13. dubna 2012

Odebírání plazmy ze Slunce neidentifikovatelným předmětem?

Děkuji několika čtenářům za tip na článek o nedávném dění u Slunce, jak ho sledoval český badatel Filip  Šuster.  Video je superzajímavé. Viděli jsme už kolem Slunce ledacos (viz videa na blogu Plejáďané), ale tohle je fakt úlovek ...

Zdroj:
http://www.exopolitika.cz/news/planetka-u-slunce/


Vážený pane Rašíne,

jistě Vám neuniklo, že ve dnech 8.-12. března 2012 se u Slunce objevil záhadný temný objekt, který vypadal jako temná planetka. Psalo se o tom například na novinkách.cz http://www.novinky.cz/veda-skoly/262015-u-slunce-se-objevil-tajemny-objekt-vypadajici-jako-tmava-planetka.html. Zajímalo by mě, zda se budete touto problematikou zaobírat?

Sám jsem provedl ze zvědavosti takový průzkum a rád bych Vás s ním seznámil:

Zjistil jsem, že k veškerým datům ohledně záznamu Slunce se lze dostat přes stránky observatoře NASAhttp://sdo.gsfc.nasa.gov/assets/img/browse/2012/03/.

Zde je možné v rozlišení až 4096x4090 pixelů nastahovat obrázky Slunce ve více než 10 spektrech světla. Záznamy jsou zde pro každý den, přibližně pro každou půl hodinu (některé však chybí, zvláště v době mezi 9.-12. březnem 2012, kdy došlo k danému jevu).

Osobně jsem si prošel všechna spektra světla a zjistil jsem, že nejvíce je objekt vidět na kanálu AIA 171 (zachycuje vlnovou délku 0,0000000171 m = extrémní ultrafialová), kde se zdá, jakoby objekt "vysával" ze Slunce energii.

Toto "vysávání plazmy" je velmi dobře vidět na jiném kanálu AIA 304, který zobrazuje "oblasti, kde se nacházejí chladnější a hustější oblaka plazmatu (filamenty a proturbulence) nad viditelným povrchem povrchu Slunce, které se na jiných kanálech zobrazují většinou jen jako temné linie" (0,0000000304 m = extrémní utrafialová).

Stáhnul jsem si tedy tyto 2 kanály v nejvyšším dostupném rozlišení za celé 3 dny a udělal z nich v programu Adobe After Affects plynulou sekvenci. Toto video bych s Vámi rád sdílel, protože si myslím, že je velmi zajímavé a ukazuje velmi zajímavý jev. Je ve velmi vysokém rozlišení 1980x1080p při 19797 kbps (věrohodné zobrazení). Frekvence snímků je 30 za sekundu (přičemž každý snímek odpovídá jedné stažené fotografii ze stránek NASA, tedy odpovídá přibližně 30 minutám).

  • na začátku videa jsou vedle sebe porovnány 2 kanály - kanál AIA 304 (vlevo) a AIA 171 (vpravo), které souběžně běží ve stejný čas od 3/9/2012 14:29:13 UT do 3/12/2012 13:30:01 UT. V levé dolní půlce obou videí je vidět onen neidentifikovatelný předmět. Pro zajímavost jsem přidal do pravé části obrazu k neidentifikovatelnému objektu také malou planetu Zemi, která je ve skutečné velikosti oproti Slunci (a objekt je tedy přibližně 7,5x větší, než Země).
  • po čtrnácti sekundách videa jsou opět porovnány tyto 2 kanály, ale přiblížené na zájmovou oblast (planetu Zemi jsem již nepřidával).
  • po třiceti sekundách videa jsem oba dva kanály proložil na sebe s naprostou přesností tak, aby bylo vidět, jestli je mezi nimi souvislost. Podle mě z toho vyšlo neomylně najevo, že souvislost odebírané plazmy a objektu je neoddělitelná. Je také nádherně vidět, jak při vzdálení objektu dochází k posunu plazmy společně s neid. objektem. Já osobně si myslím, že by to mohlo dokazovat hmotnost temného objektu. Po odletu objektu se plasma opět vrací a na povrchu Slunce se to projeví dopadem.
  • po padesáti čtyřech sekundách jsem provedl několikrát zrychlený záznam, na kterém je vidět, že objekt následuje rotaci Slunce.
  • po jedné minutě a osmi sekundách následuje poslední část, tj. porovnání záběru 10 kanálů (spekter) v přibližně stejný čas, tj. 3/11/2012 13:58:44 UT. Pro lepší přehlednost jsem časy snímků zakryl černými čtverci.
Text: Filip Šuster

Video: http://youtu.be/Tn-MdNvhPcY


14 komentářů:

  1. Otázkou je, prečo ten "objekt" je viditeľný len v jednom zo spektrálnych záberov?
    Inak ale pekné video, vďaka.

    pilgrimdou

    OdpovědětVymazat
  2. Klobouk dolů, hezký záběry :) Tauri

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád si to pouštim dokola a dumám co by to mohlo být..Vždyť ten objekt musí být snad velikostí Jupiteru ty kráso :o, je vidět, jak to úplně rozrývá, každopádně to odtrhnutí musela být i pro Slunce velká šleha. To nemluvím o lodi, kde musela snášet obrovskou gravitaci + udržet nasávání tun plazmatu v určité blízkosti. Jinak video muselo dát sakra práce :-o
      Tauri

      Vymazat
    2. Zdravím,
      tak třeba ufo lode, které operují kolem slunce v poslední dobe, tak ty jsou velikosti Jupiteru, neuveritelné :), toto by mohlo byt jeste vetsi, nevim .
      Gravitace je zavísla na radioaktivitě, nié na hmotnosti
      přeji krásnou Neděli:)

      Vymazat
    3. Pozor,pozor ! Nedávný objev předkládá, že tzv.gravitace souvisí s působením tzv.černé hmoty na hmotné objekty ve vesmíru, a nikoli s domnělou, a tudíž neexistující gravitací samotných planet nebo sluncí na hmotné objekty.
      To, co udržuje planety na oběžných drahách sluncí má zase co dělat s interakcí elektromagnetismu, magnetismu a dalších energetických a silových činitelů.

      Vymazat
  3. brýtro, povšimněte si prosím, že ty objekty jsou vidět minimálně dva..

    dobrou:)

    j

    OdpovědětVymazat
  4. tohle video nevydrželo na novinkách.cz ani 3 hodiny.pak ho rychle stáhli.proč asi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Video bylo a je na novinkách.cz stále k dispozici.
      Myslím, že ho nikdo nestahoval, ale že ho prostě v návštěvnosti překonaly zprávy z naší psychopatické politické scény..:(, a tak prostě zmizelo z úvodní stránky.

      Matěj

      Vymazat
  5. Toto je uz starsia zalezitost. Fewa k tomu napisala, ze je to planetoid, ktory tam dali pozitivni, aby brzdil slnko a neublizilo nam a naopak aby ziarilo pozitivne. To sa nepacilo negativnym a okolo slnka sa strhki boje. Vyhrali pozitivni a sedivaci dostali na frak. Teraz pozitivna energia vyzenie negativnych zo Zeme. V planetoide je vraj kristal.
    Boje okolo slnka je vidno na soho stereo zhruba z tej doby. Bola to riadna mela.

    OdpovědětVymazat
  6. Tady pod slunkem sem si taky všimnul čehosi co tam nemá co dělat. Co to může být?

    sohowww.nascom.nasa.gov//data/REPROCESSING/Completed/2012/eit304/20120412/20120412_1319_eit304_512.jpg

    OdpovědětVymazat
  7. Příjímali jsme sdělení, ten objekt je od pozitivních mimozemšťanů, aby pomohl zmírnit pro naše těla nebezpečné záření a erupce dopadající k Zemi.

    OdpovědětVymazat
  8. K tomuto efektu u Slunce - Všichni cítíme, že se vše očistuje od zla. Co i když Slunce se očistuje.
    ( jakožto Slunce bráno, např. Sumery za božakou energii stvoření života a všech zákonů.)
    A je to zobrazení, jakým způsobem se Slunce zbavuje temné hmoty.
    Která automaticky splyne s temnou hmotou nalezenou, jako součást prostoru vesmíru, kolem hvěžd.
    Je to možná vzácný okamžit. Velký dík autorovi.
    Zorgan

    OdpovědětVymazat
  9. K tomuto efektu - Všichni cítíme, že se vše začíná hýbat pozitivnějším směrem a otevírá se nám širší spektrum vnímání, zbavujem se při tom svých negativních vlastností, které nám způsobují spíše problémy. Vše probíhá rychleji a náročněji.
    Co když Tento efekt zobrazuje , jakým způsobem se Slunko zbavuje své negativní energie, tzv.temné hmoty. (Podle Sumerů je Slunce božské energie života, stvoření a zákonů.)
    Také tvoří nejpřirozenější tvar ve vesmíru a to je koule a opouští slunce aby se spojilo z temnou hmotou ve vesmíru :)
    Třeba je to velmi vzácný moment, velký dík autorovi videa.

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím všechny liské bytosti v procesu transformace :)))
    přikládám nejaké čtení o tom planetoidu :) , nemel jsem síly už to napast nejak ve zkracené verzi, tak to sem hodím celé :) na škodu to stejnak nebude.

    http://www.pratele-nebe.cz/index.php/telepaticka-sdeleni/384-u-slunce-se-objevil-tajemny-objekt-vysvetleni-utok-z-astralni-slunecni-rise


    s láskou a posledním jointem přeje dobrou noc Víťaz :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.