24. dubna 2012

Něco hezkého: Nebeská světla viděná ze Země

"Nebeská světla  viděná ze Země" je fascinující video, které vystavil před 6 dny Ole C. Salomonsen. Shromáždil krásné snímky polárních září ze severního Norska, Finska a Švédska od podzimu 2011 až doteď. A protože nás právě baví sledovat aktivitu Slunce, tohle k ní patří ...



Jak vzniklo toto video? 
Komentář autora


Pokud to nevíte, polární záře - aurory jsou způsobeny solární aktivitou. To je na videu krátce ukázáno. Aktivita našeho slunce se mění v 11letých cyklech, a mezi lety 2013 se bude uzavírat solární maximum našeho současného cyklu, takže solární aktivita je snadno viditelná.

Pro toto video jsem nafotil asi 150 tisíc expozic, od září 2011 do dubna 2012, s Canonem DSLR a s použitím různých úhlových čoček. Z toho je asi 6000 rámů v tomto videu. K pomalému projíždění krajinou jsem použil fantastický Stage Zero a zařízení pro timelapse MX2 z Dynamic Perception.

Toto video je prolnutím dvou částí: První část obsahuje několik divočejších a agresívnějších auror, a také sekvence z Mléčné dráhy, protože aurory se buď pohybují rychle samy o sobě, anebo kvůli pohybu Mléčné dráhy (hvězd). Některé ze snímků jsou ale velmi blízko reálné rychlosti v čase. I když aurory jsou většinou pomalejší, umějí také být rychlé! Ve druhé části je několik pomalejších a majestátních auror, kde jsem se více soustředil na kompozici a popředí. Hudba vám naznačí, kde jste :)

Vybrat sekvence pro video byl boj, a mnohé dobré čekají na další projekt, na kterém pracuji ... Více bude oznámeno na mém facebooku, http://facebook.com/arcticlightphoto

Video je pro mě souhrnem hektické sezóny auror, a moje poslední snímky jsou staré jen pár dní. Ale teď je zde kvůli dlouhému dni těžké fotit v noci aurory, tak jsem se rozhodl, že to prozatím stačí, a že je čas zveřejnit video.

V této sezóně jsem najezdil jsem tisíce kilometrů mezi lokacemi po Arktidě, a když jsem byl na místě, tak jsem současně provozoval 2 – 3 kamery jako blázen, a téměř každá sekvence, kterou vidíte na videu, byla také současně natočena s použitím kruhové optiky rybího oka, což použiju pro další projekt. Naštěstí jsem měl s sebou v těch chladných nocích dobrou společnost.

Použitý materiál:
Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS 5D Mark III
Canon 15mm f/2.8, Canon 24mm f/1.4 II, Canon 17-40 f/4, Nikon 14-24 f/2.8,
Samyang 14mm f/2.8, Samyang 24mm f/1.4

Doufám, že se vám video líbí a že při něm pochopíte mou fascinaci a úžas nad tímto nádherným nebeským jevem.

Video bude také dostupné na požádání v 4K Digital Cinema.

Mějte se!
Ole



12 komentářů:

  1. Milý Orgonete,mnoho díku za tu nádheru.Sám jsem jednou amatérsky primitivně zkoušel na Třístoličníku podobné sekvence jen s krajinou a musím ocenit,jaká to musela být gigantická mravenčí práce,něco takového tvořit...díky.Jinak bych rád upozornil na skvělého filmaře jménem KAREL VACHEK,který je proslulý svými dlouhými dokumenty,kde si nebere servítky a vše nazývá správně a pravdivě,jak je v demokracii zvykem.Většinou jsou jeho díla publikována JEN NA ČT2.Nyní se zřejmě soustředil na rok 2012...Jmenuje se to Tmář a jeho rod,aneb Slzavé udolí pyramid.Natáčeno v Česku,USA,Slovensko,Bosna a Hercegovina,Polsko,Německo a Rakousko.Bude tam Erich von Daniken a Raymond Moody.Premiera má být v květnu....Jeho ostatní dokumenty stojí za vidění...vynikající...

    OdpovědětVymazat
  2. To je dech beroucí krása. Hudba taky.
    Díky . N.B.

    OdpovědětVymazat
  3. pan Tolle inspiruje http://www.youtube.com/watch?v=rYrco3ZH5CU&feature=uploademail jen se nemodlete k fotce Tolle,Bruntona,Molinose,Tomáše,Ramakrišny,Vivekanandy,Krišnamurtímu....modlete se k SOBĚ,svému JÁ,tam je vše,co VY POTŘEBUJETE.....

