31. ledna 2012

Ohromující záběry - barevně blikající Sirius?

Ahoj Orgonete,

vcera vecer pri ceste domu me na obloze zaujalo blikajici svetlo na obloze. Po zbystreni pozornosti jsem si vsiml, ze blika v ruznych barvach! Od bile, modra, zelena, cervena, zluta. Nedalo mi to a tak jsem poridil snimek svym ultrazoomem s 2s expozici, zamerne jsem pri expozici pohnul fotakem, abych videl jake barvy jsou na objektu videt. Posilam 2 z cca 10 fotek v nezmenene podobe, Zabery jsou ohromujici, jednak co se tyce barev, zaroven i ze jsou barvy v poradi ktere na prvni pohled neni periodicke (barvy nesousedi v barevne skale).
Objekt byl pozorovan vcera vecer kolem osme na jihu nizko nad obzorem, vlevo dole od souhvezdi Orionu. Podle astrologicke mapy jde nespise o Sirius, ktery ma mit namodralou barvu, ne vsak to co jsem zachytil.
Ostatni velke hvezdy taky maji tendenci blikat, barevny rozptyl maji ale minimalni.
Presvedcte se na vlastni oci, pokud mate videokameru s velkym zoomem, nebo dobry fotak, skuste udelat nejake zabery.

S Laskou,
Tomas



42 komentářů:

  1. Již asi před 15-ti lety jsem si toho všiml taky. Proto jsem volal na hvězdárnu a popisoval telefonem, co vidím. Bylo mi vysvětleno, že to dělá atmosféra a proto se jeví Sirius, jako když mění barvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prave lezim a usinam a tuto hvezdu mam den co den presne uprostred okna

      Vymazat
  2. Hvězdy blikají...Planety ne... Barevné třepotání může také způsobovat větší až velké znečištění Al a podobným chembordelem... Ale vypadá ta fotka jinak moc hezky!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nesmysl, proč sem furt taháte tu zemskou atmosferu. To by přece takhle musely měnit barvu všechny hvědy.
      Proč takhle výrazně mění barvy jen a pouze Sirius, ze všech hvězd na nebi.

      Vymazat
  3. Stejně barevně zářila síť světel nad Prahou na poč.roku 2007, když nad ČR řádil orkán Kyrill

    OdpovědětVymazat
  4. otázka je, ako vysoko nad horizontom bol Sirius, ked ste to pozorovali? Ak bol moc nízko nad obzorom, tak to bolo spôsobené pravdepodobne lomov jeho svetla cez zemskú atmosféru, ak bol vyššie, tak už toho nie som si a taký istý. Každopádne je to krásne a veľmi zaujímavé.

    OdpovědětVymazat
  5. Vcera som si to tiez vsimol, len som neskumal, aka je to hviezda. Ja som sa pozeral okolo polnoci. Bolo to dost vyrazne a nikdy predtym som si to nevsimol, hoci sa na hviezdy pozeram casto.
    alexk

    OdpovědětVymazat
  6. Asi tak pred dvoma týžňami som to videla tiež. Tá hviezda bola vtedy ešte nad obzorom a keď vyšla vyššie, všimla som si, že je to Sirius. Blikal na rôzne farby, biela bola najintenzívnejšia, ale videla som tam aj dosť modrej, červenej, zelenej. Logicky nie je dôvod na to, aby si hviezda sama o sebe blikala na rôzne farby, preto si myslím, tak ako povedala hvezdáreň, že sa jedná o náš atmosferický jav.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kravina, to nevysvětluje pro takhle mění barvy jen jedna hvězda z celý oblohy. To je jako, že kdybychom na obloze viděli jednu hvězdu, která jako jediná ze všech by byla křiklavě zelená, tak bychom to vysvětlili tak, že se na celé nebe koukáme přes zelený filtr. To by přece pak musely být zelené všechny hvězdy, ne ?
      Mě jen udivuje, že nexistuje nikdo, kdo by znal odpoved.
      Třeba je to konspirace...
      Letí k nám z té hvězdy Gama záblesk a nechtějí nám to říci, jak si to jinak neumím vysvětlit, proč to nikdo nechce říct, a radši si všichni vymýšlí kraviny.

