6. května 2011

Adam Bartoš: Bin Goldstein zneškodněn. Co bude dál?

Výborně, díky za tip, to je dobře, že někdo u nás napsal pořádný článek o lžích kolem bin Ladena :-)))

http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/sid=33e34ab37bd939e2cf3419e164e1158a/sloupky/bin-goldstein-zneskodnen--co-bude-dal/

Adam B. Bartoš novinář

Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Předčítali nám ji před spaním deset let, během kterých se svět naučil toho vousatého pána milovat i nenávidět. Pohádky končí šťastně, zlo je potrestáno, dobro vítězí. Stejně tak ta o Usámovi. Ale jaká bude další?

Bin Goldstein zneškodněn. Co bude dál?

Tento komentář píši jako omluvu těm vnímavým čtenářům, kteří se zlobí, že i Prvnizpravy.cz zveřejňují zahraniční historky o tom, kterak americký prezident Obama dlouho váhal, ale pak řekl "It’s a go!" a do pákistánského domku naběhlo speciální americké komando, zastřelilo nejhledanějšího teroristu světa, pak ho zabalilo do prostěradla a hodilo do moře. Komentáře o tom, jak se ke smrti arciteroristy vyjadřují naši i zahraniční politici (na politiky vazalských států, jak proamerické země běžně nazývá Zbigniew Brzezinski, se sluší, aby Bílému domu blahopřáli). A prognózy všemožných expertů, kteří varují, že se teď muslimové budou zase o tro&scaron ;ku více zlobit a proto je potřeba přijmout všelijaká bezpečnostní opatření.

Přirozeně, že tyto agenturní zprávy jsou mystifikací a reakce politiků jsou jen reakcemi na tuto mystifikaci, protože až na hradního vicekancléře Petra Hájka nikdo nemá odvahu říci, že to mystifikace je. Jen prezident Václav Klaus si zachoval jistou míru nadhledu a zatímco všichni ostatní blahopřejí USA ke smrti "zrůdy" Usámy bin Ládina, prezident své prohlášení formuloval precizně - vyjádřil potěšení nad tím, že byl "zneškodněn symbol terorismu". A to je nesporně pravda, ať už Američané Usámu chytili teď, před dvěma lety nebo lety deseti, ať už chytili Usámu opravdu a nebo jenom jako - zkrátka se nyní rozhodly toho bubáka zničit asi podobně, jako jsme před pár dny pálili čarodějnice, symbol zla a odcházej&iacute ;cí zimy. Symbol už neexistuje.

Žijeme zkrátka v matrixu a proto je třeba o matrixových zprávách vědět, protože - jakkoli jsou nesmyslné - naším matrixem hýbou a zcela jistě ho pozmění, tak jako ho pozměnila před deseti lety událost 11. září. Můžeme si o matrixu myslet cokoli, ale protože jsme chtě nechtě jeho součástí, neuškodí vědět, že se jeho tvůrci rozhodli jednu klíčovou postavu obětovat. Proto jsou ty zprávy nutné a když je umíme správně číst a analyzovat, ani nám vadit nemusí.

Matrixové zprávy je také dobré znát proto, že často odhalují doslova školácké chyby jeho tvůrců - ať už je to mystifikační fotografie mrtvého Usámy, vytvořená v počítačovém programu ze dvou různých fotografií nebo další, před pár dny Bílým domem zveřejněný falzifikát, rodný list Baracka Husseina Obamy. Krom toho, že nám běhá mráz po zádech z představy, že si někdo dovolí tak bezostyšně lhát a manipulovat, můžeme být na druhou stranu rádi - zase se prozradili. A nejsou tak dobří, jak si myslí.

Zbývá teď otázka, jakou pohádku nám budou předčítat nyní. Kdo sehraje roli Emanuela Goldsteina z Orwellova 1984, fiktivní osoby, kterou se všichni učili nenávidět a která už jen svojí existencí utužovala oddanost k režimu (byl to renegát, který dříve sloužil Straně a pak se stal jejím úhlavním nepřítelem, stejně jako Usáma byl dříve agentem CIA, aby se později proměnil v noční můru USA a vůbec "světového společenství"). Bin Ládin je přesně takovým Goldsteinem. Ten pravý, původní agent CIA, je pod drnem nejspíše už celou dekádu, ten fiktivní byl dopaden teprve před pár dny.

