30. května 2011

16 španělských požadavků a Solidarita z Košic

Protože se o španělských událostech opravdu málo píše, tak sem dám aspoň něco.
Odkaz na dnešní článek z deníku Referendum:: http://denikreferendum.cz/clanek/10726-spanelske-protesty-pokracuji-navzdory-problemum-evropa-zasne

Převzato  indymedia: http://imcmedia.cz/?p=215
Protestující ve Španělsku přímo na okupovaných náměstích vydiskutovali těchto 16 požadavků, který si hodlají vybojovat:

1. Změna volebního zákona. Otevřený a jasný volební systém.
2. Dodržování základních práv zakotvených v ústavě, zejména:
- Právo na přiměřené bydlení
- Právo na veřejnou zdravotní péči (zdarma), svobodnou a univerzální.
- Právo na volný pohyb osob a posílení veřejného a sekulárního vzdělávání.
3. Zrušení zákonů a opatření které jsou diskriminační a nespravedlivé, jako tzv. „Boloňského proces“ zabývající se vysokoškolským vzděláváním
4. Daňová reforma příznivá pro nižší příjmové skupiny lidí, reforma daní a nemovitostí. Zavedení „Tobinovy daně“, která zdaňuje mezinárodní finanční převody a odstranění daňových rájů.
5. Reforma pracovních podmínek politiků. Trvalá okamžitá odvolatelnost, zavazné plnění voleb. slibů.
6. Odmítnutí a odsouzení korupce. Absolutní netolerance vůči politikům podezřelých nebo usvědčených s korupce
7. Dodržování článku 128 Ústavy, který říká, že „všechno bohatství této země v jejích různých formách a bez ohledu na jeho vlastnictví je podřízeno obecnému zájmu.“ Snížení zásahu MMF a ECB. Okamžité znárodnění všech bankovních subjektů. Zpřísnění kontroly finančních institucí a operací, aby se zabránilo případnému zneužití v jakékoliv formě.
8. Sníženi moci církví ve státní sféře
9. Participativní a přímá demokracie, v níž občané budou aktivně podílet. Média musí informovat eticky a pravdivě.
10. Úprava zákoníku práce a kontrolování jeho dodržování
11. Uzavření všech jaderných elektráren a podpora energie z obnovitelných zdrojů.
12. Větší podpora podniků, které zajišťují „veřejné“ služby
13. Účinnější moc výkonnou, zákonodární a soudní
14. Snížení vojenských výdajů, okamžité uzavření továren vyrábějící zbraně a větší kontrolu nad bezpečnostními silami státu. Neangažovat se v žádných válkách.
15. Obnovu historické paměti a základních principů boje za demokracii v našem státě.
16. Celkovou transparentnost účtů a financování politických stran za účelem snížení míry politické korupce.

Přeložil: RČ, zdroj: http://madrid.tomalaplaza.net/2011/05/20/propuestas-20-mayo/

Update před spaním: Díky za odkaz na pěkné video Solidarity se španělským hnutím z Košic s moudrým dědečkem.


18 komentářů:

  1. Zajímavé fotky ze španělských událostí ve větším počtu :
    http://www.flickr.com/photos/acampadabcnfoto/show/with/5764467071/

    OdpovědětVymazat
  2. Krucihiml nesliboval něco podobnýho Na letné Havel a jeho pravdoláskovci? Sliboval! A co se stalo, leda velký kulový. Kočárník s Ježkem a Klausem rozdali národní majetek těm kteří ho nyní vlastní. Z nuzáků privatizací bytů nadělali majitele realit a tímpádem i doživotní voliče pravice. Jsme svědky nevídaného. Proletáři volí pravici. Otrok chrání svého otrokáře. Nedělám si žádné iluze ani co se Španělska týče. To by musel přijít tvrdý diktátor, všechny korupčníky a zloděje nahnat na stadion a postřílet jako v Číně. Zkrátka bez krvavého vypláchnutí augiášova chlíva to bude jen zákopová válka dokud ti co mají prachy si všechny svoje výsady nekoupí zase zpátky a se strůjci povstání krutě naloží. Pak se postarají, aby se něco podobného už neopakovalo. Jako v Česku.