      Vymazat
  7. Ja som podobný objekt videl asi dva týždne dozadu. Objavil sa krátko po doznení čudného zvuku (ktorý je spomínaný tu v príspevkoch na Orgo-nete). Ten zvuk ma vyrušil z práce, rozliehal sa po celej oblohe. Keď doznel, na mesto doslova priplával podobný objekt. Niekoľkokrát zmenil výšku. V ďalekohlade menil farby podobne ako tento na fotografiách. Bohužial som nemohol urobiť kvalitné fotky, pretože nemám dostupnú techniku. Asi po štvrťhodine objekt zmizol. Vylučujem možnosť, že išlo o lampión šťastia, pretože ten nezvykne "riadene" stúpať a klesať niekoľkokrát za sebou v priamke nad mestom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď na stejnou věc koukám taky, bliká, mění výšku, to asi hvězda nedělá, dron by nevydržel už skoro hodinu létat, helikoptéra by byla slyšet, lampion štěstí by blykačku neunesl, co to tedy je?

      Vymazat
  8. Parádní fotky, díky za ně. Taky jsem si všiml, že jedna hvězda takhle barevně bliká. Vysvětlení s atmosférou se mi moc nezdá. Všiml jsem si toho prvně až minulý rok a dost mě to překvapilo, protože do té doby jsem si toho nevšiml. Navíc teď mám dojem, že se to víc zbarvuje do modra, ale buď je to jiná hvězda nebo se mi to jen zdá. Kdoví co to skutečně je:)

    Přeji hezký den!

    Richard

    OdpovědětVymazat
  9. Ty snímky jsou krásné...
    A takhle krásně zpívá Matka Země: http://www.youtube.com/watch?v=_bnU6K1y468&feature=related
    N.B.

    OdpovědětVymazat
  10. ja to pozorujem uz niekolko mesiacov
    tie farby su tam skor viac roznychfarieb naraz nemania sa po jednej ,teda aspon podla toho co som pozoroval sa mi zdalo

    OdpovědětVymazat
  11. Tome, to je super, že jsi to vyfotil!!!!!!!!!!
    Sirius takhle bliká odjakživa, pozorovala jsem ho už jako malá..........(cca. 25 yrs ago) :) bylo mi řečeno "hvězdářem", že bliká červeně, zeleně a bíle...já ale vidím i jiné barvy!!!! Jasně, že se to vysvětluje atmosférou atd. atd. atd.....:)Udajně by měl existovat Sirius A a B, dvě hvězdy (planety) vedle sebe....ale možná je jich ještě víc....?
    Já ale věřím na něco jiného...Taky si všimněte, že nebliká vždy, ale někdy bliká jako blázen a my s přítelem říkáme, že "oni" už zase vysílají....:)
    Co tam teda trdlikujou?:)

    Nicméně je mi tato hvězdička(y) velmi sympatická....

    Krásné pozorování Siria přeje Coccinelle:)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak toto jsem se dozvěděl už před lety v pionýrském (astronomickém)kroužku.
    Je to opravdu způsobeno neklidem atmosféry,protože na rozdíl od planet,se nám hvězdy jeví jako bodové zdroje.V žádném případě se nejedná o mimozemšťany.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kravina ! Proč ten "neklid" ruší jen Sirius a ostatní hvězdy jsou v klidu ;)

      Vymazat
  13. na obloze už je to hodně dlouho

    OdpovědětVymazat
  14. Ještě k těm záhadným zvukům po celém světě z doby kolem 20.1.2012 : zachytil jsem toto zásadní video z L.A. :

