1. listopadu 2011

Test první elektrárny na volnou energii v Itálii

Něco pro povzbuzení: Volná energie se začíná prosazovat!
Díky Otovi za tip, já taky podobné články miluju ...

Zdroj: 

Úspěšný test jednomegawattové elektrárny na volnou energii
Překlad: OrgoNet

28. 10. 2011 předvedl Andrea Rossi prvímu zákazníkovi svůj 1-megawattový E-Cat systém. Jeho výkonnost zhodnotili i inženýři a vědci. Podle nich produkuje nepřetržitou enrgii 479 kW po 5,5 hodiny v soběstačném režimu.

Ten velký den už přišel i odešel. V Bologni v Itálii bylo otestováni jednomegavatové zařízení na studenou fúzi. Neznámý zákazník, který test prováděl, je zjevně spokojen.

Byly tam nějaké problémy, takže zařízení nemohlo běžet na plný výkon v soběstačném režimu, ale to, co předvedlo, je velmi působivé.

Zařízení běželo po 5,5 hodiny a produkovalo 479 kW v soběstačném režimu. To znamená, že nebylo zapotřebí dodávat žádnou vnější energii k jeho provozu, protože běželo samo, a produkovalo přebytek téměř půl megawattu. Rossi vysvětlil důvody v prezentaci, kterou jsem natočil na video a později zveřejním.

Byla to polovina předpokládané kapacity, ale i tak je to významný výkon pro toto zařízení, které bylo dokončeno v minulém týdnu – první toho druhu na naší planetě.

Brzy ráno před předváděním, jak řekl Rossi, bylo třeba se rozhodnout, zda jet na výkon 1 megavatu, ne v soběstačném modu, nebo v soběstačném modu s nižší energetickou úrovní. Zákazník si zvolil funkci v soběstačném modu. O následných zkouškách se zatím nemluvilo, ale předpokládám, že zákazník provede mnoho testů, aby pochopil hračku, kterou si pořídil, a že informace budou Rossimu sděleny.

Když jsem se zeptal na tiskovce, zda byl zákazník spokojen s testem, Rossi řekl: „Ano, myslím, že jsou spokojeni.“

Zde je krátké video z hodinové Rossiho přednášky pro zákazníky, a otázek a odpovědí. Zaznamenal jsem celou prezentaci, a zítra ji zveřejním, doufám i s přepisem. Polovina byla italsky, protože Rossi chtěl vše vysvětlit italsky i anglicky.

V tomto výňatku Rossi odpovídá na otázku. „Takže, je to průlom?“
 
(Zkráceno, přepis videa a další informace najdete na zdrojovém článku viz výše.)

28 komentářů:

  1. Naftaři a uhelníci právě stříhají užima - k čemu jim pak budou ty výnosný plynový a ropný spoje od Ruska po západní pobřeží Evropy.
    Ropný války USA + tradiční přisluhivači u nich, ztratí motiv proč je vést.
    USA odkonzervovali tisíce vrtů na domácí půdě, na Aljašce zakládají největší zlatý důl na světě.
    Zatím všichni vynálezci levných a vydatných energetických zdrojů za čas zmizel jjjjjjjj
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně je to v praxi... Se můžou jít Amíci s těma svejma tajemstvíma zahrabat, idi*tci :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky záleží na tom, kdo je ten zákazník ... to už tady bylo, že existovala technologie, fungovala, a skoupil to nějaký koncern a dal to k ledu ... (viz elektromobily).
    Ale doba už je jiná, myslím, že tohle je určitě průlom ...

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, dost zalezi na tom kto je zakaznik, vyzera to na vojensku firmu alebo uvidime, kedze to zvladli postavit mozno byto zvladli aj pre inych, ak im to teda dovolia

    OdpovědětVymazat
  5. No nejideálnější by bylo kdyby to dal volně na internet v pdf v Anglištině a dalších světových jazycích..a každý by si vyrobil vlastní generátor pro domáctnost pro auto.. Ale z čeho by pak žil stát co bychom pak jedli? takže ani v dnešní době se nic takového masově nerozšíří..dají to třeba do ponorek na antartidu ..a to je tak asi vše..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak z čeho by stát žil? Ikdyby vybral míň na daních. Náklady na výrobu v průmyslu zemědělství, dopravě, službách atd. by fakticky velmi dramaticky klesly. Lidem by se klidně mohli snížit i výplaty a stejně by to bylo pro ně pořád daleko výhodnější. Neplatil bych za topení za el. energii za dopravu. Všechny výrobky i služby by mohli slevnit. Fakt je ten, že by padli jen akciové trhy. Ale to už je věc, která fakticky podkopává celou ekonomiku. Můj názor je, že je to jen vykonstrovaný strach, který se šíří, že by na nic nebyly peníze. Zkrachovaly by velké koncerny po celém světě. Ale stálo by to za to. Ve světě by bylo míň zla.

