24. května 2011

Požadavek objektivních informací ve zprávách

Ano, musíme na ně křičet odevšad, že víme, co se děje ...



Požadavek objektivních informací ve zprávách

Dnes jsem rozeslal redakcím zpravodajství ČT, Novy a Primy níže uvedený dopis a myslím si, že bude dobré, když s ním seznámím i veřejnost. Jsem zvědav, jak se k tomu redakce postaví a zda mi bude poskytnuto nějaké vyjádření. jde o objektivitu zpravodajství, která je dnes velmi pochybná. Takže tady je dopis, který, jak doufám, budou číst ti správní lidé:

Dnes, stejně jako tomu bylo za starých časů, se setkáváme s tendencemi k filtrování zpráv. Je mi líto, že i přes možnosti internetu se tak dostávají některé zprávy do pozadí a jiné jsou neustále v popředí.

Mám na mysli mohutnou informační kampaň okolo celého terorismu, přesně prezentovanou tak, jak si to přejí USA. Nepřijde Vám absurdní, že si tu hrajeme na boj proti terorismu, když v USA nezávislá média prakticky prokázala účast vládní CIA na útocích z 11. září?

Moje otázka tedy zní: "Proč stále ukazujete ve zpravodajství pouze jednu stranu mince? Proč nikdo z Vaší početné a profesionální redakce nezpracuje taky druhou stránku věci a nedá tak možnost veřejnosti si na základě této objektivity udělat vlastní názor?"

Když v roce 1989 lidé žádali svobodný přístup k informacím, chtěli objektivní zpravodajství a ne tu směšnou propagandistickou frašku.

Dnes to vypadá, že to nejdůležitější si lze opět odvodit z toho, co ve zprávách není a člověk se musí k pravdě dostávat přes jiné zdroje, což je špatně. Je to o to horší, že zpravodajství se dnes tváří objektivně a člověk, který dál nepátrá, si tak udělá mylný názor na zásadní světové otázky. To Vy jste v ČR ti nejkompetentnější lidé, kteří drží v rukou velkou zodpovědnost za informace, které předáváte veřejnosti. Nenechávejte se znovu sešněrovávat politickým tlakem, ať již domácím nebo světovým a řekněte lidem pravdu. Pravda je jen jedna, není těžké ji najít ale je těžké ji říkat. Jestli se teď ptáte, o čem to proboha ten člověk mluví, doporučuji následující videa, která ukazují druhou stránku války proti teroru, politiky USA a je důležité, aby se tyto informace dostaly do médií Vašeho formátu.

Pokud je třeba jen polovina z toho, co přinášejí videa uvedená výše, pravdivá, je to stále dost a ruku na srdce, může člověk něco takového dopustit, tedy nechat ze sebe udělat ovci, kterou kdykoli pošlou na porážku, jen aby tvořili zisk a zlo ve společnosti? Snahy politiků byly vždy média ovládat a snahou médií bylo vždy proti tomu bojovat, nebo je to omyl?

Prosím Vás jménem všech dobrých lidí a ve jménu pravdy a míru, abyste neignorovali svědectví, která přinášejí tato videa. Politika USA je prohnilá a my ji tady slepě uplatňujeme a spoléháme se na její demokracii, což je šílenost. Jsme tady a teď, jednejme tedy, dokud máme ještě právo jednat, protože až nám jej seberou, bude pozdě.

Z Ameriky je policejní stát, my jeho formu pamatujeme a jsme proti snahám o takové uspořádání, které vede k potlačování svobody slova a lidských práv všeobecně. Jsme srdcem Evropy, která má šanci jen tehdy, pokud její srdce bude silné a zdravé. A svoboda je jedním z pilířů, na kterých je zdraví naší dnes rozpolcené společnosti závislé. Úpadek demokracie vyplývá z beznadějného směřování našich životů, nad kterými dnes nemáme kontrolu. Vše nás sebou ať chceme nebo ne tlačí někam, kam ani nechceme. To vše proto, abychom dostáli svým závazkům vůči spojencům, vůči společnosti, vůči tradici, což připomíná socialismus, a lidé jsou tak k pojmu demokracie stále skeptičtější.

Věřím, že chcete dělat zpravodajství co nejobjektivnější a pravdu záměrně netvarujete v zájmu spojenců tak, jak nám má být prezentována.

Doufám, že se Vás poselství které přinášejí tato videa dotknou stejně silně jako mě, a pocítíte zodpovědnost za to, aby se pravda dostala mezi náš český lid. Je evidentní, že jsou venku zájmy na tom, aby nám opět sebrali naše práva, a směřujeme tak opět do totality, řekl bych skoro Orwellovské.

Vždyť tady jde o naše děti, o naši planetu a budoucnost, jde o to, zda ukočírujeme tu nenávist a předsudky, které do dnešní společnosti vnáší systém formou boje proti teroru spolu se strachem, který záměrně vyvolává.

