15. listopadu 2011

Průmyslové sněžení v Plzni

Dotaz pro Snowmana:

V Plzni se už druhý den objevilo po ránu tak zvané průmyslové sněžení, jež souvisí se současným typem počasí. V některých místech města je po ránu sněhový poprašek. Podle Pavla Kopečka z plzeňské pobočky ČHMÚ je to jev, který se vyskytuje při teplotní inverzi v průmyslových aglomeracích a má poměrně specifické podmínky vzniku. Vzniká při mrazu za zvýšené vlhkosti, roli hraje také právě množství prachových části, díky kterým sněhová vločka snáze vzniká. V Plzni se dnes teploty pohybují kolem čtyř stupňů pod nulou. S podobnými jevy se obyvatelé Plzně podle předpovědi mohou setkávat zřejmě minimálně do konce týdne, dodal meteorolog.

Mohl by se k tomu vyjádřit Snowman? Několik týdnů neprší, je mráz, jsme v centru vysokého tlaku a přesto - vlhko, průmyslový sníh...pamatuji si, že loni tam byl taky, ale za úplně opačných povětrnostních podmínek....????

Osobně být Plzeňákem...vzal bych si vzorek, nechal rozpustit a pak vzal třeba jen magnet.... Dělám to s prachem na parapetech (nebydlím ve městě), kolik tam je magnetických částic...a že by se topilo železem, o tom nic nevím...

Namur

10 komentářů:

  1. nemusí se jezdit do Plzně. 0,5 - 1 cm napadlo dnes ráno i Horních Počernicích v Praze. Konečně jsem měl osobní zkušenost .)

    OdpovědětVymazat
  2. ...nejen v Plzni...mám úplně kropenaté auto - v ČB. Celý den není vidět na krok, ať jsem jela, kam jsem jela, všude velké bouračky..... Co se s námi snaží udělat? Jaký je záměr....? AM

    OdpovědětVymazat
  3. minulý rok byl v Plzni taky průmyslový sníh...jinak můžu dodat že v Plzni sněžilo už 2x (včera a dnes) a vždy jen okolo Škodovky a auta byla zasněžená ještě večer i když sněžilo jen ráno kolem 8. hodiny (1-2cm sněhu) a přes den byli teploty nad nulou

    OdpovědětVymazat
  4. není v areálu škodovky nějaký "podezřelí" stožár se spoustou antén podobných reprákům???- jako repro bednám....-)
    A určitě není bez zajímavosti, komu patří velká část staré škodovky....SSSR...

    OdpovědětVymazat
  5. Těch je tady na jihočesku "hafo", těch "repráků". Někdy mám chuť koupit bazuku a shazovat jim to svinstvo z povrchu země !!!

    OdpovědětVymazat
  6. tak jsem se právě dozvěděl, že je to vlastně "čištění" vzduchu - umělé sněžení napomáhá vyčištění vzduchu - óóóóó děkujeme vám naše snaživé sdělovací prostředky, že o nás pečujete a krásně vše vysvětlujete:
    http://www.novinky.cz/domaci/250756-ve-mestech-pada-trochu-jiny-snih-pomaha-cistit-vzduch.html

    OdpovědětVymazat
  7. http://www.novinky.cz/domaci/250756-ve-mestech-pada-trochu-jiny-snih-pomaha-cistit-vzduch.html?ref=zpravy-dne
    N.B.

    OdpovědětVymazat
  8. Jojo... to je neuvěřitelný! Taky už jsem zaslechl, že jod je zdravej!

    OdpovědětVymazat
  9. A fluor ve vodě je prý taky zdravý, alespoň 3 dávky denně, abychom uspokojili reduktory populace !!!

    OdpovědětVymazat
  10. ps - měl jsem na mysli ten jod ve vzduchu...jinak jasně, že jod je zdravý....

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.