23. dubna 2012

Největší protivládní demonstrace versus Počteníčko

Tohle "počteníčko" mi poslal čtenář - díky, jistě si rádi počtete ... (původ textu mi není znám).

Pokud má počteníčko pravdu, vypadá to, že finančníci ani Klaus už se dlouho radovat nebudou - stotisícová pokojná a důstojná demonstrace v Praze ukazuje, že i Češi si umějí říci o svá práva, a je jen otázkou času, kdy tato vláda půjde tam, kam patří ... hádám nejvýš tak do druhé dimenze (:-)))
Nemám moc času na sepisování vlastních myšlenek, tak hledám nějaký článek, který by co nejvýstižněji vyjadřoval můj pohled na situaci. Tak snad tenhle z Britských listů ...

http://www.blisty.cz/art/63123.html


21.4.2012

V Praze se konala největší protivládní demonstrace od r. 1989
Nejméně 100 000 lidí se v Praze v sobotu na Václavském náměstí účastnilo protivládní demonstrace, kterou svolaly odbory. Odboráři sami odhadli účast na 120 000. Podle informací Štěpána Kotrby, který na místě fotografoval, má náměstí oficiálně kapacitu 160 000 lidí (při zalidnění 4 lidé na m2, 40 920 m2) a bylo plné až po Můstek. Odborářské číslo tudíž nebylo vůbec nadsazené... Další lidé byli ještě v přilehlých ulicích. Ministr financí Kalousek se vyjádřil, že demonstrace byla "politická". Premiér Nečas obvinil ČSSD z populismu. Několik stovek lidí po demonstraci protestovalo před Českou televizí, kterou obvinili ze zkresleného zpravodajství z demonstrace. Demonstrace se účastnil i olomoucký řidič Roman Smetana, který se nedostavil k výkonu trestu pro "poškození volebních letáků ODS", policie ho zadržela.



FOTOREPORTÁŽ Štěpána Kotrby ZDE

Česká vláda je proslulá svou hroší kůži a neuvěřitelnou arogancí - která je asi tak velká jako její primitivismus. Na rozdíl od západních vlád prosazuje ostře nepopulární rozhodnutí, přestože ví, že tato rozhodnutí drtivá většina veřejnosti nepodporuje a že občanská podpora této vlády je minimální. Normální vlády v demokratických zemích toto většinou nedělají, protože vědí, že prosazování kontroverzních opatření, které mají minimální podporu veřejnosti, se vládnoucím stranám dlouhodobě vymstí ve volbách. Zatímco v ulicích demonstruje více než sto tisíc občanů, Nečasova vláda v zákulisí čachruje ve snaze udržet se - ostře proti přání veřejnosti - u moci. Je zajímavé, jak dlouho jí tato drzost vydrží. Potíž je, že pánové Nečas, Kalousek ani Schwarzenberg se nevyznačují zrovna pronikavou inteligencí. Je otázka, jak dlouho to bude trvat, než této vládě docvakne, že opravdu skončila - a že jestli neodejde, může to znamenat dlouhodobou likvidaci všech stran, které se dnes podílejí na vládě,míní Jan Čulík.

30 komentářů:

  1. Tak z toho tu je člověku až špatně..nebo smutno..nebo oboje. Fakt je že tady se vystřídalo režimů, pořád nás někdo utlačoval. Samost. jsme byli snad za Karla IV. Lidi se tu hold naučili jak přežit,prostě museli. Když se dívam kolem, lidi vydrži hodně, to by někde jinde v cizine neproslo. Jen si říkám PROČ se na Čechy tak plive, jsme nuly,zaprd. švejkové..kdo má zajem aby jsme tomu veřili, že by opak byl pravdou,...?? Myslím, že když dojde na věc, že dokážem držet spolu a bejt silní, jen nám to dýl trvá.

    OdpovědětVymazat
  2. To mi nedá neupozornit na článek od Sl. Popelky - Znát minulost svého národa. Velmi zajímavé...

