5. ledna 2011

Zatmění čeho? Slunce? Měsíce? Nibiru?

Včerejší zatmění bylo z mého bydliště krásně viditelné, obloha skoro jasná, slunce vykousnuté jak se patří, sledováno přes CDčko. Člověk měl pocit planetárního prostoru - Země, Měsíc, Slunce pěkně v jedné řadě. A taky mi přišlo, že ani to zatmění Slunci neubralo na jasu...

Dnes ale zaslal čtenář odkaz na stránky ČHMÚ, kde jsou nějaké divné fotky zatmění z  4. 1. 2011, kterým vůbec nerozumím.Na většině z nich jsou vidět dva zdroje světla a on tomu říká zatmění Nibiru. Fotky najdete zde: http://infomet.cz/index.php?id=obr%E1zek&obr=pix1294128838-9.jpg&altix=&idd=1294128838

Pro ilustraci čtyři z nich:
Na první z nich vidíme jeden vykousnutý zdroj světla, což by člověk věřil, že je částečně zatmělé Slunce viděno přes mraky. Čas: 9.05.
Na další jsou zdroje světla dva, jeden je vykousnutý a druhý jasně září. Co je co? Čas: 8.50., záběr z jiného místa.
Na třetí jsou opět dva zdroje světla, ale poloha vykousnutého zdroje světla vůči Slunci nebo co to je je opačná. Čas: 9.30, záběr ještě z jiného místa. Dobře viditelné chemtrails.
Fotka ze stejného místa, 10.00. Chemtrails se zatím rozmazaly, vykousnutý zdroj se posunul.

Já to vůbec nechápu, ale jsem laik. Kdybyste to tak mohl někdo vysvětlit, proč je tam to Slunce a ještě něco, možná mi něco uniká ....

26 komentářů:

  1. Viděl jsem totéž přes svářečské brýle, taky jsem to moc nepobral, ale bylo to první zatmění, které jsem kdy sledoval, tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Ještě jsem opodál viděl (bez brýlí, pouhým okem znatelnou) oranžovozelenou "duhu".

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou evidentní odrazy uvnitž optické soustavy. V případě fotoaparátu uvnitř objektivu mezi čočkami. Já mám na některých fotkách to samé a při pohledu pouhým okem tam nic není. „Jeden vykousnutý a jeden jasně zářící“ - ten jasně zářící je také vykousnutý a ten druhý je toho prvního odrazem. Foťte dírkovou komorou, ta je prostá optiky a takové odrazy se nevyskytují.

    OdpovědětVymazat
  3. Prohlédněte si záznam z webových kamer ČHMÚ (Ondřejov)ze 4.1. dopoledne. Je to tam taky. Vypadá to jako jakési zrcadlení .

    OdpovědětVymazat
  4. Já ten druhý zdroj vyfotila již několikrát,myslím si, že každý den chemtreilujou taky proto aby se jim podařilo zakrýt slunce a nebylo vidět to druhé. Pouhým okem není vidět, ale na fotkách ano.Zkuste fotit - v různém časovém odstupu, namiřte objektiv na slunce.Téměř zaručený výsledek je před západem slunce.Ještě možná záleží na tom odkud.Jsem ze severu Čech.

    OdpovědětVymazat
  5. Na nějakých astro stránkách sem čet o tohle úkazů. Viděl jsem ho také na vlastní oči skrze sklo. Taky se tam udělal. Stačilo měnit uhel otevření skleněných dveří nebo různě mhouřit oko a úkaz se pohyboval. Takže to opravdu není další planeta.
    Je to optický jev ...

    OdpovědětVymazat
  6. Ten čtenář jsem byl já, jen jsem se záměrně nepodepsal. Ty snímky jen dokazují, že vaše Nibiru je ve skutečnosti Slunce zobrazené skrze různé optické klamy.

    To co tam vidíte jsou všechno obrazy Slunce a právě to vykousnutí je důkazem, že je to právě a jedině Slunce. Případné další odrazy jsou už neostré, takže na nich detail vidět není.