    OdpovědětVymazat
  4. Prekrásne.. fascinujúce... :)

    Vedci pracujúci s obrázkami z kozmickej sondy Cassini objavili podivné objekty, v jednom zo Saturnových prstencov. Výsledky budú prezentované zajtra na zasadnutí Európskej Geosciences union na stretnutí vo Viedni.

    stranka: http://www.nasa.gov/home/hqnews/2012/apr/HQ_12-128_Cassini_Saturn_Ring.html

    video: http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/whycassini/cassini20120423.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úžasné! Pamatuju se na přednášku profesora Normana Bergruna(přeložil Orgonet). A teď s tím přijde NASA!
      http://orgo-net.blogspot.com/2012/02/norman-bergrun-dukazy-mimozemske.html
      Videa na toto téma najdete na http://mp3stream.cz/the-ringmakers-of-saturn.html#

      Díky za zprávu, anonymní 08:19

      N.B.

      Vymazat
    2. No to jsou lodě nebo satelity saturnských Ringmakers, jejichž gigantické lodě vyplouvají a vplouvají přímo z a do Saturna.
      Jsou to takové oboustranně "zašpičatělé dlouhé trubky" na "hřbetu" s řadou strunovitých struktur, nesoucí velké množství jakýchsi koulí, jako kdyby se navlékaly koráky s pravidelnými odstupy na drátky. A z těchto koulí vychází něco jako "stříbřitá až zlatavá plazma", která tvoří (nebo udržuje ?) Saturnovy vnější prstence. V prstencích mají zřemě něco jako "radiomajáky" nebo "pozorovací,monitorovací síť" objektů, která jim zřejmě zprostředkovává informace do hloubi Saturna, kde Ringmakers na svých lodích (pokud nemá Saturn pevné obyvatelné jádro)žijí. Než se něco takového stane, vytvoří se na Saturnu obrovská černá skvrna, skrze níž se ty výlety a vlety dějí. Je to něco podobného jako s těmi černými dírami na Slunci, skrze něž také vplouvají nebo vyplouvají neznámé obrovské objekty nejčastěji kulového tvaru.

      Vymazat
  5. Ďakujeme Ole, si pašák :-)

    OdpovědětVymazat
  6. niečo na pridanie na vaš blog...

    Tento film bol vytvorený pre vás aby ste začali
    premýšľať o svete, v ktorom žijete, pretože ľudom
    je podsunutý zámerný a falošný dojem iluzórnej reality
    tvorený školami končiac s televíziou. Mali by ste vedieť,
    že aj základné veci môžu byť lož.
    A rozsah tohto obrovskeho podvodu je obludný.

    Ak si myslíte,
    že teória rotácie Zeme okolo Slnka
    - a že to je absolútne dokázaný fakt,
    tak potom sa bohužiaľ mýlite.
    V tejto teórii je toľko nezrovnalostí,
    že už dlhú dobu sa nachádza v rovnakom regálu
    s Darwinovou teóriou o pôvode človeka z opice.

    http://youtu.be/Dm9UTZYDS7A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak to jako vyvrátilo teorii o tom že země neobíhá kolem slunce? Nijak,"...A přece se točí" :-)) Snad každý alespoń jednou slyšel známou věc že vesmír se rozpíná. Pak, pokud si to umíme představit to vypadá podobně jako na této poutavé vizualizaci včetně pohybu celé naší sluneční soustavy, galaxie a celého vesmíru. Je to jen důkaz toho, jak "formulace" a "dramatický popis" dokáže z něčeho naprosto přirozeného vytvořit konspirační teorii a převratnou myšlenku.
      Jinak pozdrav a poděkování Orgonitovi za jeho práci a gratulace k pětimiliónu :-))
      Neb

      Vymazat
    2. Jen nám tu nezačni zase vyprávět, že žijeme v duté Zemi. To už by nebyl materiál k diskusi, ale přímo posedlost nebo nějaká PSI(dálkové ovládání nysli) nemoc !!!

      Vymazat
  7. něco na dobré usínání http://www.youtube.com/watch?v=3IQOOGt8Bfo

    OdpovědětVymazat
  8. FDA priznáva, že vakcíny obsahujú ortuť...
    http://thewatchers.adorraeli.com/2012/04/02/fda-admits-in-court-case-that-vaccines-still-contain-mercury/

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.