15. května 2011

Dříve bylo počasí bezpečným tématem, teď je tabu

Sledujete, že se něco divného děje s počasím? Hlavně to nepište do televize, mohli byste být označeni za teroristu, anebo alespoň za popírače přírodních zákonů. (:-))) A před těmi televizní demokracie musí diváky chránit! (:-)))



Odesláno: 14.05.2011 12:32:06
Jméno: Ota Nepily
Předmět: cenzura diskuse o počasí

Vážená redakce počasí ČT, velice mne překvapilo, že jste sáhli k tak radikálnímu kroku, jakým je uzavření diskuse o počasí. Zažil jsem toho v životě už hodně. Víc jak polovinu života jsem prožil v socialismu a užil jsem si socialistické cenzury víc než dost - hlavně v oblasti vědy a kultury. Komunisté ve svých písních zpívali "poroučíme větru dešti" a řada z nás se tomu smála. Za socialismu bylo mnoho témat tabu a mnoho témat bylo závadných a nebezpečných. Nejbezpečnějším tématem tehdy bylo hovořit s druhými o počasí. To bylo neutrální téma, které nikoho neohrožovalo, Ale svět je plný absurdit. V době, kdy se skutečně něco zvláštního s počasím děje, kdy mnohá svědectví poukazují na cílenou manipulaci s počasím, tak je najednou toto téma tabu a předmětem cenzury. Opravdu je to pro mne zajímavý fenomén, kdy se veřejnoprávní TV uchýlí ve věci počasí k cenzuře názorů svých diváků.

Samozřejmě nemusíte se všemi příspěvky a dotazy souhlasit, ale o tom je diskuse a máte v ní možnost  prosazovat své názory a své přesvědčení! Je třeba si uvědomit, že dnes většina mladé a střední generace tráví na internetu mnohem více času, než před TV obrazovkou. Zprávy o cenzuře diskuse na téma počasí v TV se tak na internetu mohou šířit rychleji než si dokážete sami představit. Nejsem divákem TV, nemám na to čas koukat na televizi, ale vím, že mnozí vaši diváci mohou být vašim přístupem zklamáni. Veřejnoprávní TV má za úkol objektivně a pravdivě informovat. Pokud se uchýlíte k metodám cenzury, ztratíte důvěryhodnost a přízeň diváků, tak jak ji ztratili kdysi komunisti, i když si do poslední chvíle nahlávali, že mají podporu drtivé většiny národa. Nepatřím do žádné skupiny osob, nechci podporovat žádnou formu teroru - ani psychologického, ale jsem zastáncem otevřené demokratické diskuse a bráním tímto právo na její existenci. Myslím, že dělá chybu ten, kdo nepřijme výzvu k hledání pravdy a odpovědí. Děkuji za Vaši pozornost a přeji Vám moudrost v rozhodování.


Od: Míková Taťána <Tatana.Mikova@ceskatelevize.cz>
Data: 14. května 2011 12:57:06 GMT+02:00
RE: Připomínka k pořadu: Předpověď počasí
Vazeny pane Nepily,

diskuse k predpovedi pocasi mela opravdu slouzit k vymene nazoru na nas porad. To ale neznamena, ze by to mela byt platforma pro svobodne vyjadrovani kohokoli o cemkoli. Pokud tvrzeni nekterych divaku odporuji prirodnim zakonum, napiseme to. Pokud to ale nestaci, nemuze si jakakoli skupina osobovat pravo, delat si vystavni sin svych nazoru na strankach diskuse o poradu CT. To nema nic spolecneho s cenzurou. I kdyz mozna politici teto zeme vzbuzuji dojem, ze demokracie je naprosta volnost, podle naseho nazoru v demokracii volnost kazdeho konci tam, kde zasahuje do prav druheho.

S pranim prijemneho dne Tatana Mikova


7 komentářů:

  1. Pozerám, že paní z televize je pilná. Do 25 minút dala odpoveď. "Hádej, hádej hadači prečo.
    Azda sa votrel strach ?
    Bo

    OdpovědětVymazat
  2. Podle správně vyškolené Míkové i když něco vidíme a neodpovídá to 30 let starým učebnicím, tak to neexistuje.
    Jsme zpátky v době, kdy Edison, Tesla či Westinghouse změnili svět svými vynálezy a ani jeden neměl tehdy požadované vzdělání.
    Pokud by ho měli, nic by nevynalezli.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  3. Nemůžu si pomoct, ale z odpovědí a způsobem, jakým formuluje své myšlenky a vyjádření tahle paní (ať teď nebo z předešlé odpovědi o "teroru"), mám pořádně nepříjemný pocit. Skoro až doufám, že se nedostane do vysoké politiky, to by se asi mohly dít věci.

    A jestli to chápu dobře, tak ta diskuze tam neměla být pro otázky na počasí, ale třeba pro zprávy jak je ten pořad skvělý? To je užitečná diskuze:)

    Richard

    OdpovědětVymazat
  4. http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocasi/fotogalerie/foto/173510/?cid=699743
    tuhle fotku Aktualne.cz dodalo ePočasí k tomuto článku:
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocasi/clanek.phtml?id=699743#utm_source=article-hint&utm_medium=referral

    je tam schválně, aby si lidi zvykali na umělou oblačnost, e Počasí patří onomu Alešovi, co požadoval od začátku mazat diskusní příspěvky na Turbuleci.
    Týpek z ePočasí se vydává za pohoršeného čtenáře a přitom je to jen obyčejný mediální dělník, co kope za sionisticko zednářské "myslitele" z NWO.
    Deník Aktuálně je částí konglomerátu firem kolem TV NOVA, která patří předsedovi Světového židovského kongresu Lauderovi....
    A ještě tohle, mám starší a pomalejší comp a pokud otevírám stránku Turbulence, na okamžik se objeví fotka vláknité cirrovité oblačnosti z chemtrails. Blikne a najednou jsou na fotce normální letní obláčky.
    Je to podprahová manipulace? Pokud ano, je to na stížnost Radě pro televizní vysílání. Podprahová sdělení jsou zakázaná a zodpovědný člověk by měl z Kavčích hor vyletět.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  5. roku 1995 jsem si zaznamenal na vhs rozhovor Antonína Přidala s posledním NORMÁLNÍM a opravdu vzdělaným meteorologem Jánem Zákopčaníkem...tehdy varoval a burcoval lidi před tím,co máme dnes....

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní 12:47 - než budete podávat stížnost, tak se pořádně podívejte jakým způsobem je ten web vytvořený. Ty podklady jsou na sebe skládané jako vrstvy, a právě proto, že máte pomalejší komp se načítají postupně od té nejspodnější. Tudíž svou stížností leda tak pár lidí pobavíte, protože je to naprostá, s prominutím, blbost.

    OdpovědětVymazat
  7. pomahal jsem nedavno s psem k veterinari, odbornikovi vazenemu siroko daleko.
    Psovi vzali krev, zapistel hypermoderni analyzator krve, doktor se podival do pocitace, co rika CML, rekl OK, sestra mu vpalila 3 injekce vitaminu a jelo se domu.
    Mel jsem takovy divny pocit, ze priste by nam to mohl rict automat v droxi a ted takovy mam zas, hmm.
    Mezi vyjetyma kolejema a hrobem je rozdil akorat v hloubce
    rimi

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.