Proč to tak dlouho trvalo? Proč nejmocnější a nejlépe vyzbrojená armáda světa hledala vousáče deset let? Proč ho hledala ne kvůli útokům z 11. září, ale - jak vyplývá ze seznamu hledaných teroristů - kvůli účasti na útocích z roku 1993? Proč se během těch deseti let objevovaly různé nahrávky a videozdravice, ve kterých Usáma vypadal pokaždé jinak? Proč tak rychle zničili jeho tělo? A proč to vše až nyní, téměř v předvečer desetiletého výročí útoků na newyorská dvojčata? Je to kvůli vylepšení povadlých preferencí prezidenta, jehož barva kůže už přestává táhnout a od kterého se Američané odvracejí, protože krom Nobelovy ceny za mír si nemůže připsat žádný kladný bod? Nebo je za tím něco více?

Celý "oficiální" příběh nedává totiž vůbec smysl, vykazuje velkou míru nelogičnosti a je zkrátka nevysvětlitelný, pokud se snažíme uvěřit jen tomu, co média tvrdí. Vše dává smysl jedině za předpokladu, že ho odvrhneme a přijmeme teze, v médiích vysmívané jako konspirační. Například tu, že nyní polapený a popravený Usáma pravým Usámou nejspíše není a co nyní sledujeme, je pouhým divadlem a předehrou událostí příštích.

Proč by ale Spojené státy vytvářely takový příběh? I na to odpovídá Orwell. "Jak udržet v chodu kola průmyslu, aniž by vzrostlo skutečné bohatství světa? Zboží se vyrábět musí, ale nesmí se distribuovat. V praxi existuje jediný způsob, jak toho dosáhnout: nepřetržitá válka," píše Orwell. Válka proti internacionálnímu terorismu je přesně tím kýženým typem války - povede se totiž nepřetržitě, jak nám Bush už od počátku sliboval.

Obama, Osama a co bude dál?

Budou ale moci Spojené státy vést svou válku proti terorismu i nadále účinně, když největší zlosyn už neexistuje? Dá se stejně tak odhodlaně bojovat proti amorfní organizaci Al-Kajda, když už si ji nebudeme moci tak snadno personifikovat? Když nebude mít onu tvář, na kterou bychom mohli po orwellovsku plivat a házet slovníkem newspeaku?

Jistěže dá, ale bude to těžší. USA (lépe řečeno ti, kteří dnes USA ovládají) si toho musejí být vědomi a proto jsem přesvědčen, že obětovali-li Usámu, učinili tak proto, že mají lepší plán. Možná mají v záloze nějakého jeho následníka, který bude ještě hrozivější a nebude tolik zkompromitován. Vždyť Usámovi se už kvůli těm zfalšovaným videím leckdo smál a jeho postavička se stala terčem vtipů, parodií, gagů a filmových skečí - jakousi komixovou figurkou, které jsme se báli jen tak naoko a spíše nám byla pro smích nebo jsme ji i litovali, protože jsme zkrátka nevěřili tomu, že by obchodník se šrotem mohl provést tak složitou teroristickou operaci.. .

Proto jsem přesvědčen, že tento tah americké administrativy je součástí mnohem sofistikovanějšího plánu. I když může sledovat krátkodobý cíl (pozvednutí popularity Baracka Obamy), oněch deset let není náhodných. Americká geopolitika funguje v určitých dekádách a šrouby Nového světového řádu se utahují postupně v přibližně desetiletých intervalech.

Když v roce 1990 americký prezident a otec Obamova předchůdce George H. Bush v jednom ze svých projevů ohlašoval - kupodivu 11. září - začátek Nového světového řádu, byl tento termín už roky znám a používán. Přesto například Margaret Thatcherová tento projev označuje za jakýsi počátek zrodu NWO (new world order, nového světového řádu). Nutno dodat, že jej tehdy komentovala nesouhlasně. V té době si Bush starší připravoval cestu k první válce se Saddámem Husajnem, ve střední a východní Evropě bylo už po sérii barevných revolucí, kdy se po domluvě USA a SSSR hroutil bipolární svět a zanedlouho se měl rozpadnout i samotný Sovětský svaz. Nový světový řád měl označovat novou &eacute ;ru, kdy už nebudou proti sobě stát dva nepřátelské bloky, ale války se povedou jen proti nezbedným státům, jako je Irák, Jugoslávie či Haiti. Zvláštní je, že i tehdy Bush lhal - odvolával se na to, že podle satelitních snímků Kuvajt zaplavily irácké jednotky, ačkoli na těchto snímcích, které si později jeden novinář vyžádal, byla vidět jen prázdná poušť.

