27. října 2011

Proberme se, Švejci!

Díky za mail! Přes

Proberme se, Švejci!

Autor: Zbyšek Pantůček | Publikováno: 27.9.2011 | Rubrika: U NÁS

Vážení Spoluovčané. Naše země secsakramentsky nevzkvétá. To víme celkem všichni. Opět jsme naletěli. Kdysi na Zelené, teď na Véčkaře a Topku. Předtím na oranžové a modré. Chcete snad projít celým barevným spektrem? Fascinuje mne, jak v některých komentářích k mým článkům vyjadřují mnozí z vás obdiv, že jsem vystoupil z anonymity a píši pod svým skutečným jménem. Další zase vyjadřují strach, jaké to pro mne bude mít následky. (Já jim za tuto starost o mne děkuji.)

Přátelé, světe div se, zatím žádné následky nepociťuji, ba naopak, a věřím, že tomu tak bude i nadále. Přestal jsem se bát, protože víc se bojím o své děti a jejich budoucnost. Zbavit se strachu je nesmírně osvobozující – věřte mi. Zčistajasna zjistíte, že jste VNITŘNĚ svobodní. Ten papiňák ve vás upustí páru a usínáte s čistým svědomím, že říkáte, co si myslíte. Samozřejmě nikdo z nás nemá patent na pravdu a ne každý s vámi bude souhlasit.

Většinou si ale spousta lidí myslí totéž.

Vládnou nám zločinci, kmotři, opravdoví vykořisťovatelé non plus ultra, bez vizí, programů a hlavně bez vůle cokoli měnit, dokud budeme mlčet.

Snažím se nejen psát tyto články, ale i každodenně v práci působit aktivně na své okolí a předkládat argumenty k zamyšlení. Je pozoruhodné, kolik lidí se po takových rozhovorech probouzí jako ,,Stepfordské Paničky” z jakéhosi dlouhého zlého snu a většinou říkají:,, Aha, no jo vidíš, to mě ani nenapadlo.”

Víte, co napadlo mne? Ticho po pěšině je totiž proto, že Oni se vlastně bojí nás. Prskají a kopou kolem sebe a neumějí říkat nic jiného, než že všichni, kdo je kritizují, jsou náckové a vrazi demokracie. Proboha jaké demokracie? Mladí vysokoškoláci chodí z univerzit rovnou na pracák, kvalifikovaní čtyřicátníci o práci nezavadí, protože jsou moc staří, o lidech před důchodem ani nemluvě. Svoboda slova? Nenechte se vysmát. Kolik znám lidí, kteří ani na svém pracovišti nesmějí prezentovat vlastní názory. Máme otevřené hranice tak nehorázně, že k nám proudí zločinci, vrazi, příživníci a lidé nakažení nemocemi, které byly u nás kdysi již dávno vymýceny. Nechci zpět ostnaté dráty, ale vládu pořádku, zákona a práva. Potraviny v našich obchodech jsou nekvalitní, jsme popelnicí Evropy, občany druhé kategorie.

Někdo mi říkal: ,,Prosímtě za komunistů se stály fronty na banány a teď máš všude zboží plný regály, tak na co si stěžuješ?” To je svatá pravda. Když jste si ale tehdy tu frontu vystáli, tak se ty banány daly s prominutím žrát. Považte, kdy jste se naposledy zakousli do chutného červeného šťavnatého rajčete? Koupil jsem již několikrát šlehačku, která se nedá ušlehat. Chléb vám zplesniví do tří dnů a tak dále a tak dále, ale my jedem pořád ,,močálem černým kolem bílých skal.” Mimochodem, copak plné regály mnohdy nepotřebných cetek jsou smyslem života? Kde je pokora, kultura ducha, kolik lidí dnes čte knihy? Nejsem levičák a socialismus bych zpátky nechtěl. Změna nastat musela, ale je to ubohý výsledek ,,velikého” začátku.

Vím, že je krize. Kdosi se nudil a tak ji vyrobil. Týká se celé Evropy, ba celého světa, ale tady v té naší malé kotlince, právě proto, že je tak malá, je to jaksi velmi markantní.

Zatím pociťujeme jenom symptomy, ale důsledky, pokud budeme ,,rejt držkama v zemi,” (Karle Kryle, ty to vidíš) se brzy dostaví.

Vyzývám vás tedy, jako váš spoluobčan, otevřeně k nulové toleranci k nespravedlnostem, šlendriánům a k občanské neposlušnosti.

Věřte mi, že ti samečci každý den v televizi machrují, ale mají plné kalhoty, abychom nevyrazili do ulic. Vezměme si příklad z Islandu a pojďme konečně vymést ten Augiášův chlív. ZBAVTE SE STRACHU, ať se konečně bojí jenom ONI.

Pomalu se nám blíží listopad. Zamyslete se nad tím, jestli už by konečně nepatřila na mafiánský samet hrubá záplata.

Váš Zbyšek Pantůček.

