19. ledna 2012

Vědecké vysvětlení podivných zvuků

Velice děkuji čtenáři za následující článek:

Zde je zajímavé, ale obšírné všeobecné pojednání o zvuku: http://www.jesen.cz/clanek17.html

Zvuky z videí na Youtube jsou podobné těmto :
http://www.4shared.com/audio/ZYStEA9z/Brainwave_Entrainment_-_783_Hz.html
http://www.4shared.com/audio/ipZRnEJv/BWGen_-_Schumann_resonance.html
http://www.4shared.com/audio/UsXKUTXn/Quantum_Mind_Power_System_-_Sc.html
http://www.4shared.com/audio/5n8Dn6Vv/Schumann_Cycle.html
http://www.4shared.com/audio/0IPLI1Xk/Schumanns_Synchro_To_Other_Bra.html

Což jsou odkazy na tzv Schumanovu frekvenci na těchto stránkách: http://vlkovkutik.wordpress.com/2011/11/10/schumannova-rezonancia-frekvencia-zeme/

http://www.gpz.cz/schumann.htm

Jedno vědecké vysvětlení k těmto frekvencím: Schumannovy frekvence (cca 7 Hz + vyšší harmonické) popisují dlouhé elektromagnetické vlny, které jsou rezonančně generovány elektrickými výboji v atmosféře (blesky) v prostoru mezikruží mezi zemským povrchem a el.vodivou ionosférou . Jako stojaté vlnění ve "vlnovodu" - v tomto případě sférickém vlnovodu. Základní perioda je dána časem, jak dlouho trvá elektromagnetické vlně oběhnout po obvodu Země, resp. zemské ionosféry (obvod Země / rychlost
světla).

O údajném zvyšování této frekvence v současné době jsem se dočetl nikoli v odborné literatuře, ale spíše v "alternativních" pramenech. Různí lidé z toho vyvozují podle mne neopodstatněné závěry. Názory, že Schumanova frekvence představuje jakýsi "tep Země" či "hodinový stroj" řídící běh událostí na Zemi, jsou založeny na nedorozumění a nepochopení podstaty jevu. Rovněž nelze nijak doložit, že tato frekvence byla po tisíciletí neměnná. Jednak se neměřila, jednak musí přirozeně reagovat na změny v ionosféře. Tyto změny mají svůj původ jednak v samotné atmosféře, hlavně pak v nabitých částicích, především "slunečního větru", které dopadají z vnějšku a ionizují horní vrstvy atmosféry. Reagují tedy např. na zvýšené erupce při "slunečních bouřích". 

Změny této frekvence by však asi mohly být určitým indikátorem stavu ionosféry, teploty a dalších parametrů zemské atmosféry..?.. 

Zatím srdečně zdraví
Vojta U. - www.AstroNuklFyzika.cz .

A ještě údajně nahrávka z Tibetu zde: http://www.youtube.com/watch?v=av96j9m0jbc&feature=player_embedded

Popis k videu: Vystaveno na youtube 14. 1. 2012.

"Hudba z vnitřku Země, pocházejí z tajné jeskyně v Tibetu, zaznamenaná ruským týmem. Tato tajemná Nebeská hudba začala znít velmi nedávno. Tato jeskyně je velmi tajné místo, kam mniši chodili po staletí meditovat, ale nikdy dříve odtud nevycházela žádná hudba. Tato Hudba je součástí intenzívní Dimenzionální trasmutační práce probíhající mezi Duší planety, armádou Galaktických sil světla a Vnitřního království Země, Agharta. Nová vysoce výkonná technologie zvukové frekvence generuje tuto hudbu a uzdravuje Zemi, a přitom se negativní energie modulují na Světlo."

