5. května 2011

Bin Laden: Když se lež stane pravdou

Mám tendenci zastávat se Obamy, a tak mě záhy napadlo, co když bin Ladenovu smrt vyhlásil proto, aby mohl zastavit "válku proti terorismu" ...
Pravdu se asi nedovíme, jako vždy, ale tady je jeden článek, který nabízí podobné mínění.


Bin Laden: Když se lež stane pravdou

Dr. Paul Craig Roberts
Prisonplanet.com
5. 5. 2011

Vládní verze historky o smrti bin Ladena byla tak chabě zkonstruována, že netrvalo ani 48 hodin a byla od základu změněna. Nová historka, kterou vydal v úterý tiskový tajemník Bílého domu Jay Carney, se jen málo podobá původní verzi vydané v neděli večer. Zuřivá přestřelka se nekonala. Osama bin Laden se neskrýval za ženou. Bin Laden vlastně ani nebyl ozbrojen, jak řekl Carney.

Historka o přestřelce byla okamžitě podezřelá, protože nikdo z oddílu SEAL neměl ani škrábnutí, i když šlo o boj proti Al Kajdě, kterou popsal bývalý šég Pentagonu Donald Rumsfield jako „nejnebezpečnější, nejlépe cvičené a nejzákeřnější zabijáky na světě.“

Všechny detaily původní historky tak byly změněny. Nebyla to bin Ladenova žena, která byla zavraažděna oddílem Navy SEALs, ale žena pobočníka. Nebyl to bin Ladenův syn Khalid, který byl zavražděn oddílem Navy SEALs, ale syn Hamza.

Carney svedl změnu historky na „válečné mlžení“. Ale přestřelka tam žádná nebyla, tak odkud přišlo to „válečné mlžení“?

Bílý dům musel také změnit historku o tom, že Obama a jeho státní bezpečnost napjatě sledovali postup událostí v reálném čase (navzdory tomu, že Bílý dům vydal fotografie napjatě pozorujícího týmu), kdy operace byla přenášena do Bílého domu kamerami na helmách příslušníků SEAL. Kdyby Obama sledoval událost tak, jak se stala, dalo by se doufat, že by si všiml, že nedošlo k přestřelce a neřekl by veřejnosti, že bin Laden byl zastřelen při přestřelce. Dalším důvodem pro opuštění této historky je, že kdyby byla událost zachycena na video, každá zpravodajská agentura na světě by žádala o toto vide, ale pokud byla tato událost inscenovaným divadlem, žádné video by nebylo.

Nebylo poskytnuto žádné vysvětlení pro to, proč neozbrojený bin Laden, při absenci přestřelky, byl zastřelen příslušníkem SEAL střelou do hlavy. Pro ty, kteří věří vládní historce „dostali jsme bin Ladena“, se tato operace může jevit jako nejzpackanější operace v historii. Aby někdo nesmyslně a bezúčelně zabil nejcennější špionážní zdroj na planetě, k tomu je třeba skutečně obrovská neschopnost.

Podle americké vlády světové teroristické hnutí operovalo prostřednictvím bin Ladena, své vedoucí osobnosti. Díky jednomu hloupému splašenému střelci ze SEAL zničila kulka nejcennější teroristické informace na planetě. Možná si ten SEAL myslel, že si udělá zářez na zbrani a celý život se bude chlubit, jaký je pašák, když zabil Osamu bin Ladena, nejnebezpečnějšího muže na planetě, který přelstil Ameriku a její evropské a asijské spojence, a ponižil dne 11. 9. „jedinou světovou supervelmoc“.

Když taková základní historka jako zánik bin Ladena nemůže vydržet ani 48 hodin bez uznání „nesrovnalostí“, které si vyžadují změnu historky od základů, je to podklad pro podezřeni, a navíc je podezřelá absence mrtvého těla, absence jakéhokoliv důkazu, že při útoku byl bin Laden zabit, anebo vůbec důkazu, že takový útok proběhl. Celá epizoda by mohla být něčím podobným jako jiná údálost 4. srpna 1964 v Tonkinském zálivu – ta událost se nikdy nestala, ale díky ní se podařilo otevřeně poslat zbraně proti Severnímu Vietnamu, což stálo obrovské prostředky jak Američany, tak Vietnamce, a přineslo obrovské zisky vojenskobezpečnostnímu komplexu.