Staňte se průkopníky a udělejte zprávy takové, jaké by měly být - objektivní. Ukazujte jak oficiální tak neoficiální stanoviska k danému problému, nesklouzávejte k jednostrannosti. Společnost se postaví vždy na stranu pravdy, musí se k ní však dostat. Problematika politiky USA se dotýká nás všech a jestli necháme americkou agendu dále pustošit naši planetu, budeme sledovat, jak zemi zabíjíme.

Musíme už zapomenout na ropu, ne o ni válčit. Je nutné zastavit tu dobyvačnou politiku, ve které je pojem lidský život pouze číslem a kde je jediným očividným cílem snaha získat ropu a podmanit si svět. 5000 Američanů a 6 000 000!! Afghánců, všichni mrtví v boji proti terorismu, proti novému třídnímu nepříteli, kterého nám naservírovali.

Copak to jde nic nedělat? Vy s tím souhlasíte? Neděsí vás fakt, že Amerika může použít atomové zbraně v této válce a má k tomu i právo? Nepřijde Vám fakt, že jen USA s Ruskem mají 30 500 jaderných hlavic, dost alarmující?

Máme právo si vybrat cestu, kterou jít a již je nám jasné, že cesta války proti teroru je cestou do pekel, kterou nám velmi důsledně připravila hrstka těch nejopovrženíhodnějších, která kdy světu vládla. Jde o dokonalý podvod na lidi, kteří díky 11. září ztratili kvůli strachu soudnost a dali souhlas k odvetě. Rozjela se tak nekonečná válka, která, stejně jako Vietnamská, slouží pouze k megalomanským ziskům zbrojařských organizací a bankéřů. Budeme tomu jen přihlížet a napomáhat mlčením nebo začneme o těchto praktikách informovat? Nejde přece přihlížet tomu všemu, když máte informace o pozadí, které každá zpráva má. Nejde to rozhodně tehdy, pokud máte svědomí a záleží Vám na tom, jakou budoucnost připravíte dětem.

Až na smrtelné posteli ulehne každý z nás, jaký pocit chceme mít? Že jsme zasvětili svůj život dobré věci nebo že jsme jen tiše nechávali vítězit zlo?

Pro triumf zla stačí, aby dobří lidé nic nedělali...

S pozdravem

Radek Čelechovský

17 komentářů:

  1. Věřím,že odpovědi a reportáže z ČT, Novy a Primy brzy uvidíme. A aby Orgonu bylo ještě více, tak se dnes (Morava) narodilo 12 ks TB a před 5 týdny byl uveden do provozu 6ti trubkový (kýblový)CB.
    Adam

    OdpovědětVymazat
  2. Takovýto dopis je sice moc hezký, ale silně pochybuji o jeho efektivnosti.
    Je nutno si uvědomit, že mainstreamová média v ČR jsou již dávno pod kontrolou. Koho ? O tom by se dalo mluvit na hodně dlouho.

    Několik zaměstnanců ve kterých se hne svědomí ( což vzhledem k celkové indiferentnosti většiny nás,Čechů k takovýmto záležitostem, není pravděpodobné )... budou mlčet protože nechtějí ztratit práci.

    A Ovčani ? Naše milé ovčany zajímá víc sport :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný dopis, ovšem dnes více jak jindy platí "Koho chleba jíš toho píseň zpívej"

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju za iniciativu, přidávám se k ní.
    Starý systém se drží z našich obav a pohodlnosti. Kdo z nás "půjde do toho" až to praskne" za cenu nejvyššího nasazení?

    OdpovědětVymazat
  5. Proč nikdo z Vaší početné a profesionální redakce nezpracuje taky druhou stránku věci?
    Zkusím si odpovědět sám. Je velmi pravděpodobné, že 90% zaměstnanců jsou mladí lidé do 40 let. Mají malé děti a na krku nůž obří hypotéky. Kdyby jen cekli jsou z nich bezdomovci. Takhle systém drží za koule většinu tvrdě pracujících otroků. Když jen na to ti nešťastníci pomyslí, musí se jít ožrat jinak by s z té naleštěné bídy zbláznili. Nedivím se, že si nikdo z nich nebude pálit prsty i když dobře ví, že vědomě musí lhát. Tohle musí jít jinými kanály. Je třeba šířit osvětu jak se vyvléci z otroctví dluhů a závislosti na systému. Pak vás už mohou jen zavraždit, protože jiné páky na takového svobodného jedince nemají.