10 komentářů:

  1. Podivné zvuky aj na Slovensku:
    http://www.mojevideo.sk/video/127cb/podivne_zvuky_aj_na_slovensku.html

    OdpovědětVymazat
  2. cituji článek : " Různí lidé z toho vyvozují podle mne neopodstatněné závěry. Názory, že Schumanova frekvence představuje jakýsi "tep Země" či "hodinový stroj" řídící běh událostí na Zemi, jsou založeny na nedorozumění a nepochopení podstaty jevu. Rovněž nelze nijak doložit, že tato frekvence byla po tisíciletí neměnná. "

    Takovýchto videí se zvukem je spousta podvrhů, ale podstata je jasná. Jako bychom se bavili o tom, že láska je jen průtok hormonů a ostatní je jen špatným pochopením. Ale za tím vším se skrývá, prapodstata a vše propojení. I když vědci budou nacházet pravdu v knihách, vždy zjistí - že v jednoduchosti je síla. Ale pochopyt jednoduchost, je někdy pro lidi složitější, protože věda a technologie není vše, nesmí zde chybět láska.

    OdpovědětVymazat
  3. Z hlediska fyziky, akustiky.. se v těchto věcech vůbec nevyznám, ale protože jsem muzikant a věnuju se i muzikoterpii a tarapii hlasem, vnímám věci zase jinak, pocity, intuicí.. Stává se mi poselední měsíce dost často, že v místnosti,kde pouštím už dlouhá léta určitou "uzdravující" hudbu, tu hudbu nebo jí velmi podobou, slyším znít, i když CD tam nemá zapnuto. A v jiné místnosti, kde provozuji terapii hlasem a zpívání, se ozývají echa, jakoby s malinkatým zpožděním po našem zpívání. Taky lidé, kteří v životě nezpívali,neuměli doslova pípnout, najednou zpívají, když se připojí k nám. Jak se uvolníme a zpíváme, mrazí nás příjemně po celém těle, znáte to, takové to šimrání, jako by u vás byly nablízku nějaké ty "vysokovibrační" bytosti..Moc to neanalyzujeme rozumem, jen si to užíváme a věřte, je to nádherné, uklidňující, povznášející, nepopsatelné. Já osobně si myslím, že se nám ozývají "shora".. je to nejspíš taková nonverbální komunikace:-) Hudba spojuje Nebe se Zemí. (staré čínské přísloví)

    OdpovědětVymazat
  4. Každé druhé video je "fotomontáž". Na pozadí jede zvuk buď mono nebo stereo s malým rozhozením kanálů. O čistotě ani nemluvě. Když se tam ozve ono záhadno, tak je najednou ve zcela jiné kvalitě a s dalším podkladovým šumem a v jiné šířce sterea. Takže zcela jistě podvrh.
    Jen tím znevěrohodňují zbylé pravé nahrávky a nahrávají rejpalům.

    OdpovědětVymazat
  5. Je to tak. Aj video zo Slovenska je s najväčšou pravdepodobnosťou podvrh. Buďme v strehu.

    OdpovědětVymazat
  6. Videa mohou být podvrh, já jsem ale divný zvuk slyšela na vlastní uši, v Olomouci 22. 1. 2012 kolem 16h. Nebyla jsem sama, slyšelo to více lidí a nikdo netuší, co to mohlo být. Nikdy jsem podobný zvuk v Olomouci neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím všechny, nedá mi to abych nereagoval.. patřím mezi realisty kteří hned tak něčemu nepodlehnou, tím spíš mám s těmito zvuky problém, protože jsem je slyšel i se svoji manželkou a psem, který reagoval zmateným pobíháním, a skutečně se nám z těchto zvuků které měnily intonaci jako jakési vlnění sytého ale ne moc hlasitého zvuku dělalo nedobře od žaludku, přestože jsme o nich předtím nikdy neslyšeli. Teprve po pár dnech jsem náhodně objevil na internetu informace o podivných zvucích. Takže pro mne ať je na netu zfalšovaných videí kolik chce a má k tomu komentáře kdo chce jaké chce, vyplívá stále totéž - vím co jsem slyšel, a reálně se k tomu může vyjádřit pouze ten, kdo to slyšel také. Toť vše.

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě chci dodat že zvuk jsme slyšeli cca 10 km od Brna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohu vědět kde přesně? Pokud to není tajné. :-) Děkuji za odpověď.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.