10. května 2011

Funkční vodíkový generátor pro auto

Konečně solidní a potřebná informace od čtenáře.

Dobrý den.
V příloze posílám textový soubor s prezentací vodíkového generátoru pro auto. Účelem vodíkového generátoru je nahradit část původního paliva vodíkem a tím tedy šetřit původní palivo. Detaily jsou v prezentaci.
Příp. jsem schopen předvést i funkční generátor ve svém autě, nebo dát kontakt na lidi, co to už mají a jezdí s tím.

Pokud se vám to bude zdát vhodné, můžete o tom napsat na svůj web článek. To, co poslední dobou předvádějí s cenami benzínu, je už spíše pro zasmání než aby to člověk bral vážně. Takže si musíme nějak vypomoci mezi sebou sami.

Jinak, kdyby se vnitřní díly spalovacího motoru udělaly z nerezu, tak s tímto generátorem už může auto jezdit jen na vodu :) ...

S pozdravem Radek Maláč


Vodíkový generátor



Vaše vozidlo bude hybridní.

Po instalaci vodíkového generátoru bude vaše vozidlo hybridní. Bude používat původní palivo a navíc vodík. Nebo jinak řečeno, část původního paliva ( asi 40% ) bude nahrazeno vodíkem. Tím tedy ušetříte zmíněných cca 40% pohonných hmot.

Celý systém pracuje tak, že elektřinou z vozidla je napájen vodíkový generátor, který elektrolýzou vody produkuje vodík a kyslík ( HHO ). Tato plynná směs je následně přiváděna do motoru přes sací potrubí.
Ve skutečnosti motory průměrně využijí cca 20-23% energie z paliva. Zbývající část, jsou jedovaté emise a nespálené palivo. Vodík a kyslík vytvořený generátorem podpoří mnohem účinnější spalování jakéhokoliv paliva. Motor využije mnohem více této nevyužité energie a má větší výkon. Vodík zvyšuje efektivitu spalování dodávaného paliva do spalovacího prostoru. Zlepší se jeho spalování a využití přenosu síly výbuchu na točivý moment motoru.
Generátor vytvoří zhruba 3 až 4 litry vodíku a kyslíku ( HHO ) za minutu, v poměru 2:1 pro vodík. Vodík má asi 2x větší oktanové číslo než benzín a 4x větší než disel. Kyslík zase podporuje hoření. 
Jinak řečeno, získáte pro svůj motor navíc několik litrů plynné směsi paliva, které je kvalitativně na výrazně vyšší úrovni, než současná paliva s biosložkou z čerpacích pump.
Spalováním HHO vzniká navíc jen vodní pára, takže vaše auto bude mít výrazně méně škodlivých emisí a bude tak mnohem ohleduplnější k životnímu prostředí.
Pro svůj provoz potřebuje generátor cca 20-30 ampér. Záleží na typu generátoru, či přání zákazníka. Běžné alternátory u aut, dnes produkují hodnoty někde mezi 15 – 30 A navíc, které slouží pouze pro dobíjení baterie. Generátor využívá pro produkci vodíku právě tento proud navíc, který by se jinak bez užitku pouze ukládal v baterii.
Destilovaná voda sama o sobě proud nevede, proto je nutné ji ještě smíchat s jedlou sodou a tím vytvořit vodivou směs. ( na zimu se pak ještě přidává denaturovaný líh proti zamrznutí ).
Voda která se rozkládá na plyn HHO !!!MUSÍ!!! být výhradně destilovaná. Případné nečistoty ve vodě by se okamžitě usadily na elektrodách a generátor by po čase přestal pracovat. (jedlá soda nevadí, protože se rozpustí na tak malé částečky, že zanesení elektrod nehrozí ).

Obrovskou výhodou tohoto zařízení je fakt, že se kyslík a vodík nikde neskladuje, ale vyrábí se elektrolýzou vody pouze v době, kdy je vůz v provozu, nebo když generátor uvedeme do provozu pomocí vypínače. Tím odpadá starost se skladováním a bezpečností provozu, neboť malé množství HHO, které je takto vyrobeno, si motor okamžitě přisaje a využije pro účinnější spalování v motorech jedoucích na benzín, naftu či LPG.
Díky spalovaní HHO se v motoru odstraní usazeniny vzniklé provozem na běžná paliva, lehce se zvýší výkon, sníží se hlučnost, množství vypouštěných emisí a hlavně spotřeba paliva.

Pokud jde o platnou legislativu, tak u nás ani v jiných členských státech EU není zařízení výslovně povoleno, ale ani zakázáno. Platí tedy, že je možné ho využívat pro úsporu paliva, ale nedá se zapsat do technického průkazu a na technické kontrole musí být zařízení vypnuto, aby neovlivňovalo výsledky měření emisí.

Ke generátoru je dodávána kompletní sada dílů pro jeho montáž do auta. Součástí celé základní montážní sady je generátor o rozměrech 185x185x80mm, nádoba s dvojitým dnem na skladování vody, vypínač, kabely, hadice, pojistka a návod na montáž.



Obchvat lambda sondy.

Moderní motory nastavují palivovou směs, která jde do motoru podle výsledku měření toho, co vychází z motoru. Sonda, která provádí měření, se jmenuje lambda sonda. Podle výsledků jejího měření řídící jednotka nastavuje bohatost palivové směsi pro motor.
Aby opravdu došlo k úspoře paliva, je nutné řídící jednotku trochu „oblbnout“ tím, že se mezi ni a výstup ze sondy přidá zařízení, na kterém si sami nastavíme, jaká palivová směs má jít do motoru.
Problém totiž je, že při spalování HHO dochází k výrazné změně v emisích motoru. Pokud bychom tedy sami nenastavili jak bohatá směs má být, spotřeba by naopak výrazně vzrostla.
Každé zařízení pro obchvat se dělá na zakázku pro daný motor, takže je třeba počítat s tím, že čekací doba na dodání obchvatu je cca 2 - 3 týdny.

Pulzní zdroj.


Ke každému generátoru doporučuji pořídit pulzní zdroj. Důvod je ten, že tím jak bude ubývat voda v nádobce, směs elektrolytu bude stále bohatší a generátor si bude brát stále více proudu.
Pulzním zdrojem se dá nastavit kolik přesně si má generátor brát a tyto hodnoty už zůstanou na pořád stejné, bez ohledu na to, kolik vody je v nádobce.

Cena kompletu



Základní sada generátoru
( Sada obsahuje nádobku s dvojitým dnem na destilovanou vodu, kabely, hadice, vypínač, pojistku a přehledný návod na montáž ).
Cena 7000 Kč





Obchvat na lambda sondu
( U některých díslových motorů není nutné obchvat montovat, protože tam lambda sonda prostě není, proto není součástí základní sady )
Cena 1500 Kč





Pulzní zdroj do 30A


Cena 1000 Kč



Za kompletní sadu generátoru, obchvatu a pulzního zdroje tedy zaplatíte 9500 Kč.

Také provádím montáž generátoru do auta. Cena se pohybuje zhruba v rozmezí 1000 až 2000 Kč, dle složitosti montáže.

Pro další informace nebo objednání mě kontaktujte na emailu rad.mal@seznam.cz

326 komentářů:

  1. to se mi moc líbí a dávam to na facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jednak toto zařízení má hodnotu kolem 1000kč a dále za kolik let se tato ivestice vyplatí (NEHLEDĚ K TOMU ŽE VÁM ALTERNÁTOR NEDOBIJE BATERKU A NENASTARTUJETE)odhaduji tak za 100let nebo také je silně prodělečná jelikož rozložením a složením vody se zádná energie navíc nezýská jen jsou při tomto procesu navíc stráty takže totozažízení jde do mínusu.
      KECI O TOM ŽE BY JEZDILO AUTO NA VODU TO BY MUSELO V TOM AUTĚ ASI 100 LIDÍ ZADARMO ŠLAPAT NA KOLE A VYRÁBĚT VODÍK A KYSLÍK A TO BY BYLO LEPŠÍ PŘÍMO ŠLAPAT JAKO NA KOLE COŽ BY BYLO MNOHEM ÚČINNĚJŠÍ JESTLI NĚKDO NEVÍ CO JE ZÁKON O ZACHOVÁNÍ HMOTY A ENERGIE TAK TO ASI NEPOCOPÍ
      Prodávající tu nehovoří o prpétum mobile ale o superperpétum mobile které ještě dodává autu z nerezu pohyb je to hovadina na druhou.

      Vymazat
    2. a jak jste na tom pane Chytrý s pravopisem? Já bych doporučil zopakovat si základku.

      Vymazat
  2. Hezké, kéž by to fungovalo, byl by to dobrý kamarád k LPG. Jen by mě zajímalo kde se zachytává nespálený vodík(a kyslík) pokud vyvíječ vyrobí až 4 litry za minutu. Stejně tak účinnost motoru je až 25%, ale zbytek "energie" paliva nejsou emise nebo nespálené palivo které se už hezkou řádku let rekuperuje. Ten zbytek energie kterou motor nevyužije je teplo a taky třecí ztráty v motoru jako takovém. Taky Alternátor nemá jen 20-30A, popravdě jsem tak slabý ještě neviděl, i můj Passat má 120A, ale to je jedno.

    Velice rád se na tohle podívám v praxi. Pokud majitel(autor) dovolí test na plné nádrži tak si to i pořídím.

    Fox

    OdpovědětVymazat
  3. Na tento HHO generátor mám původní výrobní dokumentaci. Je tam uváděna účinnost-úspora paliva asi 30 až 40% max. Proud 30A se používá až u velkých vozů-tahačů. 30A představuje v praxi 360W topidlo a toto teplo se musí uchladit. Vyráběná směs je vysoce výbušná a není zatím ověřeno jaký vliv má na životnost motoru. Nejde o klasický vodíkový pohon.

    OdpovědětVymazat
  4. Tady je české video, trochu jiný model, je vidět, jak to funguje. http://www.stream.cz/uservideo/556250-vodikovy-generator-hydrogen-generator

    OdpovědětVymazat
  5. bez testu ani ránu, navíc se v té úspoře nějak rozcházíte - ale samozřejmě mě to zajímá moc.

    Už jste někdo viděl v chodu podobný pohon jenomže na vodu, tedy na ty bublinky z ní, 100% úspora bez úpotřeby benzinu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uspora je 5 až 50 procent podle typu motoru, stavu, a druhu motoru. Starý diesely mají nejvyšší

      Vymazat
    2. zdravim, kdyz s takto upravenym autem sestrelim auto nakyho "podnikatele", pojistovna zjisti ze sem tam mel prave tuhle nepovolenou soucastku, nedaj mi nic a podnikateli budu platit miliony jako uslej zisk.. takze se nadosmrti zadluzim a muzu si jit hodit masli

      Vymazat
  6. Dobrý den.
    Jen stručné. Alternátor u běžných aut produkuje 50 až 100 a více ampér. V tom máte pravdu. Ale pro provoz auta se nevyužije všechen proud. Vždy alespoň 20 ampér zbyde a ty se bez užitku ukládají do baterie. Generátor využívá právě těchto 20 a více ampér na výrobu vodíku pro pohon motoru.
    Do běžného auta s objemem do 2L si tedy nemůžete pořídit generátor pro náklaďáky, který je na 30 a více ampér. Musíte mít slabší na 20. Jinak by se vám baterie za jízdy vybíjela.
    Další fáma je ohledně tepla. Genrátor se NEOHŘÍVÁ! - protože pokud je v chodu, tam v něm neustále proudí voda, která ho ochlazuje! Nemusíte se tedy bát že vám v autě něco shoří, nebo tak.
    A pokud voda dojde, tak se generátor nebude také ohřívat, protože přestane pracovat. Nebude v něm totiž nic, co by vedlo proud.
    Takže tak.
    A pro zájemce přikládám odkaz na video, kde je vidět jak můj generátor vypadá uvnitř:
    http://www.uloz.to/8969847/vodikovy-generator-vnitrek-avi

    S pozdravem Radek Maláč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den pane Radek Maláč,mám k vám dotazy,ale nechci to řešit tady přes veřejné stránky,někdo by se zase mohl bavit tím jak to napadnout či zpochybnit tak prosím napište mi na meil alefparanorm@seznam.cz jde o váš generátor vodíku.Mám nápad kterej bych s tím spojil a musím se s vámi poradit Jarda Kladno

      Vymazat
    2. Ty vaše kalkulace s proudem jsou nesmyslné, ale stručně to vysvětlovat na tak malé ploše je komplikované. Přesto se pokusím. Alternátor je zdroj konstantního napětí nikoliv proudu. Baterie odebírá proud z alternátoru jen tehdy, kdy jeho (vnitřní) elektromotorická síla (ems) je menší než napětí alternátoru. Jakmile nabíjením ems dosáhne stejné hodnoty jako napětí alternátoru, klesne proud do baterie k nule, alternátor nic nedodáva. Zmínky o alternátorech, které dodávají proud pro osobní auto 120A jsou nesmyslné, zřejmě jde o nepochopení, že při startování motoru dosahuje odběr startéru okolo až (90 až 120)A. Ale tento proud dodává baterie. Výkon alternátorů u osobních bývá v rozmezí 400 až 600W, tj. proud při 14V cca 30 – 40)A. Větší alternátory budou zřejmě výjimečné.

