23. ledna 2012

Balená voda - největší marketingový podvod

Milý Orgonete,
vyjadřuji tímto velký vděk za Tvou činnost ve věci osvěty velmi důležitých informací o procesech, kterými se v současné době potýká celá lidská civilizace.
Přidám svou trošku do mlýna... zasílám odkaz na velmi, opravdu velmi zajímavý dokument o balené vodě.
Je to ukázka jen maličkatého střípku z celosvětových aktivit nadnárodních korporací, které nám, bežným lidským pěšákům, rozkrádají a zneužívají planetu doslova pod našima rukama i nohama.
Přeji jen zda Tvé práci a mnoho, opravdu mnoho osvícených duší, které nakonec pochopí hrůznost stávajícího systému a snad začnou (musíme začít všichni) nastolovat nový pořádek věcí.
Zde dokument:
A.Š.


Balená voda je největší reklamní a marketingový podvod na světě. Načerpat zdarma pitnou vodu, stočit ji do plastových lahví, rozvézt po světě a prodat zpátky lidem prostě přináší snadné výdělky. Film přitom ukazuje, že voda v plastové lahvi bývá tatáž a mnohdy ještě daleko horší, nežli jaká teče doma z vodovodu. Autorka rozkrývá, jak se firmy Nestlé, Pepsi či Coca-Cola díky mezerám v zákonech vyhýbají daním z čerpání vody a recyklace, zveřejňování výsledků studií o zdravotní (ne)závadnosti i morální odpovědnosti za nepřímé důsledky jejich podnikání. Plastové lahve obsahují látky, které jsou nebezpečné pro lidské zdraví, přispívají k výskytu rakoviny, neplodnosti a dalších onemocnění. Nadměrné lokální čerpání vody a nedostatečná recyklace plastu ohrožují naše životní prostředí.

7 komentářů:

  1. Hlúposť a chamtivosť kto za to môže???
    Polopatické vysvětlení současné ekonomické krize


    Vážení přátelé,
    pokud máte problém pochopit současnou celosvětovou finanční krizi, věnujte prosím pozornost následujícím řádkům. Po jejich přečtení doufám vše pochopíte.

    V Indii do jedné vesnice přijel zámožný muž a oznámil vesničanům, že vykupuje ve velkém opice a za každou dá 3 dolary. Vesničané věděli, že v okolí je mnoho opic, a tak přestali hospodařit na své půdě a všichni šli chytat opice.
    Muž opravdu koupil stovky opic za dohodnutou cenu. Ale počet opic v přírodě se drasticky snížil. Tím vesničané polevili v úsilí a vrátili se k farmaření. Na to muž zareagoval oznámením, že bude vykupovat opice po 7 dolarech. Toto znovu vyburcovalo vesničany a ti opět začali chytat opice.
    Ale počty opic se zase drasticky snížily a lidé se vrátili na své farmy. Muž zvýšil nabídku na 10 dolarů, ale již bylo velmi těžké chytit nějakou opici.
    Muž tedy oznámil, že bude kupovat opice za 50 dolarů za kus, a protože musí na čas odjet do města, bude ho zastupovat jeho asistent, který bude jeho jménem opice vykupovat.
    Jakmile muž odjel, asistent svolal vesničany a řekl:"Podívejte se, v těchto klecích je 5 tisíc opic, které muž od vás koupil. Každá má teď cenu 50 dolarů. Já vám je prodám za 30 dolarů a až se šéf vrátí z města, vy mu je můžete prodat po 50 dolarech.
    Vesničané tedy dali dohromady všechny svoje úspory a půjčili si dokonce i od lidí z jiných vesnic a všechny opice skoupili.

    Od té doby už ale nikdy neviděli ani šéfa, ani jeho asistenta.Pouze opic a lidí bylo bylo všude okolo jako na začátku. Jejich peníze ale už měl někdo úplně jiný.

    Pochopiili jste již, prosím, jakým způsobem se v podstatě a dokola bohatne na Wall Streetu!?!
    MVOO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice trefné a hlavně pochopitelné i pro méně chápavé. Dávám jedničku s hvězdičkou :-)

      Vymazat
    2. No jo, vesničané jsou bez peněz a zadlužení, mají ty samé opice jako předtím :)
      A na Slovensku jsou lidi zadluženi taky a mají k tomu ještě ne vlastní vinou GORILU :)
      Monkey business

      Vymazat
  2. Na balenou vodu je dokonce asociace, zmíněna v jistých souvislostech v tomto článku: http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/386-usa-za-drobne-pestitelstvi-do-vezeni-za-prechovavani-semen-tezke-tresty.aspx
    Jinak to diktování, co kdo může v USA, se pomalu přesunuje i do slavné EU: http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1438-brusel-hodla-zakazat-zahradkarum-pestovani-ovoce-a-zeleniny-.aspx

    -emv-

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto hrůzu jsem viděla na jiném webu. Jak tohle zastavit ?
    Jak zastavit GMO ?
    Jak zamezit nesmyslným, životní prostředí devastujícím transportům zboží přes celou zeměkouli ?
    Jak zastavit chemtrailsování ?
    Jak zamezit kácení deštných pralesů a vůbec likvidaci lesů, orné půdy atd. ?
    Zatím nejsme dostatečně vědomí a civilizovaní, abychom donutili vládu schválit zákony podle vzoru Bolívie :
    http://www.denikreferendum.cz/clanek/10048-bolivie-prizna-prirode-stejna-prava-jako-maji-lide

    OdpovědětVymazat
  4. Stádo nepřesvědčíte, že to nemají kupovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuji video
    http://www.youtube.com/watch?v=6cx6WQG_pcQ

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.