28. února 2011

Protestní shromáždění zástupců odborů 19. 2. 2011

Možná bychom mohli nechat na chvíli na pokoji letadla a chemtrails a věnovat se něčemu, co se nás dotýká mnohem těsněji.

Vládní škrty v sociální oblasti platící od ledna snížily značně příjmy některých lidí. Mě se to dotklo dosti citelně - jedna moje příbuzná, i tak chudá mladá rodina tím přišla o celých 6 000 měsíčně. Konkrétně snížením platu policistům a škrty v mateřské. Jejich mimino se naštěstí stačilo narodit před lednem 2011, takže mů zůstalo porodné, a tudíž mu mohli koupit aspoň kočárek a nějaký čas mají na plínky. To, že spadli v podstatě k hranici chudoby, stát nezajímá. A stát vymýšlí další neuvěřitelné způsoby, jak vymoci od obyčejných lidí peníze, jak můžete denně slyšet ve sdělovacích prostředcích.

Naše současná generace zlodějských politiků totiž nemá již možnost obohacovat se čachrováním se státním majetkem, protože už žádný neexistuje, předchozí generace ho spolehlivě rozprodaly do cizích rukou a zabezpečily finančně sebe a své příbuzenstvo. Současná vládnoucí garnitura má tu smůlu, že už není s čím čachrovat, a proto se musí snažit pomocí nových zákonů a daní okrádat obyčejné lidi, kde se dá. Je to už jako ve středověku - chamtivý vládce vyhlašuje stále další a další daně - když už není z čeho, tak z komína, z polštáře, z bot ...  Proč si to necháváme líbit?

Vystoupení obyčejných lidí proti zlodějství svých vlád už začalo v arabském světě a bude se dále šířit po celém světě. Už i USA a EU se musely uznat, že vlády nechávají střílet do svých vlastních obyčejných lidí, nikoliv do teroristů a různých dalších -istů. Svět se chce měnit, tak mu to umožněme a podle svých možností třeba i pomozme.

Proto ochotně zveřejňuji dopis, který mi přišel mailem.

Vážení, 

v sobotu 19.2. 2011 se v pražském Kongresovém centru sešlo víc než 1000 zástupců odborů různých firem, podniků i státních organizací. Dále se zúčastnili zástupci občanských iniciativ a renomovaní ekonomičtí a právní experti. 

Na programu byla obsáhlá prezentace vládních návrhů (mají se schvalovat během nejbližších měsíců) DŮCHODOVÉ a ZDRAVOTNICKÉ REFORMY. 

Vzhledem k tomu, že jde o problematiku týkající se velmi zásadně naprosto VŠECH občanů,žádáme  a prosíme vás o rozšíření těchto informací mezi Vaše známé i prostředníctvím emailových adres. Děkujeme. Závěr jednání zasíláme v příloze. Další podrobnější informace a stanoviska budeme rozesílat v následujících týdnech.

Připravované návrhy jsou pro většinu obyvatelstva naprosto nepřijatelné a sociálně neúnosné. Panuje shoda, že reformy jsou nutné, ale ne tímto způsobem.  

Občané a zaměstnanci, kteří mají průměrné a podprůměrné příjmy (rodiny s dětmi, důchodci) nebudou schopni ekonomicky toto zvládnout !!! 

I ekonomičtí experti odsoudili vyvedení ročně mnoha miliard Kč do privátních důchodových fontů (za 30 let půjde o 2 biliony Kč, u kterých není ani jistota jejich návratu střadatelům) a především upozornili na to, že není možné, aby stávající zaměstnanci platili navíc k současným odvodům na důchod 3-5 tisíc Kč měsíčně do privátního fondu. S nižší částkou totiž nedosáhnou ani na stávající výši státních důchodu! 

Návrh reformy zdravotnictví vůbec neobsahuje mediálně proklamovaný boj s korupcí, ale především zvýšení spoluúčasti pacientů. Už se nehovoří jen o připlácení za NADSTANDARd (tady by jistě bylo možné o tomto diskutovat), ale o platbách za jakousi BANÁLNÍ PÉČI a SVÉPOMOC příbuzných v případě onemocnění.Odhadovaná výše připojištění na zdravotnictví je 1000 Kč měsíčně/osoba.  

