18. října 2011

Co nám brání rozvázat kontakty s bankou? Dluhy.

Od čtenáře:


Dobrý den,
Píši v reakci na to co se opět děje v USA kde zatýkají lidi, kteří přišli zrušit své účty.
Je to již půl roku, co jsem rozvázal všechny své kontakty s bankou, měl jsem tam spořicí a běžný účet.
Přítelkyni jsem nechal spočítat inflaci, úrok, který dostávám, a poplatky za vedení účtu. Ve finále z toho vyšlo to, že pokud budu mít na účtu 100 000 Kč, vyberu sice více, ale díky inflaci na tom dokonce prodělám sice pár korun, je to neuvěřitelné, ale je to tak, tak jsem zašel účet zrušit, a poté co mi laskavě vysvětlili podmínky, jsem si uvědomil, že mě to bude stát 2 500kč, které mi strhnou z částky, která mi pak přijde na běžný účet (navíc je tam 2 měsíce lhůta, kdy běží výpovědní lhůta, takže účet dál běží, jen z toho nemáte ani ty malinké úroky, a poté ještě 14 dní během kterých se peníze přesunou ze spořícího na běžný účet).
Ihned poté co mi přišly, jsem je vybral a zrušil i běžný účet, v práci to dalo dost vyjednávání, ale nakonec vedoucí souhlasil a peníze dostávám na ruku (sice o 2 dny déle, ale to je úplně jedno) nájem platím po 3 měsících a vozím ho osobně vlastníkovi bytu, internet platím jednou za rok a vozím přímo do firmy (vzdálenost pouze 500m), popř. platím přes složenky ostatní věci.

Každopádně od té doby mám příjemný pocit, že nejsem otrokem banky a nemusím platit za to, že mohou obchodovat s mými penězi.




P.S. Orgonet:
To je možná ten klíč k podlomení systému!!! I já na to nějaký čas myslím, že rozvážu kontakty s bankou. Jediné, co mi brání, je vlastní lenost, ty počáteční kroky jsou trochu nepříjemné, ale co mi udělá zajít na poštu a rozeslat měsíčně pár složenek místo trvalých příkazů a inkas? Jen co jim doplatím půjčku ... na jaře, jdu do toho.
(I v USA je hnutí lidí, kteří už to udělali ... nezávisle na Occupy.)



Dobrý den,
chtěla bych Vám poděkovat za článek Co nám brání rozvázat kontakty s bankou.
Můžu to všem lidem vřele doporučit.Já mám s bankami jasno už několik let.Před
pár lety jsem bohužel byla vlastníkem účtu v nechvalně známé Union bance.
Krátce před tím jsem si prodala střechu nad hlavou a peníze za prodej bohužel
uložila u těchto tunelářů.Bylo to dost drsné životní poučení a banky pro mě od té
doby přestaly existovat.Všechno platím přes složenky,mzdu si nechávám vyplácet
hotově a můžu mít klidné spaní.Takové lumpy a nenažrance já podporovat nebudu!
Totéž udělala i moje dcera protože nebyla spokojená se službama v bance a když
slušně vytkla úřednici chybu,dotyčná byla ještě nepříjemná a arogantní.
Pokud to takhle udělá víc lidí tak budou mít banky velký problém!

Zdraví Zdenka,Zlín

24 komentářů:

  1. Je třeba dát pozor, kolik peněz si v současné době účtuje pošta za poslání peněz a porovnat s tím, co účtují "banksteři". Dnes je v plném proudu situace, kdy se vybírají peníze bez ohledu na to , co je za ně poskytováno..Tento přístup se uchytil již v devadesátých letech po změně zákona o cenách.

    OdpovědětVymazat
  2. Také je třeba si uvědomit že pokud vám zablokuje účet exekutor nedostanete z výplaty či důchodu ani korunu. Nikoho pak nezajímá z čeho budete žít.

    OdpovědětVymazat
  3. Hádám, že to bylo nejpíš u české spořitelny?
    Takže stačí jen převést účet ze spořícího na běžný a pak zrušir uplně.) v jednoduchosti je krása...