    OdpovědětVymazat
  3. není pochyb, že tato vláda provádí nutné nepopulární reformy dosti dementním způsobem.

    stejně by mě ale zajímalo, koho tam ty rozbouřené davy chtějí po jejím odstavení dosadit, resp. co očekávají, že tito nadlidé pak předvedou, jiného než zachovávání statusu quo a doufání, že to nějak dopadne. trošku se bojím, že v rámci dnešního systému s jeho skmotřeným personálním obsazením existují jen špatná a horší řešení, a na systémovější změnu - třeba ani na zrušení těch blbých akcií na doručitele, což je jen špička - se nikdo nehecne, určitě nikdo z parlamentních stran, a už vůbec ne nějaký Zavadil. A jestli se hecnou úderníci z ulice, tak já mizím a o dalším vývoji situace si budu číst už jen na netu, než ho odstřihnou ,)

    OdpovědětVymazat
  4. Pan Ekström (extrém) se asi velice dobře baví.:-)
    Viz jeho stránky na FB. http://www.facebook.com/lars.j.ekstrom

    Děkuji všem lidem, kteří přijeli do Prahy a vyjádřili důstojným způsobem svoji (naši) nespokojenost s konáním vlády.
    N.B.

    OdpovědětVymazat
  5. Já už jsem Vám to tu někde psal, že ČR byla vybrána jako středoevropský experiment pro implementaci v ČR zde zkoušeného nového typu neototality s fašistickými prvky, popírající jak demokracii jako takovou tak dokonce sionistický liberalismus ! Stále více mi bylo divné (zvláště od roku 2008 !), jak se společnost v ČR vyvíjí, a kam tím pádem směřuje ! Proto svrhněme vlastizrádce, kolaboranty, všechny vládní hyeny a bezedné defraudanty této země !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. velmi zajímavé je sdělení českému národu http://www.czechnewstv.cz/index.php?module=articles&c=rozmluvy&b=1&a=6 mám to mezi jinými v mobilním formátu....

    OdpovědětVymazat
  7. nezapomínejme, že i zde se může objevit fake..
    a nezapomínejme na své vlastní názory..

    Češi jako experiment? K čemu to, když ve své podstatě přece nezrcadlí světovou populaci..?

    Co kdyby to byla jen propaganda proti Klausovi.

    Uvažujte lidi.

    A co se týče pražské demnstrace - silně doufám, že to s ní není stejné jako s těmi předešlými, plánovanými, které mase na chvíli uleví, po chvíli se dostaví masový emoční propad a bezmoc nad tím, co nelze změnit a změny se tak o to rychleji dají do pohybu.

    Nevím, kde je pravda, jen nad tím lidi prosím trochu přemýšlejte!! A dejte na své pocity. Já osobně za Klausem stojím a nemyslím si, že by Češi byli součástí experimentu..

    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je odhaleno již mnoho informací, které poukazují na Klause jako na "Trojského koně" v polistopadových událostech a vývoji společnosti v ČR ! Je to velice smutné, ale je to tak ! Pokud si někdo z vás chce dál pěstovat svého otrokáře, dejte Nečasově vládě zelenou, a dočkáte se ho už velmi brzy !!! Ostatní, kteří s tím nesouhlasí, a v takovém neototalitním systému odmítají žít, už ví,co mají dělat !!!

      Vymazat
    2. Doufám, že se to nevztahuje jen na těch 120 - 160 tisíc lidí, co byli demonstrovat o víkendu v Praze ! Přeci nejsme takoví přizdisráči, za jaké nás Brusel a hlavně sionbanksteři z UssA mají !