Pak nastalo 11. září 2001, dlouho předvídané, ve filmovém průmyslu ještě před samotným provedením ztvárněné - a opět trestná výprava do Afghánistánu (hájit pole makovic) a druhá trestná výprava proti Saddámu Husajnovi (hájit pole ropná). A opět se lhalo a - nyní už Bush ml. - opět mával "důkazy" o tom, že má Irák zbraně hromadného ničení.

Od té doby uběhla zase celá jedna dekáda, takže letos v září budeme mít pěkné kulaté výročí newyorských atentátů. Načasování polapení Usámy bin Ládina je tedy více než symbolické. Navíc, stejně jako před první trestnou výpravou na Saddáma, probíhají i nyní barevné revoluce, které mění tvář - nyní pro změnu severní Afriky a středního východu. Bude to, spolu s chycením Usámy a završením první dekády boje proti terorismu, předzvěst dalších trestných výprav USA, tentokrát do Íránu, o kterém někteří v USA a Izraeli sní už roky? Lecos by tomu napovídalo.

Uzavírá se tak zřejmě jedna kapitola. USA nemohou bojovat na vícero frontách, ukázalo se, že i pro světového četníka to je nesmírně obtížné. A tak si možná připravují půdu pro novou ofenzivu. A zase se - jako v roce 1990 a 2001 - lže a mává zaručenými "důkazy" o tom, jak zbraně hromadného ničení má pro změnu - Írán.

To je mnohem uvěřitelnější vysvětlení událostí, kterých jsme byli a kterých jsme svědky. Pohádky o zlém Usámovi jsou jen pro děti a - pro pana Pehe. I když on sám jim asi také nevěří, jen dostal ve výcvikovém středisku Bilderberg úkol tyto lži šířit a pomlouvat každého, jehož selský rozum se podobným nesmyslům uvěřit zdráhá.
Pro Prvnizpravy.cz
Adam B.Bartoš

10 komentářů:

  1. Držím palce panu Bartošovi,jen více takových,kteří se nebojí napsat pravdu.
    S pozdravem Hans

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za dobře napsanej a normální rozbor pomocí "selského rozumu". Milan
    p.s. Pamatujme si dobže prohlášení, které dal předevčírem v přímém přenosu do celého světa šef CIA - "Smrt Osama ať je pro každého člověka na Zemi varováním, že se před námi nikam neschová!"

    OdpovědětVymazat
  3. absurdita fungování této "vyspělé" civilizace dosahuje vrcholu... problém je, že většina lidí co se pokládají za inteligentní a nadřazené tuto absurditu bere jako jedinou správnou realitu a tím tuto "realitu" pomáhají vytvářet a udržovat.

    No...snad to má nějaký smysl jako poučení pro budoucnost: Co se nemá již nikdy opakovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Bartoši, jste borec!!! Zásadně nesouhlasím s válkou v Lybii a s Vašimi názory se ztotožňuji. Je třeba takové věci říkat nahlas a často a všem, kteří myslí....

    OdpovědětVymazat
  5. Je to celkově jeden vynikající Holywodský seriál,
    trval deset let a měl nejvíce díváků, no ale asi to ještě bude mít pokračování , čtete :
    http://tvina.sk/index.php

    OdpovědětVymazat
  6. velmi zajímavé:

    Bin Ládin zemřel v roce 2001, tvrdí člen americké vlády a je ochotný to odpřísáhnout před vládou
    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-novinky-zahranici/152896/bin-ladin-zemrel-v-roce-2001-tvrdi-clen-americke-vlady.html

    V době, kdy měl být zabit BinLádin, "selhala televizní technika" :))
    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-novinky-zahranici/152783/americani-usamovu-smrt-nevideli-pry-selhala-technika.html

