18. října 2011

Guru Mahéšvaránanda sexuálně zneužívá žákyně Jógy v denním životě

Přišlo mailem. K dnešní době patří odhalování pravd, i v oblasti náboženské, a toto je jedna z nich: jógoví guruové často zneužívají své moci nad svými žáky...

Skandál v systému Jóga v denním životě

Možná ve vašem městě máte také kurzy jógy vedené organizací Jóga v denním životě (viz oficiální stránky). Možná je i navštěvujete, platíte přiměřené vstupné, cvičíte a o víc se nestaráte. Ale pokud se necháte zlákat „jógovou teorií“ Jógy v denním životě, kterou někteří cvičitelé přimíchávají ke cvičení, pak pozor. Mohli byste spadnout do tenat sekty se vším všudy.

Každá sekta má svého gurua, a systém Jóga v denním životě se pyšní dokonce žijícím Mistrem! Je jím Ind s mnoha náboženským tituly, zkráceně Mahéšvaránanda, nebo důvěrně Svámidží,  který již přes 30 let žije ve Vídni a pořádá jógové semináře po celém světě.

Hinduistický mnich, který rozšířil svůj systém nejen po Evropě (zejména Česko, Slovensko, Rakousko, Německo, Maďarsko, ex-Jugoslávie), ale i v USA, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandě, se od letošního jara zdržuje raději ve své rodné Indii. Vyšlo totiž najevo, že tento mnich, který káže celibát, sexuálně zneužívá své žákyně. K dispozici je zatím šest svědectví od šesti žen a dívek, a v Rakousku a Slovinsku na něj bylo podáno nebo se chystá trestní oznámení.

Členové jeho sekty se rozdělili se na dva tábory. Většina dělá, že se nic nestalo, a zuřivě brání svého mistra, ale nemalá část členů prozřela, z organizace vystoupila a nyní si prožívá svůj šok a zklamání.

To zklamání těžko pochopí ten, kdo nikdy nebyl v podobné „organizaci“. Jak se tam dostanete? Třeba takto:

Ve svém kurzu jógy uslyšíte od cvičitele chválu na Mistra, jste na něj zvědaví a zajedete se podívat na víkendový či letní seminář do hlavního ášramu - moravských Střílek. A odtud buď zhnuseně odjedete, protože nesnesete to neustálé fanatické klanění a uctívání a ceremoniály, anebo se chytíte. Mistr vám totiž slibuje, že když budete  dodržovat jeho pravidla, dá vám osvícení. Budou vyřešeny všechny vaše problémy, budete vševědoucí, budete prožívat věčné štěstí a lásku. A tak vás pohltí sekta, ani nevíte jak.

Stanete se vegetariánem, fanaticky nenávidíte ty, co jedí maso, přijmete od Mistra osobní mantru a denně i několik hodin sedíte a přeříkáváte si ji, denně cvičíte i několik hodin ásany, chodíte na satsangy - schůze s ostatními žáky, posloucháte videopřednášky Mistra, zpíváte bhadžany - hindské písně, kterým nerozumíte, uděláte si doma oltář a uctíváte fotky Mistrů, otravujete všechny kolem, aby cvičili, vaříte indická jídla a nosíte indický oděv, přijmete od Mistra jógové jméno a necháte si tak říkat, nebo si dokonce necháte přepsat občanku. Usilujete o to, abyste se stali cvičiteli, v naději, že tím budete Mistru blíže. To vše vám zabere spoustu času, nemáte čas na rodinu, rozhádáte se s těmi, kteří nechápou váš zájem, takže možná se i rozvedete, ale nevadí, je velká naděje, že si najdete nového podobně postiženého partnera na jógovém semináři.

Všechny své víkendy a dovolené trávíte na seminářích ve Střílkách, na což padne velká část vašeho výdělku.  Pobyt ve Střílkách stojí totiž tolik co dovolená u moře, přitom tam spíte ve vlastním stanu nebo v tělocvičně se 300 dalšími nocležníky.  Ve svém vlastním zájmu radostně dodržujete Mistrem přikázané půsty a omezení, nepochybujete o jeho pravdách, klaníte se mu a padáte mu k nohám, jste mu stále v patách, v naději, že si vás všimne, pohlédne na vás, budete mu moci posloužit. Nejoddanější žáci za své peníze následují Mistra na všech jeho cestách a navštěvují s ním Indii, kde si Mistr staví v radžastánské poušti megalomanský ášram.