      Vymazat
    3. mam Citroen saxo a mam tam 80A ... :D a to ma jen 900Kg

      Vymazat
    4. zdravim vsechny.zajimam se take touto tematikou .muze mi prosim nekdo poslat na email krnule@post.cz poslat odkaz na stavbu funkcnifo vodikoveho generatoru?dekuji

      Vymazat
  7. Pocul som o vodiku ako doplnok do auta a aj sa da kupit uz davno cez net. Hovoril som o tom známym a pýtali sa v servise na tento sposob pohonu a povedali nam, ze vodik nici niektore suciastky, ventyli alebo nieco take ,presne neviem,lebo ja sa v autach nevyznam. Ale proste ze vodik ma vysiu spalovaciu teplotu a nici motor.
    Neviem co je na tom prevdy,ale keby to fungovalo tak by to uz pouzivali na roznych miestach.Som za to a prajem tomu aby sa uz konecne dostal k nam nejaky dobry eko.sposob pohonu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HHO způsobuje cca o 5 až 10 procent vyšší korozi motoru a výfukového potrubí z jeho standartní životnosti, takže defakto nula nula prd. Maximálně je možné že odejdou standartní svíčky, proto je lepší rovnou koupit nové svíčky celkem novinka na trhu - tzv. iridiové přímo určené pro LPG motory, jsou konstruované na vyšší teplotu. http://www.svickyngk.cz

      Vymazat
  8. Na tomto foru najdete dost informací o alternativních zlepšovácích, chceto se tím prohrabat http://www.upramene.cz/forum/viewforum.php?f=11&sid=72a34a5f010f940c243a93b4dbe81c2e

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je toho vsude dost stačí hledat http://babaradi.webnode.cz/auto-hybrid-vodik/ Problém je že se to nemontuje oficiálně což je škoda. Na montáž na koleni každý nemá

      Vymazat
  9. 30A x 12 V je 360 W. elektrolýza je ztrátový energetický proces a i kdyby nebyl, nevyrobíte více jak 360 W tepla(potažmo práce.) má li motor výkon 36 kW, neušetříte výrobou vodíku nic. z jednoduché úvahy plyne poměr vodíku a klasického paliva 1/99, tak nechápu tu úsporu 40 proc ?. navíc tak jak je popisováno potřebujeme nekde tech 360 W na výrobu vzít a ty odebereme zase z práce motoru, takže nula od nuly v ideálním případě.v reálu je to ztrátový proces, dle mého úsudku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. houby s voctem, musíš připočíst vyšší účinnost spalování původního paliva, vyšší výbušnost a sílu a tím menší dávkování palivovým čerpadlem, ztráty tam samozřejmě nějaké jsou jako u všeho, ale sečteno a podtrženo ve výsledku úspora na benzínu/naftě 5 až 50 procent dle typu/stáří/opotřebení motoru a stylu jízdy. Je to individuální, těžko odhadnutelné, jedině odzkoušet. Maximálně si nechat odlít blok motoru z nerezu stejně tak výfuk, na korbu akvárko a jezdit pouze na HHO, viz youtube jak to chodí v USA puc

      Vymazat
  10. Zdravím, zajímalo by mne kolik vodíku se vytvoří z celé nádrže vody která se instaluje do auta..Vlastně kolik vodíku, kolik litrů plynu se vytvoří například z 5 litrů vody?Abych nemusel každých 5 km dolévat destilku do nádrže..:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jednoduchý jak facka, ale protože nejsi chemik tak sleduj TV http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c49DbRlEi5I

      Vymazat
  11. Tak nějak mi to začíná smrdět, bohužel. Opět nemáte pravdu v tom že do baterie jde 20A do baterie, to by brzo bylo po ní. Baterie se doporučuje nabíjet desetinou, tzn u 44AH je to kolem 5A. Ale v autě není úplně vybitá baterie takže tam jde spíš o udržovací proud, ale opět je to jedno. Alternátor samozřejmě musí mít rezervu, kolik nevím.

    Taky jsem nemluvil o zahřívání vyvíječe, asi jste se spletl. Já reagoval na blábol "Ve skutečnosti motory průměrně využijí cca 20-23% energie z paliva. Zbývající část, jsou jedovaté emise a nespálené palivo." Mám za to že tohle jsem alespoň trochu vysvětlil v mém prvním příspěvku.

    Fox

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proud v Ampérách je pro Amatéry irelevantní. Každý auto od roku výroby 1990 výš, má standartně alternátor naddimenzovaný, tzv. rezerva + navíc bezpečnostní rezerva. Příkladem, tlumený světla 2x 55W, dálkový 2x55, mlhovky, 2x55 = jenom světla žerou 330W, potom v autě máme možnost zvukové aparatůry dalších 100W, přípojný vozík/caravan dalších xx Wattů, bez obav jeden HHO 300W s pulzním regulovatelným zdrojem navíc úplně v pohodě zvládne. Když pojedete na neutrál baterka se nebude dobíjet to je pochopitelný, kdyz pojedete od 2000 otáček výš, tak bude puc

      Vymazat
  12. Už jsem viděl v chodu ne motor ale vyvíječ vodíku tzv Joe's cell - us patent přibližně z 30tých let. Bylo to ještě na černobílém filmu a bylo to na nějaké technické výstavě. Na elektrolýzu zapomeňte! Šlapalo to na principu rozpadu molekul H2O vlivem rezonanční frekvence. Jaká to je frekvence a jak musí být tvarovány impulsy - to nevím :) Vtipné bylo, že někdy v devadesátých letech odvysílala čt asi půl minutový šot přímo v hlavních zprávách, kde nám představili amíka, co to dokázal rozjet a prostě nalil do nádrže vodu z kanystru a jezdil. Řekli, že k tomu stačí jen speciálně upravená baterie, ale šlo vlastně o zdroj těchto rezonančních impulsů, který je napájen klasickou autobaterií. Tuto reportáž už jsem nikdy v žádném archivu nedokázal najít. Zato jsem od té doby hledal a našel řadu zajímavých informací, hlavně díky WMmagazínu, který v té době přinesl o tomto dost zajímavých informací.
    Hledejte joe's cell :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=A-q6HGmN07o&feature=related
    ivobenes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasný, jenže ten chlápek je mrtvej a jeho zdroj je fuč. Prozatím máme jen tohle antiroppuc

      Vymazat
  13. Tento způsob informace a na těchto stránkách zdá se mi být poněkud nešťastným.Elektrolýza vody pomocí stř. frekvencí pokusně funguje již řadu let,avšak nejedná se o žádný zázrak.V podstatě se vyrábí parahydrogen a orthohydrogen.Mírně(v řádu %) snižují spotřebu a zlepšují využití paliv.Do desítek % bych se nehrnul.
    Jiná třída je JOES CELL,avšak spolehlivost těchto článků je dosti nestálá.
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. technologie efektivního rozkladu vodíku je dávno z minulého století objevena, jenže jaksi není záměrně rozšířena, či přímo dokonce je zašlapána do země. Důvod? +40ceti koruny za litr ropákům + daně státu. Vodu by totiž takhle lidi nekupovali, zadára prší z nebes a zdestiluje si to každej amatér v kuchyni, to je prostě jiná. AntiRopPuc

      Vymazat
  14. pokud jde o problém jak ho tady popisuje jeden ze čtenářů, který se sám přiznal že autům nerozumí a že mu to někdo řekl. Vodík údajně kvůli vysoké teplotě hoření ničí motor. Řeknu jen tolik. Vodík má asi 2x větší oktanové číslo než benzín a 4x větší než disel. Kyslík zase podporuje hoření. Získáte tak pro svůj motor navíc několik litrů plynné směsi paliva, které je kvalitativně na výrazně vyšší úrovni, než současná paliva s biosložkou z čerpacích pump, z kterých v motoru zůstavájí karbonové usazeniny a zkracují jeho životnost.
    Motoru to tedy naopak prospěje. Čím měně těch sajrajtů z pump do motoru dáte tím lépe. To ale uvidíte sami, jaký to bude rozdíl, když bude generátor pracovat a když ne.

    S pozdravem Radek Maláč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. posíláme podporu, všude je to samej pochybovač a ropnej zaprodanec, prostě vydržet a bušit do nich :) AntiRopPuc

      Vymazat
  15. Prosím autora Radka Maláče, ať napíše kolik vodíku , kolik litrů vodíku je schopen generátor vytvořit z jedné nádrže která se standartně dodává? rychlost vyvíjení je, jak uvádí 3-4 litry plynného vodíku za minutu, to chápu, a z 2 litrů vody se vytvoři kolik litrů plynného vodíku?? je to alespoň 300 litrů vodíku aby motor "šlapal" 100 minut?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. antichemiku amatére koukni na TV 30.minuta a prosimtě, pošli to hlavně dál http://www.youtube.com/watch?v=c49DbRlEi5I&feature=player_embedded

      Vymazat
  16. Z 1 litru vody se vytvoři asi 1800 L plynné směsi vodíku a kyslíku.
    Za situace, že generátor vytvoří 4L vodíku za minutu je jedna nádržka na 6 hodin provozu. nebo na cca 500Km. Tuto vzdálenost by měl průměrný řidič za 6H zvládnout bez problému. Destilovaná voda stojí 8Kč za litr.

    S pozdravem Radek Maláč

    OdpovědětVymazat
  17. Pro pána s vyvýječem vodíku Joe's cell a další pochybovače. Tak si postavte vlastní vodíkový generátor a pokud bude skutečně tak dobrý já si ho od vás možná také koupím.
    Do té doby budu prodávat svůj genrátor na elektrolýzu, který narozdíl od toho vašeho teorerického prakticky funguje:)
    Opravdu jsem smutný, když vidím plný internet teoretiků, kteří pořád jen něco kritizují a říkají, že oni by to udělali úplně jinak a samozdřejmě lépe. Bohužel udělají v drtivé většíně případů h...o.
    Já to postavil a funguje to. Pokud s tím má někdo problém postavte si svoji verzi a můžeme je porovnat, která bude lepší.
    Jiank prosím nezaplňujte diskuzi příspěvky o ničem.

    S pozdravem Radek Maláč.

    OdpovědětVymazat
  18. Mal som podobný reaktor.Keď bola nová náplň tak to dosť spoľahlivo fungovalo,ale po určitom čase (týždeň)sa začne tento reaktor zanášať.Skúšal som dať jemný čistič ale to nepomáha.Ďalšiu zlobu robí denaturovaný lieh,na zimu je problém ho odhadnúť v akom množstve ho nariedite.Keď je veľa tak reaktor
    už kvalitne nepracuje.Vyriešilo bi sa to jedine kvalitným odkaľovačom kyseline vzdorným.Uvažoval som na stavbe iného ale nie doskového reaktora ktorý by slúžil na inom principe,lebo ten v takom prevedení sa rýchlo zanesie.Použíl som od jedlej soli až po hydroxid draselný ale je to nedokončené laborovanie čo nachvýľu ide a potom sa z tým človek babre.

    OdpovědětVymazat
  19. Dát jemný čistič do genrátoru??!!
    Do genrátoru se smí lít jen destilované voda!! a trochu elektrolytu - např. jedlá soda. asi 1,5 kávové lžíčky na 1L vody. Pak už se voda jen dolévá.
    Jestli jste tam lil čističe a vodu z vodovodu tak se nedivte, že se vám to zaneslo a generátor přestal pracovat.
    Podívejte se do varné konvice co vám zůstavá na dně, když si ohříváte vodu. A tohle vše by bylo i na elektrodách. Nehledě na to, že to pořád jak blbci pijeme.

    S pozdravem Radek Maláč.

    OdpovědětVymazat
  20. benzín - oktanové číslo
    nafta - cetanové číslo
    to jsou různá čísla které nemůžeme rovnat

    OdpovědětVymazat
  21. Trošičku to skúsim spočítať: atmosferický motor s objemom 1,5l si na každú otáčku natiahne odhadom pol litra benzínovo-kyslíkovej zmesi, pri 2000 otáčkach za minútu je to cca 1000l/minútu. Vyššieuvedený generátor vytvorí cca 4l/min, takže 0,4% z celkového potrebného objemu. Výhrevnosť pri tomto pomere teda asi nemusím riešiť.
    Okrem toho ide o klasický elektrolyzér - ten aj pri najlepších podmienkach pri rozklade dá menej energie ako sa doň vloží. Ak by išlo o pulzný ultrazvukový (Meyerov) vyvíjač, tak ten je na tom výrazne lepšie, čo ale podľa uvedeného videa nie je. Keby niekto mal záujem, môžem poskytnúť funkčnú schému, aj s obracaním polarity (robov zavináč smahu bodka com).

    Pán Maláč - predpokladám, že záťažovú skúšku ste asi nerobil. Máte na aute merač spotreby? Predpokladám, že pri ustálenej rýchlosti napríklad na diaľnici máte možnosť si zmonitorovať spotrebu paliva a to isté spraviť aj pri zapnutom elektrolyzéri. Výsledok by ma veľmi zaujímal.

    A drobná bezpečnostná poznámka: ak bude zapnutý elektrolyzér a nebude odber zmesi, tak sa bude tlak stále zvyšovať a nakoniec to zrejme strelí samo od seba - pravdepodobne v hadičke. Potom pozor na otvorený oheň v blízkosti...

    RoboV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je jasný že spínač HHO se zapojuje až za hlavní spouštěcí skříňku (klíček zapalování) ty pp Slovenský. Tzn. když vypneš klíčkem motor vypneš tím i HHO bože

      Vymazat
  22. RoboV: Meyerův generátor znám a dokonce jsem se pokoušel o výrobu s kamarádem, jenomže jsme jaksi nerozjeli ten generátor frekvencí. Chtělo by to nějakého elektrotechnika, který by si dokázal poradit se schématem od Meyera.Všechny potřebné info jsou tady: http://volnaenergie.xf.cz .Tam mě můžete také popřípadě kontaktovat. Co se týče hromadění vodíku v akumulační nádržce.To jsem měl takovou představu, že by tam byl měřič tlaku a bezpečnostní ventil, že při určitém tlaku vypustí vodík mimo na bezpečné místo.

    OdpovědětVymazat
  23. No a jak je to s tim, kdyz se potka vodik, kyslik a olej? není to trochu víc než výbušná směs?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to je zajímavá otázka, těžko říct, zkoušel to už někdo ??????? :)

      Vymazat
  24. Aha, konkurencia.
    http://www.sspower.sk/
    Vyzerá to ako tento istý princíp, akurát, že tam majú absolútne minimum technických údajov a ako elektrolyt majú zriedený roztok KOH.

    RoboV

    OdpovědětVymazat
  25. Motor se při použití vodíkového paliva ničí proto, že hořením vzniká pára a to způsobuje korozi. Předpokládám minimální úsporu paliva na úkor soustavného ničení motoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ako velmi sa musí ničit motor keď ide auto počas hmly alebo dažďa a para je nasávaná v relatívne obrovskom množstve, však? :)
      Zaujímavé, že ešte v starých motoristických časopisoch zo 70 tych rokov sa písalo že za takého počasia motory ožívajú. A to sme vtedy mali hlavne motory o výkone okolo 35-38kw. Staré Škodovky 100vky a pomaly začínali nabiehavať 120tky. Konštrukcia motorov ale viac menej tá ista. Na dnešnú dobu smiešny rozdeľovač a karburátor. Takže kde môže byť pravda? :))
      Michal

      Vymazat
    2. houby s voctem, musíš připočíst vyšší účinnost spalování původního paliva, vyšší výbušnost a sílu a tím menší dávkování palivovým čerpadlem, ztráty tam samozřejmě nějaké jsou jako u všeho, ale sečteno a podtrženo ve výsledku úspora na benzínu/naftě 5 až 50 procent dle typu/stáří/opotřebení motoru a stylu jízdy. Je to individuální, těžko odhadnutelné, jedině odzkoušet.
      HHO způsobuje cca o 5 až 10 procent vyšší korozi motoru a výfukového potrubí z jeho standartní životnosti, takže defakto nula nula prd. Maximálně je možné že odejdou standartní svíčky, proto je lepší rovnou koupit nové svíčky celkem novinka na trhu - tzv. iridiové přímo určené pro LPG motory, jsou konstruované na vyšší teplotu. http://www.svickyngk.cz

      Vymazat
  26. "Motor se při použití vodíkového paliva ničí proto, že hořením vzniká pára a to způsobuje korozi."
    Toto by som si dovolil upresniť slovom výhradne. Pri použití klasického paliva takisto vzniká vodná para. Pri objemoch, ktoré vznikajú vo vyššieuvedenom generátore ide o zanedbateľný zlomok z celkového objemu spalín.

