6. listopadu 2011

Letadlo a dvě slunce

Přeji hezký den,
prosím o sdělení Vašich názoru na foto. Foceno dnes ve Frýdlantu n.O. (v pozadí Ondřejník). Může slunce bez ostrých kontur vytvořit takový odraz v optice ??Díky za Vaše názory. Petr



11 komentářů:

  1. Dle mého, je to vyfocený odraz ze sklíčka umístěného před čočkou snímačem obrazu. Něco podobného jsem vyfotil i na HTC. Je to asi odraz (nakumulované paprsky ve všech lomech)z krycího černého plastu kolem čočky a od sklíčka krycí čočku.
    Když jsem vyfotil druhé slunce, nic takového tam nebylo.
    U větší čočky např. na kvalitním fotoaparátu by se neobjevilo, i protože dřív měli přímo čočky a fotocitlivý (snímač)povrch, ne plastové ochrané sklíčko.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Petře,
    souhlasím se Zorganem.
    Logicky vzato, ve skutečnosti musel by ste vidět dvě sluníčka Vy i ten pilot v letadle, což si myslím je možné jen při požití silného burčáku... ;o)

    P.S.
    ty šmouhy na nebi, není to náhodou fantómové "UFO"?
    ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. Dle mého, dvě slunce jsi skutečně mohl vyfotit. Dle Mayské vědmy, se kterou jsem měl tu čest se potkat, budeme mít chvíli dvě slunce. Dokonce má dojít k několika dennímu zatmění. Vše je však v pořádku, což asi většině zde nemusím říkat. Krásná momentka! Měl jsi štěstí!
    Zdravím
    Namur

    OdpovědětVymazat
  4. Tzv. "druhému slunci" se věnuje uživatel UrsuAdams na youtube http://www.youtube.com/user/UrsuAdams
    Neznámý objekt lze spatřit na snímcích Neumayerovy stanice na Antarktidě
    http://www.awi.de/NM_WebCam/ čas na snímcích kdy je vidět objekt je 05:00.
    Dále lze sledovat kameru ve Frankfurtu nad Mohanem http://www.skylinecam.de/ snímky s časem 16:00.
    Mě se podařilo sledovat objekt na kamerách ČHMU Plzeň http://www.youtube.com/watch?v=GLaZehvJV3A
    PaJa

    OdpovědětVymazat
  5. Nemusí to být optický klam. V létě jsem při jednom západu slunce měla to štěstí vidět dvě slunce, jen to druhé bylo víc nahoře nad "naším" sluníčkem. Odraz to tenkrát podle mě nebyl, fotku bohužel nemá, neměla jsem foťák. Byla jsem v naprosto střízlivém stavu :-). Od té doby jsem přesvědčená, že jsme v období dvou sluncí. A že to je možná to, co před námi mimo jiné skrývají , jejich čárováním při východu a západu slunce, že zrovna v té době , je ho možné spatřit.

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavé jsou snímky z kamery čhmú Lysá hora,SZ pohled,6.11.,po 15,30.Je tam vidět v podstatě totéž."Druhé slunce" však s postupem času asymetrický putuje s tím pravým a v jednu chvílí jsou vidět dokonce tři.Snímky jsou nahrané po 5 ti minutách a je k nim volný přístup pro každého.Jedná se tedy s největší pravděpodobnosti o optický klam (zrcadlení,odlesk).To samozřejmě neznamená,že takový pohled nemůže být brzy skutečnou realitou...

    OdpovědětVymazat
  7. 7:42 ...jojojo....vidíš...jel jsem v létě po boleslavské, podvečer, bouřky,rychlí déšť a také jsem zahlédl dvě slunce. Řídil jsem, nepiju alkohol, nezobu a tak. ... A do toho ta Flordemayo... Tak tak....

    OdpovědětVymazat
  8. PaJa: díky...to je ten odkaz....co jsem myslel!

    http://www.awi.de/NM_WebCam/

    díky
    Namur

    OdpovědětVymazat
  9. Sun is shining

    http://www.youtube.com/watch?v=ByQjsaCyQd0&feature=related

    OdpovědětVymazat
  10. Důkazem, že to, co je na této fotografii jako druhé slunce, jsou fotografie stejného světelného objektu ve zdejším článku "Dvě slunce na Lysé hoře" z 7.11.2011. Tam je jasně vidět, jak na 1.snímku ten objekt vylétá z poza stromů.Na 2.snímku si "sedl" na úpatí hory, na 3.snímku vzlétá na oblohu, a na 4.snímku už je hodně vzdálen tak, že jej částečně překrývají mraky. A to mi řekněte, jak optický klam můžou překrývat mraky v dálce ???!!! To samé je na této fotografii : všimněte si horního okraje toho "druhého slunce" !!! Také je překryto "oparem" mraků !!! Takže skutečný objekt, který se jenom tváří jako měsíc nebo druhé slunce !!! Viz také příspěvek zde o stejném objektu z polární stanice !!!

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.