To vše a mnoho dalšího činíte v bláhové naději, že si konečně jednou zasloužíte ono osvícení. (Ovšem, zatím není známo, že by se nějaký tak zasloužilý žák vyskytl.) A Mistr to vše nedělá nezištně, jeho oddaní žáci mu posílají zisky za kurzy, poplatky za licence, osobní dary, dobrovolné příspěvky, aby Mistr mohl budovat své impérium.

Členové sekty svému Mistrovi slepě důvěřují. Mnozí zůstávají jeho žáky i po desítky let, někteří  prohlédnou a odejdou. Nedávné zjištění, že zneužívá svého postavení k sexuálnímu zneužívání, je takovým šokem, že mnozí před tímto raději zavírají oči, aby si nenarušili svůj zvláštní svět.

Mnoho známých guruů též nechvalně proslulo svými sexuálními sklony. Například Mahariši, který se stal slavným prostřednictvím Beatles. Ti prožili podobné zklamání, když zjistili, že celibát sice káže, ale nedodržuje, a ihned od něj odešli. Nebo Sai Baba, který sexuálně zneužíval kdekoho, zejména chlapce – žáky své školy.

Zprávy o aroganci a o sexuálních sklonech Mahéšvaránady, gurua Jógy v denním životě, se rozšířily, jak jinak, díky Internetu, a byly již publikovány i v rakouském a slovinském mainstreamovém tisku. Chcete-li vědět více o této aféře, navštivte tento český web.



40 komentářů:

  1. jednou jsem na podobných stránkách natrefil na porovnání náboženství z hlediska kvality charakteru : pohanské, křesťanské a žídovské
    kdo byl největší dobrodinec, kdo největší hajzl a kdo největší ovce asi víte. Kdyby někdo porovnání našel, natrefil, prosím vložit odkaz. 50 životních situací podle pohanů, křesťanů a židů... o kastách v Indii raději nemluvit... jsou šílené...:(

    OdpovědětVymazat
  2. U nás máme Járu Nadsamce :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no je to o to, ze lide hledaji nekteri lasku dobro a spatne se jim zije ve svete kdo z koho ktery je kolem nas...pak nekdo rekne O Ano zde je tento svet...a zneuzije jejich touhu po dobru nebo po nalezeni odpovedi na otazky.......a profituje z jejich duvery...za to patri dozivotni vezeni a prace v lomu pro vsechny tyhle falesne duchovni vudce....duchovni skutecny vudce nebere od lidi ani vyhody ani penize a majetek..., dary i ty jsou sporne, duchovni vudce vede lidi k lepsimu ja k tomu mit zde pratelstejsi svet a po zivote snad lepsi zivot pro ty co jsou tu na zemi slusni ....tak nejak to vidim..

      Vymazat
  3. chodím na pražské trhy nakupovat a vzdávám hold těm producentum,kteří svuj um a srdce dávají do svých produktu. To je joga denního života.Dávají do toho vibrace pohody a sounáležitosti.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonym (1:37) nemyslel si toto ? http://vedy.sk/sk/hladanie_pravdy.php#nabozenstvo
    Slovansko-Árijské védy sú neskutočná studnica múdrosti a čím viac sa im venujem, tým viac sa mi páčia :) Odporúčam Velesovu knihu a Potvrdenie knihy svetla.
    S pozdravom Zemislav

    OdpovědětVymazat
  5. Ad to porovnání, mám za to, že to je toto:

    http://www.vedy.sk/sk/hladanie_pravdy.php#nabozenstvo

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Orgonete,tak za tento příspěvek Ti moc děkuji.Ale s tím "dutosvětem"(dutou zemí)-tím bys znehodnotil veškeré snažení(i když třeba to octování je ptákovina),ale stejně jako ty,chci čisté nebe,bez contrails.

    OdpovědětVymazat
  7. A jeho ,,Modré světlo,, lepšího agenta si Putin už nemohl vybrat! Zdraví Indy

    OdpovědětVymazat
  8. No, jde to s tím jeho Matrixem nějak z kopce ...