    Ozaj, napísal som na sspower - takže tam majú výkon cca 2l pri 30A palubnej siete. Nedalo mi to, spravil som im malý teplotechnický prepočet, prikladám bez úprav /už sa mi viac neozvali, neviete niekto prečo?/
    -----------------------------
    Kyslíkovo-vodíkový plameň má výhrevnosť cca 3000kcal/m3, čo je zhruba 3,5kWh. Generátor vytvorí cca 2l/min, teda 120l/h, teda 0,12m3/h, teda 420Wh. Príkon generátora cca 30A/14V, teda 420W/h. Pekne mi to vyšlo...

    Takže by som to zhrnul - koľko energie do toho vrazím, toľko z toho aj dostanem, naviac k tomu pridám vyššie riziko korózie motorového priestoru vďaka použitému KOH.

    RoboV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Pokud by se využilo odpadní teplo z výfuku na výrobu vodíku ať už rozpadem vody při velké teplotě nebo pomocí termočlánků vyrábět elektřinu a z té pak vodík tak by to určitě mnělo smysl,. Elektřina v palubní síti auta opravdu neni odpadní a alternátor má regulaci takže odebírá z motoru jen tolik energie kolik je potřeba na nabijení baterie a provoz spotřebičů v autě, nic navíc. Mimochodem zařízení na tomto principu už funguje a je to stádo termočlánků ve výfukovém potrubí které dokážou nahradit alternátor motoru. Tim odpadají stráty energie na alternátoru a řemenech pro jeho pohon a dochází k výrazné úspoře paliva,..

      Vymazat
    2. Ale prd ropný zaprodanci, to jsou jenom Vaše teoretický keci, žádný fakta. Nejdřív to odzkoušejte a pak můžete pindat. HHO je plně funkční, proč asi do toho stovky lidí lejou desetitisíc viz youtube, jen tak z legrace asi určitě jo ... :)))

      Vymazat
    3. Protože jsou zblbnutý,viz magnety na benzinový hadičce,vrtulka v karburátoru atd.A tisíce lidí utrácí miliony za kraviny z TV shopu.

      Vymazat
  27. RoboV: "koľko energie do toho vrazím, toľko z toho aj dostanem" až na to, že energie použitá pro genrátor je vlastně odpadová, která se znovu využije jestli jsem to pochopil?

    OdpovědětVymazat
  28. "až na to, že energie použitá pro genrátor je vlastně odpadová, která se znovu využije jestli jsem to pochopil?"

    Určite nie. Energia spotrebovaná na pohon elektrolyzéru je vyrobená alternátorom, ktorý spotrebováva mechanickú energiu motora. Celková účinnosť tejto zostavy je niekde na úrovni 30-50%, záleží od kvality spaľovacej sústavy.

    Niekde tu hore je uvedené že alternátor produkuje 50-100A - to je ale iba čiastočná pravda. Alternátor podľa typu produkuje aj viac, pokojne aj 200A, ale každý má regulátor výstupného napätia. Takže ak dosiahne výstupné napätie cca 14,5V (hodnota nabitej olovenej batérie v osobnom aute), regulátor odpojí budenie alternátora a ten po chvíľke prestane dodávať energiu. Vtedy sa spotrebováva mechanická energia iba na prekonanie mechanických odporov /remenica, ložiská alternátora/ a elektrická energia sa nevyrába.

    Takže alternátor vyrába iba toľko energie, koľko sa jej spotrebuje v palubnej sieti, žiadna odpadová nie je.
    Keď sa mi nedávno prerazil regulátor a alternátor išiel na plno, tak napätie v sieti vyliezlo cez 18V, odpálilo niekoľko žiaroviek, vyvarilo elektrolyt v baterke a zblblo palubný počítač. Prebytočnú energiu zachytil akumulátor, ale vydrží to iba chvíľu...

    RoboV

    OdpovědětVymazat
  29. to robov: pocital jsi i s tim ze se zvysi ucinnost spaleni paliva(benzin, nafta ci lpg)?

    a s tim alternatorem s tebou nesouhlasim,...alternator je zapojen na remenici stale a tudiz mechanickou energii z motoru odebira stale a pri urcitych otackach vyrobi urcitou energii kterou zasobuje el. system(chod motoru, svetla,...), ktera se nespotrebuje vzdy cela az pri vysoke el. spotrebe stoupnou otacky pro dodani dostatecneho proudu...takze i kdyby vyvyjec zvysil nepatrne otacky tak zase se to vrati na spotrebe diky ktere HHO smes zvysi uccinost spalovani puvodniho paliva. tudiz ze stejneho objemu puvodniho paliva ziskame vice energie (takze jde o takzvany katalizator...to co do vyroby HHO vlozime se vrati zpet a ziskame jeste o nekolik procent vetsi zisk z puvodiho paliva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proboha. Proto je tam REGULÁTOR!!!!! Vždyť to bylo výše popsáno již několikrát. Alternátor vyrobí jen tolik, kolik je potřeba, nic víc. Energie nemůže vzniknout z ničeho, ani beze stopy zmizet. Může se jen přeměňovat...fyzika ZŠ 7.(?) třída.

      Vymazat
    2. jo a tys počítal s tím že zvýšís i zátěž na alternátoru a 30 A to div nestojí klínák ! altík na vyprodukování jedné kilowatt spotřebuje desítky kilowatt kinetiky takže tím vodíkem sotva doženeš to cos prosral na proudu ... jinak by to bylo perpetum mobile .. uplně jenoduchy vem si dynamo z kola - když není zapojeny tak s nim de otáčet lehce, jakmile ho přivedeš na spotřebič nebo třeba ho nechat zkratovat tak s nim najednou nejde skoro otáčet :D !!! co se to stalo ?? a ted si představ altík v autě jakej bude mít odpor ! říkám že ti div nestojí klínák !!

      Vymazat
  30. Je tady očividně válka teoretiků s praktiky.
    Ale jaký je výsledek? Teoretici říkají nesmysl a praktici dokládají vec důkazem. Pokud nám Radek Maláč ukazuje pravdivé výsledky. Pak by bylo věcí teoretiků hydrogenerátor vylepšit a zefektnit.
    Případně navrhnout účinější způsob získání vodíku.

    A pak by mě zajímalo jak to je u strých typů dieselových motorů. Řadové mechanické vstřikování - je třeba přeštelovat vstřiky?

    S pozdravem JF

    OdpovědětVymazat
  31. "pocital jsi i s tim ze se zvysi ucinnost spaleni paliva(benzin, nafta ci lpg)?"

    Nie, ani som nikde nenašiel reálne výsledky takýchto meraní. Ak také existujú, daj vedieť, rád sa poučím.

    "alternator je zapojen na remenici stale ... a pri urcitych otackach vyrobi urcitou energii"

    Nehnevaj sa, ale toto je blbosť. Alternátor bez budenia nevyrobí ani toľko energie, aby dokázal vybudiť sám seba.

    "az pri vysoke el. spotrebe stoupnou otacky"

    ?? evidentne nemáš ani šajn, ako to funguje, tak sa prosím ťa nestrápňuj. Alternátor má otáčky pevne dané otáčkami motora, jeho výkon je regulovaný energiou do budenia. Výkon alternátora priamo závisí od budenia a otáčok motora.

    "Je tady očividně válka teoretiků s praktiky."
    Teraz neviem, do akej kategórie spadám - žeby do oboch? Rád experimentujem s nezvyklými nápadmi, ale musím vedieť, ako niečo funguje a chcem zistiť, prečo to nefunguje. Často to prináša nezvyklé profity.

    Rád by som sa dočkal seriózneho overenia výsledkov použitia elektrolyzéru. Ozaj, teraz ma napadlo, či tie predpokladané úspory nepadajú na konto deliča lambda sondy - do motora ide chudobnejšia zmes (cez eko kontrolu by to asi neprešlo...) To len, aby sme si tu neklamali sami sebe.

    OdpovědětVymazat
  32. Chválím pana Radka Maláče za odvahu, že vůbec s něčím takovým přišel a předkládá veřejnosti nové možnosti i když už jsou tu řadu let. Moc se mi to líbí a spíše k teorii se přikláním k praxi.
    Tímto bych se ráda pana Maláče zeptala, kolik potřebuju cca benzínu, nebo lépe řečeno jak často musím benzín doplňovat v tomto hybridním vozidle. Nebo je tam jen jako doplněk? A druhá otázka, která může působit lehce úsměvně, nicméně by mne zajímala: jak takové auto projde na technické kontrole? Nebo potřebuji nějaké zvláštní povolení, či se to prostě jenom sundá, když se jde na technickou?
    Jestli to už zde bylo vysvětlováno, tak mi promiňte, nevšimla jsem si.
    Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. benzín budete tankovat úplně stejně jako před HHO, s tím detailem, že s každým dalším tankováním vám v nádrži zbude 5 až 50 procent benzínu z předchozího tankování - podle toho jakou honíte káru
      2. na technický HHO vypínačem jednoduše vypnete a hotovo
      3. problém ovšem může nastat, když autem s tímto nepovoleným HHO někoho zabijete - auto půjde na expertízu a natuti to tam najdou a vás stopro sejmou. Jak moc? to nevím ...

      Vymazat
  33. Dobrý den, měl bych dotaz jaký vliv má vodíková směs na turbodmychadlo? Nejsem automechanik ale předpokládám že turbodmychadlo tlačí vzduch ze sání pod tlakem do spalování a pokud bude v sání vodíková směs tak mám obavy o životnost turba, řešilo se to nějak?

    OdpovědětVymazat
  34. "jaký vliv má vodíková směs na turbodmychadlo?"

    Táto vodíková zmes nebude mať žiadny vplyv. Preplňovaný motor potrebuje viac vzduchu, takže tie desatiny promile celkového objemu ani nestihne zaregistrovať.

    RoboV

    OdpovědětVymazat
  35. Tady to uz nekdo udelal kompaktni i pro notebooky! Shodny princip.

    https://lh6.googleusercontent.com/-71GpUtRsmFQ/TihmTq3XoeI/AAAAAAAAAGY/QVGynWkTU0E/284470_207967185917860_199077356806843_537871_6749150_n.jpg

    OdpovědětVymazat
  36. no dobre a k čomu sme tu dospeli ???ma to zmysel montovať alebo nemá??sú tu také zmiešané názory ze už začínam pochybovať ci si to kúpiť a pred prečítaním týchto komentárov som bol jednoznačne presvedčený že to chcem?!? skúste dáky záver vyvodiť páni
    ďakujem Lubo V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. helevolekdemáškáru : 1) je to risk každýho jednotlivce 2) pokud to motoru sedne a úspora bude alespoň 30procent ... benzín 3Kč/km, 10.000km ročně = do roka se náklady vrátí s tím, že nikoho nesmíš přežvejknout ... jinak půjdeš nejspíš sedět :)

      Vymazat
  37. Nemá smysl to montovat, je to podvod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasný, proč by to automobilky montovaly sériově, když by se jezdilo na vodu zadarmo, neplatili 40tikoruny ropákům a daně státu. To by finančně nešlo teda, fyzicky fyzikálně fit a prakticky ovšem HHO šlape na jedničku :) tykrutípéro

      Vymazat
  38. Prosim vas lidi, alternator v motoru, dobiji baterii, je tam pouzita automatika, pokud je baterie plna automatika zaruci aby se baterie dale n anabijela, dale alternator vyuzivame na svetla a zadny nevyuzity vykon alternatoru neexistuje, ale pokud elektrolizer sezere 10-20A zatizi se alternator tak ze teoreticky s nim rukou neotocite, tedy zatizi chod vykonu motoru a motor spotrebuje vyce energie-benzinu, i celodenni sviceni svetli vyzaduje vykon o +130-140W tj. kolem, 20A navic, teda uz jenom sviceni nam bere penize z kapsi, ted k tomu elektrolizer s min.20A, dale klimatizace a je to prusvih, takto celodenne zatizeny alternator dlouho nevydrzi, nejdrive odejde lozisko, potom diody-hlavne v lete, a nakonec vynuti samo, a bratru uz mas tady naklady za novy alternator, motor by jsem neresil, zaverem: elektrolizer musi pracovat maximalne od 0.8-5A pri rezonanci a dostatecnem vyvinu plynu, jinak to nema smysl, dnes jsem testoval nahrubo elektrody z uhliku, pri napeti 48V 1,5A, zatim nepodam dalsi informace,pokud nedojdu k necemu rozumnemu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helevolekdemáškáru: tak si s tím svým slabým alternátorem holt vypni klimu a mlhovky, abys mohl rozjet HHO ale prakticky: obyč Tlumený světla = 2x Osram H7 12V/4,6A/55W = cca 10A, dálkový taky 10A, mlhovky taky 10A ..... spotřeba HHO jsou jen jedny světla v autě... A máš tam 3 :) + rezervu alternátoru šmarjá

      Vymazat
  39. Tak Radek Maláč v telce říkal, že tak má jedno auto přestavené, tak místo keců tady na blogu se tam někdo zajděte podívat a vyzkoušejte to se zapnutým a vypnutým přístrojem a je to..... ušetří to práci a čas ostatním a vyhneme se zbytečným osočováním. A poškození motoru, no to je prostě testovat delší dobu, motor je stavě na jistou zátěž při hoření, takže dle mého názoru to přináší i jisté riziko,ale co je dnes bez rizika..... Ečka jsou taky nezdravé a jak to do sebe cpeme;-) tady se vám maximálně podělá motor...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no přesně, vždyť dělá předváděčky, tak sedněte na vlak, vrazte mu 2kila na beňoura a on vám to předvede hej. Vždyť není sám, na světě to má tisíce lidí, v Chorvatsku to učej už na učilištích. Myslíte že by to všichni dělali jen tak z legrace?? Je to jen o čecháčkovský připrděnosti a ropný zaprodanosti lidí

      Vymazat
    2. Tady se REGISTRUJE NA PŘEDVÁDĚČKU !!! >> http://jezdim-na-vodik.cz/index.php/predvedeni << MOŽNO ZKUSIT :)

      Vymazat
  40. Chcel by som sa spýtať pána Maláča, keď je vyvýjač v činnosti pri voľnobehu, nezvyšujú sa otáčky voľnobehu? Ide mi hlavne o Diesel (nie TDI, HDi, ani iné "i"). A taktiež, nezvyšuje sa teplota motora?
    Ďakujem, Jano

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemělo by, to obstarává nastavení řídící jednotky HHO co je připojená na Lamdasondu, pokud si to koupíte komplet neoškubaný. Ale 100pro to šetřit palivo na volnoběh nebude

      Vymazat
  41. Prosim o info pane Malač.
    Vstup do pulzniho zdroje je 12v a třeba 20a.
    A jaky je výtup ?
    Myslim si to dobře že ten výstup je přerušovany? Třeba 2x nebo 4x za jednu sekundu.
    Podle toho jak se to nastaví s ohledem na
    přehřivani. Nebo vystup je střidavy proud a
    nebo stejnosměrny a v pulzech to přehazuje
    plus a minus. Děkuji Lubomir

    OdpovědětVymazat
  42. Keby to špatne fungovalo,dotyčný by nedostal licenciu na výrobu.Už ste domudrovali?Idem si to kúpiť do dci!cau.