    OdpovědětVymazat
  7. Také nesouhlasím s válkou v Lybii a mám pocit,že další bude na řadě Irán,až nám to náležitě properou všechna celosvětová media.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem zvědav, zda dojde na Armageddon těsně před vyhlášením NWO. Armageddonem má téměř se "rodící dítě NWO" zemřít a "vzít s sebou" miliony možná miliardy lidí. Fiktivní smrtí Usamy to neskončilo, ba právě naopak, bezbřehý a brutální terorismus bude teprve nyní puštěn ze řetězu po celém světě. "Collaps" je naplánován a přiraven ke spuštění.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento text přišel elektronickou poštou, přeposílám bez komentáře
    Proč je napadena Lybie?
    EU se potýká s ohromnými finančními problémy,
    a jedna evropská země po druhé upadává do bankro-
    tu. Zóna eura je opravdu zdecimovaná a má ohromné
    problémy.
    USA všechny své zdroje utratily před 12 léty
    a vnitřní i zahraniční dluhy představují 36 mi-
    liard dolarů. EU a USA dluží Lybii za dodávky ropy
    skoro 200 miliard dolarů. V roce 2012 skončí kon-
    cese velkých naftových společností, které mají
    právo na těžbu lybijské ropy. Kadafí požaduje za-
    placení dluhů, nebo chce uzavřít mezistátní smlou-
    vy s jinými zeměmi a společnostmi. Z tohoto důvodu
    je Lybie napadena.
    A zdalipak má lybijský občan důvody, aby se
    bouřil proti režimu Muamara Kadafiho? Myslím, že
    ne.
    Jestliže se podíváme na životní úroveň Lybij-
    ského národa a výhody, které jim zabezpečuje stát,
    pak se mají velmi dobře: žijí si jako malí bozi.
    Lybie má 6,5 mil. obyvatel a má 14 mil.
    registrovaných automobilů. Když někdo chce stu-
    dovat v kterémkoliv státě na světě požádá si stát
    a ten mu zajistí byt, auto, stravu, bezplatné stu-
    dium a měsíční stipendium 2300 dolarů. V Lybii se
    neplatí voda, elektřina, plyn, daně, úvěry jsou
    bezúročné. Když do pěti let nemůžeš úvěr splatit,
    odepíše ho stát, nebo ho splácí za vás. Každý
    plnoletý občan Lybie když dosáhne 18 let dostane
    klíče od bytu. Když si chcete koupit auto, složíte
    20,3 procenta ceny a zbytek dotuje stát. V Lybii
    koupíte za 10 dolarů 85 litrů benzínu nebo nafty.
    V Lybii jsou potraviny velmi levné, 10 kg chleba
    stojí 0,15 dolaru. Lybijci nepracují fyzicky, vše
    dělají cizinci. Žil jsem 10 let v Lybii v různých
    městech a nikdy jsem neviděl ani jednoho žebráka.Lybijci nejdou pracovat do tzv. "bílého světa",
    neboť to nemají zapotřebí. V Lybii není nikdo
    ožebračen, není mu odejmut byt nebo auto protože
    nesplatil úvěr, není to tak, jako v tzv. demokra-
    tických zemích, které se vrhly na Lybii. Otevřeně,
    je mi líto lybijského národa, neboť se chce pře-
    tvořit na nájemní pracovní sílu, pracovat za 100
    dolarů, kde ztratí všechny dosavadní výhody a o
    pohodlném životě, jakým žili doposud, se jim bude
    jenom zdát.
    rimi

    OdpovědětVymazat
  10. UssA ani EssU nepotřebují nikde na světě nezávislé státy a jejich k obyvatelstvu štědré podpory. Tím jsou šesticípí hamižníci a věčně peněz, majetku a moci nenažrané Davidovy děti, kráceni na svých samozvaných právech. Totiž, že jim vše na světě patří,včetně lidí, a tudíž to musejí mít pod kontrolou, a mít z toho maximum zisku. To je celá doktrína západní demokracie : okrást, ožebračit, znevolnit, znásilnit a, když se bráníte všem těmto formám nelidského vykořisťování, nakonec i zabít !!! Však nám ukáže blízký čas, jak to s námi "chazárkové" skutečně myslí !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.