    P.S. Kdyby se někdo ptal, proč "hlavní Slunce" je stále kruhové, tak je to proto, že jeho záře bez filtru přebije cokoliv dalšího.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  7. Taky si nejsem jistá,jestli to není optikou,ale je to viditelné,když fotím mobilem i foťákem.
    Jisté je,že před pár lety to tam nikdy nebývalo - fotím si západy slunce už dlouho.

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.nasa.gov/mission_pages/Glory/main/index.html

    OdpovědětVymazat
  9. To bude zase příspěvků :-))) Nejlépe by bylo, kdyby se ukázalo, že je to odraz v optice, ale nevím nevím, dříve nám optika přes zakouřené sklo ukazovala jen jedno slunce, radary nekroužily, chemtrails nezakrývaly slunce,nepršelo z jasného nebe, letadla se držela nejkratších spojnic, jo to byly časy.

    OdpovědětVymazat
  10. No přes zakouřené sklo, pokud je zakouřená strana ke slunci, tak by se takový odraz konat neměl. Horší jsou různá vrstvená skla (jako třeba svařovací). Optiku má i mobil, tak není důvod aby se úkaz nekonal i tam. Také s příchodem digitální technologie se zvýšila pravděpodobnost takovýchto optických vad, protože často vznikají odrazem mezi lesklým povrchem čipu a zadním optickým členem objektivu. V době klasických filmů tento problém nebyl. Každý si to můžete vyzkoušet až zas bude vidět sluníčko.

    OdpovědětVymazat
  11. Koukněte se na www.amezdas.cz.Paní L.K. je v kontaktu s jemnohmotnou civilizací,konkrétně Andromedas.Jejich mimozemská technika je v blízkém prostoru planety Země,je s nimi v kontaktu,pomáhají.Možná se něco promítá na obloze,co si neumíme vysvětlit.Nevím,neumím si to ověřit. Je zase jiný zdroj poznávání.
    Nechám to na vás.
    Prosím,pak smažte.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsou to odrazy v optice. zkoušel jsem fotit z ruznych uhlu a pokažde byl odraz na jiné straně. takže zřejmě záleží v jakém sklonu držíte aparát? nebo jak to popsat? jsem jen laik. ale zatím bych v tom nějaké záhady nehledal. i když na netu je spousty článků a videí, pěkně se to čte ale zatím to nevidím moc reálně? To je zatím můj názor. Teprve čas ukáže jestli je to správně. Pak to můžem přehodnotit. Mějte se všichni pěkně a budte dobří.

    OdpovědětVymazat
  13. Buďme normální. Je to obyčejný mnohonásobný odraz v čočkách objektivu - To už snad ví i dítě na ZŠ. Pouhým okem to vidět není a na fotce to je - o čem to asi svědčí? Jeden den u Slunce nic není, druhý den tam je Nibiru - to jako že si poskakuje pár miliard km vlevo vpravo?

    Guess

    OdpovědětVymazat
  14. Přikláním se k tomu, že to je optický jev. Nemusí to ale být způsobeno optikou foťáku. Může to být optický jev přímo v atmosféře -- pak by to bylo vidět ve všech foťácích, přes svářečské sklo i (přes mraky) očima. Původem toho optického jevu může být znečištěná atmosféra.

    OdpovědětVymazat
  15. Ta prva fotka je spravna. Mesiac prechadzal hornou castou slnka, spodna bola vyditelna. Zaber sa dal spravit bez filtra kvoli oblacnosti. Ostatne snimky su tiez robene bez filtra a kedze bola jasna obloha, svetlo bolo intenzivnejsie a to sa prejavilo tym, ze vznikol zrkadlovo prevrateny "duch" v optike fotoaparatu. Fotit slnko bez filtra nie je dobre, nici sa snimac.

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji všem za příspěvky, a připomínám, že korektní příspěvky si představuji tak, že posuzují tématiku, nikoliv ostatní příspěvatele.
    Čili není třeba psát "chce se mi z vás zvracet", ale například "mýlite se, když se domníváte". Nikoliv "banda bláznů", ale "s vašimi názory nesouhlasím".
    Výše uvedené příspěvky obsahující urážky se zde objevují jen proto, že chci dát příklad textů, které nadále budu odmítat publikovat. A i výše uvedené brzy stáhnu.
    Každý má právo nesouhlasit s něčím názorem, ale proč by mu měl kvůli tomu nadávat?

