1. října 2011

NASA přiznává vypouštění trimethylaluminia - svítící mraky

Aircrap zveřejnil video se svítícími mraky, jehož komentář tvoří následující článek z webu NASA (z r. 2003). Je až dojemné, jak NASA upřímně a s dojemnými detaily informuje veřejnost, že hodlá vytvořit svítící mraky, a jak je to naprosto neškodné...
Opět příklad toho, jak dalece "vědecké" pokusy, o nichž je veřejnost informována, zaostávají za vojenskými technologiemi, který na právě zveřejněných principech fungují již desítky let...
Někteří jste tu psali, že jste při letu nad Evropou viděli divné svítící mraky ... možná je to ono.
Asi nám to TMA sypou do atmosféry poměrně běžně, a možná i jiné podobné látky způsobující hoření - různě svítící mraky jsou dost časté, a svádí se to na Slunce ..
Závěrem videa je, že NASA přiznává, že působí globální oteplování - tepelnými reakcemi i výrobou CO2 při těchto pokusech - no, to by mi až tak významné nepřišlo ... spíš ta jejich manipulační upřímnost, která má vyvolat u veřejnosti dojem, že se jí nic neskrývá.

Komentář k videu - je to vlastně tenhle článek z webu NASA (hodně Američanů nerado čte, spíš si něco poslechnou (:-))

Noční mraky

20. června 2003
V příští noci budou moci lidé na východním pobřeží vidět na obloze podivné mraky: mléčně bílé, zářící a kroutící se ve větru. Mraky budou uměle vytvořené vědci za účelem studia zemské ionosféry – oné vrstvy naší atmosféry, která je na okraji vesmíru.
Rakety vypuštěné z leteckého zařízení NASA  ve Wallops na ostrově Walllops, Va, budou vypouštět chemikálii zvanou trimetylaluminium (TMA) do vzduchu ve výšce od 90 do 175 km nad Atlantickým oceánem. TMA se v přítomnosti kyslíku spontánně zapaluje. Neškodné zplodiny této zářivé reakce budu viditelné z pobřeží Virgínie, Severní Karolíny, Marylandu, New Jersey, Washingtonu DC, a možná i v jižní části New Yorku a Pennsylvánii.

Hořící mrak z trimethylaluminia vyfotografovaný v r. 1978 nad výzkumným ústavem Univerzity Aljaška.

Vypouštění bude probíhat mezi 9.30 večer a 5.00 ráno, v některé z nocí od 23. června do 10. července – ještě není rozhodnuto. Čas a datum závisí částečně na jasnosti oblohy v místech dvou či tří speciálních kamer umístěných na pobřeží Virginie a Severní Karolíny.

Veřejnost bude moci sledovat průběh zavoláním na telefonní číslo Leteckého zařízení ve Wallops. Jakmile vypouštění začne, bude updatován automatický vzkaz. NASA bude mít také webové strányk s aktualizacemi a live video.

Mraky umožní vědcům sledovat větry v atmosféře, vysvětluje Gregory Earle z University Texas v Dallasu, vedoucí výzkumník projektu. „Budou fungovat jako stopy a umožní nám vidět větry v různých výškách v určitém časovém období.“

To je významné kvůli vesmírnému počasí. Ionosféra je kritickým spojem v řetězu interakcí Země a Slunce. Sluneční výboje a radiace ze slunečních skvrn rozbíjejí molekuly a ionizují atomy v horní atmosféře Země – tak se vytváří ionosféra. Ionosféra zase ovlivňuje takové věci jako radiokomunikace a příjem GPS (Global Positioning System) na Zemi.

„Data získaná z projektu pomohou v chápání vztahu mezi větry a ionosférickou aktivitou“, řekl Earle. Tento výzkum možná jednoho dne povede k lepšímu chápání vesmírného počasí a jeho účinku na satelity, komunikace a energetický systém.

Vypuštěny budou čtyři rakety, ale pouze tři budou vypouštět TMA: první, druhá a čtvrtá. Třetí raketa ponese vědecké přístroje. TMA bude vypouštěno nad Atlantickým oceánem ve výškách od 90 do 175 km. Mraky se vytvoří asi za 5 minut po vypuštění TMA a budou viditelné asi po 20 minut.

Mezi vypuštěním prvních tří raket uplyne asi 90 minut, poslední za 10 minut.

NASA používá TMA již několik desetiletí po celém světě pro studium prostředí v blízkosti vesmíru. TMA hoří pomalu a vytváří viditelné světlo, které může být sledováno zrakem i speciálním kamerovým vybavením.

Zplodinami reakce při vystavení TMA vzduchu či vodě jsou oxid hliníku, dioxid uhlíku a voda. Oxid hliníku je běžně používán k čištění pitné vody. TMA nepředstavuje žádné nebezpečí pro veřejnost ani při přípravě na Zemi ani při vypuštění do zemské atmosféry.

Na projektu se společně podíleji NASA a několik univerzit – Univerzity Texas, Clemson a Utah.




5 komentářů:

  1. Posílám ještě jednou odkaz na zemětřesení v západních Čechách, myslím, že je to hodně zajímavé. Bylo na konci srpna a začátkem září, proběhlo to jen tak kolem ani pes po tom neštěk...
    http://www.youtube.com/watch?v=F1-SB-h6T6Y&feature=related

    Jsem velmi ráda, že opět Orgonet funguje, bylo to tristní, nemohla jsem dál posílat odkazy, které pokládám za důležité. Je to opravdu skvělý web. Moc děkuji.

    Z

    OdpovědětVymazat
  2. http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2011090012
    Aerosoly jako hlavní přičina změn letních monzunů v jižní Asii
    Zatímco severní a střední část Indie byla více než dříve postihována suchem, na jihu Indie byly srážky nadprůměrné. Američtí vědci zjišťovali, do jaké míry byly tyto změny způsobeny přirozenou variabilitou a do jaké míry za ně nese odpovědnost člověk. Podle autorů studie zveřejněné v časopise Science jsou hlavním viníkem pravděpodobně aerosoly.
    ...zpráva naivně neříká odkud ony aerosoly jsou...je to už několikátá zpráva o "náhlém" vlivu tajemných aerosolů.
    Jednou zredukují globální oteplení o 1/3, jindy změní zase tamto....
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Posílám odkaz na jednu fotku co jsem zachytil do mobilu ten mrak vypadal obdobne a dost me zaujal takovy mrak v mraku s vyrazne jinaci barvou posudte sami http://img.pictureup.cz/verejne/453875-04062011261

    OdpovědětVymazat
  5. To to som tu ešte nevidel a asi preklad nepotrebujeme im rozumieme su predca naši južný slovania a to sa nas tika všetkych nas anglosasi v oblube nemaju.



    http://aircrap.org/serbia-nikola-aleksic-president-tadi-stop-gmo-stop-chemtrails-will-call-people-serbia-streets/332079/

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.