17. června 2011

Co s amalgámem v zubech?

Od čtenáře.

Detoxikácia ťažkých kovov pri otrave z amalgámov

1. Škodlivosť amalgámov

Ortuť je jedovatá, to sa asi zhodneme. Je to veľmi účinný a nebezpečný jed. Usadzuje sa v tele, ťažko sa vylučuje a neustále spôsobuje probémy. Amalgámy sú také strieborné, až sivočierne výplne zubov od zubárky. Amalgámy obsahujú 1 až 2 gramy ortute. Je to smrteľná dávka, ak by sa dostala do tela naraz. V amalgáme je ortuť viazaná v zliatine spolu s inými jedovatými kovmi, ako je kadmium a striebro. Ortuť a iné kovy sa z amalgámu uvoľňuje postupne, odparovaním, chemickými reakciami baktérií, elektrolýzou a odieraním. Za 10 rokov sa premiestni asi polovica ortute z amalgámu do tela. Amalgámy sa zlomia a vypadnú.

Každý sme iný a každému sa ortuť uloží do inej časti tela. Tam kde sa uloží spôsobuje problémy. Ortuť dokáže spôsobiť skoro všetky známe choroby: soplík, hnis, zlý zrak, bolesti a zápaly (zuby, kĺby, kosti), opuchnutie a nefunkčnosť žliaz (struma, cukrovka), cisty, rakovinu, psychické choroby...

2. Odvŕtanie amalgámov


- je v každom prípade nutné. Z amalgámu sa neustále uvoľnuje ortuť a spôsobuje otravu. Bez odvŕtania nemá liečenie zmysel. Lieky by sa nemali brať ak máte amalgámy v ústach, mohli by z nich vytiahnúť ortuť a ešte zhoršiť zdravotný stav. Ak máte veľké problémy, trochu liekov si môžete zobrať, pomôžu.

Odvrtanie amalgámov je bezbolestné a rýchle. Zuby môžu ostať otvorené, nič sa im nestane, to vás len zubári budú strašiť že sa zapália.

Otvorené zuby sa potom 3 týždne preplachujú roztokom DMSA aby sa z nich vytiahla nasiaknutá ortuť. 1 tobolku DMSA vysypete do malúho pohára s čistou vodou a miešate umelohmotnou či drevenou lyžičkou. Nie kovov, liek by už nebol účinný. Roztok prevaľujete 15 minút v ústach a potom vypľujete. Nepolykajte ho, lebo už obsahuje naviazanú ortuť.

Ak vám zubár odmietne odvŕtať amalgámy, je fuk aké kecy bude hovoriť, máte právo prejsť k inému zubárovi. Nájdite si zubára ktorý je ochotný odvrtať amalgámy a potom oznámte pôvodnému zubárovi že od neho odchádzate. Musí vám spraviť do 2 týždňov odpis zo zdravotnej karty a s ním pôjdete za novým zubárov a až potom vás môže prijať.

Neskôr si môžete dať vyplniť zuby cementom (ten pevnejší vydrží 2 roky), bielym kompozitom (obsahuje bisfenol čo spôsobuje mierne hormonálne problémy, ale oproti ortuti je menej škodlivý), alebo vlepiť keramické vložky (stoja 1000-ce Kč). Môžete si nechať zuby otvorené aj natrvalo. Údajne kostihoj pomáha na ich zahojenie.

3. Lieky


Liečenie môže trvať niekoľko rokov.

Chelátor je liek, ktorý vytrhne škodlivý kov z väzieb v tele alebo ho odchytí z telesných tekutín. Zlúči sa s ním do stabilného komplexu ktorý sa vylúči cez vylučovacie orgány, cez moč alebo stolicu. Na liečenie môžete požívať chelátory:

DMSA


Je rozpustný vo vode, rýchlo zaberá, vylúči sa z tela za 4 hodiny, smrdí za sírou. Berie sa nalačno. Neje sa aspoň 2 hodiny pred a po užívaní lieku, ak by ste brali DMSA spolu s jedlom, naviazali by sa naňho kovy a bol by (čiastočne) neúčinný. Obvykle ľudia schudnú keď užívajú DMSA. Maximálna dávka je 100 mg. Môže sa užívať iba ústne. Nesmie sa pichať lebo je to kyselina a nemá homogenitu požadovanú na pichanie. Vlastne žiaden liek sa nemá pichať. DMSA sa dá využiť na vyplachovanie zubov alebo ho môžete polknúť a zapiť vodou, ak potrebujete rýchly účinok. Je drahý, na dlhodobé úžívanie ho asi nebudete používať.