    OdpovědětVymazat
  17. Ide o to, ze tie komentare sa nedaju citat. A ked niekto pravom "zdrbe" ludi v diskusii, pretoze do diskusie prispievaju prispevkami nevhodnymi z hladiska dvoveryhodnosti tohto blogu, tak jeho prispevok bude zruseny?
    Myslim ze cely problem zacal u teba. Ten clanok nemal byt ani publikovany. Ja neviem ako vyspeli su tvoji citatelia, ale podla komentarov pod clankom ktory je uz aj tak chyteny za vlasy, mi pride ze bud su to ludia co si robia z tvojho blogu prcu, alebo su to nejaki nadrzani sektari.

    Predsa ked chcem robit serioznu robotu, mat clanky ktore su plne faktov, tak nemozem dovolit aby mi ho "sprzdnili" takymi komentarmi ako su tu vyssie. Respektive nedat sancu takymto sektarom tym ze publikujem taky clanok aky si publikoval.

    OdpovědětVymazat
  18. Ad anonymní 6.1. 18:17
    Víte, nepodceňujte ostatní diskutující. Peskujete tady Orgoneta; já ,ale myslím, že nejen já, oceňuji jeho laskavost a toleranci. Z vašeho příspěvku mám nepříjemné pocity. Prosím, snažte se rozloučit se s arogancí a s odsuzováním druhých.Přeju vám všechno dobré.:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Přesně tak. Příspěvek, který někoho "zdrbe" čili bude někoho urážet, (jestli správně rozumím poslovensky), bude zrušen.
    Já nemám žádný problém se článkem, který byl zde publikován, a problém tedy začíná u toho, kdo z něj má problém.
    A dejte mi pokoj se seriózní prací, po kolikáté už tu vysvětluju, že to není moje kritérium. Píšu, co mě zajímá.
    To, co teď někteří již uznávají jako fakta, ještě před dvěma lety byly absolutní fantasmagorie.
    Howgh :-)))))

    OdpovědětVymazat
  20. Muj názor je takový že země jak píší na osudu je přeci dutá tak to bude odraz našeho slunce od dutiny a tak vidíme slunce 2 ne?

    OdpovědětVymazat
  21. Kultúra prejavu musí byť. Aj ja som v minulosti v jednom svojom príspevku použil nevhodné slovo a právom nebol zverejnený. Mohol som sa nahnevať, alebo upraviť svoj štýl vyjadrovania. Zvolil som druhú možnosť.

    Ak neviete svoje názory vyjadriť slušne a bez osočovania druhých, tak nielen v tejto, ale v akejkoľvek diskusii nemáte čo robiť. Diskutovať sa má slušne, vecne a k téme. A ak človek nemá čo povedať, tak nech radšej mlčí.

    A aby tento môj príspevok nebol úplne mimo misu, tak sa v tomto prípade podľa môjho názoru jednoznačne jedná o optický jav.

    OdpovědětVymazat
  22. ....chlapci, prečítajte si toto http://www.freepub.comehere.cz/?p=920 .../Dutá Země (channeling Kryon)/ a máte "po ptákách".... teda, po dutej zemi....

    OdpovědětVymazat
  23. To 22:59

    Plejáďan Alaje zmiňuje, že Země je dutá... a mimojiné říká, že channeling není až tak důvěryhodný, páč člověk neví na koho se napojuje.

    http://alajefromthepleiades.com/planet-earth/what-races-live-inside-of-planet-earth

    OdpovědětVymazat
  24. Já se podívala na zatmění Slunce na Stellariu z různých míst Země, ale všude Slunce prozářilo Měsíc,což je divné?

    OdpovědětVymazat
  25. ...te tvoj Alaje tu bol a povedal hento?,...alebo že by spochybňoval sám seba?....

    OdpovědětVymazat
  26. Zemi jednou ozáří dvě slunce, jo ale kdy to bude? http://www.novinky.cz/veda-skoly/222841-zemi-jednou-ozari-dve-slunce.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.