    OdpovědětVymazat
  3. Solidarita z Košic a velmi pěkný komentář místního dědečka :
    http://www.youtube.com/watch?v=jA6AXqs4Xfk&feature=player_embedded#at=21

    OdpovědětVymazat
  4. Nooo :o) já jsem zvědavej esi se něčeho dočkáme i tady. U nsá to bylo ptořeba už před 6 rokama aspoň a je to čím dál tím horší, skoro ta "hrůza" stoupá exponenciálně

    BTW, bych ti naše kotyta zbouchal do rakbičky od syrek a poslal.....poslal.......do pryč! :oD

    Nasgol

    OdpovědětVymazat
  5. Španělský lid bude dlouho bojovat jako býk
    a Německo má být od roku 2022 bez el.energie z "jádra". Někdo tady má esa v rukávu. Počkám si až je vyloží.
    Skafin

    OdpovědětVymazat
  6. Niet co dodat... http://www.youtube.com/watch?v=g4LdL5RF0To Keby sa to deje v Libyi, uz USA.NATO pripravuje plan mieroveho bombardovania.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobré a výstižné fotky :
    http://cryptome.org/info/barcelona-protest/barcelona-protest.htm

    OdpovědětVymazat
  8. Mě napadl ten paradox situace. V demokratickém státě by politici měli být hlasem lidu, voleni lidem. Ale když je situace zlá a lidé jsou nespokojení a rozzlobení ze situace a vyrazí do ulic, či se dějí protesty, tak většinou to je tak, že se politici postaví proti nim, stávají se nepřáteli. Jak je možné, že "hlas lidu" nemůže být jen tak "umlčen", že může bojovat proti tomu, kdo mu dal možnost stát se tím "vyvoleným"? A když se zlé přežene, tak "nepřátelé" většinou pořád zůstávají u moci a tedy vlastně "hlas lidu" ani neslyší či nevnímá, co se skrz něj lid snaží říct. Mám dojem, že v Evropských zemích jsou různé možné politické formy vládnutí, ale jen málo z nich by se mohlo vlastně nazývat demokracií, tak jak tenhle pojem vznikl ve starém Řecku.

    Ale rozhodně držím Španělům palce a přeji inspiraci Čechům (ta teda měla přijít už v době, kdy v Tunisu podpálili parlament:D)!

    Přeji hezký den!

    Richard

    OdpovědětVymazat
  9. Ale keď si nezodpovedne brali úvery a hypotéky, vtedy sa neprotestovalo. Až teraz, keď nemajú prácu a musia splácať...

    OdpovědětVymazat
  10. Budu reagovat na Anonymní řekl..31.května 6:36
    Vaše slova jsou hodně zcestná a jen papouškují paradigmata, která nám vnucují školy,média a politici.
    Proč by měl člověk platit za to, že se narodil na této planetě????Popřemýšlejte nad těmito slovy!!!
    Copak zvířata platí za pozemky na kterých loví a když něco uloví a sní, platí za to daň?? Musí mít smlouvu na to, že se narodí a v tom místě pak žijí??
    Jsme méně než zvířata?????????

    Kdyby si měl při dnešních cenách mladý člověk šetřit na své bydlení aby založil rodinu, tak než by našetřil, tak by byl na konci své plodnosti( ne každý, ale u většiny při dnešním moderním stravování to tak je!).
    Také se nad tím zamyslete.....

    Každá půjčka ,která žádá úroky je ZLOČIN!!!!
    Lidé mají právo vzít si půjčku, když je to tu zařízené tak, že se za vše platí, banky nemají právo chtít ÚROKY!!!!Lichva a zločin těžkého kalibru....dostat nás tam, kde jsme všichni....nebudu to slovo psát....

    A většina z nich práci nemá, ne pro to, že nechce pracovat, ale pro to, že politika GLOBALIZACE má toto za stěžejní cíl!!!Zlikvidovat pracovní TRH!!! To jste ještě nepochopil(a)???
    Co chtějí???
    Zbavit nás schopnosti samostatnosti, dát nám almužnu a mít nás pod dohledem a jen nás vykořisťovat a rozhodovat o našich životech.
    Vaše hloupá slova této energii dávají zelenou....