Ca-Na-EDTA


EDTA je schválený potravinársky emulgátor. Pridáva sa do jedlých olejov na odstránenie kovov. EDTA vo väčších dávkach odvápňuje kosti. Preto sa na liečenie používa sodno-vápenatá soľ Ca-Na2-EDTA. Tá už v sebe obsahuje vápnik a preto ho neberie z kosí. Ked sa stretne so škodlivým kovom, vymení ho za atóm vápnika. EDTA viaže ióny kovov v tomto poradí: Fe3+ , Hg2+ , Al2+ , Ni2+ , Pb2+ , Co2+ , Fe2+ , Zn2+ , Cd2+ , Mn2+ , Mg2+ , Ca2+.

Ca-Na-EDTA sa berie spolu s jedlom, povedzme 500 mg denne, to je 1 tobolka. V prípade vážnych potiaží možno krátkodobo brať 1000 mg = 1 g denne. EDTA zmenšuje zrážanlivosť krvi, preto sú jeho dávky obmedzené.

Účinok Ca-Na-EDTA je oneskorený, účinky sa začnú prejavovať až hodinách a trvajú niekoľko dní. Je dobré vytvoriť určitú hladinu Ca-Na-EDTA v tele, brať ho niekoľko dní po sebe.


Organický selén


Selén patrí medzi užitočné kovy. Viaže sa spolu so škodlivými kovmi do neškodnej stabilnej zlúčeniny, ktorá sa postupne vylúči tela. Samotný selén je radikál, čiže je škodlivý ako každý kov. Preto maximálna odporúčaná dávka anorganického selénu je 60 mg. To je na liečenie veľmi málo. Preto sa používa organický selén.

Organický selén je označenie pre organickú látku so selénom, tak aby mohla liečiť. Obvykle je to aminokyselina cistein. Ako liek sa bežne používa selénové droždie, ktoré sa masovo vyrába a predáva. Organického selénu možno brať 30x viac ako anorganického. Odporúčaná dávka organického selénu je 2 g denne, spolu s jedlom. V prípade vážnych potiaží možno krátkodobo brať 6 mg = 3 tabletky denne. Pri väčších dávkach nastáva otrava, prejavuje napríklad cesnakových dychom, aj ked ste nejedli cesnak.

Účinok organického selénu je oneskorený, účinky sa začnú prejavovať až hodinách a trvajú niekoľko dní. Je dobré vytvoriť určitú hladinu organického selénu v tele, brať ho niekoľko dní po sebe.


Vitamín C


Vitamín C je antioxidant. Daruje elektróny kladne nabitým časticiam, ktoré nazývame radikály. Kladne nabité častice sú veľmi reaktívne molekuly, trhajú bunkové truktúry. Sú to napríklad kladné ióny kovov, najnebezpečnejšie je trojmocné železo Fe3+. Neutralizáciou kovov v tekutinách sa ich síce nezbavíme, ale dočasne ich zneškodníme. Preto 1 – 2 dni po užití vitamínu C dochádza k zlepšeniu zdravia.

Vitamín C má aj iné funkcie, zúčastňuje sa napríklad na výrobe liekov, ktoré si vyrába telo samé.

Preventívne odporúčam pár gramov vitamínu C týždenne, napríklad vo forme citronády, to je 1/4 kávovej lyžičky vitamínu C, cukor a pohár vody. Vitamínom C možno kysliť čaj, alebo ho pridávať do varenia miesto octu. Je to určite zdravšie ako ocot.

V prípade zdravotných problémov, možno použiť liečebnú dávku 3 gramy a viac. Záleží to od množstva radikálov v tele. Treba to odskúšať. Ak by ste vypili príliš veľa vitamínu C, dostanete slabú hnačku. Mne na "úpal" zaberá 10 gramov vitamínu C = 1 polievková lyžička. Pri 20 gramoch by som už dostal hnačku.