    OdpovědětVymazat
  9. - Domnívám se, že skutečný mistr je ten, o kterém zdánlivě ani nevíte - může to být "neznámý" člověk, kterého "náhodně" potkáte a který vám v danou chvíli něco konkrétního sdělí, nebo to může být i Mistr v jehož přítomnosti nepotřebujete mluvit, nepotřebujete se klanět, uctívat, dávat dary - v jeho přítomnosti jen jste - cítíte spojení, přítomnost, setkání bytosti s bytostí - a přitom zůstáváte svobodní. Napadá mě, že doba "mistrů" už skončila, že každý z nás se stává mistrem sebe sama, stačí se jen ztišit, naslouchat, meditovat a ono se to objeví - uvědomit si sama sebe, svoji přítomnost a bytí.
    - Co se týče sexuálního zneužívání - navštívil jsem třikrát v Indii na cca 3 týdny - putoval, meditoval a setkával se s lidmi - nepotkal jsem žádného mistra, i když jsem původně po takovém setkání skrytě toužil - potkal jsem lidi, kteří byli naladěni na vzájemné stejné vlně jako já a to setkání bylo krásné - a taky jsem potkal tzv. Svaté muže, kteří pod rouškou osvícení a duchovnosti byli neuspokojení životem, od života utíkali, celý den seděli a hleděli do neznáma nebo kouřili a snažili se působit osvíceně. Několikrát se stalo, že některá z žen z naší cestovatelské skupiny sdělovala jak byla překvapena, když tento "svatý" jí nabízel sex nebo ji lákal do svého příbytku. To samé jsem slyšel i od některých mužů, kteří cestovali sami.
    Poznal jsem Indii jen zčásti, ale i tak mohu říct, že indickou duši jsem nacítil dost - podle mě se v ní spojuje hravost s posvátností (a taky byznys s komediantstvím) Pro nás Evropany vychovávané v duchu křesťanství je obtížné to vstřebat a pochopit. Každopádně je i tam vidět, že pokud existuje jakýkoliv systém, směr - náboženský, společenský, ideologický, který potlačuje lidskou (v podstatě přírodní) svobodu a přirozenost, ke které patří i sexualita a její projevy - musí docházet k deformaci člověka. Ten se pak snaží něco idealizovaného prosazovat, prohlašovat, ale přitom s tím není sám srovnán a pak dochází k vnitřnímu konfliktu, který se projeví např. zneužíváním sexuality (viz. nejen tento příklad, ale i příklady biskupů v Německu ad.)
    - cestu vidím v tom - stát se mistry sama sebe - nastává doba, kdy již nepotřebujeme vůdce, velitele, mistry - stáváme se svobodnými bytostmi ... svého života, této planety a vesmíru

    OdpovědětVymazat
  10. Ze sexuálních deliktů s mladými dívkami (údajně dokonce nezletilými) byl také usvědčen další indický guru (nedávno zesnulý Sai Baba). Smrt ho ušetřila pozemského soudu, ale jak to bude mít "tam na druhé straně" bych si nepřál ani omylem.

    OdpovědětVymazat
  11. Jestli takový věci někdo dobrovolně absolvuje, tak je to vůl a určitě má co si zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  12. Here is the same TV reporter, a week later, talking about SM. Have they changed their story? I don't understand the language. Apparently the newspaper also changed their story? Go to 54.31:

    http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.118653797/


    Official denial which denies the whole story, and television is required to publish this denial according the law on media . It is almost on the end, 54:31 min.
    It says (rough translation-if someone knows better...)

    In the TV show there was story about alleged sexual abuse of Guru of one of the wordly known system of yoga-YIDL-Swami Maheshwarananda (Gurudevs name)
    All statements and accusations are false and are merely the result of the attack on the Guru and the author of a system which purpose was to discredit and defame guru and system because of particular interests of individuals which step out of YIDL for their own reasons.
    This is evidenced by the fact that there is no any law claim or any other official act conected to this, which would presumably confirm these allegations.
    ALSO GURU is not charged OR convicted for alleged acts.
    In the mentioned story in Tv show were published untrue statements about the society, as of the cult or sect, and incorrect and inadequate CLAIMS ON RULES students should obey in their everyday lives and about student-teacher relation.
    The Society operates completely open and it is not about a closed system in which people would be isolated from the world.
    The teacher does not prohibit anything or commanded-on the contrary.Practicing yoga is primarily work on yourself.
    Students are successful in their own field of work, independent of each other and involved in society, it is one of the objectives of yoga, also to achieve social health ....