    Já osobně jsem finančně velmi dobře zajištěná a vůbec se mi nelíbí, jak jsou nové a nové generace vyvrženy ze školy( kde jim vygumují mozky nepotřebnými věcmi) do tak pro ně zoufalé reality.
    Když už je tento svět postaven na MATERIÁLNU(a ve školách se vyučijí jen materialistické věci), tak by se mělo o nové generace i materiálně postarat do té míry, která každému umožní kvalitní důstojný život.
    Každý, kdo se narodí, má právo na stálý příjem a slušný prostor na bydlení!!!!!!!!!Vše "nad" by mělo být svobodnou volbou každého člověka.
    A je jen na nás, abychom to pro sebe a své děti začali vyžadovat a ne jen alibisticky platit do společné pokladny a s tichostí koukat, jak se tuneluje.
    Pěkný den.Marie

    OdpovědětVymazat
  11. Památky nepamátky, defenestrace je v Čechách na Hradě třeba jak praseti drbání !!! Už aby to bylo !!! Doktora Gilotina na ně !!! A lebky přibít na mostecké věže !!!

    OdpovědětVymazat
  12. Jen si prohlédněte pořad o nápravě sociálně postižené mládeže z USA a UK na TV Spektru. V tak demokraticky proklamovaných zemích, jak se obě tyto země před světem tváří, je úplně neuvěřitelné, kolik teenagerů nedokončí základní, střední a mnohdy i vysokou školu. Je to naprostá hrůza a veřejná obžaloba jejich vlád, že něco takového dopouští. Když se takový teenager objeví bez dokončeného vzdělání, samozřejmě, že ani nenalezne adekvátní zaměstnání, a skončí na státních podporách, které jim umožní opravdu jen přežívat !!! Rozvraty rodin kvůli uměle ničenému pracovnímu trhu dosahují v současnosti závratných počtů, a podhoubí kriminality se tak tiše jako rakovina vplíží mezi ty nejbezbrannější, tedy mladé lidi. Mnozí z těchto amerických a britských teenagerů docela dobře chápe příčiny toho, proč se tyto věcí dějí, ale beznaděj jejich budoucnosti je ochromuje k jakýmkoli protestům nebo akcím, které by směřovaly ke změnám společnosti, sociálních a pracovních systémů. Proto se čím dál tím více oddávají drogám, alkoholu a sexu, a přežívají ze dne na den, od dávek podpor k dalším dávkám. Tyto 3 atributy - drogy, alkohol a sex mají být symbolem nové společnosti globalůistického NWO !!! Proto se to děje už nyní, jako přechodové stádium ke světovládě skrytých elit.

    OdpovědětVymazat
  13. Marie, pekne ste to napisali. Je to smutne, ale pravdive.Prajem pekny den.

    OdpovědětVymazat
  14. Násilí které je vůči španělskému lidu nastoleno by mělo být varováním pro celou EU.
    Média opět vyhořela! Vysílají samé nesmysly a vážné věci jim unikají a ještě jim za to platíme.
    PS: Takovou osnovu s požadavky si budeme muset v budoucnu vytvářet i v ČR.
    Indi

    OdpovědětVymazat
  15. Som anonym z 6:36.
    Súhlasím, že u nás problém je v nedostatku bytov, je tu veľmi malý podiel nájomných bytov. Ale to je zodpovednosť štátu, zabezpečovať prijateľnú cenovú úroveň výstavbou nájomného bývania, a tým znižovať ceny nájmov aj u súkromných prenajímateľov.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak jsem se dneska podíval do Práva a nijakou cenzuru informací jsem tam neviděl, dokonce tam píšou, že se demonstrace šíří do Francie.
    Akorát si nejsem jist, že zrovna tady v Čechách by motorem nějaké "revoluce" byli ti, kteří před rokem přemlouvali bábu s dědkem a dopomohli současné "skvělé vládě, jenž především myslí na blaho lidu" ke korytům. To s tím spíš něco budou chtít dělat ti dědkové a báby.

    OdpovědětVymazat
  17. K Anonymní 13:31:
    Už víc jak 5000 let staré babylonské tabulky jasně hovoří o tom, že v případě půjčky do 10% se jedná o úrok, a co bylo nad, bylo v tehdejším babyloně přísně trestáno jako nežádoucí lichva !!! Jak paradoxní, že ve starověké civilizaci dobře věděli, že pokud dovolí bujet nekontrolované lichvě, může ji to zničit !!! Tím je jasně podán důkaz, že záměr lichvářských globalistických bankéřů je jediný : ničit státy a jejich vlády ve prospěch NWO !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.