    OdpovědětVymazat
  6. Díky "objektivnímu" zpravodajství neplatím koncesionářský poplatek, přidejte se. _mars_

    OdpovědětVymazat
  7. Jak strašně moc bych byla ráda,aby se to všechno hnulo správným směrem. Jenže, taky už jsem podepisovala petici pro ČT za informovanost o 11.9. a nic se nedělo. Pořád mám v sobě, ale ohromnou naději, že se to jednou a snad to nebude dlouho trvat všechno obrátí. Lidí co vidí je čím dál víc. Bohužel v mediích buď dělají lidé,kteří když něco odvysílají pro majitele sdělovacích prostředků nesprávné,tak jsou odejduti,nebo jsou tam druzí,kterým je všechno jedno sedí si na svých teplých židličkách a radši dělají , že nic nevidí, neslyší, hlavně , že berou peníze. Pak jsou tam ještě ti co se bojí, bojí se říct svůj názor,protože by je mohl někdo zesměšnit, bojí se , že by vyčuhovali z davu ovčanů. No a poslední ti opravdu nic nevidí,neslyší,protože jak by nám někdo z těch nahoře mohl ubližovat,ti to s námi myslí dobře, přece by nám nestříkali nad hlavama jedy, netrávili bylidi a přes jejich názor vlak nejede. No snad se někdo z těchto skupin probere.

    OdpovědětVymazat
  8. Hezky napsáno, ale adresováno hluchý a slepým, kteří pracují podle hesla tisíckrát opakovaná lež je pravdou...připomenu výzvy radě čt o objektivním informování o 9/11 či občanský nátlak na otázky václava moravce o alternativních energiích

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím naprosto se 7:12. Celý svět je v pasti hypoték, mají nás všechny pod palcem. Je třeba snažit se lidi probudit, aby jim došlo,co se děje, ale ta změna půjde asi jinudy. Kudy, to si zatím neumíme představit, ale přesto si to představujme, těšme se a buďme na to zvědaví (:-)))

    OdpovědětVymazat
  10. Sklenice: Kdyz jim denne bude chodit zaplava mailu, ze pokud budou vysilat sra-ky, at s Vami nepocitaji, poloplna. Rikat, to nejde, poloprazdna. Uhel pohledu.
    To Divadlo se hraje kvuli divakum.
    TV nemam alespon 5 let a diky za Orgonet a podobne weby, kde si sam vyberu, muzu se projevit a nemazou mi prispevky, citim se alespon na chvili svobodne :-)
    Uz jsem to sem mozna daval, ale je to k tematu:
    vimeo.com/21563166
    rimi

    OdpovědětVymazat
  11. Měls jim tam rovnou přilepit něco třaskavýho..."a esi to vy dacani nepustíte!" :oD
    Snad se něco konečně změní :o) a držím palce!

    Nasgol

    OdpovědětVymazat
  12. Teď mě napadlo, což takhle udělat řetězovou reakci s odesíláním stejného/podobného e-mailu od čím dál více lidí? :o)
    Takový menší nátlak veřejnosti

    Nasgol

    OdpovědětVymazat
  13. http://www.youtube.com/watch?v=W1lA6SV4Nw4

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji za zajímavou snahu. Jsem zvědav, jestli bude nějaká reakce!!!
    Mimo téma, připrabuji foto sledování chentrails nad hranicemi Krušných hor. Již nepochybně mám vysledováno, že z nějakých důvodů to zapínají nad Čechami nebo naopak na hranicích s Německem vypínají!!! Dost mě to dožralo, ale fotky a sledování je nepochybné. Budu se snažit Orgovi to dát co nejdříve. Moc vás zdravím a když nebude postřik pár dní, vyžeňme se ven běhat a dýchat! Milan :-)

    OdpovědětVymazat
  15. 25. a 26. květen, Obama v Evropě a je vzduch jak býval, dokonce i normální modrá obloha nad Prahou,
    v Prague je tým biochemiků pracující pro americkou vládu, celkem mladý lidi...
    chlastat umí dobře, nic neřekli, jsou přesvědčení, že konají dobro.....
    tak jo díky soudruzi za pomoc, my víme, je humanitární akce to všechno, ale víc nebo míň umytej rusák je tady ve střední Evropě jenom rusák, neumí se chovat v hustě osídlených zemích s jemnější společenskou strukturou.
    prostě řepy s plání.....
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  16. Diky za tento web, sledujeme jej pravidelne, snazime se informovat i kamarady a zname. Mame otevrene oci. Verime, ze nezadrzitelna sila internetu dokaze naklonit misku vah na stranu pravdive informovanosti nasi spolecnosti.
    Podporuji odeslany dopis, jsem i pro hromadne sireni emailu, kazdy stripek do mozaiky je cenny i kdyby mel vzbudit zajem jen jedineho cloveka. Tento boj je maratonem na dlouhou trat a musime verit, ze jeste mame dostatek casu dobehnout do cile. Moc vsechny zdravim ze zlinska a preji hodne vytrvalosti, zdravi a sil! Richard

    OdpovědětVymazat
  17. Je to pravda a spousta lidí to ví,že ČT lže a mlží a nejhorší je to že jí platíme 200 kč měsíčně!!!!A zkuste neplatit.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.