhle na střídačku, považuju za populární nesmysl... Lidi co jasně vidí energie a UMÍ léčit, úplně samozřejmě píší, že se točí jedním směrem a to u obou pohlaví. Točí se obráceně pouze když nefungují správně... Vycházím například z Barbarra Ann Brennan, kdo si prohlídne její bychle, padne na zadek :) Směr rotace se odvozuje ze směru, kterým energie proudí. Například klasický šroub má pravotočivý závit. (osa je směr proudění)

    O.

    proč musím klikat několikrát, než se to odešle?

    OdpovědětVymazat
  5. Pro O: Můj článeček se snaží vyjádřit, že je v podstatě úplně jedno, kam si myslíme, že se co točí. Hlavně že je to v harmonii s přírodou.

    Když chceme, aby se třeba naše čakry točily správně a v souladu s přirodou, čili abychom si udržovali zdraví, tak nám může poradit naše běžná intuice, podle níž víme, že máme cvičit, chodit včas spát, nejíst každý humus atd., ... Když je nerovnováha vážnější, někdo se najde, kdo poradí, co dělat, co nejíst, co cvičit - a konkrétně cvičení jógová či kineziologická nám pomomhou, aniž se musíme starat o směr točení.

    Fyziologické a mentální procesy v lidském těle také chápe lidstvo dosud také jen velmi omezeně, a přesto fungujeme a umíme je i medicinsky (omezeně) ovlivňovat.

    V planetárním měřítku to bude podobné, ale do toho se nechci pouštět.

    Žádný směr točení energie (pokud vůbec potřebujeme uvažovat o směru, protože někteří lidé, co pracují s energiemi, chápou tok energie jako dovnitř a ven) nemůže být ani výhradně dobrý ani špatný. Je to jako jin a jang. Prostě se vzájemně doplňují a potřebují se.

    Barbara je moc sympatická, ale co tak koukám, je z těch, co směr točení lidských čaker moc neřeší. Pokud dobře vidím, mluví o proudění energie dovnitř a ven. Prostě intuitivně tíhne k tomu, co odpovídá jejímu typu poznání, a jiní to vidí zase trochu jinak, a obojí je v pořádku. Všechno, co se týče teorie čaker, už existovalo v jógovém poznání nejmíň před čtyřmi tisíci let ...

    Proč musíš klikat? Zkus promazat myš sádlem :-))) Jestli to nepomůže, jde o obstrukce ze strany Googlu z důvodu nevhodného obsahu blogu.

    OdpovědětVymazat
  6. Jeden čtenář vám chce sdělit následující informace o orgonitu. Tak tu to máte.

    Zdravím,

    přináším důležité informace ohledně levotočivých energií.

    Lidské tělo je obklopeno biopolem. To zhruba odpovídá auře, ale pojem biopole je obecnější.

    Zjistil jsem znepokojivou informaci.

    Biopole lidí se velké míře točí pravotočivě, místo přirozeného levotočivého pohybu.

    Levotočivost a pravotočivost by se dala přirovnat k polarizaci. Jedná se o vlastnost, a ne přímo o mechanický pohyb v pravém slova smyslu (alegorie: voda teče = proudění energie, rotace molekul je levotočivost a pravotočivost, o které mluvím).

    Stejně jako Země a Slunce, člověk má (mít) levotočivé biopole. Tím je umožněn tok prospěšných energií do člověka.

    Volná příroda, ale např. i kytky v květináči, jsou levotočivé. A pomáhají tím člověka přetáčet.

    Proto se člověk v přírodě cítí tak dobře. Je zpomalen jeho pravotočivý pohyb. A tím je umožněn přístup k energiím Země a Slunce.

    Naopak celá města jsou pravotočivá. Způsobuje to hlavně elektrika, a naše známé zesilovací věže.

    To člověka odděluje od přírody, způsobuje únavu, ztráty koncentrace. Dá to obecně popsat jako nedostatek energie.


    Zajímavé zjištění ohledně orgonitu

    Orgonit je levotočivý. Tím se vysvětlují jeho účinky.

    Věděli jsme, že léčí a dodává člověku energii, rozpouští chemy. Ale nevěděli jsme, jak konkrétně ... Tvrdím, že velká část působení orgonitu je přetáčení biopolí doleva. Ať už člověka, nebo celých oblastí. Orgonit umožní vstup Zemské energie do přírodního prostředí a tato energie rozpustí chemy na nebi.


    Pozitivní zprávy na konec

    Zatím to vypadá, jako bych popisoval katastrofickou situaci. Lidí jsou odděleni od Země a tím je jim bráněno v transformaci.

    Ale to co zde píšu, může naprosto změnit celý náš život.

    Biopole se dají ovlivnit vůlí ! A to nejen tak, že se člověk může navrátit do přirozeného stavu, ale i

    může takhle „přetočit“ celé oblasti.

    To, co zde popisuju je ve svém důsledku mentální orgonit. Můžete ogiftovat libovolnou oblast na Zemi, libovolnou silou.

    Brzo se nám splní sen, a ogiftujeme HAARP ! (jen to prosím zatím nezkoušejte, mají proti tomu silnou ochranu).

    Bohužel tady nemůžu popsat všechny aspekty levotočivých biopolí. Není dostatek prostoru.

    Vše jsem sepsal jako PDF a můžete si to stáhnout http://www.zumodrive.com/share/9CtKNmQ1Zm

    Prosím šiřte tuto informaci dál.

    PS: pokud se chcete na něco zeptat, tak na http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=20&t=755

    Je tam i kontakt na mě. Rád ozřejmím nejasnosti.

    OdpovědětVymazat
  7. Připadá mi logické,představuju si,že levotočivá energie
    -vír-spirála jde zevnitř ven,pravotočivá naopak/na př.příjem kosmické energie-pravotočivá/dovnitř. Možná že lidé s mimosmyslovým vnímáním energií tohle vidí,tak to neřeší.

    OdpovědětVymazat
  8. Mám kamarátku, popri ktorej sa mi menilo "točenie".
    Zistila som,že po pobyte s ňou mi bolo akosi nevolno a moje kyvadlo ukazovalo opačne ako pred stretnutím. Trvalo to pár hodín, chaos. Ona prešla prudkým "vývojom" , má dieťa, rodinu a ja už tieto negatívne pocity pri nej nemám.
    Chcem povedať , že sa meníme v priebehu nášho vývoja.

    Ku anonym 12.27 :
    ...sme rôzni, ja ľavotočivú energiu vidím ako špirálu zvonku točiacu dovnútra, a pravotočivú ako špirálu takisto zvonku do vnútra.

    Bo :-)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.