    OdpovědětVymazat
  43. musi to fungovat a aj to viskusam a dakujem

    OdpovědětVymazat
  44. Pánové a DDÁMY!
    O replikaci MEYER apod. se s vélkými přestávkami snažím už několik let (všem Těm , kteří ukradnou patent a nechají si za svůj paskvil zaplatit se pouze mohu smát ). Vodík získaný klasickou el. lýzou 20a více Ampér je podla fy. XOGEN nepoužitelný atd. atd. (pro průmyslové použití) Měli by ste dělat rozdíl mezi - vodík - ortohydroxen - parahydroxen rovná se různá délka hoření a další odlišné vlastnosti . Pozor ! MEYER udává odběr ze sítě mA což je setina A AMPÉRU . Jinak dostalo se mi od okolí tj. moudré (sledující TV a nic ) veřejnosti tolik výsměchu a "poučení" , že mi připadají podobné diskuse k ničemu . Pokud chceš diskutovat "postav si to také a pak řečňuj jinak jseš TEORETICKY MISTR SVĚTA A NIC dál . Neumím zapojit CMOS 4020 abych dosáhl né ortohydroxen ale, parahydroxen (topit v kotli ) hořák Propan Butan při tlaku 0,6atm. hoří špatně pod 0,6atm slehne zpět a výbuch při palivu "vodík" (ortohydroxen - nehoří na hzduchu atmosférickém) Čekám rozumné příspěvky . LUPIČ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lupičidopiči :) v celkovým průměru funkce vozidla to palivo ušetří v rozmezí 5 až 50 procent, exhalace sníží minimálně na 30 procent fakt to funguje, ale stopro nevím jestli ti ten tvůj spatlanej HHO funguje správně nebo kdes to koupil :) už je ti to jasný :) holt není HHO jako HHO

      Vymazat
    2. Hele lidi jeden z prvních kdo AUTO NA VODU ZKONSTRUOVAL byl JAPONEC 2007 hele http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EIIkYlLQ_qU Takže už dost keců, FUNGUJE TO, stačí to jen správně postavit a naladit :)

      Vymazat
  45. mA je tisicina amperu, nie stotina, iba pre upresnenie...

    OdpovědětVymazat
  46. Nějak mi to připomíná fyziku ze základní školy.
    Pakliže tento systém dokáže vyvinout více energie než spotřebuje, jedná se vlastně o perpetuum mobile. S tím se udělá díra do světa :-D. Naivkové!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. néni to fernetum mobille tyvole, je to jen HHO, obyč. gener. paliva co lépe využije nevyužitou energii původního paliva a tím pádem tolik původního paliva motor nespotřebuje. Se započtenejma ztrátama asi 5 až 50 procent úspora podle toho jako jezdíš k(r)ávu. servus

      Vymazat
  47. Tady máš taky jedno perpetum mobile.

    http://leva-net.webnode.cz/products/rossi-e-cat-jde-do-komercni-produkce/

    OdpovědětVymazat
  48. čtu a nestačím se divit.Překvápko!
    http://www.hho-plus.com/product.php?id_product=10
    a kouknete na cenu.
    A jedu.

    OdpovědětVymazat
  49. Docela mě tady ta diskuze zaujala. Já o tom teoreticky nevím nic. Prokázání funkčnosti je ale podle mě docela jednoduché. Pokud má pan Maláč namontovaný přístroj v autě, kde je okamžitá spotřeba, stačí vyrazit na cestu a při konstantní rychlosti generátor zapnout a vypnout. Přitom kamerou natočit hodnoru na displeji s okamžitou spotřebou. Pokud to funguje, tak spotřeba klesne, né? Co na to někdo, kdo tomu rozumí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tomu teda moc nerozumím dělám v kuchyni stejky, ale tady o tom něco píšou
      http://babaradi.webnode.cz/auto-hybrid-vodik/

      Vymazat
  50. Zákon o zachování energie platí i v tomto případě.
    Věřte tomu co píše RoboV, je jeden z mála diskutujících, který tomu rozumí. Rozhodně nikoho nechci odrazovat od koupě toho zařízení, určitě to pomůže, sice ne vám, ale prodejci určitě, protože on ví, že je jedna lidská vlastnost, na které se dá vydělat nejlépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ach jo, zase ropácký keci. Ušetří to náklady na benzin/diesel 5 až 50 procent podle toho jako káru jezdíš. viz příspěvky výše .... už mě to nebaví donekonečna opakovat :) blbů je na světě víc jak inteligence

      Vymazat
  51. Dobrý den pane Maláči. Děkuji za opravdu skvělou věc. Jdu do toho. Najezdím měsíčně cca 4000km Renault Kangoo 1.5 CDi. Dám potom všem pochybovačům, závistivcům a lidem co ničemu nerozumí a do všeho kecají informace jak mi auto jezdí. Dám si s tím práci a poskytnu recenzi komukoli, kdo požádá. Věřím Vám a opravdu mi je zle z některých příspěvků zde. Držím palce, sejdeme se na montáži. Michal Macháč. O info z provozu pište na elektrofyzika@email.cz.

    OdpovědětVymazat
  52. Zákon zachování energie... Celkem pěkné zaklínadlo. Jenže tady přece nejde o to že by energie, kterou vyprodukuje alternátor, šla zpátky na hnací ústrojí. To by bylo perpetuum mobile a námitky by byly oprávněné. Tady ale jde o něco jiného. Zkusme prostě přijmout fakt, že voda je zde použita jako palivo. A protože nemůžeme vodu lít přímo do motoru, musíme ji nejdřív rozložit na vodík a kyslík. K tomu slouží generátor, který ubere samozřejmě trochu výkonu, protože se zatíží víc alternátor. V tom mají skeptici pravdu. Ale když je do sání přivedena směs HHO, tak nastává kompenzace úbytku výkonu a samozřejmě dochází i k úspoře paliva, protože do sání proudí vodíkokyslíková směs a tím pádem tam nemusí proudit to samé množství benzínu/nafty. Spíš než středoškolská fyzika je to matematika pro první stupeň ZŠ. Slabinou systému je, že tam proudí stále stejné množství plynu HHO, takže je ve vyšších otáčkách úspora samozřejmě menší. To je ale otázka vývoje a budoucích let.

    Mějte se, skeptici :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presně tak ! konečně jeden inteligent :)

      Vymazat
  53. právě kvůli tomu "zaklínadlu" by se měl každý zamyslet nad tím, proč by v tomto případě neměl platit, protože ať to zaobalíte jakkoli, pořád z toho vyplívá, že získáte víc energie než dodáte. Bože chraň nás před vynálezy matematiků prvního stupně zš. Taky neni odvěci se zamyslet nad tím, proč byl vynálezce téhle technologie pan Mayer, odsouzen za podvod.
    zdravím všechny optymisty
    (optymismus = nedostatek informací)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. keci ropáku, nebyl odsouzen ale otráven viz wiki. A energie se s HHO zachovává to bud v klidu zákon platí, vždyť výstupem není destilovaná voda co do toho liješ, ale pára, neboli voda bez energie kterous spálil v motoru :) A o tu energii motor potřeboval míň paliva k roztočení na původní výkon jako kdyby jel jen na původní palivo :) V atmosféře země si pára z energie rozložené v atmosféře planety země zase energii vezme a promění se zase ve vodu. Vodu která v sobě ukrývá energii, kterou když rozložíš, tak energii můžeš spálením využít. A to je celý koloběh výměny energie. Není to fernetum mobille, jen volnou energii, kterou země získává ze zdroje jako je slunce a vesmír v podobě záření, si berem a používáme ji ve válci motoru k užitku. Je to čistá a téměř zadarmo energie. A Proto je to pro ropáky problém :)

      Vymazat
    2. pokud je vodní pára vodou bez energie, potom můžeme zavřít všechny elektrárny s parní turbínou (uhelné, jaderné, ...) a dále pak můžeme vyházet kondenzační kotle
      nevím kolik víte o fyzice, ale vodní pára je voda + energie skupenské přeměny => pára má vždy větší energii, než voda o stejné teplotě

      pára vycházející z motoru je tedy vstupní voda + energie na ohřátí

      tedy rovnice je: Energie hoření rozložené vody + energie paliva = mechanický výkon + energie na rozložení vody + energie v parách spalin (daná teplotou spalin)
      protože energie na rozložení vody a energie daná sloučením je stejná lze rovnici upravit : energie paliva = mechanický výkon + energie v parách spalin

      jediná úspora paliva je v tom, že do motoru se dostává méně paliva (dáno korekcí oblblé lambda sondy), které hoří v přebytku kyslíku a proto dojde k úplnému spálení za vyšší teploty
      díky vyšší teplotě roste termická účinnost motoru, ale na druhou stranu se tvoří více oxidů dusíku a taktéž se zlikviduje katalizátor
      o výrazně vyšší spotřebě močoviny (adblue) nutné k řízené redukci NOx ani nemluvím (samozřejmě jen u některých konstrukcí dieselu)

      Vymazat
    3. Bez urážky:světový vědecký kapacity prohlásili,že to nejde,pak přišel jeden vůl co nevěděl,že to nejde a udělal to.

      Vymazat
    4. Dobrý deň páni !
      Na niekoľko vecný a odborných poznámok sa tu prezentuje fakt "rôznorodá skupina" bez najzákladnejších poznatkov. K veci : HHO skutočne funguje a šetrí palivo. Je len otázka času, kedy sa v tomto "policajnom" štáte nájde mudrc a zakomponuje jeho zákaz montáže do Vyhlášky. Dovtedy je to na každom majiteľovi na jeho triko. Poisťovne "vyspeli" do detailnej prepracovanossti, ako neplniť škodové udalosti pri najmenšom podozrení, že taká možnosť je. Dobre istené a premyslené namontovanie HHO, nevytvára žiadne nebezpečie výbuch, či iného ohrozenia, ako používané LPG. A to tiež trvalo desiatky rokov, kým sa zlegalizovalo. Bežne šetrí 50% nákladov na PHM po 1 až 3 rokoch prevádzky/investícia/. Nehorázne ceny palíva pažravosť ropných monopolov vyprovokovala vlnu "oprášení" dobrých projektov. Je to silná "vlna", ktorá bude mať "odozvu". Spôsob montáže a výber druhu HHO je rôznorodý podľa typu vozidla. Zvýšené mechanické opotrebenie je zanedbateľné. Korózia je vyriešená štartom a vypnutím motora bez produkcie plynu. Ǔspora 40 % i viac je reálna a to už je blízko LPG a tam sa palivo kupuje. Najväčším nebezpečenstvom pre každé technické vynaliezanie, je "stádo" čakajúcich zaslepených nedočkavcov s primitívnymi technickými znalosťami. Tak môže vzniknúť akútna hrozba pre ostatných používateľov tohto zaujímavého zdroja paliva. Vývoj ide v tomto smere veľmi rýchlo ďalej a perspektívnym sa javí práve využitie tepla výfukových plynov na vyvíjače plynu .
      Nemienim sa zatiaľ prezentovať, ale mne a mojim priateľom to naozaj pracuje. Nestojím o publicitu. Teším sa z vývoja a dobrých výsledkov. Nanajvýš môžem poradiť.

      Anarchista

      Vymazat
  54. Zdravím optimisty i pesimisty,
    mám opel zafira benzín motor 1,6 Z16XE. O vodíkovém vyvíječi uvažuji už dlouhou dobu, jenže narážím na to, jak spolehlivě obejít/doplnit signál z lambda sondy. Zkoušel jsem jezdit na biolíh E85 a natural 95 v poměru 1:1 a zvedla se spotřeba asi o 1,5 litru. Je to dáno tím, že lambda hlásí, že směs je chudá. Takže dokud nedostanu spolehlivé řešení, aby lambda hlásila řídící jednotce spíše bohatší směs, nemá smysl kupovat HHO generátor. Poradíte, jak nejdříve zařídít, aby lambda hlásila spíše bohatší směs a do motoru šlo pak méně benzínu?
    email : gomen@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kup komplet: vyvíječ HHO, řídící jednotku HHO lamdasondy, pulsní zdroj a lej do toho dál jen N95, i tak je to už zředěnej biosajrajt a uvidíš tu změnu

      Vymazat
    2. dobrý den
      vaše spotřeba se při jízdě na biolíh musela zákonitě zvednout.
      biolih (ethyl alkohol) má směšovací poměr se vzduchem 1:7,5 (methyl alkohol 1:6,5; benzin 1:14,7, LPG cca 1:14,9 - 15,1) vše hmotnostní poměry

      malá odbočka do techniky spalovacích motorů - řídící jednotka udržuje poměr paliva a vzduchu na výše uvedených číslech, tím zaručuje, že dojde ke spálení veškerého paliva a zároveň se využije veškerý nasátý vzduch
      to znamená, že lambdasonda (sonda přebytku vzduchu)reguluje vstřikování, tak aby udržela onen ideální poměr, proto na konstantní nasáté množství vzduchu vstříkne mnohem více ethanolu než benzinu (v podstatě téměř dvojnásobek hmotnostního množství) a proto máte větší spotřebu
      dále je nutno uvést, že ethanol má mnohem menší spalné teplo (energii vyprodukovanou při ideálním spálení 1kg paliva)a se musí vstřikovat více ethanolu než benzinu při požadavku na stejnou odevzdanou práci
      Vaše spotřeba lihu není však dvojnásobná než benzínu i když by k tomu výše zmíněné zavádělo. Ve prospěch lihu hovoří vyšší oktanové číslo (tedy větší odolnost "klepání" motoru a s tím spojené lepší časování) a taktéž lepší termická účinnost
      když se to všechno sečte, tak Vám vyjíde Vaše vyšší spotřeba

      tak to jen tak pro vysvetlenou s tím biolihem

      Vymazat
  55. "získáte víc energie než dodáte"
    nezískam, len sa zvýši účinnosť spalovania paliva (benzínu) tzn. viacej mechanickej energie a menej tepelnej (odpadovej) energie.
    Ak je zvýšenie účinnosti motora > ako príkon elektrolyzéra, tak len v tomto prípade bude nižšia spotreba paliva.

    Pre dalšie zvýšenie účinnosti by som pridal reguláciu výkonu elektrolyzéra od množstva nasávanej zmesi.

    A jedna otázka: Aký vplyv má obchvat lamda sondy na emisie, ked percentuálne zloženie zmesi palivo-HHO je rozdielne (elektrolyzér vyrába stále rovnaké množstvo HHO)?