      Vymazat
    2. O to se tu právě hraje, že miliardáři chtějí další miliardy od nás hodnoty produkujících občanů. Pokud se banksterský uměle udržovaný trh zhroutí, bude jen dobře. Lidé si vytvoří nový trh a novou měnu bez těchto bezprizorních pijavic světa. Společně s politiky "dinosaury" jsou již nyní odsouzeni k zániku. Ještě chvíli budou ve smrtelné agonii kopat kolem sebe, ale to už nějak přežijem. Nikdo tyto sr.če s nestydatými lichvami nepotřebuje, ale oni potřebují nás !

      Vymazat
  6. Prostě borec!
    Jen si říkám, že musí mít ochranu ne z tohoto světa, protože se nejenom zabíjelo po jednotlivcích, ale vedly se světové války pro daleko "menší věci" než je toto.
    Jen doufám, že kousek z toho koláče zbude i pro nás ostatní.
    Michal

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Orgonete,určitě to někdo koupí a dá k ledu,nebo zlikvidují vynálezce(je to blbec a zveřejnění pro případ své smrti si nepojistil).Jinak bys musel připustit,že to asi nefunguje.Třeba ty elektromobily-ty do toho asi nevidíš-to nebylo řešení pro lidstvo-někde se ta elektřina pro tolik milionů aut musí vyrobit(jedině v atomových elektrárnách).Na rozdíl od Tebe,jsem měl možnost pomáhat s konstrukcí a dokonce jezdit,na elektrickém bicyklu,už asi před dvaceti lety.Je to ale otázka baterií,stejně jako u těch elektromobilů.A ten bicykl nebyl špatný,měl rekuperaci(jestli Ti to něco říká)a mohlo se mu "pomoci" i šlapáním,akční rádius asi 30km,ale přesto se to do praxe nedostalo.Jen Tě můžu ujistit,že to nikdo ani neskoupil,ani nezlikvidoval vynálezce-konstruktéra.
    Nevím to určitě-ty bys mohl-v Anglii jezdily mlékařské elektromobily už velice dávno-možná ještě jezdí-mrkni se na to.A pokud se nemýlím,tak na brněnské přehradě jezdily a jezdí lodě na elektřinu od doby,co byla přehrada napuštěna-někdy za války.A na závěr-přírodní zákony,jsou zákony Boží a jedině On,je může změnit.
    Ale nic ve zlém,jen se nad tím zamysli-i já chci nebe bez contrails.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez contrails by bylo nebe taky pěkné, ale na to zřejmě ještě nějaký čas počkáme, až budou v provozu nové pohonné jednotky na jiné bázi, než je ropa. Přednostně ale musíme docílit ukončení fenoménu chemtrails !

      Vymazat
  8. Podobné zařízení na volnou energii je vyrobeno i vědci v ČR!! A dokonce je toto zařízení patentované. Zatím ale projekt běží v tajnosti...bohužel, je ale potřeba ještě hodně věcí odladit. Úspěšně zatím fungují moduly s výkonem 5kW, což je pro domácí jednotky dostatečné. To je jediné co zatím mohu říct. M.

    OdpovědětVymazat
  9. Že by tohle byla ta super událost, která se měla 28.10. stát???
    Vlabi

    OdpovědětVymazat
  10. http://www.mustwatch.cz/film/heavy-watergate/

    Tady je zajímavý dokument o studené fúzi. Sice už je starý, ale ukazuje jaké úsilí bylo vynaloženo na zesměšnění studené jaderné fúze.

    OdpovědětVymazat
  11. Bože,ať to přežije......

    OdpovědětVymazat
  12. reakce na 16:25
    To, o čem mluvíš není tajné. Je to veřejné a kupodivu i atestované. Už si to nepamatuji, ale myslím, že to bylo i tady na blogu. Pokud nemluvíme každý o něčem jiném, tak tady:
    http://www.top-topeni.eu/cs/tkt-perun-system
    Michal

    OdpovědětVymazat
  13. Pro "16:25" - proč je nutné podobná zařízení na volnou energii patentovat? Není za tím jen snaha zbohatnout? Samozřejmě chápu a respektuji požadavek na "ocenění vložené práce" - ale vezměme to z opačného konce:

    Nabízím značnou sumu za zveřejnění tohoto patentu na internetu tak, aby kdokoliv měl k němu přístup a mohl si podobné zařízení vyrobit svépomocí...