    NWO Eluminatti Project Blue Beam? Trumpets of GOD? Aliens? Pole Shift? Heard Around the World!

    http://www.youtube.com/watch?v=pUq0xruPUZU&feature=related

    Vloženo : lexkixla dne 21.01.2012

    kde jsou vidět obrovské létající objekty nad L.A., které se na první pohled zdají být UFO (zřejmě utajované supersonické trojúhelníkovité lodě typu Aurora nebo Falcon). A zjevně od nich vycházejí ty tajemné zvuky a "troubení polnic". Jsem proto přesvědčen, že globalisté s klimateroristy testují druhou (příp.již několikátou) složku projektu BlueBeam, jako přípravu na jeho ostré spuštění během tohoto roku (proskakují zprávy, že to bude na podzim až koncem roku 2012)!
    (na videu jsou UFO vydávající záhadné zvuky trub posledního soudu,BlueBeam)

    OdpovědětVymazat
  15. Toto pozoruji též už nějakou dobu. Dříve jsem nezpozoroval, že by to hvězdy dělaly.

    OdpovědětVymazat
  16. Prosim normalnych ludi, aby chvilu rozmyslali, co to moze byt a potom pisali blbosti. Ide o normalny rozklad svetla v atmosfere, ktora je za mrazivych dni pomerne cista a zbavena vlhkosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč se takhle ten rozklad svetla v atmosfere projevuje jen u Siria, ty chytraku???

      Vymazat
  17. Taky jsem to viděl na jihu Prahy. Taky mě napadlo, že ke změně barev dochází lomem světla v atmosféře. Ovšem to jsem poté zavrhnul, protože by se tak musely projevovat i jiné hvězdy, minimálně ty, které jsou ve stejné výšce (úhlu). Takhel barevně blikala ale jen jedna..., takže... nevím co, ale bylo to přinejmenším hezké a záhadné.. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Taky si tento jev pamatuju z detstvi. A to uz bude i vic jak 15 let.

    OdpovědětVymazat
  19. Jo, taky jsem si toho všimla už kdysi dávno. Sirius je v tomhle úžasný.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  20. Zaujimave je ze ine hviezdicky okolo to nerobia a este zaujimavejsie je ze zmena farieb je akoby nahodna. Chcelo by to preverit na dlhsom zazname ci to je opakovana sekvencia alebo uplne nahodne poradie. Potom sa da vylucit umely povod.

    OdpovědětVymazat
  21. Tenhle jev pozoruji už několik měsíců, od léta. Konečně tedy vím,o co se jedná. Tím jak bliká, dochází chvílemi i k optickému klamu,že se pohybuje (jakoby levituje) nahoru a dolů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ano, i já to pozoruji u tohoto objektu od léta (od konce srpna)..... a to noční oblohu miluji a jejím pozorováním v noci trávím dlouhé hodiny už spoustu let.
      Pro skeptiky budu poze jen bláznem, ale já mám pocit, že moje těm signálům rozumím ( podle každý z nás, kdo se na to dívá) jen naše mysl nedokáže připustit, že by to mohlo být i jinak. Do našeho podvědomí "tečou" určité signály. Třeba je to součást přeformátování našich mozků či DNA!

      Jinak samozřejmě souhlasím se skeptiky, že sem tam to na obloze bliká, ale tohle je úplně něco JINÉHO!

      Vymazat
  22. Sirius takovou barevnou šou v takové míře předvádí opravdu jen několik posledních dní. Takto do očí bijící to nikdy nebylo. Mám ho ve stejnou dobu čelně pohledem z okna a až z křesla mě to zvedlo a myslela jsem že je to nějaké létající něco, co bliká a bylo mi divné, že to stojí na místě.

    OdpovědětVymazat
  23. Poslední čas je ta šou světel jiná, intenzivnější stoprocentně.