    OdpovědětVymazat
  56. Jsou to moc velicí špekulanti. Každej mele pantem ale nic do toho nevrazí, jen melou a melou. Já měl auto na plyn a byl jsem spokojený i v zimě jsem startoval pouze na plyn a ta úspora! Fiat Croma 2L.i r.v.98 Teď mám Lancii 1,6i a uvažuji o kombinaci HHO. Z SK je celá sada výrazně levnejší ale nevim nic o kvalitě atd. Teprv to vše studuji. Až to načadím do svého vozu, budu Vás informovat. P.S. Některým lidem bych vzkázal ať se jdou dobrovolně léčit. Orevuar

    OdpovědětVymazat
  57. Už o tom dlouho uvažuji, spíchnul jsem si malý generátorek z nerez plechů, ale hnedka se zasviní. Pro počáteční pokusy se mi osvědčila stará autobaterie se zátkami. Řádně jsem jí vymyl a nalil slabý roztok NaCl. Vývin vodíku je extrémní, na odpadovou hadičku z boku se přímo nasadí výstup. Nevím, jak to dlouho bude fungovat, olověné desky jsou vcelku netečné a nereaktivní, třeba by to fungovalo i dlouhodobě, ale novou baterku kvůli tomu kupovat nebudu.
    Co se týče poškození motoru, může hrozit podpálení ventilů vlivem vyšších teplot ve válci. Vody bych se nebál, stačí nechat motor běžet čistě na benzín poslední minutu.
    Rád bych se vyjádřil k alternátoru. V normálně fungujícím autě udržuje regulátor stálé palubní napětí bez ohledu na zatížení spotřebiči. V praxi to znamená, že alternátor dodává do sítě minimum řekněme 10A proudu, 3-5A na dobíjení baterie a 5A na pokrytí minima pro chod motoru(zapalování, kontrolky, ECU, apod.) Když zapnete spotřebiče, stoupne odběr z alternátoru, protože funguje jako zdroj stálého napětí, nikoliv z baterie. Já mám ve svém autě papírově alternátor 120A, když zapnu tlumená a dálková světla a vyhřívání zadního skla spolu s ventilátorem vytápění, stoupně odběr na 90A (měřeno klešťákem). Přitom se jedná o standartní zimní provoz. Pak stačí zapnout mlhovky a setřít sklo stěračem a jste na maximu. Těch 20A navíc může stát mezi vámi a spáleným usměrňovačem a repasí altíku.
    Pokud to má mít celé smysl, tak pak se to musí vyrobit skoro zadarmo a tak to i provozovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to je jasný že HHO nebudeš připojovat na max. zátěž alternátoru = tzn. zapnutý úplně všecko co v autě zapnout jde, jistě že riskuješ že něco odpálíš. Ale to vždycky. HHO má spotřebu klasických mlhovek

      Vymazat
  58. pro anonyma z 22:36
    Mám též altík 120A (VW passat 1,9TDI) a zřejmě máš někde problém nebo jsi odběr měřil těsně po startu. Odběr se zapnutými světly, ventilátorem, vyhříváním skla a zrcátek, rádiem mi při provozu vyleze na max. 45% zatížení. Ale po nastartování studeného motoru u mého TDI běží ještě skoro 2 minuty žhavící svíčky v hlavě motoru. Každá má až 15A, takže to hned stoupne k 90%. Pokud je teplota okolí pod cca 5°C, pak ještě dle mnoha dalších faktorů běží po vypnutí žhavení další tři žhavící svíčky v okruhu chlazení pro rychlejší ohřátí motoru. Pak je odběr u 75-80%. Po pár minutách však nedostanu odběr nad oněch 45% zatížení ani omylem. Myslím, že těch tvých 90A odběru bude možná právě tímto. Pokud máš benzín, tak těch 90A je bez speciální výkonné hudební aparatury téměř nemožný.
    V létě větší odběr má klimatizace, ale pak zase nechodí výhřev, rozmražování apod., takže zhruba nastejno se zimním provozem.
    Po zahřátí motoru bys měl mít dostatečnou rezervu pro generátor s odběrem 20A. Pokud se ti 20A zdá moc, není problém hustotou roztoku snížit odpor a tím snížit i průchod proudu generátorem. Případně si koupit nebo udělat regulaci průchodu proudu na požadovanou hodnotu.

    OdpovědětVymazat
  59. Zdravím všetkých.
    Najskôr by som chcel požiadať moderátora, aby prešli len príspevky písané gramaticky správne. Pre menej skúsených: nech si ich napíšu vo worde, nechajú skontrolovať pravopis a potom ich vložia. Možno si pri opakovanom čítaní príspevku čo to uvedomia.
    Ak je optimizmus nedostatok informácii, potom by som smel povedať, že pesimizmus je nedostatok skúseností ?
    Moja skúsenosť. Keď som pred cca 8 rokmi kupoval auto s klimatizáciou (1,9 JTD), „pesimisti“ mi hovorili, že keď ju budem používať, budem mať zvýšenú spotrebu aj o 1 l/100 km. Zdalo sa mi to logické, vyššie zaťaženie agregátu, hlbšie zošliapnutie plynového pedálu, aby som udržal mnou stanovenú rýchlosť. Napriek tomu som auto kúpil, veď „klímu“ nemusím zapínať, ak nechcem. Výsledok praktických skúšok jazdami pri rôznych teplotách okolia, dĺžke trate a zaťaženia vozidla je asi taký, že pokiaľ teploty neprekročia 32°C, auto je plne zaťažené a dĺžka cesty je min. 30 km (nie mesto), priemerná rýchlosť cca 65 – 70 km/hod, vnútorná teplota 24°C je spotreba nižšia o cca 0,5 l/100 km ako tabuľková hodnota. Ak sa však zmení ktorýkoľvek z parametrov, spotreba stúpa. „Nevysvetliteľný jav“? Možno pre niekoho. Čo je tuning agregátu? Využitie rezervy v nastavení a eliminácia strát agregátu v zjednodušenosti. Možno tiež nevysvetliteľný jav.
    Som optimista, verím, že to funguje. Rodinný rozpočet mi zatiaľ nedovoľuje zakúpiť si HHO generátor. Sledujem však jeho vývoj. Možno by pesimistov presvedčil jednoduchý test prítomnosti vodíka (ale bez výsledku zo známeho filmu). Každá sústava musí byť vyregulovaná, aby fungovala optimálne. Pre tvorcu jeden odkaz: aj pesimisti pochopili, že bosorky a čarodejnice už nie sú, tak si musia hľadať iné subjekty na hranice. Veľa úspechov.
    Gabi.

    OdpovědětVymazat
  60. Zdravím všetkých.
    Najskôr by som chcel požiadať moderátora, aby prešli len príspevky písané gramaticky správne. Pre menej skúsených: nech si ich napíšu vo worde, nechajú skontrolovať pravopis a potom ich vložia. Možno si pri opakovanom čítaní príspevku čo to uvedomia.
    Ak je optimizmus nedostatok informácii, potom by som smel povedať, že pesimizmus je nedostatok skúseností ?
    Moja skúsenosť. Keď som pred cca 8 rokmi kupoval auto s klimatizáciou (1,9 JTD), „pesimisti“ mi hovorili, že keď ju budem používať, budem mať zvýšenú spotrebu aj o 1 l/100 km. Zdalo sa mi to logické, vyššie zaťaženie agregátu, hlbšie zošliapnutie plynového pedálu, aby som udržal mnou stanovenú rýchlosť. Napriek tomu som auto kúpil, veď „klímu“ nemusím zapínať, ak nechcem. Výsledok praktických skúšok jazdami pri rôznych teplotách okolia, dĺžke trate a zaťaženia vozidla je asi taký, že pokiaľ teploty neprekročia 32°C, auto je plne zaťažené a dĺžka cesty je min. 30 km (nie mesto), priemerná rýchlosť cca 65 – 70 km/hod, vnútorná teplota 24°C je spotreba nižšia o cca 0,5 l/100 km ako tabuľková hodnota. Ak sa však zmení ktorýkoľvek z parametrov, spotreba stúpa. „Nevysvetliteľný jav“? Možno pre niekoho. Čo je tuning agregátu? Využitie rezervy v nastavení a eliminácia strát agregátu v zjednodušenosti. Možno tiež nevysvetliteľný jav.
    Som optimista, verím, že to funguje. Rodinný rozpočet mi zatiaľ nedovoľuje zakúpiť si HHO generátor. Sledujem však jeho vývoj. Možno by pesimistov presvedčil jednoduchý test prítomnosti vodíka (ale bez výsledku zo známeho filmu). Každá sústava musí byť vyregulovaná, aby fungovala optimálne. Pre tvorcu jeden odkaz: aj pesimisti pochopili, že bosorky a čarodejnice už nie sú, tak si musia hľadať iné subjekty na hranice. Veľa úspechov.
    Gabi.

    OdpovědětVymazat
  61. Upřímně lituji pana Maláče. Snaží se předat dobrou věc dál a nějácí teoretici ho tu otravují hloupými dotazy. Kdo nevyzkouší nic neví. Každý si může na internetu spoustu věcí které jim nejsou jasné přečíst a neptat se tu jako děti. Musím souhlasit s Michalem příspěvek z 31.12 2011 s jeho názorem na odběr naprosto souhlasím, auta opravuji a upravuji dlouho a tohle je vyzkoušeno. Myslím že trochu opomíjíte to, že směs plynu vodíku a kyslíku vsávaná motorem podporuje hoření a tak i zlepší zapalování a hoření směsy v dnešních motorech s nedokonalými vstřikovacími systémy, tím i zvýší učinnost motoru a to je ta uspora. Myslím že natolik malé vsávané množství plynné směsy nemůže motoru ublížit.

    OdpovědětVymazat
  62. Pane Maláči. Nemohu se s Vámi spojit ohledně instalace generátoru. Již jsem Vám psal 2x na výše uvedený mail ale nereagujete. Napište mi prosím na elektrofyzika@email.cz. Mám zájem. Děkuji. Michal Macháč, Sloup

    OdpovědětVymazat
  63. Myslím že poznámky od skeptiků a jejich ohánění se zákony fyziky, konkrétně zákonem zachování energie jsou na místě, protože není prakticky možné, tedy v případě že nenastartujete jadernou reakci za studena "studenou fúzi", aby měl motor menší spotřebu paliva v případě shodného výkonu a zapnutého HHO generátoru. Co je ovšem matoucí, je tady ta diskuze na dvě různé témy.

    Hlavním cílem HHO je snížení spotřeby paliva a to cestou zvýšení účinnosti motoru a ne porušováním ZZE ( zákona zachování energie ). Z testů je zde fakt, že relativně velký generátor vyrobí 500ml směsi HHO s údaji 11V, 12A, 132W, 56 sekund.

    Měl bych dvě prosbičky:

    1. Rád bych poprosil Radka nebo kohokoli jiného, aby natočil jednoduché video s jeho vlastním generátorem zapojeným v nastartovaném autě s 12V palubní sítí nebo na jakékoli jiné 12V síti, kde bude jasně vidět na měřáku odebraný proud a bude změřen čas, za který se naplní v 2.litrová PET-lahev ponořená v kbeliku s vodou.

    !!! Mám pochybnosti, že nemáte generátor schopný vyrobit 4 litry HHO za minutu !!!

    2. Rád bych, aby se tu každý zamyslel nad faktem že:
    Ideální palná směs se skládá z 14,8 kg vzduchu na 1 kg paliva. Při hustotě vzduchu 1,29 kg/m3, benzínu 0,75kg/litr a spotřebě paliva 6l/100km dojdeme závěru, že motor spotřebuje 6*0,75 = 4,5 kg benzínu na 100km, což je ekvivalent 66,6*1,29 = 86m3 vzduchu. Pro jednoduchost ujetí 100km si udejme rychlost 100km za hodinu, kterou průměrný benzínový motor vyvine při 3300 ot/min. Což znamená, že v této rychlosti spotřebujeme 86/60 = 1,43m3 vzduchu za minutu.

    Takže praxe, dejme tomu že na výrobu HHO směsi v generátoru v palubní 12V síti na 15A se ztrátami přijdete o 1kW výkonu motoru, což je dosti nadsazené, protože při těchto hodnotách je příkon generátoru 12V*15A = pouhých 180W, ale nechme to tak. Valíte si to po dálnici stovečkou, při které spotřebuje Váš motor 1430 litrů vzduchu za minutu a Vy generujete teoretické 4 litry HHO směsi za minutu. Otázka zní, jak moc vám tento poměr 1430 : 4 = 350 : 1 skutečně ovlivní Vaši spotřebu 6ti litrů benzínu ?