Vitamín C nekupujte v lekárni. Je drahý, sú tam neúčinné dávky a pridávajú doňho škodlivý oxid titánu, železa a mastenec. Chemicky a medicínsky čistý si ho môžete kúpiť v drogérii. V DM drogérii ho majú 100 gramov za 2 eura. Je v takej modrej krabičke v regáli s výživovými doplnkami. Spolu s ním kúpte aj krabičku tabletkovej sódy bikarbóny. Je v tom istom regále, v tak istej veľkej krabičke, ale bielej. Dávku vitamínu C nad 2 gramy denne treba zneutralizovať. Najlepšie na to je sóda bikarbóna. Sódu môžete použiť aj na zneutralizovaie žalúdočných kyselín, ak by vás bolel žalúdok, 1 až 2 tabletky sódy. Sódu nekupujte v potravinách, pridávajú do nej škodlivý hliník.

1 kávová lyžička vitamínu C je asi 5 gramov. Na jej zneutralizovanie treba 4 tabletky sódy bikarbóny. Tabletky sódy rozdrvte medzi lyžičkami. Naspyte spolu s vitamínom C do pohára a zalejte vodou.

13 komentářů:

  1. No, už jsem někde četl, že v jedné amalganové plombě je zhruba tolik rtuti, jako ve čtvrtkilové makrele. K tomu snad není - z hlediska škodlivosti amalganových plomb - co dodat.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravym

    Mohli by ste nieco napisat aj k lieku OSR#1, ktory sa tiez pouzivana na chelaciu od ortute ?

    OdpovědětVymazat
  3. OSR#1 je už rok zakázaný, odfajčili ho povinným schvaľovaním liekov FDA. EDTA je podobný a schválený v potravinárstve, uňho zákaz snáď nehrozí.

    OdpovědětVymazat
  4. Pijte Aloe Vera obsahuje selen i vitamín c mimo jiné... je to nejůčinnější přírodní čistič a posilovač imunity jaký nám příroda dala... je důležité najít aloe v co nejpřirozenější formě aby mělo vysokou účinnost... doporučuju firmu Forever

    OdpovědětVymazat
  5. to je nejake trosku pritiahnute za vlasy... pisete ze v 1plombe amalganovej je 1-2gramy ortuti ktora je smrtelna ak sa dostane do tela naraz... uz sa isto stalo aj vam aj brutalne vela ludom ze sa im uvolnila plomba a podarilo sa mu ju zjest... a je tu a zije... tak aka smrtelna davka??

    OdpovědětVymazat
  6. likvidace planety pokracuje.

    http://www.korespondent.cz/Radioaktivita-z-japonska-stale-unika.html

    OdpovědětVymazat
  7. Odstranit rtuť z těla umí i mořská řasa Chlorella - u nás normálně prodávaná.

    OdpovědětVymazat
  8. Tomu nerozumím. K čemu do sebe bdu cpát kyselý vitamin C zároveň se zásaditou sodou, která ho zneutralizuje a vznikne mi v žaludku... hodně drahá voda?

    Že více céčka způsobuje ledvinové kameny je s největší pravděpodobností mýtus bez jediné špetky evidence.

    Odkud je tenhle článek?

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojte,
    chcel by som sa spýtať na ten vitamin C. Bol som dnes kuknúť v DMku mali tam toto http://media0.webgarden.name/images/media0:4b24c3c3e37b9.jpg/vit.c%20%28Small%29.JPG len je to nemecké a v nemcov nemám veľmi dôveru resp. aký je rozdiel ak si kúpim šumivú tabletu .... tak či je toto to "čisté céčko" ... dík

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravim
    Jenze to neni jen o te rtuti, hraji zde velikou roli dalsi tezke kovy, ktere jsou do amalganu pridavany. I kdyz jsou pouze ve stopovem mnozstvi k rozvoji rakoviny do plne formy staci staly prisun nekolika molekul do tela.
    Vice o souvislostech mezi stavem chrupu a naseho zdravi pise dr. Hulda Clark: Léčení a prevence všech druhů rakovin nebo kazda jina jeji kniha.

    OdpovědětVymazat
  11. Také mě zajímá OSR 1

    OdpovědětVymazat
  12. A mohol by mi niekto povedať, kde mám zohnať peniaze, za ktoré by mi moj zubár vymenil amalgánové vložky za tie zdravšie???

    OdpovědětVymazat
  13. Vynikajúce na odstránenie ťažkých kovov je chitosan Pozri na: zdravie-greenworld.meu.zoznam.sk

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.