Občané, kteří si ho nedají (je dobrovolné), budou skutečně odstaveni od dostupné plnohodnotné zdravotní péče. Zároveň (jak již víte z médií) se v rámci důchodové reformy zvyšuje velmi razantně DPH na všechny životně důležité komodity (potraviny, energie, nájemné, doprava..) v řádu dalších cca 500Kč osoba/měsíc.
Po zavedení navrhovaných "reforem" by každý mladší občan(cca pod 5O let ) ČR musel v vynaložit měsíčně navíc cca 5500 Kč aby si na stáří zajistil dostupnou zdravotní péči a důchod alespoň v současné výši !!! JE PRO VÁS TOTO PŘIJATELNÉ ??? 

Přesto existují i jiné sociálně přijatelnější alternativy reforem (zpracované nejen odborovými svazy, ale taky svazy zaměstnavatelů a občanskými sdruženími - např. Svaz pacientů), který navrhuje nejsprávnější řešení ve zdravotnictví (zastavení zbytečného korupčníhu úniku až cca 20  mld.Kč ročně ze systému) a druhá varianta důchodové reformy (bez jakékoliv nutnosti  zvýšení DPH). Tyto materiály byly oficiálně předány vládě i projednány, ale veřejnosti se o nich téměř nikde nic zcela záměrně neříká !!!
Prosím, věnujte proto této problematice velkou pozornost a sledujte v nejbližší době veškeré dostupné informace! Jde o každého z nás !!!! 

Odbory společně s občanskými společnostmi budou v nejbližší době v rámci kampaně "OTEVŘETE OČI" informovat veřejnost o tom co se připravuje a vyzývat ke společným protestům.

Bc. Ilona Šrotýřová  ředitelka  OKRESNÍ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ 
PRAHA - ZÁPAD Sokolovská 855, 190 00 Praha 9, Česká republika 
tel.: +420 284 005 300, fax: +420 257 317 477 

Ivana Štěpánková
vedoucí odboru sociálního pojištění
PRACOVIŠTĚ ČSSZ STŘEDNÍ ČECHY 
Sokolovská 855/225, 190 00 Praha 9, Česká republika 
tel.: +420 284 005 508; fax: +420 257 320 230 e-mail: ivana.stepankova@cssz.cz
ProhlB9en___MKOS=2E_= pdf.pdf

7 komentářů:

  1. Vážím si lidí, kteří se snaží něco podnikat proti nespravedlivým škrtům a nesmyslně tvrdým "reformám".Dopady těchto "reforem" mají pocítit ti nejslabší - rodiny s dětmi. Nestoudnost našich mocných, kteří se každou korupční aféru ve svých řadách snaží zamést pod koberec, už překračuje všechny meze. V plné míře tady platí: kážou vodu, sami pijí víno. Je dobře, že jste tady zveřejnil tu výzvu, Orgonete. Zdravím, Nibiru.

    OdpovědětVymazat
  2. jeden odborník na ekonomii vypočítal,že přibližně za rok se v Česku vybere na daních asi kolem 240miliard.Kam ty peníze mizí? Ježek prohlásil,že se duchodový fond rozkradl při jeho privatizaci v roce 1990.A moje duchodová maličkost,která solidárně cpala do toho fondu své daně 46let,je udivená,když mlíčnáci vykřikují,duchodce do plynu,nehodláme je živit...místo aby zapátrali,zjistli,kam si to pravicující soudruzi zalili a uzákonili zvěřejnování nahrabaného majetku veškerého příbuzenstva a ověření jeho získání.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem plně pro. Ikdyž patřím k tzv. střední třídě, už se nemůžu dívat, jak politici rozkrádají tento stát na úkor obyčejných lidí. Problém je, že změna vlády nic nevyřeší. Pouze se nové prasata dostanou ke korytu.

    Východisko vidím v úplné změně systému. Velmi mne oslovily stránky www.ekonomickareforma.cz. Stojí za přečtení a úvahu. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Tip na film podobný Platónovmu podobenstvu o jaskyni:

    Freedom River:
    http://haku.inovativ.sk/filmy-a-videa/freedom-river

    OdpovědětVymazat
  5. český pupkáče vyžene do ulic až opravdový hlad,žádný výzvy ani petice a je možný,že tato v těchto končinách zatím bezprecedentní situlace nastane na přelomu roku,pokud bude i další sklizen bídná - k prvnímu skoku cen nahoru dojde po bídné sklizni obilí v Austrálii na přelomu letošního března-dubna

    OdpovědětVymazat
  6. Doporučuji, je to přímo k věci ! :

    http://www.youtube.com/watch?v=AmlNHU-_XXE&NR=1

    OdpovědětVymazat
  7. To anonymní O:09

    Video je opravdu k věci. Díky za odkaz.:)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.