24. října 2011

Pálení dřeva v lese? Ne, cílené odpařování.

Díky čtenářům za tento příspěvek! Konečně zde můžeme vyvěsit pořádně zdokumentované cílené odpařování, takže sem dávám úplně všechny fotky, které poslali. Poslední je krásná animace - užijte si ji! (Jak to děláš? Taky by se mi hodilo to umět (:-)), Picasa to dělá blbě a složitě ...)


Ahoj,
předevčírem se mi přihodila další z "náhod", o kterou bych se rád podělil i přes jistotu, že to bude zase další pecka "chemtarda-revolucionáře", kam mě zařadili přívětiví členové z osud.bis :-)


Jelikož byl opět jeden z těch prosluněných podzimních dnů, zajel jsem se "podívat" na poslední vysílač v nejbližším okolí, který ještě nebyl „obdarován“. Jelikož jeho polohu jsem si pamatoval jen matně, jel jsem nejprve na jedno z nejvyšších míst v okolí, odkud by měl být vidět. Jenže - nikde nic. Co jsem však zaznamenal, byl zřejmě požár nedalekého lesa nebo alespoň vydatné pálení větví (obr. 1, obr. 2). Vtom na malý okamžik z kouře vykoukl vršek vysílače spolu s jeho dalším kolegou (byly jen pár desítek metrů od sebe). Po krkolomné cestě autem polem nepolem, lesem nelesem (obr. 3) jsem se vydal do prudkého kopce lesem pěšky. Ačkoliv jsem vstoupil do onoho „kouře“, zarazilo mě, že vůbec necítím smrad páleného dřeva. Ale velmi citelně se ochladilo. Muselo být těsně nad nulou, což hodně kontrastovalo se sluncem zalitou krajinou okolo. Čím blíže k vysílači, tím hustší mlha byla (obr.4). Přímo pod ním byla tak hustá, že jeho vršek (asi 20 m), nebyl skoro vůbec vidět (obr. 5). Obešel jsem okolí a pod vysoké vzrostlé jehličnany jsem umístit orgonity. Nikde jsem nezaznamenal nejmenší náznak, že by se někde v okolí cokoliv pálilo. Připadal jsem si jak v holywoodském hororu, kdy hlavní aktér vstoupí do náhlé stěny neproniknutelné mlhy a tam ho něco sežere. :-)


Jelikož jsem měl vybitý telefon a neměl to čím zdokumentovat, rozhodl jsem se zajet pro mamku(kolegyni ve zbrani) s foťákem. Než jsem se dostal zpět k autu - asi 20 až 30 minut od ogiftování, přilétlo malé letadlo a přímo nad místem udělalo dvě otočky a mazalo dál (to zas budou mít neomylní přátelé z osud.bis křeče!). Možná ho zajímala ta mlha, která byla v barevné sluncem nasvícené podzimní krjině jako pěst na oko, ale třeba i něco jiného…


Zarazilo mne, že takto hustá clona na první pohled připomínající požár lesa nikoho v blízkém okolí nezvedla ze židle. Potkal jsem jen jednu paní se psem, jinak ani nohu. Dokud totiž v naší společnosti nejde přímo o náš majetek, nikoho ani nenapadne, že by se měl zajímat, co se děje kolem, a to je i důvod proč věci jako chemtraills a další nikdo nezná. Devět z deseti lidí, kterých se na čáry za letadly zeptám, mi s překvapením řekne, že si nikdy žádných čar nevšimli. Poté často dodávají, že se vlastně ani nad hlavu nedívají. Smutné - a vše vysvětlující.
Zajel jsem pro mamku a udělali pár fotek. Bohužel intenzita mlhy zatím trochu poklesla a na fotkách je řidší, ale je tam vidět alespoň něco.