    I am glad that that media still have to make sure that what they publish must be based on facts and not on the stories and slander

    OdpovědětVymazat
  13. wau, nečakané. Túto školu máme aj u nás (v Bratislave), dokonca som rozmýšľala o nejakých kurzoch. Tak som si klikla na stránku, kde na mňa vybafol tento "guru". Po dvoch minútach mi bolo jasné, že to nebude nič dobré. Jednak kvôli tomu zvelebovania najvyššieho sväteho muža, druhak kvôli vysokým cenám kurzov ( v porovnaní s inými kurzami v BA). A taktiež by som chcela upozorniť na majstra Sri chinmoy. Je už síce mŕtvy, ale jeho uctievači zo sekty sú ešte stála aktívny.

    OdpovědětVymazat
  14. Pozor na jednu věc : mnohá proroctví říkají, že se nacházíme v době, kdy povstane mnoho falešných proroků a učitelů, kteří přivedou veliké množství lidí na zcestí k jejich zkáze. Proto ostříhejte svoje tělo i duši, neboť se jich hodlají zmocnit pro své světovládné chlebodárce.

    OdpovědětVymazat
  15. Autor přehání. Já jsem byl žákem s. Mahéšvaránandy cca 8 let.
    Netřeba žádných "fanatických klanění"; není to jen pasivní "osvícení" (cvičí se, medituje se, pracuje se); jasně, někdo se dívá divně na nevegetariány ale většina jich byla v klidu, bhadžany jsou s překladem, přepis občanky je úlet (bude to zlomek), proč si doma nedat obrázek?, atd. ... Fakt si myslím že autor dost přehání.
    Co se toho sex. obtěžování týká, to nevím.
    Honza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je přesně ono. Lidi si z toho dělají tady tuhle frašku. Nikdo nikoho nenutí se klanět, ani uctívat, ani si kupovat indické obleky. Lidi si myslí, že "odpustky", klanění, oltáře...je spasí. Ale jen vlastní dřina a práce tě dovede do stavu jednoty se vším. Znám člověka, který je díky józe hodně daleko a pomáhá nám všem. A nemusí mít doma ani oltářek.
      Takže nesvádějte svůj fanatismus na nějakého mistra, děláte si ho sami.