      Vymazat
    3. vy jste naivni jak franta nahlo . vasek a livie to tady v 90. letech rozkradli jak mohli
      v zivotopise ma skutecne napsano ze v ty sporce sedela .
      Po roce 1990 pracovala jako členka dozorčích rad v České spořitelně, a.s.; ČEZ, a.s. a ZVVZ a. s. Milevsko.
      kdyz tam nekdo prisel ze uz to je moc, tech x mld vytunelovanejch a ze to jde nahlasit, tak mu rekla at drzi hubu nebo mu to Vasek spocita.
      vostatni banky se tunelovali podobne za souhlasu Vaska, stary STBaci v tom jeli taky .i tu kuponovku vymysleli Stbaci a pak si par firem vytunelovali .
      vo zakonech ani nemluve, ze dne na den lehky topny olej a dalsi.

      tak jako v tom jeli tenkrat vsichni ,tak dnes je to stejny cssd a spol si prihrali malou domu na solarnim vymyslu, kdy si nasadili sami cenu kolem 12 Kc a ze se moc nebude snizovat.

      pak si nechaj od Babise poradit přidávání repky do nafty. a od jinych je zas osefovano v zakone ze si nemuzes upravit auto na mensi spotrebu. to uz je vrchol.

      Vymazat
    4. A taky to že elektrická energie získávaná z obnovitelných zdrojů je PRÝ MOC DRAHÁ (IQ tykve!). Zvláště ty solární a větrné elektrárny velkoelektrárenským lobby, kmotrům a bossům "leží v žaludku" ! A proto dnes jedna kWh stojí (nebo už brzy bude stát) běžného spotřebitele více jak 400 Kč. A to asi před 3 roky stála ještě jen kolem 50 Kč. Uvažují dokonce, že se cena 1 kWh (kvůli existenci a dotacím fotovoltaiky !) brzy přehoupne přes 600 Kč, a do několika let(2015) dokonce přes 800 Kč !!! Chtějítak drtit,válcovat provozovatele zařízení alternativních zařízení na získávání el.energie z obnovitelných zdrojů, protože VÍTR a SLUNCE NEMOHOU ti zm.di lobbystičtí ZDANIT !!! Jsou to sv.ně hnusný nenažraný, bez páteře, bez mozku a bez srdce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Vymazat
    5. Oprava v komentáři 9:11

      nejedná se o kilowatthodinu, nýbrž megawatthodinu !!!

      Vymazat
  8. Blahopřeji OrgoNetovi k překročení 5-ti milionové hranice návštěvnosti, a doufám, že další pětimilionovku získá ještě rychleji než tu první :)

    OdpovědětVymazat
  9. chodil jsem na jedenáctiletku,kde mě proháněl tělocvikář Gargela,stejně jako Klause,jen o pár tříd dříve..spolužáci z vysoké školy,co byli s Klausem,jednoznačně prohlásili,že je to nebezpečný psychopat...patologický případ...osobně si myslím,že tento pán NEVYUŽIJE svobodnou možnost jednotlivce SE ZMĚNIT.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom jsme zajedno ! :)
      Pokud má někdo tak zdestruované ego jako Klaus, stává se nebezpečným nejenom pro jeho okolí, ale už i sám pro sebe. Takový narcismus, jaký nám předvádí, vykazoval už jenom Hitler a Stalin ! Proto se s podezřením domnívám, že Klaus má za úkol dotáhnout reformy v ČR až do konce - tzn.až do revoluce,občanského povstání, aby mohlo být uplatněno právo stavu nouze(vpodstatě stanného práva), a následně vyhlášen liberálně-fašistický režim. Lidé začínají cítit, že jsou hříčkou deviantního experimentu mocných, a chtějí to proto radikálně změnit !

      Vymazat
  10. Nesledoval jsem celou demonstraci, ale myslím, že nikoho nenapadlo se zmínit o tvůrcích ústavy, imunitácích a zodpovědnosti těchto pachatelů za rozkradení 2000 miliard. Před časem jeden známý MUDr prohlásil v televizi že jsme z 80% blbci. Tak co chceme? Dělá to na mne dojem komedie a požadavek výměny koryt. Někteří bosové odborů chtějí třeba taky do senátu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaromír Dušek na tiskovce po demonstraci prohlásil, že nežádá nápravu toho co se stalo v minulosti, tedy někoho hnát k zodpovědnosti, ale o nápravu od této chvíle. Tedy začít od začátku ve prospěch lidu.
      Ládis.