Večer jsem sednul k netu a hledal něco na satelitních snímcích. Bohužel na miravi ten den jako na potvoru snímali pouze západní Evropu s Afrikou. Ale našel jsem jiný podrobnější snímek a tam mě něco zarazilo: vydatná oblačnost, která začínala naprosto přesně v místě, kde stojí onen vysílač (obr.6). Když jsem na chmi.cz zkompletoval krátkou animaci počasí toho dne, nebylo již o čem diskutovat (obr.7). Oblačnost táhnoucí se přes půl republiky až na hranice s Německem opravdu začínala přesně u našich vysílačů. Vím, že to nemohl způsobit jeden vysílač, ale že šlo o cílené velice intenzivní odpařování vody v delším vytipovaném pásmu. Nevím, k čemu to mělo sloužit, protože se nakonec vše rozpustilo, ale ta vlhkost ve vzduchu zůstat musela, takže kdo ví. Možná tyto páry lze použít k vytvoření mraků o mnoho set km jinde - a možná je to taky jen moje bujná fantazie. Taky mě napadá jedna možnost proč se citelně ochladilo v místech mlhy. Jednak pochopitelně kvůli absenci slunečních paprsků (ale stále chladněji než kdekoliv jinde v celodenním stínu) a jednak by chlad potvrzoval variantu vypařování, protože mě z hodin fyziky uvázla jedna poučka. A to, že se při vypařování (roztahování) látek odčerpává teplo z okolí (vpodstatě důvod, proč se třeba naše pokožka v horku potí nebo princip klimatizací či tepelných čerpadel).


Zajímavé bylo, že bydlím jen 3 – 4 km od tohoto místa, ale kdybych nejel tím směrem, vůbec ničeho bych si nevšiml. Zkrátka skončil bych jako všichni, nic bych nevěděl.


Zajímal by mne názor jak tvůj, tak názor Snowmana na přiložené fotky. Podotýkám, že se jedná o místo s nadmořskou výškou kolem 550-600 m a zdaleka to není nejvyšší bod v okolí a ani není ničím krom vysílače vyjímečným ani pokrytím lesa ani tvarově. V blízkém okolí není ani rybník ani potok či řeka. Tato mlha se valila pouze odtud z polí okolo a lesa. Všude na východ, na sever a na jih bylo proslunněno, i když s matným povlakem na obloze. Směrem "po větru" jsem nic neviděl (obr.8), takže nemohu říci, co bylo tam, ale podle satelitních snímků bych ani nic vidět nemohl.


Michal a Vlabi



Snowman napsal:
To, že se jedná o mlhu vzniklou umělým vypařováním, se mi zdá velmi pravděpodobné. Vysílač leží evidentně alespoň trošku na kopečku - a i podle fotek se mlha, místo aby ležela v !nejnižších bodech!, tak se táhne spíše odzhora dolů... Ten chlad je způsobený - jak je napsáno - úplným zastíněním. Ochlazení z odparu by se projevilo v případě, že by voda kondenzovala až trochu výše nad zemí, jedno jak vysoko, ale ne přímo u země. Takto se nejprve sice ochladí povrchy odparem vody; ale jakmile voda kvůli příliš velké vlhkosti zkondenzuje, tak nabytou energii zase předá zpět vzduchu. ;-) Ale možná ne všechnu... a ono i to zastínění stačí... Pěkný den, Snowman
Uživatel Anonymní k příspěvku Pálení dřeva v lese? Ne, cílené odpařování. v 15:57









