13. května 2011

Ukázka nevhodného dotazu pro pořad Turbulence podruhé

Tímto znovu vyvěšuji jeden z včerejších příspěvků, který byl smazán. Zdá se mi natolik přínosný, že nebudu čekat, zda ho někdo vrátí zpět. Jestli se opět ztratí, tak budeme vědět, že nešlo o údržbu Bloggeru. Je to zřejmě jeden z těch dotazů, které Taťána Míková označuje jako TEROR. (:-))))))
Update o pár minut později: Jen se to vyvěsilo, koukám, že smazané příspěvky z 12. 5. už tu zase jsou. Nicméně tady ten už tu nechám, jako doklad historického dění.

Od čtenáře, který posílal dotaz do diskuse Turbulence:
11.5.2011, 20:54

Nadpis: Stínění slunce po celý den

Zpráva: Dobrý den, na základě mého pozorování oblohy cca. 2 let téměř nepřetržitě bych rád položil dotaz. Můžete mi prosím vysvětlit, proč v určitých dnech, kdy svítí slunce velice intenzivně a je absolutně jasno, tak nejvíce "přirozených" čar od letadel je na východě při východu slunce a na západě nic. Postupně jak slunce putuje po obloze, letadla zanechávají přímo před ním ty samé čáry (západ i východ je čistý) a ke konci dne, když zapadá tak jsou opět na západě a na východě je jasno. Připadá mi, jako by letadla účelově stínila slunci ve svitu. Ty stopy zůstávají přímo před sluncem jako nějaká mřížka po celý den. děkuji

Smazáno za 2 minuty pro porušení pravidel

Formuloval jsem tedy dotaz trochu jinak:

11. 5. 2011 21:06

Nadpis: Dotaz

Zpráva: Dobrý den, na základě mého pozorování oblohy cca. 2 let téměř nepřetržitě bych rád položil dotaz. Souvisí to nějak s vlhkostí vzduchu, či tlakem a intenzitou svitu slunce ?
Můžete mi prosím vysvětlit, proč v určitých dnech, kdy svítí slunce velice intenzivně a je absolutně jasno, tak nejvíce "přirozených" čar od letadel je na východě při východu slunce a na západě nic. Postupně jak slunce putuje po obloze, letadla zanechávají přímo před ním ty samé čáry (západ i východ je čistý) a ke konci dne, když zapadá tak jsou opět na západě a na východě je jasno. Jedná se o rozdílně atmosférické podmínky, či něco jiného ? Ty stopy zůstávají přímo před sluncem jako nějaká mřížka po celý den. děkuji za objasnění a nesmazání příspěvku.

Smazáno za 10 minut pro porušení pravidel.

Další dotaz a ještě jinak:

11.5.2011 21:31

Nadpis: Dotaz ohledně atmosféry

Dobrý den, na základě mého pozorování oblohy cca. 2 let téměř nepřetržitě bych rád položil dotaz. Souvisí níže položený dotaz nějak s vlhkostí vzduchu, či tlakem a intenzitou svitu slunce ?
Můžete mi prosím vysvětlit, proč v určitých dnech, kdy svítí slunce velice intenzivně a je absolutně jasno, tak nejvíce čar od letadel je na východě při východu slunce a na západě nic. Postupně jak slunce putuje po obloze, letadla zanechávají přímo před ním ty samé čáry (západ i východ je čistý) a ke konci dne, když zapadá tak jsou opět na západě a na východě je jasno. Jedná se o rozdílně atmosférické podmínky, či něco jiného, co způsobuje tyto čáry omezeně ? Ty stopy zůstávají přímo před sluncem jako nějaká mřížka po celý den. děkuji za objasnění a nesmazání příspěvku již podruhé, či prosím o odpověď, čím tento dotaz porušuje pravidla. Ptám se přeci k tématu počasí.


Další dotazy od jiných lidí byly smazány také a tak úvodní stránka diskuze je jen o smazaných dotazech, brzy to asi zavřou

P.S. Orgonet: A taky to vzápětí zavřeli, na chvíli přenesli diskusi na Počasí a tam ji taky zavřeli ....

4 komentáře:

  1. Taky jsem se jich chtěl slušnou formou optat, jakým způsobem vysvětlí šedivou deku a leteckej provoz a po 5ti minutách už diskusi zablokovali. Hurá, máme skvělou objektivní veřejnoprávní televizi. Demokracie hadr !

    OdpovědětVymazat
  2. .
    Hurá - je slovo jásotu, súhlasu, nadšenie s vecou.
    Mne tam pasuje brr.

    OdpovědětVymazat
  3. Husté suché mlhy v 6. století n.l.
    „Tehdy se objevilo mnoho zlých znamení,“ píše o roce 536 byzantský historik Procupius. „Slunce zahalil podivný závoj a jeho paprsky ztratily jas.“ Jiní kronikáři z té doby hlásí ještě zlověstnější jevy objevující se po celém tehdy známém světě: prach padající z nebe, neobvykle husté suché „mlhy“, sněžení uprostřed léta, dlouhodobá sucha.
    Následovaly katastrofální neúrody, hladomory, epidemie a války. Známky podvýživy jsou patrné i na kostrách z hrobů amerických předkolumbovských kultur.
    http://www.wmmagazin.cz/view.php?nazevclanku=pretrzena-historie-narodu&cisloclanku=2011050001
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud je kladení otázek teror tak jsem tedy terorista.Když vynechám konspirační teorie o chemtrails,chtěl bych vědět co dělá ten neskutečný letecký provoz s námi a přírodou.Při každém spalování vznikají zplodiny,do paliv se přidávají různá aditiva,letouny občas palivo i vypouštějí.To všechno se nad námi rozpráší a padá to na nás,copak to asi s námi udělá.A provoz je tady opravdu hodně velký.Proč veřejnoprávní televize,kterou si platíme nechce odpovídat na naše otázky a nazývá nás teroristy?Musíme se ptát a budeme se ptát,ať to vysvětlí,nám,hloupým neodborníkům.A o tom,že existuje klimaterorismus už dnes vůbec nepochybuji,mám oči a dívám se.A je nás stále víc.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.