      Vymazat
    2. Sorry, nebyl to Jaromír Dušek, ale Jaroslav Zavadil, kdo nechce hnát nikoho za rozkrárání majetku v minulosti k zodpovědnosti.
      L.

      Vymazat
    3. Pro Anonymní 9:20

      Asi na tom něco bude, protože vrchní odborový boss hned po své plamenné řeči proti současným Nečasovým politikům si šel sednout na pivo s Kalouskem, kterého nikde nebylo vidět !!! Ukázala je oba pospolu u jednoho stolu spokojeně a s úsmevy diskutovat kamera ČT zpravodajství chvíli po ukončení pražské demonstrace !!! Takže se opět ptám : komu to v důsledku poslouží ? Lidem nebo zase jen několika řiťoklikařům ?!

      Vymazat
    4. A kdo by nechtěl si za 100 litrů měsíčně válet koule v lavici ?! Vždyť už dobře víme, že nejvýnosnější byznys v ČR je POLITIKA a LICHVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Vymazat
  11. Hm, mezi doktory je ale spousta blbců. Já naprosto věřím, že pan Klaus bude určitě vyšetřován a pravděpodobně i uvězněn a zbaven moci a majetku. Spíš si ale myslím, že také zemře. At je to s tím experimentem pravda, nebo ne, stejně má na svědomí mnoho zlého a trest ho nemine. Boží mlýny ted melou velmi rychle. . . .iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mezi doktory je spousta "blbců", ale je třeba říct také B : že jejich blbost je jen převlečená vychcanost a vypočítavost. 99% z nich jsou hladovci po penězích a majetku, a nikdy nebudou mít dost. Proto budou zpívat "písničku" vždy jen toho, kdo jim víc do koryta nasype. Doktoři vždy budou kopat je za "svoji ligu", ne za lidi, lepší společnost ! A tak to je, a všechno ostatní jsou jen plané chiméry ! Vždyť se na to podívejte, už zase chtějí hrozit : "Děkujeme, odcházíme" ! Takže doktoři si opasky utahovat nemusejí, ale ostatní ano !!! Fuj,hnus !!!

      Vymazat
  12. na jednom webu někdo zveřejnil odstavec z Ustavy ČSSR 1960,kde je bod,že je možné poslance ODVOLAT,jestliže neplní mandát.Jsem pamětník,který ví,že soudruzi měli vzletné ustavní povinnosti,které stejně nedodržovali...ale maličkost,soudruzi z ODS ten bodík o odvolání v Ustavě z roku 1994 ODTŘIHLI,takže tu odvolatelnost tam nenajdete.Čili,jako v této ukázce,kdo se dostane NAHORU,jedině SMRT ho odtud dostane...http://www.youtube.com/watch?v=6kjst-Y6tEM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní(iva) 11:42

      Neboj, sionpartaj z UssA si ho ráda uklidí do svého hájemství stejně, jako zachraňovala přední nacisty na konci 2.sv.války !!!

      Vymazat
    2. Vždyť to říkají i sionisté a zednáři, že každý z jejich dosazených "bratří", odchází ze svého postu jedině na márách s nohama napřed ! Proto jsem zvědav, jak se těch vlastizrádných ku.ev zbavíme !

      Vymazat
  13. Jediné co můžeme dělat je jim odpustit a přestat se o ně zajímat. Zájem je TO co je živí na místech kde jsou!!!!!!!!

    Jak říkám každý člověk moc dobře v srdci ví co je láska.