P.S. Orgonet: 
Mě taky v sobotu ráno cestou na Vysočinu potkalo ukázkové umělé cílené vypařování, na nejrůznějších místech: Rybník vypařující se intenzívně do výše asi 3 m, kdežto vedlejší nic. Silně kouřící louky a lesy odvrácené od slunce, které by tak brzy ráno stejně nemohlo nic vypařovat. Malé místečko v louce u silnice, které kouřilo jako parní kotel, a nebyla tam ani hromada hnoje, ani ústí kanálu, prostě vůbec nic ... Suchá silnice, ze které se"kouřilo". 
Nevím, jestli to mají skutečně zacíleno, nebo jen namátkou to někam pustí ... u nás v ČB to často pustí do Vltavy a odtud šíří mlhu. 
Fotky jako obvykle zase nemám, ale mohly být vzorové. Bylo mi to trochu líto, ale spoléhám se, že někdo něco pošle - a taky jo (:-)))
Můj orgonit z auta jim to samozřejmě prohrábl a rozpouštěl - ale bylo toho moc. Nakonec bylo přes den chemicky ošetřované jasno.

13 komentářů:

  1. S tím odpařováním z vodních ploch bych byl teď na podzim opatrnější. Často je po ránu a během dopoledne teplota vzduchu o dost nižší než teplota vody a proto občas ta hustá mlha nad rybníkem či kolem řek. Nevylučuji však i jiné možnosti. Snowman snad napoví.

    Ty animace klasicky přes printscreen, poté uložit a formátově upravit třeba ve photoshopu a pak dát do gifu např. pomocí programu Beneton movie gif apod., které jsou free.
    Michal

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Michale! Ty jo, jsi skoro můj soused!!!! :))) Jo, moc suprově napsaný a zdokumentovaný. Na cestě z matičky měst, zrovna od odbočky k vám směrem dál na "karlovo páry", sleduji vysílače, jejich tam požehnaně a nepřirozeně hodně. Přičítám to i nedalékumu vojenskému újezdu. Napadlo mne tam dávat orgonity. V pátek odpoledne, jsem zahlédnul z auta jednu paní jak si to přes pole šine k vysílače z batůžkem...nebyla to tvoje mami? .-). Ale přiznám se, že orgonity nemám. Jestli je děláš, nemůžeme se nějak domluvit? Mám vytypovaných pár vysílačů, o kterých tuší a vím, že umí zvuky co "nejsou" normálně slyšet, ale sleduji lidi...má to na ně vliv. Díky
    Milan - mdnamur

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, přesně takhle jsem to také několikrát sledoval ale nezdokumentoval jsem to. Díky!

    OdpovědětVymazat
  4. To, že se jedná o mlhu vzniklou umělým vypařováním, se mi zdá velmi pravděpodobné. Vysílač leží evidentně alespoň trošku na kopečku - a i podle fotek se mlha, místo aby ležela v !nejnižších bodech!, tak se táhne spíše odzhora dolů...

    Ten chlad je způsobený - jak je napsáno - úplným zastíněním.
    Ochlazení z odparu by se projevilo v případě, že by voda kondenzovala až trochu výše nad zemí, jedno jak vysoko, ale ne přímo u země. Takto se nejprve sice ochladí povrchy odparem vody; ale jakmile voda kvůli příliš velké vlhkosti zkondenzuje, tak nabytou energii zase předá zpět vzduchu. ;-) Ale možná ne všechnu... a ono i to zastínění stačí...

    Pěkný den,
    Snowman

    OdpovědětVymazat
  5. Viem ze to sem nepatri ale dobre som sa pobavil aj ked je to bohuzial skutoťnosť.

    http://havlicekbedrich.blog.idnes.cz/c/220468/Suliku-nezlob-nova-hra-pro-dlouhe-zimni-vecery.html

    OdpovědětVymazat
  6. http://illuminati.org/

    dejte vybrat vše

    OdpovědětVymazat
  7. Pro Mdnamur:
    Nevím, zda jsme skorosousedé, já mám k "karlovy páry" jak píšeš daleko. Jsem z Vysočiny, kousek od Ždírce nad Doubravou.
    Ono stejně musí být v dohledu nějak CBčko, protože celé léto sleduju stálý kruh modra.
    Michal

    OdpovědětVymazat
  8. Radar Skalky pracuje-vyzařuje červeně právě teď na webkamerách ČHMÚ.