    OdpovědětVymazat
  4. ja nevím co furt všichni máte, já mám fio banku a tam jsou snad všechny služby úplně zadarmo a platby provedeny ještě týž den. Taky platím složenky a nemusím aspoň na poštu stát ve frońte a ještě jim za ty složenky platit to vadí zase mně!!! Nevýhodu vidím v případné blokaci účtu při nějakém dluhu

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež už dlhšiu dobu uvažujem o zrušení účtov. Mám dva, za ktoré platím dohromady 3 eurá mesačne, čo vôbec nie je zlá cena (na pomery cien bežných účtov). Taktiež na nich nemám nejaké horybylné sumy, dohromady to nie je ani 100 eúr, ale aj tak. Načo platiť, keď ich poriadne nevyužívam. Ďakujem za inšpiráciu, snáď sa konečne rozhýbem a aspoň jeden z nich zruším. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. jsem blb,který byl usalašen u sporožira od 1988 do 2010,kdy jsem uprchl do Fio.Kdo panáčkuje v odporném pozustatku socialismu,nevrlé frontě na poště se složenkami,dává jim zločinné poplatky.Tady podojím jednou za měsíc z bankomatu duchody...šest kaček,jednou za rok mi strhnou čtyřista za obnovu kontokorentu...to je všechno.Všechny bezhotovostní platby zdarma,takže netřeba to nahrabat na hromadu do SIPO.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky o tom delší dobu uvažuju a nejen já. Ale ti pacholci od 1.1.2012 budou zdražovat na poště poplatky za složenky. Ale...za ten pocit "svobody" to asi stojí. Na jaře, po vyřešení hypotéku do toho jdu. o výplatě na ruku jsem už skoro domluvenej :-)) . Jojo, když se chce, všechno jde! .-)) Podlomíme je.... :-)
    Milan

    OdpovědětVymazat
  8. Nebuďte naivní! Problém není, že lidé mají v bankách peníze, ale dluhy. A to jen tak vyřešit nelze. Hypotéky, úvěry a státní dluhy - to je problém. To, že si pár střádalů vytáhne 30.000 žádnou banku nepoloží.

    OdpovědětVymazat
  9. 2500.- za zruseni uctu? To jste prehnal, muzete uvest podrobnosti? A stejne mi tam chybi nazve banky?

    OdpovědětVymazat
  10. Jak bylo napsáno v prvním příspěvku ani složenky nejsou zadarmo. Pozor na to.

    OdpovědětVymazat
  11. "Na jaře jdu do toho..".Garantují,že na jaře již bude pozdě !!

    OdpovědětVymazat
  12. Taky mám zkušenost s rušením čtyř účtů v KB. Deset let jsem jim cpal ročně celkem cca 9 tis. Kč. Dnes platím u jiné banky sotva třetinu. Když jsem rušil u KB, neřekli mi, že mohou moje peníze přeposlat až za 40 dnů, takže po tu dobu jsem byl bez peněz, účty zrušené a poraď si kliente jak umíš. Prý to bylo ve smlouvě. Jo, malinkými písmeny a před těmi deseti lety, kdo si to má pamatovat. Člověk jim dá tolik peněz a oni se ani neobtěžují jej upozornit na tuto skutečnost. Přemýšlím také o zrušení účtů úplně...

    OdpovědětVymazat
  13. Potíž je asi v tom, že spousta lidí má dluhy a hypotéky. Proto mladí třeba u mne v práci neprotestují, nestávkují, nedrškují. Mladí se bojí o svůj plat. Takže, banky mají mnoho lidí naprosto v hrsti ...

    OdpovědětVymazat
  14. 2 500 bylo strženo s částky, která byla aktuálně na účtu z důvodu předčasného ukončení, je to jednochuché, protože se odečtou úroky, které vám byly připsány od začátku kalendářního roku + polpatky za zrušení
    banku jsem neuvedl záměrně mým cílem není poukázat na špatné vedení banky, ale na problém bank obecně

    OdpovědětVymazat
  15. Aj ja som zrusil ucet v banke a absolutne nelutujem.Vobec.
    Len nebudte pohodlní a zruste to.
    Ten kto ma hypoteku nuz smola prevelika no...
    Ja nemam nic nemam strechu nad hlavou som v podstate bezdomovec lebo zadlzovat sa nemienim.A usporit aspon na pozemcok s malou maringotkou alebo stanom ani to sa neda lebo zarobim minimalnu mzdu :)
    No pred 10timi rokmi som zarabal ovela viac aj ceny boli ovela nizsie.Teraz mam o 6000 Sk menej a ceny su 2krat vyssie.Krasne nas okradaju banda jedna. Ale som s tym zmiereny k zivotu nie su peniaze potrebne.A ked bude najhorsie pojdem niekam do hor. Co clovek narobi?S prirodou mi bude nadherne :))))

    OdpovědětVymazat
  16. pro Gues: 30 000 .- Kč vynásob třeba jen 1000 lidmi = 30 000 000 .- a to už s každou bankou trochu zacloumá. A kdyby nás bylo 10 000? Průměrná částka na účtech v ČR je 40 000. Tak to bychom měli už 400 000 000 slovy čtyřista milionů jen vklady. Potom 10 000 x 150.-Kč minimální poplatky měsíčně = 1 500 000 x 12(za rok)= a jsi na 18 milionech za rok jen za poplatky(ta suma by byla větší určitě). :-))) )))Milan

    OdpovědětVymazat
  17. tak do toho.. staci LEN jeden ucet v rodine, ako u nas uz zopar rokov :)

    OdpovědětVymazat
  18. mdnamur: bud si jist ze 30 000 000 s zadnou bankou ani trosicku nehne. Pokud si vsichni takto majetni vyberou svoje drobne z bank, alespon tam ubydou fronty. Jinak se nic nezmeni.