    Moc dobře víme, že máme vědomosti a technologie (jen ty oficiálně známe) které by nám dnes tady v ČR stačily k tomu aby se každý měl stejně pohodlně. Bohužel aby se to stalo tak musíme překonat své vlastní závislosti a to je problém. U piva se kecá, ale jak se kecá bez piva co Český národe víte to ještě vůbec? A nemluvím tady na orgo-netu o čumění na bednu každý večer a hltaní polopravd ve zprávách, ale mluvím tu o tom že podporujeme celý ten systém skoro vším co děláme.
    Pokusili jste se čtenáři někdy odpojit od systému?
    Snažit se být sám sobě soběstačný? Uskromnit se? Pokusit se vypěstovat a vyrobit či zadarmo najít v kontejneru věci co potřebujete? Opravovat věci co se vám rozbijí? A ty co kupujete opravdu koupit takové jaké chcete a nespokojit se jen s nějakým polo-výrobkem, či napodobeninou, či něčím co přesně není podle představ? Zrušit bankovní konto? Nečíst veřejný tisk? Nevnímat reklamy ani podvědomě co jsou na ulicích? Stát si za svým a veřejně (nebo alespoň mezi známými) to manifestovat? Pokusit se kreativně probouzet přátele v kolektivní kreativní činnosti, když s nimi trávíte čas?
    A jak dlouho jste to vydržely? a jak dlouho to vydrželi vaši přátelé? Dokážete se rozhodnout a říci jo jdu do toho a pokusím se vydržet na té cestě ať to stojí cokoliv, protože vím kam vedou ty ostatní????


    Obrazně bych řekl, že když se nás snaží dostat na kolena tak si uvědomit, že kolena neexistují a v této šachové partii nechat padnout ty kdo by chtěli vidět lid klečet.

    A jak říká můj kamarád "Generální stávka" ta nebude až ji svolají nějací odboráři, ta bude až si národ vezme dovolenou sám od sebe v jeden den (domluví se po telefonech, v kavárnách a v hospodách, že toho má už dost) a odpíská konec téhle hry. Není třeba na náměstích demonstrovat ani nikoho defenestrovat, je jen třeba dát najevo, že toho je dost a dál tu hru nehrajeme. Tečka.
    Jak hluboko to ještě bude muset zajít aby jsme si všichni uvědomili jak mocně je český lid manipulován? Jak hluboko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě proto byla ČR sionbankstery z UssA vybrána jako nejvhodnější objekt k výjimečnému experimentu, kerý by jinde jen tak lehce neprošel !!!

      Experimetu s manipulacemi, nátlaky, represemi, obludnými rozkrádačkami a defraudacemi veřejného, státního majetku, masivní plošné okrádání a ožebračování obyvatel, pošlapávání svobody, demokracie, ústavnosti a zákonnosti země, ničení systémů jako školství, zdravotnictví,hasiči, záchranáři apod., stupňující se daňový, úřednický a justiční útisk obyvatel, pokus o rozkradení spořených peněz obyvatel v soukromých penzijních fondech a mnoho dalších nestoudných útoků proti naší zemi a jejím obyvatelům. A navíc mají mezi námi ochotné zrádce a karieristy, kteří JIM pomáhají tento experiment provádět ! A to dokonce tak úspěšně, že výsledky jsou nad očekávání jeho sionbanksterských zadavatelů ! Proto Satanova Synagoga všem Nečasům, Kalouskům,Vondrům, Klausům a mnohým dalším nenažraným kolaborantům nadšeně tleská, a mohutně je na všech stranách i nadále podporuje. Sama je zvedavá,kam až naši manipulátoři, lháři a kolaboranti zajdou, a jak se ten experiment vlastně vyvine. Je to pro ně vzrušující hra s mocí, jejíž masivnější variantu plánují pro celý svět (NWO) !!!

      Vymazat
  14. Přesně tak, není třeba stávek, když si všichni vezmeme dovolenou 2-3dny nebo se prostě rozhodneme nejít do práce, tak chod státu je v koncích....otázkou je kolik lidí do toho půjde naplno? Kam až to necháme zajít ?

    OdpovědětVymazat
  15. hodit to za hlavu a makat na sobě...výsledek lze vycítit v komunální politice,čili při jednání v kruhu lidiček,se kterými vás karma dá dohromady...

    OdpovědětVymazat
  16. no a co na V+W ????http://www.youtube.com/watch?v=9MItO5HE4vA

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.