      Vymazat
    2. Honzo, souhlasím s Tebou, byl jsem žákem swámídžího v letech 1990-93, dodnes chovám slova tohoto muže i celou Jógu Daily Light v hluboké úctě. Je mi zcela jedno, pokud by měl tento guru nějaký podobný problém. Sex je věc potřebná pro každou lidskou bytost. Brahmačarja neznamená naprostý zákaz sexu. Viděl jsem takové ženy, které se doslova předháněly samy od sebe v tom, aby si mohly sesbírat Mistrovy ostříhané nehty. Nepokládám to za nic špatného, nevěřím, že by on sám měl zapotřebí nějakou zneužívat, spíš si myslím, že ony zneužily v tom případě jeho a když guru usměrnil vše do pravých kolejí, dámy to neunesly. Mahéshwaránanda je nejvýraznější osobností jógy dnešní Evropy . Komu v této Evropě asi tak je trnem v oku? Přemýšlejme ! Kdo za tím asi stojí? Co se týká klanění, ano, klanění bylo, ovšem nikoliv fanatické, ale jako standartní rituál. Mantry se swámídžím? Fantastický zážitek a kdo chce, ten jejich překlad lehce získá. Drahota akcí? Ano, proto jsem na ně přestal jezdit ! Ovšem za tou drahotou je schován byznys pořadatelů akcí, nikoliv swámídží sám ... Nevím, kdo tomuto obdivuhodnému muži toto zlo provedl. Osobně jsem se nikdy necítil vázán NIČÍM, NEŽ SVÝM JÁ, tedy guru neguru, sobě fandím nejvíce, ovšem mantru ze semináře z Kutné Hory si pamatuji dodnes. Swámídží, plně stojím za Tebou, aniž jsem tě viděl a slyšel od 1992, ať se stalo co se stalo, poněvadž každá lidská bytost má na svůj sex právo a ve Tvém okruhu nikdo nikdy nikoho nedržel násilím, takže věřím a vím, že jde pouze o hloupé snahy zdiskreditovat někoho, komu by slušela spíše Nobelova cena za mír. Je pravdou, že všichni musíme jít sami, ale je pravdou, že guru je světlo na naší cestě, někomu déle, někomu krátce. Vím, že jsem byl ve Tvé přítomnosti naplněn duchovností a to, že ve Tvém okolí bylo i pár fanatiků je jejich cesta, jejich problém, Tys fanatikem nikdy nebyl ! Guru, děkuji Ti za léta, ve kterých jsem Tě mohl zblízka slyšet. Mohu Tě ubezpečit, že v mém srdci zůstaneš navzdory všem hnusům, které na Tebe sesypávají, aby Tě zastavili , jako obrovský základní pilíř jógy . Přestože jdu vlastní cestou, Tvou mám hluboce v úctě, respektu, vím, že je Pravdou, Cestou, Životem. Děkuji Ti, swámídží, za to, že jsi, za to, že jsi byl a nikdy na Tebe nezapomenu !!!
      S pozdravem masér Mgr. Jiří Řičař - Mistr učitel energetického systému Boží Pečeť a žák Karuna Reiki

      Vymazat
    3. No to je úlet :D

      Vymazat
  16. Je mi líto co se stalo, nestalo se to poprvé, děje se to neustále. Sexuální zneužívání je jen nepatrná část ledovce "duchovního trhu". Jedinými skutečně svatými jsou ty trpělivé a oddané duše, které to trpí. Je obdivuji a jím se klaním.

    Chtěl bych říci, že jsem velký milovník "náboženství", ale musím říci, že Buddha, Krišna a další proti uctívání tohoto druhu vždy vystupují, stejně jako proti ritualismu a vůbec všem těm tolik vyžadovaným záležitostem.

    Jestli hledáte, jděte cestou kritického myšlení. Tam se nikdy nemůžete ztratit.

    OdpovědětVymazat
  17. A proč se nemůže milovat ???
    HM

    OdpovědětVymazat
  18. 1.39: Sex by mu žáci nezazlívali, kdyby jim nepředstíral, že žije v celibátu jako mnich.
    Ve Střílkách vyžaduje, aby žáci nosili dlouhé rukávy a dlouhé kalhoty i v létě, prý aby nedocházelo k sexuálnímu dráždění ... a sám takhle (:-)))

    OdpovědětVymazat
  19. Přesně tak, sex je Ok ale ne lež, ještě od "Mistra". Ehmmm, ehm...:))

    OdpovědětVymazat
  20. Pro Anonyma z 20.10.11, 14:05 :
    Milovníci náboženství nemají žádnou hodnotu, neboť se tím přibližují farizejství. Hodnotu má jen ten, kdo miluje víru. To je zcela něco jiného,jiná dimenze, asi jako ty pověstné "nebe a dudy" ! Je třeba si dobře rozmyslet, zda mám rád jen lidský "katechismus" nebo skutečného Boha !!!

    OdpovědětVymazat
  21. Jak se říká : co oko nevidí, srdce nebolí. A o tom tito guru jsou především !!! Víme přeci jaká je přirozenost lidská !!! Proto, pokud chce každý mnich či duchovní osoba žít v celibátu, musel by se napřed nechat vykastrovat. Vše ostatní je plichta a farizejství (kastráti sexuální puzení již nemají), které stejně nakonec praskne "se vší parádou".
    Jen mě těžce zaráží,a zároveň i uráží, jak vatikánská kurie pohlíží na kněžský harašment vůči dětem. Viníci nejsou trestáni, ale naopak pouze "uklízeni" do jiných farností daleko od místa odhalení !!! A "myši mohou mít zase pré" !!! Je to hnus a velká obžaloba katolické církve !!!