    Můj osobní názor je, že nedokážete postavit tak účinný generátor a v případě že ano, poměr 350 litrů vzduchu na 1 litr HHO směsi je pro ovlivnění spotřeby v rozsahu, který udáváte dosti nadsazený. Je na čase opustit bludy typu Rokefelerů a naftových mágů, kteří nechtějí auta na vodík apod. Osobně vidím jediné rozumné využití v koupi Forda Escort 1,8 TD který zvládne jezdit za 8 litrů fritovacího oleje na 100km, nebo v postavení generátoru o příkonu 2-3 kW, který budete mít doma v garáži v nějaké lázni, protože 3kW těleso už docela dost topí a 15 litrů směsi HHO za minutu, kterou takovéto monstrum vyrobí budete za 500,- Kč nabízet k pročeštění a odkarbonování motorů. Jen velký pozor na široký směsný poměr vodíku s kyslíkem 4-95%, který končí velkou ránou :)

    S pozdravem Jirka mashh@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. coveče co seš to za fritovací smažku :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Vymazat
  64. V prezentaci vyrobku je nekolik nepravdivych a zavadejicich informaci. Napriklad pri pouziti roztoku jedle sody nevyrobite elektrolyzou cisty vodik a kysik, k tomu potrebujete roztok kyseliny sirove, ale to tam byt nemuze, nebo ano? Z jakych materialu jsou elektrody a nadrzka? Dalsi vec je, ze alternator nevyrabi zadnou nevyuzitou energii, ktera by se bez uzitku ukladala. Alternator vyrabi jen tolik energie, kolik je momentalne potreba, tzn ze kazdy dalsi spotrebic nebo zarizeni po zapnuti zvysuje zatizeni alternatoru a tim i spotrebu paliva. Dalsi vec je, ze pokud zarizeni vyrobi 4 litry plynne smesi za minutu, je pomer k nasavanemu vzduchu v radu nekolika procent s klesajici tendenci v zavislosti na stoupajicich otackach motoru. Takze kdyz to shrnu, o uspore paliva nemuze byt rec, spis obracene. Zvyseni vykonu teoreticky ano, ale nemeritelne, protoze je v ramci odchylky mereni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele a krom těch keců ruku na srdce zkoušels to někdy v praxi?? :)

      Vymazat
  65. Já bych se tady do diskuzí ohledně výkonu apod vůbec nepouštěl. Jde jen o to, zda je možné dosáhnout snížení spotřeby obětováním nějakého toho výkonu. Přeci jen pokud máte 70kW motor, tak Vás třeba ta jedna kW mrzet nebude, ale pokud by uspořila 1 litr, tak se nechají za rok ušetřit pěkné peníze a o to tu přeci jde.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  66. To je pořád do kola. Sprominutím, jak ke stádu tupounů!!!
    Nikde nikdo krom "vědátorů" netvrdil, že HHO generátor pracuje jako zařízení pro tvorbu dodatečného paliva!!!
    Naposledy a opravdu i pro ty méně chápavé (slušně řečeno) si dovolím za již početnou skupinu praktiků zdůroznit, že celé toto funguje jako výroba ADITIVA PRO STÁVAJÍCÍ PALIVO. Ke snížení spotřebě a zvýšení kroutícího momentu motoru dochází díky zkvalitnění=zefektivnění spalování stávajícího uhlovodíkového paliva přidáním aditiva.
    Vždyť stejného efektu dosáhnete přidáním "konvenčího" aditiva jako např. VIF. Proti tomu nenamítá nikdo nic, ale jak se jedná o úsporu člověka, z které darmožroucká a parazitická mašinérie nemá ani korunu, ba naopak, tak to se vždy vyrojí chytráci ozbrojení vzorečky a zaručenými definicemi!
    Prosím, běžte se plácat po ramenou s kolegy např. do klubu sisifos nebo osud.biz a hloupého občana nechte jeho vlastnímu osudu, ano? Většina z nás tu stejně ví, že mnohé komentáře jsou nastrčenými provokatéry. Vy si topte a jezděte za lehce vydělané peníze a nás nechte ať se plácáme třeba s vodíkem.
    Uf, to mě to zase dožralo.
    Apropo není nic jednodušího než si spojit pár kousků plechu a pustit do nich proud. Mě tři kousky plechu cca 10x10cm při 8A a 12V v pohodě vyprázdnily 1,5litrovou lahev za necelých 90 vteřin, takže nevidím důvod proč by bylo nereálných 4L.
    Možná se protrhnete smíchy, ale jsou kutilové, co dají 4L směsi za vteřinu a nemají potřebu (mají rozum) se tím někde chlubit!!!

    Michal, ale jiný než ten výše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím s Vaším názorem.
      Bohužel, sám pan Radek Maláč tady tomu svému výrobku dělá medvědí službu tím, že o elektrotechnice neví téměř nic a jeho řeči o "přebývajících ampérech z alternátoru" jsou velmi úsměvné. Nezpochybňuji, že pan Maláč má šikovné ruce a že mu to funguje - i přesto, že on sám neví, proč.
      Láďa.

      Vymazat
    2. Chachá...Ty si opravdu prvotřídní rozumbrada...Za vším je potřeba vidět vyšší moc. V autech to není proto, že je to uplně nesmyslná kravina ale proto že se "ropáci" bojí o peníze...A 4l směsi za vteřinu...To je opravdu humorné. Až budete mít nějaká fakta získaná odjinud než z youtube, wikipedie a této diskuze, potom se teprve můžete hádat. Do té chvíle jste jen ubožáček který dokazuje své nulové znalosti elektřiny, chemie, a fyziky obecně.

      Vymazat
  67. Nevim proc je treba urazet lidi, kteri maji na vec jiny nazor a zcela relevantni vypocty.
    Hned v uvodu prezentace je napsano, cituji:
    "Po instalaci vodíkového generátoru bude vaše vozidlo hybridní. Bude používat původní palivo a navíc vodík. Nebo jinak řečeno, část původního paliva ( asi 40% ) bude nahrazeno vodíkem. Tím tedy ušetříte zmíněných cca 40% pohonných hmot." (uzasnej blabol)
    Takze si to zadny vedator nevymyslel, zato se tam nikde nepise o nejakym aditivu.
    Jestli se to nazve aditivum, nebo nahradni palivo, je v tomto pripade uplne jedno, protoze v tak mizivym pomeru to ma na spotrebu vliv asi stejny, jako kdyz sjedu o 100m nadmorske vysky niz. Pokud budu pridavat 4l plynu za sekundu, tak uz to nejaky vliv mit bude, ale jestli se to vyrabi stejnym zpusobem tak se efekt opet vynuluje.
    Jo a nejsem nastrcenej provokater.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro kterýho ropáka děláš hej? :)

      Vymazat
    2. Vážení přételé.Se zájmem jsem si přečetl téměř všechny vaše příspěvky a mohu potvrdit, že HHO generátor mě velmi zaujal.Teoretizování teoretiků neberu vážně, proto , že ten kdo si svoje teorie neověřil v praxi nemůže s jistotou tvrdit nic. Pan Maláč si vše ověřil a funguje to. Co tlachají ti co to nezkusili je naprosto nepodstatné.Kdysi dávno tvrdili rádoby vědci a učenci,že když vlak dosáhne rychlosti 100km/h, tak vněm všichni cestující zahynou vlivem podtlaku,který vytvoří kolem proudící vzduch.Když se pak nic nestalo, byly tito učenci za blbce.Proto doporučuji všem teoretikům zařízení nejdříve vyzkoušet a pak o něm teoretizovat.Mnohé bude jasnější.

      Vymazat
  68. Chtěl bych se zeptat.Jak velký generátor si mám pořídit když ho chci použít na topení asi 5 kw.
    A kolik si vezme elektřiny za 1.hod.

    OdpovědětVymazat
  69. To bych chtěl vidět na vlastní oči. Pokud by to bylo tak jednoduché, pak by hybridní vozy byly mnohem levnější a každý výrobce by po tom skočil, protože by tímto odrovnal konkurenci. A nepomohly by ani úplatky ropných lobby, aby tohla automobilky nevyráběly. Protože pokud by naftařské či ropné lobby měly takový vliv, tak by se hybridní vozidla dávno nevyráběla a výrobci by ani neměli snahu vyrábět vozidla s co nejnižší spotřebou. Než přistoupíte na bláboly, jaké píše Michal a jiní, tak si zkuste nejdříve položit otázku "PROČ".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tu jsme si dávno položili kámo narozdíl od tebe :) Kdyby na to výrobci byť jen pomysleli, zfleku se toho chytí všichni, zfleku se nejezdí na benzín ale na HHO, Arabákům se přestanou sypat 40cetikoruny na pozlátka, těžaři dohaje, čerpadláři doháje, rejdaři doháje, rafinerky dohaje, světovej ekonomickej přelejvací bysnys dohaje, daně z litru státu doháje, cely ten kološrot se podělá, protože voda ti prší z nebe a destilku spíchne stará v kuchni a zadárá. pochopils bobánku kolik ropáků by přišlo na buben

      Vymazat
  70. Dobrý den, myslím si, že dané zařízení opravdu funguje. Nicméně váš zjednodušený text plný blábolů a gramatiky rómské úrovně je více než usměvný.

    OdpovědětVymazat
  71. Ne, toto zařízení nefunguje.
    Přírodní zákony stále platí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přírodní zákony stále platí a HHO v souladu s nimi funguje, to je objev co :))))

      Vymazat
  72. Dobrý den všem.
    Tak jsem to zkoušel vyrobit.
    Spojil jsem 5 plechů 3mm od sebe, vel. 250x120x2 mm jeden,
    vodu jsem namíchal s jedlou sodou v poměru asi 1,5 lžičky na 1l vody.
    Spotřeba před 7,71/100
    spotřeba po 8,3/100
    bud jsem udělal něco špatně, nebo výpočty nelžou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asis to udělal špatně ... máš komplet vyvíječ HHO ?? s řídící jednotkou lamdasondy?? pulsní zdroj?? co to vůbec roztáčíš za kraksnu ??

      Vymazat
  73. Nelžou hlavně přírodní zákony. Těch půl litru paliva navíc odebral alternátor vyšším zatížením.

    OdpovědětVymazat
  74. O koupi tohoto zařízení silně uvažuji. Připadá mi totiž podezřelé, kolik lidí se k tomuto tématu obecně vyjadřuje negativně. To vše v kontextu s informacemi na internetu, youtube, atd, kde jsou praktické zkušenosti s tímto zařízením. Zemědělci skutečně fabulují, jestliže instalací tohoto zařízení ušetří 50% nafty v traktorech ? Proč se místo přihlouplých diskuzí a teoretizování nerozjedete do terénu za lidmi, kteří mají toto zařízení namontované?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ked maš o to zaujem,tu to kupiš lacnejšie,aj s obchvatom lambda sondy.
      http://www.hho-plus.com/product.php?id_product=27

      Vymazat
    2. Lacinější to tam sice je, ale jednak bez namontování (na což si netroufám) a jednak není psáno, od kdo a kde to vyráběl. Dostala se ke mně zpráva, že stejné generátory vyrábějí v číně a takové si do auta teda nedám.

      Vymazat
    3. to je jasný, kdo chce výsledky musí dbát na kvalitu ..

      Vymazat
  75. Honza: No ano, to je opravdu podezřelé, že. Kolik hyperpravdomluvných videí na tom youtube je, žádný fake.
    Jistě to chce se rozjíždět za nejrůznějšími podvodníky a úplně nejlépe je rovnou si to zařízení objednat.

    Hele, nechceš rovnou e-cat, šikovnou mašinku, co vyrábí trvale 10 kW výkonu pomocí studené fúze?
    Už je pár kusů na Slovensku, prý sháněli někoho k testování:

    http://blbeckove.wz.cz/

    OdpovědětVymazat
  76. Igor: Tato firma je priliš draha.Našiel som jednu portugalsu firmu čo to robia, a cena je 130eur. A tato sada obsahuje toto:
    Je dodávaný so všetkým, čo potrebujete pre pripojenie k HHO plynu, nafty alebo LPG motory.

    - Kyslíkovo-vodíkový suchý článok s 17 doskami (316L nerezová oceľ)

    - Vodná nádrž - Oteruvzdorná uzavretý, maximálna hrúbka steny, približne 120x120x80 mm a asi 1 liter;

    - 30A-12V DC Relay prepínač so 4 hadicovými sponami;

    - Pripojovací kábel HO7V K, 6 mm, v červenej a čiernej, pre všetky elektrické pripojenia;

    - 20 Amper poistka s držiakom a poistkou čepele;

    - Poistný ventil;

    - Kabelanschluesse a ďalšie spojovacie;

    - Sacia hadica pre kyslíkovo-vodíkového plynu;

    - Pripojenie hadice pre elektrolytu;

    - Elektrolyt - hydroxid draselný (KOH);

    - Adaptér pre lambda sondy - elektronické vstrekovanie paliva;

    - Návod na inštaláciu.

    OdpovědětVymazat
  77. Uff tak nevím...kontaktoval jsem na výše uvedený mail výrobce - již několikrát - a pořád nic. Tak se asi budu muset omluvit těm, co zde účinek zpochybňují. Neboť jsem nabídl svoji vlastní recenzi po namontování generátoru každému kdo požádá. Chtěl jsem panu Maláčovi pomoct...ale nikdo neodpovídá. Jakou máte zkušenost Vy? Máte generátor na voze namontovaný? Michal (ten původní :-) ) elektrofyzika@email.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Sú to ojebávači !!!!

    OdpovědětVymazat
  79. Michal Macháč:
    Je to nesmysl. Odeberu výkon a několikrát jej měním, vždy s patřičnou ztrátou.
    Ve finále mám pouze vyšší spotřebu, nic víc.

    Ono s tím vysoušečem zdiva o výkonu 20 W je to podobné, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že by tenhle borec byl od konkurence?? :)

      Vymazat
    2. Těžko říct každopádně proč to ale tedy těch spousta lidí v autě má ??
      http://babaradi.webnode.cz/auto-hybrid-vodik/

      Vymazat
  80. a co roztočit altik magnetickým motorem? někde v kufru nebo na sedačce :-) pak dostanu el.bez zatížení motoru. A co tam teprve mít toto http://www.youtube.com/watch?v=r8iKPj4IMiQ&feature=related

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jasný to je v principu todle http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pUUvhuQtba4 problém je, že se to nevyrábí sériově, v Mototechně to nekoupíš a sestrojit to něco stojí a co teprv vykuchat auťák a namontovat... Proto to každej nemá ..

      Vymazat
  81. Zdravím všechny.
    Nevím, co je pravdy na tom Meyerovském generátoru, ale při mých pokusech se mi nepodařilo NIKDY dosáhnout lepšího výsledku, než při klasické elektrolýze ze stejnosměrného zdroje. Asi to dělá nějakou fintou. Tudíž si troufám prohlásit, že účinnost elektrolýzy je menší než 100% a jak se zde píše že alternátor vyrábí energii soustavně, tak reaguji že ANO, ale záleží kolik proudu z něj berete. Pokud ho zatížíte generátorem, zvedne se proud, vezme si více z výkonu motoru, kde se to projeví na zvýšení spotřeby (viz. také články ekologů, že nepřetržité svícení produkuje více spalin a je více neekologické, než jak to bylo za komačů, svícení za šera a večer). Takže celý systém prochází přes 2 soustavy - alternátor + generátor, kde každý má účinnost menší než 100%, tudíž celková účinnost bude ještě daleko menší a tím jsme tam, kde jsme nechtěli být. Tedy jedinně generátor, který bude mít účinnost nad 100% = výkon získaný hořením/výbuchem vodíkové směsi (H2 + 02) bude větší než příkon elektrický braný z alternátoru je správnou cestou.
    Nevím, sie jak to je s životností motoru, ale výbuch vodíkové směsi bude něco jiného než benzín či nafta, bude to asi "vyžírat" motor, navíc teplota bude jiná (asi vyšší) a kdo ví, co to způsobí = RIZIKO poškození motoru. I nad LPG korutí automechanici hlavami, protože se zapíkají ventily apod. Bude se to chovat jinak, tzn. chce to mít jiné válce, písty a ventily (matriál), nejspíše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom Meyerovském generátoru je pravdy tolik, že jde o fake vytvořený skupinou studentů v USA a pro jejich pobavení šířený po internetu již několik let.
      Bohužel i u nás tomu věří plno naivků a navíc se toho blábolu chytli někteří duševně narušení jedinci či podvodníci a snaží se na tom vytřískat trochu peněz či alespoň si pohoupat mindrák tím, že si hrají na guru.