Není pochyb, že Spojené státy jsou dostatečně nekompetentní, aby dokázaly bezúčelně zabít bin Ladena, namísto co by ho zajaly. Ale kdo by si pomyslel, že USA tak rychle nechají zaniknout důkazy, že bin Laden byl zabit? Vládní historka o tom, že vláda hodila důkaz svého úspěchu do moře, ale má nějaké fotky, které možná někdy vydá na světlo, je těžko uvěřitelná.

Jak mi napsal jeden čtenář: „Je skutečně alarmující, jak vzrůstá arogantní nedbalost vlády při tomto lhaní, jako by  vláda už tak hluboce věřila své schopnosti klamat lidi, že se ani trochu nesnaží, aby její snahy zněly důvěryhodně.“

Je známo od počátku věků, že vlády vždycky klamaly své občany a poddané tím, že hrály na jejich vlasteneckou kartu. Vzpomeňme si na Maine, Tonknský záliv, zbraně masového ničení, požár Reichstagu – to všechno byly inscenované události a důkazy o jejich falešnosti jsou nekonečné. Kdyby Američané věděli něco z historie, nebyli by tak důvěřiví.

Pravá otázka, kterou je třeba si klást, zní: Jaký program nebo programy má „bin Ladenova smrt“ podpořit?

Na tuto otázku existuje mnoho odpovědí. Mnozí si všimli, že Obama má, pokud se týče znovuzvolení, malé šance. Diví se snad někdo, že průzkum New York Times a CBS zjistil po útoku silný nárůst Obamovy popularity? Jak praví New York Times, „nával národní hrdosti“ vystoupil „nad stranickou politiku“, protože presidentova podpora významně vzrostla jak mezi republikány, tak mezi nezávislými. Celkem podpora presidenta vzrostla ze 46 na 57%.

Ve washingtonském myšlení nárůst popularity o 21% ospravedlňuje inscenovanou událost.

Další možností je, že Obama si uvědomil, že rozpočtový deficit a záchrana dolaru před kolapsem si vyžadují konec drahé války a okupace v Afghánistánu a plýtvání na válku v Pákistánu. Protože cílem války bylo dostat bin Ladena, úspěch v tomto záměru umožňuje USA stáhnout se bez ztráty tváře, a umožnit tak americkému rozpočtovému deficitu, aby se redukoval ročně o několik set miliard dolarů. – snadná cesta k rozpočtovému škrtu.

Jestli za tím stojí tento program, pak jen ať sílí. Avšak pokud toto měl Obama v úmyslu, vojenskoprůmyslový komplex se proti tomuto rychle postavil. Ředitel CIA Leon Panetta otevřel dveře falešným teroristickým útokům a pokračování války tím, že prohlásil, že Al Kajda pomstí zabití bin Ladena. Státní sekretář Clintonová prohlásila, že úspěch při zabití bin Ladena ospravedlňuje pokračování války a pokračování v úspěších. Ministerstvo obrany prohlásilo, že zabití bin Ladena bude motivovat „domácí násilné extrémisty“, aby prováděli teroristické útoky. „Domácí násilní extrémisté“ je nedefinovaný pojem, ale tento nově vytvořený strašák zřejmě zahrne environmentalisty a protestující proti válce. Stejně jako výraz „podezřelý“, tento termín zahrne kohokoliv, koho si vláda umane sebrat.

Různé části vlády se okamžitě chopily úspěchu při zabití bin Ladena k tomu, aby bránily a podporovaly své vlastní programy, jako mučení. Američanům bylo řečenl, že bin Laden byl nalezen v důsledku informací posbíraných od  mučených zajatců, které drží CIA už léta v tajných vězeních západní Evropy.

Tento výčet možných programů a dodatečných programů naprosto není kompletní, ale těm, kteří jsou schopni skepticismu a nezávislého myšlení, může posloužit jako výchozí bod. Programy za touto inscenací se samy časem odhalí. Stačí jen dávat pozor a uvědomovat si, že co, co slyšíte od mainstreamových médií, je určeno k tomu, aby podpořilo tyto programy.

4 komentáře:

  1. Celkem podpora presidenta vzrostla ze 46 na 57%.

    Ve washingtonském myšlení nárůst popularity o 21% ospravedlňuje inscenovanou událost.

    pokud se nemýlím tak 57-46 = 11%

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tím se všecho mění :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý článek http://janzeman.blog.idnes.cz/c/186692/Obamuv-rodny-list-a-trocha-te-matematiky.html

    OdpovědětVymazat
  4. neviditelna-rise-novy-svetovy-rad-definovan-cz-invisible-empire-new-world-order-defined

    Tak jak je to s tím Obamou?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.