    Tohle je ta jediná a správná "revoluce" a pohled na hroutící-se Čez-ký moloch by mi za tuhle investici stál - Vám ne?

    Uděláte to...?

    OdpovědětVymazat
  14. Tak konečně došlo na slova německé premiérky Merkelové, že Německo má záložní plán na získávání elektrické energie, krátce po tom, co prohlásila, že Německo končí s výrobou energií z klasických atomových elektráren.

    Itálie sice může být oficiálně první zemí, která tento zdroj používá, ale my nevíme nic o tajných německých programech. Jen to, že existují. Je ovšem otázkjou, zda tato zařízení budou sloužit jen civilnímu sektoru nebo také vojenskému. Spíše se to bude dít tak, jako je tomu např. u současných technologií mobilních operátorů a nejrůznějších vysílačů a antén : pod pláštíkem civilního využití skryté možnosti vojenských aplikací podle hesla "pod svícnem je největší tma". Navíc je mnoho veřejných technologií konstruováno tak, aby mohly proběhnout jejich řízené kolapsy s následnou mediální masáží "krycích legend" vůči obyvatelstvu.

    OdpovědětVymazat
  15. Pro Anonymní 2.11.2011, 9:53 :
    Žádná technologie využitelná na globální úrovni nebude v souromých rukách bezplatně. O to se mocensko-kapitalistické struktury spolehlivě postarají !!! Při dnešní schopnosti vojenských mocností rozsáhlého a podrobného fízlování kohokoliv a čehokoliv (drony, cyberhmyz, satelitní "očka") nevidím reálnou možnost takovou věc uskutečnit, a tím více dokonce rozšířit mezi lidi. Vezměme si jen příklad té americké skupiny, co zkonstruovala a použila létající disk na volnou energii. Ihned tam byla armáda,všechno zabavila(vč.počítačů,zápisníků, plánů apod.) a odvezla.Přitom postižení museli podepsat, že svých aktivit se nadále vzdávají,a že informace o nicn nebudou nikde šířit pod hrozbou trestů (v podstatě likvidace).
    Pokud tedy budeme chtít využívat přirozeně a svobodně zdroje a dary Země, musíme napřed svrhnout stávající systém, který se takovému stavu společnosti zuby nehty brání, poněvadž by to byl konec jeho hegemonie a moci. A každá živá struktura se brání svému zániku !!! Čím dříve nastane kolaps strůjců a realizátorů probíhajících kolapsů, tím bude větší šance na změnu, na kterou už všichni po celém světě netrpělivě čekáme : tyran musí být svržen ze svého trůnu do propasti pekla, kam po zásluze patří !!!

    OdpovědětVymazat
  16. Ono totiž, co se nedá patentovat,nebo co není patentované, to se také nedá zdanit !!! A o tom to celé je, poněvadž patenty podléhají daním !!!

    OdpovědětVymazat
  17. Pro Anonymní 2. listopadu 2011 9:53
    Patent na internetu samozřejmě je už dávno (stejně jako každý jiný patent). Tady je patentová přihláška pro mezinárodní patent
    http://ecatnews.com/wp-content/uploads/2011/09/USeCatPatentApplication.pdf
    Pro Itálii už ho dr. Rossi má.
    Samozřejmě tam chybí jeho tajná přísada (katalyzátor), bez kterého to nefunguje.
    T.R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tesla chtěl v minulosti patentovat svůj elektrický motor, který bral energii z "éteru". Patentový úřad tehdy řekl, že daná technologie je funkční, nelze však zjistit zdroj energie, a proto mu nebyl udělen patent.