      Vymazat
    2. jo jasně a tisíce lidí ve světě co HHO už má a provozuje teď co si ten tvůj blábol přečetli začnou fára házet do šrotu, to určitě. Takže lidi: vaše benzíno/diesel spalovací motory vám stejnak budou fungovat tak zhruba max 5-8 let, potom stejnak nebudete mít 100korunu za litr viz http://www.youtube.com/watch?v=o7PK3SH3ayk&feature=player_embedded
      Takže ano HHO vám motor za 10let provozu trošku vyždíme, takže jestli z něho chcete mít veterána tak tam radši nic nemontujte ani nelejte !! :))

      Vymazat
  82. Dovolte mi poblahopšát Vám za Vaše dedukce. Kdyby byla soutěž o největšího teoretika, jistě byste získal první cenu. Na tohle nic nemá :) V případě, že generátor napájíte z palubní sítě 13V a dovolíte mu maximální odběr 15A, pak výsledný příkon tohoto zařízení bude dle vzorce základní školy 13*15 = 195W. Při výkonu dieslového 104kw motoru, je to zvýšené zatížení o zhruba +0,188%. Tak to bude ovšem nárůst spotřeby skutečně nevídaný a obrovský :) To se nám ten motor najednou nadře mnohem více že ano :)

    Pokud to uvedeme na pravou míru, tak celková teorie tohoto zařízení je ve snížení stávajícícho výkonu motoru o příkon generátoru, v mém příkladu tedy o již zmíněných 13*15=195 wattů. Přirovnejme tuto ztrátu k podhuštěné pneumatice o 0,1 atmosféry a zanedbejme jí. V případě přítomnosti vodíku ve spalovacím prostoru dojde k lepšímu prohoření směsi, jsou doloženy záznamy o velmi dobrém pročištění spalovacích a výfukových prostor.

    Poslední věcí je lambda sonda, která vlivem lepšího hoření dojde k závěru, že výfukový plyn má velmi málo kyslíku. A teď čistě selský rozum, pokud máte směsný poměr 15:1 a já Vám řeknu že máte na výstupu kyslíku ne 15,0 ale jen 13,0 pak musíte upravit díl pohoné hmoty tak, aby jste zachovali ideální palnou směs. Výsledek je ten, že se z poměru ubere množství vstřikované pohoné hmoty a tím se sníží tento poměr.

    Rozsahy zápalností u benzínu jsou dejme tomu od lambda >0,5 a <1,3. V případě chudé směsi lemda roste nad 1, v případě že se dostanete přes 1,3 provjevy jsou nepravidelných chod motoru apod. V případě chudé směsi jsou projevy celkem tři.

    1) zhoršené chlazení motoru ( tepelná kapacita roste s množstvím paliva = málo pohoné hmoty = málo odebraného tepla )
    2) snížení výkonu motoru = pochopitelné, bez komentáře
    3) znatelné snížení spotřeby paliva

    Další následky si jistě každý domyslí, případně vygoogluje :)
    Pěkný den Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirka: To je ovšem směs polopravd, nesmyslů a dohadů.
      Palubní síť v autě má za chodu motoru cca 14 V, nikoli 13 V.

      Vezmeme pro jednochost příkon toho nesmyslu 200 W.
      Alternátor a autě má účinnost cca 60 %, takže na hřídeli bude příkon přes 300 W.
      I řemen má ztráty, pro zjednodušení je ovšem zanedbám.
      300 W při účinnosti 25 % je 1200 W na celkové energii, kterou do vozidla vložím kvůli tomu přídavnému zařízení.
      Uvažuji-li osobní auto, kde má motor špičkový výkon 100 kW (tj. 136 koní), pak nelze operovat pro průměrný jízdní režim s hodnotou 100 kW. Ustálená jízda po rovině rychlostí 100 km/h v žádném případě neodpovídá maximálnímu výkonu, ale zhruba 1/3 - 1/2 této hodnoty. Nárůst výkonového odběru je tedy 1/30 - 1/50.
      Povídání o spalování vodíku bych raději ani nezmiňoval - stačí se podívat, kolik že uvádějí ti bublátoři spotřebu vody.
      Kdybych vzal při účinnosti elektrolýzy 50 % výkonovou hodnotu, máme cca 100 W, tepelný motor nám využije 25 W.
      K lambda sondě poznamenám, že jsou tu opět bludy a zmatlaniny.
      Holt když někdo umí jenom čučet do googlu a nezajímá se, nemůže nic chytrého napsat.

      Vymazat
    2. to sou ropácký keci, selskej rozum a namontovaný HHO mluví za vše, 100-200W (10-15A při 12V - Volt sem Volt tam ty Vole), spotřeby HHO je pakatel pro auto, jsou to zapnutý mlhovky max dálkový toť vše. A auto je utáhne v pohodě i na neutrál, na to je konstruovaný a dokonce s 40ti procentní rezervou !! A k tomu vodík se ve válci nefláká, ten tam maká a má sílu jako kráva :)

      Vymazat
    3. samozřejmě ano je to tak jak uvádíš ale stačí si dát led světla a ušetříš vturánu dost ampér pro vivíječ vodíku to je co?

      Vymazat
    4. já lítam bez světel a mám co do vyvíječ pouštět :D když stojej holt ti fízlové tak je prostě zapnu ... a úspora nic moc sotva necelej půllitr :D

      Vymazat
  83. Tak doprdele nevim co si mam myslet. Mate nekdo cislo na toho chlapika co to montuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je dosti zaneprázdněn, to víš ropáci jsou mu v patách, musí se ohánět ... chce to trpělivost, studovat, pídit se, když tak omrknout konkurenci, tohle není žádná Mototechna montáž na zavolání. Je to boj na dlouhou trať s mocným nepřítelem, trpělivost příteli přináší růže

      Vymazat
  84. Dobrý den ,
    velmi mě zajimá tento netradiční zlepšovák pohonu, měl bych pár dotazů na autora Radka Maláče. bylo by možné mě kontaktovat na oraf@seznam.cz?
    předem děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dosti zaneprázdněn sory, mimochodem tento zlepšovák je dosti tradiční, v chorvatsku to učej na učňácích, v irsku na to jezdí kdekdo přez 3 roky a co teprv amerika, tam už lejou nerez bloky motorů seriově ... Chce to trpělivost překonat zaprděnost čecháčkovství http://babaradi.webnode.cz/auto-hybrid-vodik/

      Vymazat
    2. Prosím a která automobilka?Marek

      Vymazat
  85. Zdravím a všem ,kdo zkouší fandím,jen pochybovači musí čekat na origoše,za které slušně zacvaká.K věci,pročítal jsem již mnoho ohledně montáží do aut,jen si nemohu udělat představu o skutečné hodnotě o spotřebě.Ta je popisovaná 0.7% až 40% ůspory paliva, proč tak velé rozdíly??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no řekněme 5 až 50 procent od voka, a proč? dle typu/konstrukce/opotřebení motoru, způsobu jízdy, kvalitě HHO, nastavením řídící jednotky lamdasondy....

      Vymazat
    2. diesely mají úsporu největší protože využítí energie spalování nafty je 30procent, kdežto benzínu 60 a vodíku 85+

      Vymazat
  86. Ta popisovaná úspora od 0,7% do 40 % má tak velké rozdíly proto, že jde o údaje získané všelijakými odhady. Někdo prostšě natankuej a jede, pak natankuje znovu a opět jede. Jednou na hory v zimě, většinou z Prahy do Krkonoš, jindy po městě nebo fičák do Brna.
    Přesné měření provedl kolega, má údajů spoustu. Kontakt na něj davka♠4seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Dobrý deň, mám Škoda Fabiu 1,2 47kW benzín a mám v nej namontovaný HHO generátor. Všetko funguje vodík sa vyrába, len úspora paliva žiadna. Mám zakúpený obchvat lambdy Ogo Defie V041 a neviem ho zapojiť, pretože neviem určiť , ktorý je signálny vodič lambdy. Mám 5-káblovú lambdu. Farby káblov: červená , žltá, čierna, biela a sivá. Chcem sa opýtať , či to vie niekto zapojiť a ako? Poprosím schému , alebo aspon , ktorý vodič je signál. Stačí ho len prerušiť a do série zapojiť obchvat, alebo ako? Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  88. Dobrý deň, mám Škoda Fabiu 1,2 47kW benzín a mám v nej namontovaný HHO generátor. Všetko funguje vodík sa vyrába, len úspora paliva žiadna. Mám zakúpený obchvat lambdy Ogo Defie V041 a neviem ho zapojiť, pretože neviem určiť , ktorý je signálny vodič lambdy. Mám 5-káblovú lambdu. Farby káblov: červená , žltá, čierna, biela a sivá. Chcem sa opýtať , či to vie niekto zapojiť a ako? Poprosím schému , alebo aspon , ktorý vodič je signál. Stačí ho len prerušiť a do série zapojiť obchvat, alebo ako? Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  89. Fabiáři, jestli chceš ušetřit, vymontuj bublér a uč se jezdit.
    Celý tohle HHO je jen pavěda a chyták na naivky, aby solili prachy.

    Pokud seš ovšem "osvícenej", pak si tam ty bubléry narvi dva budeš jezdit zadarmo.

    OdpovědětVymazat
  90. Dobrý den, tak jsem si pročetl většinu příspěvků, udivují mne nejvíce ty kde se píše jak alternátor v autě vyrábí 100 a více Ampér, když si myslím jaký od něj vede drátek tak nevím z jakého je materiálu aby tento proud vydržel, ale to již jiná teorie. Uvažoval jsem také o takovémto zařízení a stále více docházím k tomu závěru, že asi jedinný přínos může být v tom, že dokonalejším hořením paliva dochází k jeho úspoře. Provozovat auto jen na vodík vyrobený elektorlýzou za použití vlastního motoru automobilu asi nelze kvůli již zmíněným ztrátám, které vznikají při přeměnách jednotlivých energii. V tomto řetězci přemně by muselo docházet v nějaké fází k více jak 100% účinnosti což technicky zatím asi není nikde možné, škoda. Snažil jsem se také najít jakou má třeba spotřebu auto na LPG litrů plynu (v plynném stavu),i když tato úvaha je vzhledm k výše uvedenému zbytečná. Někde pýší 5 l za minutu což se mi zdá málo a také to to nevychází dle jiných informací, kde jinde uvádí že poměr kapalného a plynného skupenství je 1 : 250 - tedy při spotřebě 10 l kap. plynu na 100 km (Favorit) což je tak 80 minut jízdy by to bylo 2500 l / 80 tj. 31 l za minutu. Tato hodnota mne zajímala v souvislosti se 100 % pohonem na HHO. Nejsilnější generáto HHO který jsem na internetu nalez vyrobí pouze 6 l za minutu je na 230 V a má příkon 10 A. Pokud by tedy souhlasila ta spotřeba těch 31 l potřeboval bych těch generátorů 5-6 což je spotřeba 50-60 A při 230 V, to je poměrně hodně asi by pro pohon takového generátoru ten motor z Favorita nestačil. Uvedená teorie je jen selským rozumen, ale potvrzuje že nelze získat zpět alespoň těch 100 %. Pouštět se do nějakých smyslnějších výpočtů je velmi složité a časově náročné. Tohle téma mne velmi zajímá, po pročtení příspěvků jsem zjistil hodně názoru, z některých srčela asi trochu závist. O funkčtnosti tohoto generátoru ve smyslu náhrady benzínu vodíkem nejsem přesvědčen. Varianta kdy dochází k úspoře paliva jeho lepším spalováním se mi zdá přijatelnejší. Určítě se to podaří někomu dotáhnout do takového stavu aby bylo možné jezdit jen na vodu, ale ropná lobi a vedeni států tomu asi budou hodně bránit. V příspěvcích je i nějaká zmínka o rezonančním rozkladu vody, o této možnosti jsem do dnes nevěděl možná že je účinnější než elektrolýza, ale více jak 100 % účinnost asi také nemá. Všem co se tím zabývají moc fandím s pozdravem Karel.

    OdpovědětVymazat
  91. Vidim ze se tady najednou objevil veliky zastance tohoto vynalezu a napada vsechny prispevky ktery jsou proti a mysli si ze ma patent na rozum. Skoro bych tomu i uveril, ale to bych musel byt asi uplnej idiot. Mrknete co si o podobnym vynalezu mysli vedecka spolecnost:
    http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1301100956

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. někde sem vyčetl že signální vodič má napětí do jednoho voltu.Tak stačí jen vyzkoušet.

      Vymazat
  92. Jste na tomto webu normální???????????????
    To jste nikdo nechodil na základku a neznáte zákon zachování energie???
    Docela masakr..

    OdpovědětVymazat
  93. Ano, na signálovém vodiči k lambda sondě je nejvýše 0,9 V. Existují však sondy napájené 5 V.
    Doporučuji si trochu pčíst o technice místo nějakého hledání senzací - tyhle pseudovynálezy žádnou úsporu paliva nezajistí.

    OdpovědětVymazat
  94. Dobrý deň ....
    úplne chápem všetkých ale ak chcem docieliť úsporu o 40% paliva tak musím zvýšiť účinnosť spaľovania paliva napr.nafty z 30% na asi 50% a to má docieliť ta destilovaná voda rozkladom na HHO v atomárnom pomere 2:1 vodík:kyslík.Ak to chápem dobre tak pomerne malé množstvo HHO dokáže docieliť zvýšenie účinnosti spaľovania nafty a teda zníženie jej pomeru v takto obohatenej palivovej zmesi....

    OdpovědětVymazat
  95. Dobrý den,
    mám dotaz: Má toto Vaše zařízení patřičnou homolagaci,aby si mne nedal polda či maník na STK ke svačině? Děkuji za opdpověď.

    OdpovědětVymazat
  96. Maník na STK ke svačině snadno, polda jakbysmet.
    Homologaci tohle zařízení nikdy mít nebude, nutno se s tím smířit.

    OdpovědětVymazat
  97. Dobrý den. Chtěl bych vám říci že veškeré věci o kterých mluvil p.Maláč má ode
    mne koupil ode mne a dělám já,a pokud se jedná o Kotel na Vodík tak je můj a né
    žádného kamaráda jak řekl a už nevím že bych byl s někým takovým kamarád jak
    říká.Proto nechtěl ani abych s ním jel aby vše mohl uvést jako svůj nápad ale já
    jdu ku předu ale on nic jiného nevymyslí protože to jednoduše nedovede a sem
    patří mnozí další co ode mne vše odkoukaly a vydávají za svoje nápady a
    výmysly.
    S pozdravem Kárník www.vodikovegeneratory.wbs.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Paráda, někdo tu hodil mezi lidi návnadu a už se jen baví, jak mu lidi sežrali. Jen tak dál...

    OdpovědětVymazat
  99. Jo, Kárník to je kapacita. Ostatně jako každý "vědec", co si dává do auta bublér.

    OdpovědětVymazat
  100. tak nevím,celé jsem to pročetl z různých stránek sem tam něco pochytil a trvalo mě týden než jsem celé zařízení zkopíroval v dílně to opravdu funguje a i sodný elektrolit produkuje nějaký plyn takže objednávám pulzní zdroj bez toho to nepůjde (protože tak přesně elektrolit nenamíchám) a našiju to do golfíka tak doufám že to pošlape :-D

    OdpovědětVymazat
  101. Pozrel som si na youtube video kde v jednej besede pan Radek Malac prezentuje dany vodikovy generator. Samozrejme z hladiska ekologie aj ekonomickosti ma to zaujalo tak som zacal hladat a nasiel som vselico. Zacal som aj pocitat a ak sa teda odrazime od zakladnych udajov vyjde mi urcity vysledok.