    OdpovědětVymazat
  22. citace: aby žáci nosili dlouhé rukávy a dlouhé kalhoty i v létě

    No však to chtěl právě kvůli sobě :D

    OdpovědětVymazat
  23. Chtělo by to znovu zavést karcery (vězení, kde museli volky nevolky hodně trpět) pro provinilé kněze.

    OdpovědětVymazat
  24. preklad angl.komentára:Tu je rovnaký televízny reportér, o týždeň neskôr, hovorí o SM. Majú oni zmenili si ich príbeh? Nerozumiem jazyku. Zrejme noviny tiež zmenil svoj ​​príbeh? Prejsť na 54,31:

    http://tvslo.si/predvajaj/tednik/ava2.118653797/


    Oficiálne popretie, ktorý popiera, že celý príbeh, a televízia je povinná zverejňovať Toto popretie podľa zákona o médiách. To je takmer na konci, 54:31 min.
    To hovorí (hrubý preklad, ak niekto vie lepšie ...)

    V televíznom programe bol príbeh o údajnom sexuálnom zneužívaní Guru jeden z svetské známy systém jogy Snímač-s vami Mahéšvaránanda (Gurudevs meno)
    Všetky podklady a obvinenia sú nepravdivé a sú iba dôsledkom útoku na Guru a autor systému, ktorý cieľom bolo zdiskreditovať a očierniť guru a systém kvôli zvláštnym záujmom jednotlivcov, ktoré vystupujú z Snímač zo svojich vlastných dôvodov.
    Svedčí o tom fakt, že nie je žiadny právny nárok, alebo akýkoľvek iný akt pripojených k tomuto, ktorý by pravdepodobne potvrdenie týchto obvinení.
    TIEŽ GURU nie je účtované alebo odsúdený za údajné činy.
    V spomínanom príbehu v TV show boli zverejnené nepravdivé výroky o spoločnosti, ako kultu alebo sekty, a nesprávne a nedostatočné POHĽADÁVKY PRAVIDLÁ študentov by sa mal riadiť v každodennom živote ao vzťahu medzi študentom a učiteľom.
    Spoločnosť pôsobí úplne otvorený a nie je to o uzavretý systém, v ktorom by ľudia byť izolovaný od sveta.
    Učiteľ nezakazuje nič alebo prikázal, na contrary.Practicing jogy je predovšetkým práca na sebe.
    Študenti sú úspešní vo svojom odbore činnosti, na sebe nezávislé a sú zapojené do spoločnosti je jedným z cieľov jogy, a to aj na dosiahnutie sociálnej zdravie ....

    Som rád, že médiá, ktoré ešte musí uistiť, že to, čo zverejňujú musia byť založené na faktoch a nie na príbehy a ohováranie.

    OdpovědětVymazat
  25. Neviem prečo ani odkiaľ prišli tieto obvinenia,osobne ich považujem za nezmysel.SM je realizovaný duch,čo takéto praktiky vylučuje.Osobne som poznal aj Sri Chinmoya,raz mi za istých zvláštnych okolností pomohol,na čo nikdy nezabudnem.Podobne tak SaiBaba,jeho spirituálne vyžarovanie bolo na vyšších úrovniach neznesiteľne silné.Ďalším verejne známym guruom je SriMataji,o nej môžem potvrdiť,že je tým,čo o sebe hovorí.Pripomínam,že som nebol osobným žiakom niktorého z nich.Išiel som vlastnou cestou a na tej ceste som ich prirodzene stretol.Mám ich v hlbokej úcte a rešpekte a podľa toho ako som ich poznal,je nemysliteľné,aby bol ktokoľvek z nich spájaný s takými otrasnými obvineniami.Naopak v dnešnom svete nieje nič výnimočné schytať na svoju adresu celé lajná lží a ohováraní od skazených ľudí,sám to zažívam v zamestnaní už pár rokov.Keby niečo silence68@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  26. Možná by měl ten kreativní jedinec, co tohle nakopíroval z fóra dodat klíčovou věc. Že se jedná o prohlášení, které bylo vynuceno hrozbou právních důsledků ze strany swamiho právníků. Vynutili si silou tenhle text-a televize se chtěla vyhnout problémům kvůli nějaké bezvýznamné sektě-tak to převzali, zveřejnili a kašlou na to. Právní vyšetřování trvá. Jediné, co se změnilo je to, že swamiho právníci odhalili svou bohulibou činnost. Napadají cokoliv, co je proti JDŽ. Logické u mafiánů, zajímavé u láskyplných světců a jejich fanoušků....
    20. října 2011 13:22