      Vymazat
  18. Podle mě je to podvod... Takovejch "laborek" na tom dělá desetiletí a pak přijde domácí kutil a hned to jde? A kde na tu fůzi vzal palivo? To se asi jen tak v sámošce nekoupí... :-o

    OdpovědětVymazat
  19. Vidíte někdo souvislost mezi povodněmi v Itálii a spuštěním tohoto zařízení?
    Dita

    OdpovědětVymazat
  20. pro 14:25: jo domácí kutil. Pan Wichterle a stavebnice Merkur....? Říká ti to něco? Ve sklepě s tímto vědeckotechnickým zázrakem sestrojil přístroj na výrobu materiálu(nevím jak se mu odborně říká) ze kterého se dělají kontaktní čočky. Takže :"Ano, takhle se dělá revoluce...enviromentálně technická!" .))))
    Namur

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní, 1. listopadu 2011 16:10. Autá na elektrinu tu boli už pred vynálezom spaľovacieho motora. Tieto autá nemali žiadnu batériu, vyrábali elektrinu za chodu. A boli schopné jazdiť nepretržite rýchlosťou 200 km za hodinu bez nutnosti akéhokoľvek dobíjania. To, čo tu máme dnes v oblasti elektromobilov, je len slabý odvar toho, čo dokázal vyrobiť Tesla už pred sto rokmi.


    Studená fúzia je len jeden z mnohých vynálezov. Máme tu mnoho ďalších.

    Ide to na vodu:
    http://www.mojevideo.sk/video/5aed/zazraky_vedy_ide_to_na_vodu.html

    Viac o voľnej energii na:
    http://free-energy.xf.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Dovolím si s některými nesouhlasit - myslím, že se tu dohadujeme o slovíčka - to je naše národní disciplína. Mám pocit, že si vždy dopředu hledáme důvody - proč něco nelze...

    Volná energie je buď volná, nebo za peníze - možná bychom měli zavést pojem UVE - úplně volná energie - taková, která je dostupná každému průměrně zručnému jedinci, který je schopen s minimálními náklady dosáhnout maximálně možného efektu...
    Zveřejnění na internetu si představuji poněkud jinak a pro názornost uvedu i příklad s odkazem o pár článků výše :

    http://energieupramene.blogspot.com/2011/06/snizeni-spotreby-automobilu.html

    Tohle je revoluce, kterou mám na mysli - sice malá, ale je - a myslím, že "Iv"-ovi patří dík i za to - že nám ostatním ukázal, jak má takováto revoluce vypadat...

    Tisíce vynálezů a nových technologií končí tam, kde pro ně "není žádné využití" jen díky tomu - že byly patentovány. Proto si myslím, že patentování samotné "je na dvě věci" - a v konečné fázi má pouze jediný účel - zabránit "sousedovi", aby si stejnou věc nevyrobil a nevyužíval ji také...

    Účelem revoluce je pravý opak - budeme se muset rozhodnout - Iv to má již za sebou - řada je na nás ostatních...

    OdpovědětVymazat
  23. Jo,jo, Itálie také globalisty zlobí, tak dostala "po čuni"

    OdpovědětVymazat
  24. Přesně !!! Podobně to bylo přeci i s haarpem !!! Jediný vědec a konstruktér v jedné osobě zkoumal možnosti obrany USA proti válečným útokům prostřednictvím balistických střel. A dostal se do jisté fáze, kdy se mu to podařilo. Jeho patentů si všimly vojenské složky, a rychle je odkoupily, poněvadž v nich spatřily vysoký potenciál nové fenomenální klimatické zbraně. A na neštěstí ve světě bylo zaděláno !!!
    Připomíná mi to jeden film o vynálezci pásového vozidla. Byl jím švýcarský horský sedlák, který přemýšlel nad tím, jak usnadnit provoz vozů v bahnitém a močálovitém terénu. Měl k ruce čeledína, který mu při experimentování pomáhal. Když se dostali konečně do fáze, kdy měl selský vůz kola opatřena pásy okovanými dřevěnými plotnami, náhle zmizel i s ukradenými plány, poněvadž neměl čím by zaplatil svůj dluh z chlastu v hospodě. Všiml si totiž jednoho napůl opilého důstojníka, a napadlo ho, že by mu mohl prodat ty plány. A tak se i stalo.
    Za nějakou dobu byl tento sedlák v nedalekém městě na jarmarku, kde se poprvé předvádělo filmové představení. Byly to záběry z vojenských manévrů. A náhle tam vidí podivný železný stroj, jak se pohybuje na "jeho" pásech, tentokráte vylepšených a celoocelových.
    Kolečkový zámek u pistolí a pušek také vznikl na koleně v dílně jednoho kováře, když si chtěl ulehčit práci se zapalováním ohně ve výhni pomocí křesadla. No a všiml si toho zase jeden voják, nechal to křesadlo přizpůsobit a přidělat na mušketu, a další účinná zbraň byla na světě...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.