    OdpovědětVymazat
  19. Lidičky pochopte je to stále o tom samém a to je změna myšlení ne vybírání peněz z účtů, změna myšlení hýbe světem,jinak se nic nevyřeší.
    Důvěřujte svému úsudku,zkoušejte,zvažujte a rozhodujte se podle sebe - bez nátlaku,nenechte se k ničemu nutit.Tato samostatnost dodá našemu rozhodování velkou moc - mnohem větší než si myslíte.
    Ještě v roce 1960 se téměř nikde nedaly sehnat blůzy - košile z čisté bavlny.Dnes je těžké sehnat oblečení ze 100% syntetického materiálu.Uvědomte si, že tuto změnu nevyvolal žádný zákon,ale pouze vědomí a cit jedince, který se obrátil proti škodlivosti syntetického oblečení.
    Jestliže od nynějška už nebudete nechávat odpovědnost za svá jednání a jeho následky jiným lidem,nebo politikům,expertům anebo výrobním podnikům,neexistuje žádný důvod k zatrpklosti a rezignaci.
    Každé Vaše konkrétní rozhodnutí je stokrát důležitější,než Vaše hlasování ve volbách nebo tříhodinový politický projev.

    OdpovědětVymazat
  20. pro "Nevím, co furt všichni máte ......"
    Já chápu, že to skutečně je výhodné, jak popisujete. Ovšem je také třeba si uvědomit, že svým přístupem "bezhotovostních plateb" ve skutečnosti podporujete ten systém virtuálních peněz. Kdyby to udělal každý občan ČR takto, tak ČR nepotřebuje v oběhu ani jednu jedinou korunu. Nakonec to může sklouznout k tomu, co plánuje NWO, že nebudou žádné peníze, ale jenom jakési kartové kredity. Ty Vám mohou být buď odepřeny, nebo navýšeny podle Vaší potřeby pro systém. Nebo taky vám je sice přiznají, ale nebudete je mít k dispozici ve Vámi požadované výši. Něco podobného se děje vlastně i v Úplně Spokojené Americe či Řecku, kde se majitelé účtů rozhodli vybrat si svůj kapitál a toto jim bylo odepřeno. Tak kdo je tu pán?

    OdpovědětVymazat
  21. Do nedávna jsem dostávala mzdu hotově (můj požadavek) a neměla jsem žádný účet v bance..účet jsem si nakonec zřídila (Mkonto - tam těch poplatků je pomálu), abych mohla nakupovat přes net určité výhodné věci a platit převodem a ušetřila nemalé poplatky za složenky každý měsíc..a vzápětí nás pár ve firmě, co jsme měli hotovostní výplatu mzdy,sdělili, že nám již nebudou dávat hotově,ale jedině na účet :( Opravdu jsem působila trochu jako exot, když jsem někomu řekla, že nemám účet..:)

    OdpovědětVymazat
  22. Vam to nedochadza?samozrejme ze budu bezhotovostne platby postupne zvyhodnovane az presadia uplne zrusenie penazi.ste nepoucitelny.

    OdpovědětVymazat
  23. F.Ringo Čech to říkal už v roce 1997 ! : " Král Jan (Lucemburský)věděl a jel taky do bitvy (u Kresčaku 1346) předem prohrané. Přesto se bil jako lev se všemi svými nepřáteli a zrádci (sice pozdě) do posledního dechu, nešetříc přitom ani jejich urozenosti, ani jejich moci".

    Máme "zařvat" my, pak musí prolít krev svých loutek a lotkovodičů i samotný usurpátor, aby byly misky vah Osudu vyrovnány. A události posledních týdnů k tomu nezadržitelně spějí.

    OdpovědětVymazat
  24. To já jako volné povolání mam pech: překládám. Klienty mám po celém Česku a po celé Evropě - tak se bohužel bez banky neobejdu.... Za přijatou platbu z EU platím bance 150 Kč, za odeslanou 250. Dobrý ne? Jenže není, jak z toho ven. Zaměstnavatele bych přesvědčila, klient mi z pošty peníze hotovostní složenkou nepošle :(

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.