    OdpovědětVymazat
  9. Michale, jojo, pak jsem si všimnul, že název té obce má jednu odchylku a na mapě je to jinde. Škoda, nadšení amatéra. Omluva. .-)
    Mdnamur

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní..24. října 2011 20:43
    ..(Radar Skalky pracuje-vyzařuje červeně právě teď na webkamerách ČHMÚ..))
    Většinou stále,co ho přidali na plato s webkamerami ČHMÚ...

    http://optics.upol.cz/userfiles/file/POSPISIL_PLUHACEK_vcetne_obr.pdf
    Zajímavé čtení...kdo má zájem,nechť je v -obraze (...aspoň dle autorů))
    strana 5.
    ..."Velký pokrok nastal v oblasti radarových antén. Vedle existujících aperturních
    (otvorových) antén (aperture antennas) byly úspěšně vyvinuty a zdokonaleny moderní
    planární (rovinné) skupinové (mozaikové) antény (array antennas), které jsou tvořeny
    velkou skupinou (mozaikou) aktivních elementárních vysílačů (vysílacích center),
    mechanicky nebo elektronicky ovlivňujících směr (pohyb) vlnového svazku bez potřeby
    mechanického pohybu celé antény...""

    Takže veškeré telekomunikační vysílače které jsou rozmístněny tak nahusto nejen po naší republice,které většinou na sebe "vidí" ač by nemusely(telesignál má daleko větší dosah!!),vysílají také radarové signály,které využívají zajisté i AČR,BIS,ÚOOZ,VKR...A JINÉ BEZPEČNOSTNÍ SLOŽKY.Tím pádem mohou vysledovat taktéž okamžitě volajícího i příjemce telefonního hovoru na několik desítek metrů (...nebo i pro jiné tajné účely??)).Pochybuji,že by
    bylo třeba stavět ty vysílače na každém "druhém" kopci aby byl signál silný pro mobilní telefon za každým "větším šutrem",kde bydlí stará babička,aby si mohla zavolat vnukům nebo RZ službu při nevolnosti na žlučníku.........
    Asi tak...OrgoNete...
    http://www.techblog.cz/technologie/pasivni-radary-jako-strategicka-zbran.html

    Tuareg.

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlasím s Tuaregem. Těch přenosových nebo radarových věží a stožárů je po ČR opravdu přespříliš. I mě to vrtá hlavou, jak je možné při takové hustotě, že jsou místa, kde není možné chytit signál mobilního oparátora nebo WIFI. Takže je tu zase další "false flag", tvářící se zdánlivě komerčně, užitečně a nepostradatelně. Jak se říká : pod svící je největší tma. A mlžení, to našim politikům a generálům v královsky placených službách cizí moci jde přeci více než dobře, nebo se pletu ???!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Dobrý den. Na konci léta jsme jeli se synem na gumovém motorovém člunu z Davle na soutok Sázavy s Vltavou.Na Sázavě bylo teplo a zapadající slunce nás ještě hladilo svými paprsky.Chtěli jsme ještě obeplout ostrov na Vltavě.Tam se tvořila mlha.Byla to přesná linie, která na řece tvořila přímku.Když jsme do ní vpluli, byla tam tak hrozná zima, že jsme se vrátili.Teď už vím proč.Děkuji Vám.

    OdpovědětVymazat
  13. Nevím, ale u Osové Bitýšky je jeden mobilní vysílač a má SVOJE TRAFO 22000/400V!! Sjoje trafo, to je drahý špás. A k čemu by musel mít takový rezervovaný příkon?? Nestačilo dotáhnout z nedaleké obce 400? Možná to bylo celkově výhodnější udělat vlastní trafostanici (závislost na rozvodu obce, věcná břemena na dotčených pozemcích...), ale dost pochybuju že to bylo ekonomičtější. To jsou statisíce, nemluvě o pronájmu, údržbě VN...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.