13 komentářů:

  1. Máte naprostou pravdu pane. Internet je plný protestů, kritik a návrhů řešení. Bohužel všechny jsou anonymní. A to je to samé jako by nebyly. Vládnoucí klika psychopatů se zatím moc bát nemusí. Proti nim přece stojí pan nikdo a paní neznámá. Anonym přece žádná práva nemá. Už Masaryk kterému mám za zlé, že se přičinil o rozbití rakouskouherské evropské unie, říkal „Nebát se a nekrást“.
    Radek Král

    OdpovědětVymazat
  2. Kto sa tu na Orgonetu pod svoj názor podpíše ?
    Pan Nikdo a paní Neznámá. Poďme to skúsiť čo poviete?
    Bo
    Božena
    žena rodená Blažková :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím to vypadá tak, že všichni sedí jen u internetu a komentují a komentují..., jen ve snaze být pokud možno originální. A někteří chtějí být třebas jen sprostí. Strach a pohodlí je hlavní příčinou toho, proč se nám nechce do ulic (viz 15. a 22. října). Na druhou stranu - vyrazili jsme do boje (11. listopadu 1989) až když nám bylo naprosto jasné, že nelze prohrát. Asi do ulic vyrazíme opět, až bude dobojováno a nesmíme zapomenout na velký svazek klíčů. Je to depresivní.
    Jaroslav Červenka

    OdpovědětVymazat
  4. Sakra, já nemůžu, bojím se manželky :)
    Alfa

    OdpovědětVymazat
  5. Revoluce jo..., ale co bude pak???
    Na Islandu prej mají šílenou inflaci a obyčejní lidi maj problém platit hypotéku...
    Koukněte se, prosím, na Leva-net a tam jsme rozjeli akci. Spojili jsme naši mysl a cítím, že je to fakt obrovská síla.
    Koukněte tam na diskusi a pak na článek "Silaet", ať znáte souvislosti....
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  6. Vyrazit do ulic, protestovat a nesouhlasit misto navrhnout prakticka reseni??? Lide preci dovolili pracovat za mene nez v EU, obcane dovolili politickym reprezentacim vsechno "to" co se jim nezda v poradku. Je to o nas, ne o nasem odrazu vetsinove spolecnosti..

    OdpovědětVymazat
  7. ... kto sa bojí nesmie do lesa.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den všem. Ano diskuzí je spousta, jedno je však jisté. Všichni hledáme a chceme znát pravdu.Nechceme dále tento prohnilý a zotročující systém, který nemá obdoby.Jenře asi je tak nějak těžké dát se všichni dohromady a navíc není vůbec jisté jestli na tyhle všehoschopné, tím myslím ty kteří drží kliku, něco vůbec platí. Myslím ale, že velmi pozitivní a pro ně znepokojivé je to, že komunikujeme, že máme své pohledy a názory a přímou kritiku a že ví,že už nás jen tak neoblafnou. Manipulují s námi dlouho a my to víme. To jim nemůže dávat klid. Přesto chtějí stále více drancovat a manipulovat. A tak to považuji za důležitý posun, protože oni se skutečně bojí. My totiž je nepotřebujeme, ale oni nás ano, jsme jejich živiteli.Proto nejlepší zpúsob by mohl být co nejvíce ignorovat stát a banky. Jen by to chtělo najít správný recept, protože dnes už nás mají tak zotročené a podmaněné, že není jednoduché takový recept nalézt.Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  9. A kdo tam vjede, musí počítat i s tím, že se mu zlámou kolesa. Já bych to spíš přirovnal k džungli, protože ta dává právo silnějšímu !!!