    OdpovědětVymazat
  27. Cely svět se přatele zblaznil...kam to spejeme? Zacneme kazdy u sebe :)).
    Slunce v dusi vsem a
    Radost celemu svetu :- )))

    OdpovědětVymazat
  28. Když se objevil sex skandál se Sai Bábou, byl to šok. Současný skandál je také šok a nikoho nenechává v klidu ale je to jen slabý odvar toho co se dělo u Sai Báby. Swami Vishwananda (žák Sai Baby) působící už i v ČR, na podobný český skandál teprve čeká, německý gej-skandál má již za sebou.

    OdpovědětVymazat
  29. Guruové z Indie - mají podobné rysy:

    Falešný guru Sai Baba, jeho podvody a zneužívání dětí: http://www.oslikuv.net/vnitrnihlas/sc-cl-26.htm

    Swamí Vishwananda, zak Sai Baby ktery uz jezdi i do Cech je dalsi falešný gej "guru" - viz jeho lži, aféry, podvody a triky:
    http://vishwanandawarning.blogspot.com/
    http://tellthetruthswamivishwananda.wordpress.com/2011/02/18/hello-world/
    http://torontosaibaba.blogspot.com/2011/07/another-fake-swami-vishwananda.html

    Mahariši a jeho Hnutí transcendentální meditace: "Lži, které mi řekl můj guru"
    http://onwww.net/unstress4less.org/transcendental_meditation-harmful-personal-lies.htm

    Swami Nithyananda-Sex Scandal video:
    http://www.youtube.com/watch?v=3xm19vU53L4&feature=related
    http://news.oneindia.in/2010/03/03/swami-nityananda-sex-scandal-video-tamil-actress.html

    Sri Ravi Shankar - "Art of leaving" ia all about money, sex, scam, fraud:
    http://artoflivingfree.blogspot.com/2010/04/art-of-living-money-sex-scam-fraud.html

    OdpovědětVymazat
  30. Swami Vishwananda mel aféry v Německu. V ČR se vše zatim taji. Mladi a naivni duchovni adepti nemaji ani poneti co to je za "guru".

    OdpovědětVymazat
  31. Vidíte ???!!! Tito obskurní lidé (zvrhlí guru) jsou globalistickou klikou chráněni, protože dokonale zapadají do jejich plánů znemravnění mladé evropské populace.

    OdpovědětVymazat
  32. Dnes v RESPEKTU vysel clanek - Noční život velkého jogína Mahéšvaránandy:
    http://respekt.ihned.cz/z-noveho-cisla/c1-53728310-nocni-zivot-velkeho-jogina

    OdpovědětVymazat
  33. Na problémy tohoto ražení si člověk potřebuje udělat odstup. Mnohé z těchto "incidentů" se časem v minulosti ukázali být anonymního charakteru, nebo zorganizované jinou konkurenční náboženskou frakcí ( a třeba i pravdivé). Jestli jen někdo napíše článek na web, aby někoho dalšího očernil bez soudního vyrovnání atd, tak to považuji jako bulvár bez opravdového zdroje informací. (a to ať už je to nějakej swami nebo popová hvězda). Je trochu škoda, že se tento druh informovanosti rozmáhá víc než je zdrávo. Málokdo totiž udělá opravdové obvinění pokud by musel jít opravdu s kůží na trh a zveřejnit sama sebe. Jak pohodlné pro uživatele internetu. Kritiků je vždy hodně, ale lidí co skutečně něco dělají by se člověk nedohledal.

    OdpovědětVymazat
  34. Jedna velká sekta taky přišla z Izraele. Říkají si myslím křesťané, jejich mistr Ježíš je už sice nějakou dobu mrtvý, ale jeho uctívači z té sekty jsou pořád stále aktivní. A ještě si myslí, že jsou na světě sami, ty ostatní prý hodlají asi naložit do vlaků a odvézt do koncentračních táborů. Ale neříkejte jim, že Ježíš je mistr a oni jsou jeho učedníci, to by se určitě hodně naštvali. Oni totiž většinou s jeho učením už moc společného nemají. V současné době si prý platí novodobou inkvizici, kdy lidem říkají, že něco nebo někdo není dobrý a zloba lidí to potom dokoná.