    Produktivita generatora 3-4 l/minutu. (je to pravdepodobne zmes cize 2l vodiku 1l kysliku H2O ale pozuime 4l vodiku)

    Mam stary 3l disel co znamena priblizne tolko ze na jednu otacku natiahne spolu 3litre zmesy

    Bezne jazdim na 2000ot/min (nove benzinove motory vpohode 3-5tis ot/min)

    Pocitame teda ze pri 2000ot/min je to 33,33ot/s

    33,33ot/s pri 3litrovom motore je cca 100litrov zmesy za sekundu

    generator produkuje vodik v mnozstve 4litre/min co sa rovna cca 0,066l/s

    tieto cisla nam teda udavaju ze obohatenie zmesy generatorom je o 0,06% vodiku.

    Podla tohoto mi teda vychadza ze podla vasich udajov pridanie 0,06% vodiku znizi spotrebu o 5-40%

    Nejako takto to je?

    Plus mala vyhrada, udavate ze vodik ma vyssiu teplotu horenia a teda je spalovanie ekologickejsie a efektivnejsie, bohuzial pri dieselovych motoroch sa riadene znizuje teplota spalovania privadzanim vyfukovych plynov do sania pomocou EGR ventilu a tym znizenie mnozstva kysliku, pretoze pri vysokych teplotach vznikaju myslim nejake "oxidy niecoho..." ktore su ekologickou zatazou.

    Nespochybnujem funkcnost a konecny dosledok vasho zariadenia, otazka znie skor ci je to sposobene skutocne tym vodikom, alebo skor zvlhcenim zmesy a tym zvysenie tlaku a podobne.

    Mimochodom dalsim prikladom teploty a vykonu je znaaame NITRO co je dusik kotry prave znizuje teplotu spalovania a tym zvysuje vykon.

    Vdaka za skore vysvetlenia

    Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dusík neznižuje teplotu celkového horenie ale znižuje teplotu saného vzduchu a tým zvyšuje účinnosť horenia.(čo sa stane ak pustíš priveľa podotknem že nie dusíku ale N2O? motor sa zadrie a nie zamrzne.)

      Vymazat
  102. Martin:
    Ano, správný výpočet - cca 0,06% vodíku. Spotřeba zůstává stejná, spíše se zvyšuje díky vyššímu zatížení alternátoru.
    Není co řešit.

    OdpovědětVymazat
  103. Ten prepočet je veľmi skreslený....pretože v atmosfére teda v zložení vzduchu je len 21% kyslíka!
    Dalej odpor celého systému sania,motora,kat,tlmiča-výfuku "-20%",a to ešte treba vziať v úvahu EGR ventil ktorý pre emisie vracia spaliny späť do sania motoru..."-10%"
    objem 22.4L - 1mol 0 ℃ * 1/22.4 = 0,21
    v molárnom množstve 0.009375mol kyslíka na 1 liter spalovanepo vzduchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ok skresleny je samozrejme, ostava teda uz len poucit sudruhov co vyvyjali autobusy na vodikovy pohon kde urobili chybu ked su na spotrebe 8kg vodiku na 100km... a ked ste tak dobry v poctoch a chemii poprosil by som o vypocet za aky cas dany generator vyroby povedzme polovicne mnozstvo cize 4kg vodiku kedze mame spotrebu vody 1l na niekolko 1000km ;)

      hmm -20% tlmic vyfuku? :D ok pokial viem vyfukovy ventil je pri nasavani novej zmesy uzavrety takze vasich 20% je v skutku neskreslena informacia ;)

      Vymazat
    2. Skôr to je o účinnosti spaľovania bežného paliva napr.nafty kde pridaním sekundárneho vodíku+kyslíku i v malom množstve zvyšujete účinnosť a teda sa znižuje spotreba vzhľadom na dokonalejšie spaľovanie plynov "uhľovodíkov paliva" ktoré bežne nezhoria pretože teplota na ich zhorenie je vo valci veľmi nízka .....v metalurgii sa bežne ohrieva spaľovací vzduch na 1500-2000 stupňov kde uspora plynu predstavuje až 70%!Samozrejme tento spalovací vzduch sa ohrieva až po nábehu skrz takz. komínové ekonomizéry...naokraj teplota ktorou horí vodík je okolo 3000 stupňov a i ked len v tomto prípade v sekundárnom množstve ....

      Vymazat
    3. vporiadku beriem ze v metalurgii dochadza k dokonalejsiemu spalovaniu pri vyssej teplote ale pri automobiloch, najma pri dieselovych sa riadene teplota spalovania znizuje pomocou spalin pretoze pri vysokej teplote spalovania nafty vznikaju oxidy dusika ktore vo vyssich vrstvach reaguju s ozonom a vznikaju nam ozonove diery, pri emisnych kontrolach su vraj NOx prave jednou z kontrolovanych hodnot. Cize ak tu bude niekto oponovat ze na emisnej to nebude pouzivat je vrcholne sebecke a prizemne zvysovat emisie ktore produkuje zvysovanim teploty spalovania a tvarit sa ako efektivne naraba s palivom. Cize ak je skutocne ten vodik tak efektivny v kombinacii s palivom (o com pochybujem pri tom mnozstve) tak je to na ukor ekologie a z dlhodobeho hladiska aj motora pretoze ak je raz piest a piestne kruzky stavane na urcitu pracovnu teplotu, zvysenim pracovnej teploty sa znizuje zivotnost danych kovovych suciastok s cim so mnou hadam budete ako metalurg suhlasit, nehovoriac o tom ze v dnesnej dobe sa predimenzovanie suciastok uz nenosi a robia sa tak aby akurat vydrzali...

      Vymazat
  104. Ešte dodam ak vyviniete za minútu 6l plynu tak 2l je kyslík a 4l vodík ..
    Teda minútovú spotrebu vzduchu "21%" obohacujete o 2l čistého kyslíku ....
    Dalej vodík musíte pripočítať v jeho energetickom potencionale k palive,teda využitie čistého 4l vodíku k minútovej spotrebe paliva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ok takze v tych 100litroch ktore zmesy mame 21 litrov kysliku za sekundu cize 21x60 co je 1260litrov kysliku za minutu obohatenych o 4litre kysliku co je navysenie o 0,3%

      Takze nasa zmena je ze vzduch z ktoreho pouzivame kyslik (z celkoveho nasaneho obejmu 21%) obohatime o 0,3% kysliku a 0,06% vodiku a tymto znizime spotrebo o 30% :)

      10% egr si mozeme tiez skrknut pretoze nasa vodikovo kyslikova zmes nieje privedena priamo do valca ale do sania cize sa zmiesa s prave nasavanou zmesou a ak sa znizi tlak a teda mnozstvo nasateho vzduchu znizi sa teda aj mnozstvo nasaneho vyrobeneho vodiku, to co ste napisal by platilo za predpokladu ze tuto zmes privadzame priamo do valca.

      Vymazat
    2. este detajl predajca uvadza 4litre plynu pri 30A a vacsinu aut obmedzuje koli vykonu alternatoru na 15A cize vyrobu 2l plynu za minutu nie 6 ako udavate a pouzivate takze okrem ineho realny prinos je 1/3 z percenta ktore udavate kedze je produkcia len 1/3 z toho co ste pouzili vyssie ako priklad.

      Vymazat
  105. Kdo nevěří ať si to namontuje. Motor jen přede a mám asi 20% úsporu paliva. A to byl kouřící diesel po 200 000 km.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) já tomu věřím a pro pokus to nevypadá vůbec nákladně. mam čistě atmosférický diesel WV ve felicii, pak sem přidám výsledek

      Vymazat
  106. 20 procent? A když tam dám dva? nebo tři? Kolik to ušetří?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ked tam date 2 alebo 3 tak vam to v pripade benzinu po par km zdochne lebo sa vam vybije baterka :D

      Vymazat
  107. Dobrý den, ahoj
    hned na začátku se musím omluvit těm, co vyžadují psát příspěvky spisovně. Jsem hloupý a psát spisovně neumím. Neznám ani základy matematiky, fyziky, chemie. Rovněž se dopředu omlouvám za to, že použiji vulgarismy, protože prostě takový jsem.
    Kdo jste tedy na to háklivý, tak, prosím dál můj příspěvek nečtěte!
    Jak jsem již řekl, jsem hloupý a tak jsem se mohl bez problému po dobu 35. let snažit „spálit“ vodu v nějakém motoru nebo podobném zařízení a zároveň jsem se také snažil vyrobit z vody vodík, nebo „vodní plyn“(vodík a kyslík) tak, aby to bylo levné a hlavně to nezatěžovalo matičku Zemi. Trpělivě jsem zkoušel „vylepšit“elektrolýzu. Zkoušel jsem různé elektrolyty, elektrody, materiály, obloukový výboj, teploty, elektromagnetická pole, rezonanci,PWM zdroje s různou střídou a amplitudou, různé frekvence i ultrazvuk. K ničemu to však nevedlo. Ani pokusy s endotermickými reakcemi k ničemu nevedli. Zkoušel jsem různé formy uhlíku, různé teploty, přesné dávkování vodní páry atd. Vše marné! Asi jsem neměl štěstí.
    Nevím, jestli je možné tak jak popisujete ušetřit 30% paliva. Jestli malé množství vodíku natolik zvedne výkon motoru, pak by bylo asi snazší vpravit do vstřikovaného paliva nebo přímo do válců vodní páru.
    Proč, ale píši. Jestli skutečně umíte ušetřit 30% paliva tak je to skutečně geniální. Nesnažte se, ale na tom zbohatnout. Dejte podrobný návod na internet, aby si to mohl každý vyrobit. Tomuhle světu se snaží vládnout několik desítek nechutně zbohatlých zmrdů. Zbohatli natolik, že už je peníze nezajímají. Chtějí být neomezenými vládci tohoto světa. Jestli někdo víte jak vyrobit lacino a hlavně „čistě“ energii použijte internetu dokud to jde a dejte ji lidem, protože jen tak si s těma zmrdama vytřete prdel !!!! A to za to stojí.

    OdpovědětVymazat
  108. This is a great tip especially to those new to the
    blogosphere. Simple but very accurate information… Thanks for sharing this one.
    A must read article!
    my page > omega juicers

    OdpovědětVymazat
  109. Tahle diskuze nemá obdoby. Většina diskutujících by se měla vrátit na základní školu a znovu si vyslechnout zákon o zachování energie a od paní učitelky na fyziku také základy o elektřině...Celé zařízení je, od základní myšlenky vyrábět vodík z "odpadního" proudu, uplná blbost. Každý člověk který kdy přišel, byť lehce, do styku s elektřinou ví, že alternátor klade odpor podle odebíraného proudu. Pro ty z vás, kteří nevěří teoretikům, zkuste si na starším autě(Felicie, 120, ...) při zapnutém motoru a neutrálu rozsvítit třeba dálkovky nebo mlhovky. Co se stane???Ano, pokles otáček motoru způsobený větším zatížením alternátoru. A to nemuluvím o účinnosti elektrolýzy. Ano, samozřejmě že to funguje - nepatrné vstřikování trochy vodíku do motoru, není důvod proč by to nefungovalo. Ale mluvit o snížení spotřeby...Dobrej pokus, sám jsem zastáncem alternativních paliv a způsobů dopravy ale toto opravdu není cesta.

    OdpovědětVymazat
  110. mobilhaus@seznam.cz22. května 2012 v 14:08

    V současné době testuji toto zařízení na automobilu Škoda 1,4 MPi. Bohužel jsem zklamán.
    V městském provozu zařízení nedosahuje ani deklarované minimální úspory 15%, dosahuje sotva 7%. A to mám ještě podezření, že těchto 7% je díky roli teploty vzduchu (dlouhodobý průměrný rozdíl 8 stupňů), kdy byly úseky testovány bez zařízení HHo v době 02-04/2012 a s HHO 05/2012. Nechci hovořit o konkrétním dodavateli zařízení, které stále testuji. On řešil lambda-sondu jakýmsi nástavcem, kdy ji odsunul z hlavního toku zplodin a nikoliv elektronikou. Bude zajímavé projet ty samé úseky při vypnutém zařízení HHO (s odstíněnou lambda-sondou). Mám totiž podezření, že ona zmiňovaná "úspora" (je-li vůbec nějaká) se možná projevuje za cenu snížení výkonu motoru. Navíc mám poslední dny problémy se startováním, což jsem nikdy před tím neměl. Musím startovat nadvakrát a auto při rozjezdu "skáče". Možná hraje velkou roli vyladění HHO, co se týká odběru proudu a množství vyvíjeného plynu. Začínám být spíše skeptický a v současné době nemohu nikomu toto zařízení pro snížení spotřeby doporučit! Pokud zde je někdo, kdo zařízení má ve voze a může dát ruku do ohně za to, že mu přináší alespoň deklarovaných 15% úspory, ať dá vědět !!! Připadá mi, že tu všichni teoretizují, ale nikdo neuvádí žádné hodnoty z praxe. Vše ještě ověřím a pokusím se udělat další testy při různých úrovních odběru zařízení. Pokud se úspora neprojeví a budu mít jistotu, že se jedná o podfuk, nebude většího odpůrce tohoto zařízení a lidí, kteří toto propagují !!! Pište, prosím, na adresu: mobilhaus@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  111. mobilhaus:
    Ukrátka a jednoduše jsi jen jedním z těch, co se nechali nachyt na vlastní neznalost.
    Ta volovina se šíří hlavně díky internetu, někdo z toho má srandu, jinej podlehne bludům, další se snaží nakapsovat.
    Vyškubej ty blbosti z auta a zajímej se, jak jezdit úsporně díky technice jízdy, pak ušetříš.

    OdpovědětVymazat
  112. tak tiež trošku pridám. Vodík má vyššiu teplotu horenia. to ale vieme a ké sú dôsledky?? opotrebovanie ventilov(vymeniť za keramické) u benzínu ešte trpia sviečky. u dieselu to trysky zvládajú. Taktiež chcem upozorniť že frekvenčným rozkladom vody by auto s nerezovou výfukovou jednotkou mohlo jazdiť na vodu v prípade že bude často využívané. Destilovaná voda samotá nieje agresívna. agresívne sú soli a minerály obsiahnuté v normálnej vode ktoré napomáhajú korózii.
    Sám mám doma kompletné prospekty na stavbu generátoru pracujúceho na princípe frekvenčného rozkladu vody. padla tu aj otázka čo s prebytočným vodíkom. vôbec nič v amatérskych generátoroch sa v odík do motora dostáva cez sacie potrubi a prebytočný vodík sa bez problémov tadiaľto dostane aj von.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.