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím si, že doba je už jiná. Čas velkých vůdců, guruů, spasitelů je už dávno pryč - nikdo není a nikdo nepřijde a neřekne: "Lidi, pojďte jdeme!" Je to o nás samotných, je to o něčem v nás, je to o vnitřní cestě každého z nás. K čemu nám bude převrat, vůdce, spasitel, když my sami budeme vnitřně nevědomí (a po čase upadneme do toho stejného co již bylo). Změna nastane u nás uvnitř - záleží na tom jak se my sami rozhodneme. Můžeme si uvědomit sami sebe, co děláme v životě, co žijeme, co kupujeme, co sledujeme, čteme, s jakými lidmi se setkáváme - zda jsme s tím vnitřně sladěni. Můžeme začít být "neposlušní". Např. se mohu slušně ptát na pobočce VZP nebo sociální správy: Co mi nabízíte navíc za to, že jste zvedli cenu záloh? Jakou výhodu to pro mě znamená, že platím víc? Mohu to převést na obchod, nakupování, restauraci - co mi vlastně nabízíte za tuto cena - pokud cena odpovídá hodnotě toho co dostávám. Byl jsem tento týden v jedné kavárně - objednal jsem si zákusek, chlebíčky a colu. Na colu (v lahvi) jsem čekal asi 25 min. V kavárně bylo asi 10 lidí a klid. Kolega si objednal palačinku. Asi po 20 min. se šel zeptat zda to už bude (musel pak odejít na schůzku). Číšnice mu sdělila, že kolegyně palačinku neumí zhotovit. Ceny byly unikátní chlebíček 30 Kč, Cola 2 dl - 30 Kč a palačinka (65 Kč) byla započítaná v konečném účtu i když ji kolega nedostal. Takže jsem se slušně zeptal a těch 65 Kč dostal zpět. Zkušenost, že toto nemusím podporovat. Je to jeden z mnoha příkladů. Další příklad - pozemkový fond chce po majiteli garáže zaplatit parcelu na, které garáž stojí 1125,- Kč/metr čtvereční - kde jinak běžně stojí zasíťovaný stavební pozemek od 200 do 350 Kč/m. Tak co nám pak zbývá - můžeme jít a ptát se - co nám to vlastně za tuto cenu nabízíte. Můžeme omezit spotřebu elektřiny - používat alternativní zdroje (v malém, ve svém prostoru) - snížit spotřebu benzínu - používat automobil s částečným vodíkovým pohonem (viz tzv. auto na vodu - www.jednavodu.cz), omezit konzum. Často máme věci, které vůbec nepotřebujeme - můžeme se jich zbavit a další již nekupovat - opravdu jen to co užívám a potřebuji - mohu říci, že ten pocit pak je hodně osvobozující.
    Ještě malá poznámka k pojmu "anonymní". Napadlo mě někdy počátkem roku - KDO TO JE? JAK SE JMENUJE? On totiž pojem STÁT, KRAJSKÝ ÚŘAD, VÝBOR, MAGISTRÁT je pojem neživý - není tam osoba, konkrétní živý člověk - a tak mě začalo zajímat kdo to je jako konkrétní člověk, kdo vydává různá nařízení, poplatky, předpisy apod. Musí to vždy udělat nějaká konkrétní osoba. Snad se nějaký předpis, nebo výše poplatku nevytvoří ze vzduchoprázdna. Tak se snažím ptát KDO a PROČ. Nevím jestli se tím dá něco změnit, ale minimálně aspoň trochu znepokojit a rozviklat zaběhlé a navyklé mechanismy(úředníky). A pro zde diskutující si myslím neměl být problém zjevit svoji identitu - to je první krok ke změně (vystoupit z davu a stát se sám sebou).
    Přeji vám všem pěkné dny s modrou oblohou a zářícím sluncem.
    Luděk

    OdpovědětVymazat
  11. Je jasné, že se vždycky pod jakýkoli zákon, vyhlášku, nařízení apod. podepisuje nejvýše nadřízená osoba v hierarchii státního aparátu (ministr, předseda vlády, prezident). Akorát s tou odpovědností to bude poněkud "na štíru", poněvadž se všechny tyto dokumenty odhlasovávají většinou proti menšině, a navíc tyto osoby požívají ve většině případů navíc ve výkonu funkce imunitu !!! Pokud by takový člověk měl být souzen, musel by ho nadřízený orgán napřed zbavit imunity, a předat jej do rukou orgánů činných v trestním řízení. Mohl by být v takovém případě i postaven mimo službu do doby, než skončí důkazní a soudní řízení, které by prokázalo jeho nevinu. V opačném případě (vina) by "vypláznul slušný balík" a možná ještě "flastr" navrch.
    Ale většina těchto lidí si kryje záda pro "strýčka Příhodu",a tak jsou velmi velmi obtížně napadnutelní a potrestatelní !!! Ale nejdůležitější je to, zda se podaří státnímu zástupci vůbec podat na takového člověka žalobu !!! Bez ní se nedá nic řešit !!! Ono totiž ani podání trestního oznámení nemusí v této zemi v rámci právního státu nic podstatného znamenat...

    Např. obecní nebo městskou vyhlášku schvaluje místní nebo městské zastupitelstvo, a ztvrzuje podpisem starosta nebo primátor. Občan může vyhlášku ve schvalovacím řízení připomínkovat, ale to má často takový účinek, pokud v zastupitelstvu nesedí rodinný příslušník, příbuzný nebo dobrý známý, asi jako prd do větru...

    OdpovědětVymazat
  12. WhitelikesnowandcoldlikeWinter31. října 2011 v 17:25

    Změnit by se měl každý jedinec sám za sebe.
    Všichni,nejen zde,spolu komunikujeme a po většinou se shodneme,že to je všude špatný;v podstatě stojíme pospolu,ale tu změnu,ten přerod,si musí prožít každý sám za sebe a nejschůdnější bude pravděpodobně ignorovat celý tento zvrácený systém,splatit dluhy a sdružovat se dohromady a navzájem se se stejně smýšlejícími a cítícími lidmi podporovat.
    Přeji všem slušným a poctivým lidem ( a hlavně nevinným dětem ) hodně štěstí v následující době,nebát se a nekrást,trpělivost a světlo,jež nás provede temnotou...

    A veselýho Haloweena!

    OdpovědětVymazat
  13. lidičky,pracujme na sobě, buďme při sobě, mysleme pozitivně a neskákejme jim na tu krizi a hlavně nebojujte proti nim, to je ještě nabíjí!!!!my si tvoříme naši realitu v mysli, ne oni!!!! a buďme k sobě slušní, ne jako hyeny, odtraňme závist atd....je toho mnoho...buďme v lásce k sobě a přírodě...radujme se z maličkostí a vemte si třeba pejska z útulku:-)...pak vás nemůže nic rozházet...alice

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.