    OdpovědětVymazat
  35. Moje sestra se odjakživa ráda věnovala všelijakým ezoterickým zálibám a stará se o dva kluky, které vychovává. Jeden z nich byl vždy aktivní a našel si jistou skupinu jisté učitelky z Indie. Nadále hodně sportoval a rád jezdil s touto skupinou na všelijaké víkendy. Tohle trvalo dva roky, dokud se mi moje sestra nesvěřila, kam to vlastně chodí. Protože jsem učitelem na církevním gymnáziu, zeptal jsem se naší školní teoložky na tuto skupinu. Dávka nenávisti, kterou jsem byl zavalen byla ohromující a materiály, které mi začala nosit nevěstili nic dobrého. Bral jsem to jako dobrý zdroj informací a sestře jsem doporučil (naléhal), aby chlapce nasměrovala na Společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů, kterou tato dáma doporučila. Chlapec uposlechl svou matku a začal chodit na večery této společnosti. Nejdříve nám začal občas citovat rozmanité úryvky z Bible. Všichni jsme to brali jako zajímavé a pro chlapce obohacující. Potom své matce začal vytýkat, že je slabá a není dobrá křesťanka. To byl dost velký skok a byli jsme tím všichni zaskočeni. Jeho bratr se mi svěřil, že ve škole začíná mít problémy se spolužáky a že se dokonce rozešel se svou dlouholetou přítelkyní. Když mu matka, zakázala aby dál na tyto dýchánky s teology chodil tak ji odpověděl, že věří v živého Krista atd. Zároveň jsem si přečetl, na co jsem jej vlastně s jeho matkou poslali. Technicky jde o skupinu samozvaných odborníků, co se snaží odvracet lidi od jiných směrů než je křesťanství. Takzvaní deprogramártoři. Rozhodl se, že bude studovat na kněze a to bylo pro mou sestru příliš a dodnes mám problém si s ní popovídat, protože tohle mě určitě nikdy nezapomene. Skupinu do které dříve chodil, začal nenávistně očerňovat (tituly nebezpeční bezvěrci atd.) a jeho problematické jednání došlo to tak daleko, že ho poslali na kněžské studia do zahraničí. Po domluvě s ředitelem naší školy jsme všechny tiskoviny této "odborné" společnosti vyhodili do sběru, protože pokud někdo dokáže vytvářet problémy tohoto ražení a z normálního chlapce, udělá to co se z něj stalo, tak by si dovolil označit Společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů jako společnosti nebezpečnou, křesťanství škodlivou. Holedbá se, sice na svých stránkách, že lidem pomáhá pokud mají problém s nějakou "sektou", zároveň jim jde o něco úplně jiného - přidej se k nám a staň se něčím co jsme my. Některé věci se, ale nedají napravit a moje rodina tím významně utrpěla. Proto alespoň varuji ostatní. Rád bych se také dozvěděl, kdo tuto "odbornou společnost" dotuje, která církev? Dost mi taky leží na srdci, co se to vlastně pod názvem teologie učí na školách. Hodně o tom nyní v kabinetu diskutujeme a přišli jsme na to, že podobná věc se jiným už dříve stala. K.M.

    OdpovědětVymazat
  36. Chcete do bodu A, a svět vás natlačí do bodu B. A víte, co? Není to vaše chyba, že jste v bodě B a ne v bodě A. Tohle je doba kdy hynou živočišné druhy a do mexického zálivu unikají milióny barelů nafty kvůli prachům proboha! Takže co by mělo být divné na tom, že místo v bodě A se nacházíte v bodě B? I kdyby byla stokrát ta touha po bodu A mrtvá, i kdyby to stokrát z Vašeho pohledu bylo Vaší vlastní vinou, tak nic se nezměnilo na tom, že jste mířili na A a na B Vás posunul svět. S pozdravem, M.D.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.