    OdpovědětVymazat
  24. matrix-2001.cz/clanek-detail/1578-uceni-signatura-alfa-omega-1-stezejni-informace-pro-ucedniky-matrixu/


    stoji za to precist

    tyka se to siria

    OdpovědětVymazat
  25. blikají i jiné hvězdy barevně kvůli atmosféře? nebo jen ta jedna jediná? A pokud jen jedna..jako, že atmosfera nemá na blikání ostatních hvězd vliv? To je, co mi vrtá hlavou..................

    OdpovědětVymazat
  26. nooo....hviezdy farebne blikajú vtedy ak strácajú zásoby energie...viete čo to znamená?? Možnože umiera....lebo všetky hviezdy zanikajú a vybuchujú...nie je normálne, ak hviezda bliká a ešte k tomu na farebno...takže buď je to tou atmosférov alebo sa z ním onedlho môžeme rozlúčiť pretože umiera...

    OdpovědětVymazat
  27. Ak umiera tak ja to budem sledovyt teleskopom :P

    OdpovědětVymazat
  28. koukal jsem na netu něco o blikajícím Síriusu.

    Obávám se,že to není ono, co vidíme s přítelkyní my.

    V podstatě to vypadá jako hvězda ale světla kolem tohoto bodu rotují - jako by to byl nějaký maják.

    Našli jsme už 4 tyto objekty, ale včera byl vidět jen jeden a navíc vzdálený odhadem od bodu z minulého týdne asi 50-100km

    Moje přítelkyně dokonce viděla dalekohledem, jak se od jednoho bodu odpoutalo cosi jako cigareta, či kratší váleček - neosvětlený,

    pak se pomalu vzdaloval až najednou zrychlil a zmizel.

    cooper123@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Zdravim ... mam dotaz ted koukam na oblohu a vidim jak na ni neco blika , podotykam ze ostatni hvezdy dle mne sviti stalym svetlem... jen ta jedina stale blika nekolika barvami a to nepravidelne... muze mi nekdo k tomu neco rict ??? na ufo neverim.... david.gontko@cetrum.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj všichni, včera v noci jsem viděl červeně, zeleně a bíle blikat hvězdu, dík za předchozí příspěvky. Dám přečíst manželce, že nejsem blázen. Dík Sláďa

    OdpovědětVymazat
  31. Taky jsem si všimla podobného světýlka na letní obloze cca západně až jihozápadně od velkého vozu ovšem netuším co je to za hvězdu. Relativně nedávno jsem četla jeden článek o DÉMONICKÉM OKU nebo tak nějak se to jmenovalo... jed a se o tři hvězdy (nebo trpaslíky), které se navzájem gravitačně přitahují, takže kolem sebe rotují a prý se z té obrovské dálky může jevit, že bliká. Ovšem to o těch barvách zmíněno nebylo �� takže doufám, že jsem vám aspoň trochu pomohla. I když se o měnících se barvách tam nezminili, tak si myslím, že na tom něco je ��
    Díky za odpověď Zero Nuo

    OdpovědětVymazat
  32. Precti si:

    http://www.astro-forum.cz/viewtopic.php?t=12317

    Způsobují to jasnější objekty na obloze (špatný seeing).

    OdpovědětVymazat
  33. Tak nevím , 14.10.2017 v 20,15 je Sírius ještě pod horizontem a stejně barevně blikajíci hvězda je v Perseovi cca 33 st nad horizontem, dalši myslím u Herkula...
    Sleduje to ještě někdo?

    OdpovědětVymazat
  34. 5.4.2020 22.20, východně od orionu a níže než on, pozorujeme hvězdu, která jasně svítí a bliká bílo,červeno, zeleně. Dle mapy to může být Sirius...co myslíte?

    OdpovědětVymazat
  35. Pozorovali jsme to vcera vecer taky,nizko nad horizontem,vyrazne to blikalo bilym,zelenym a cervenym svetlem.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.