12. května 2012

Aolian: Tornádo v mladém borovém lese


Tornádo v mladém borovém lese

V únoru letošního roku objevila jedna moje známá při svých toulkách plzeňskými lesy menší mýtinu v mladé borové kultuře. Nedalo jí to a šla se podívat blíže. Na mýtině ležely v souvislém pruhu vyvrácené mladé borovičky společně s vtroušenými břízkami. U borovic je známo, že jsou to dřeviny, které poměrně dobře vzdorují větrným vývratům. Ale tady to vzal vítr doslova šmahem a složil celý souvislý kus porostu, jak si můžete prohlédnout na následujících fotografiích:



Že by malý cvičný testík klimateroristů, co dokáží jejich technické zbraně a s jakou přesností jsou schopni je zacílit na určité místo? Proč by ne, když veškeré negativní důsledky se dají tak snadno svést na „přírodní katastrofu“.
V naší pošumavské vrchovince může být památkou na další takový cvičný testík statný smrk brutálně poškozený při letošní agresivní dubnové bouřce. Kmen stromu je prakticky rozmašírován na větší třísky – haarpovaná bouřka tam doslova „nadělala paseku“. Možná to udělali zbytečně moc nápadně, neboť nad tím kroutí hlavou nejen domorodí staří pamětníci, ale i lufťáci. Pro mne je to samozřejmě zajímavá příležitost a hmotný argument k poukázání na utajované manipulace počasí a vypadá to, že v našich sámoškách zas o něco více půjdou na  odbyt láhve octa.

Lesy, ovocné sady a stromy vůbec patří k živým bytostem, které jsou lobbisty a nyní i klimateroristy v hojné míře šikanovány a devastovány. Vysvětlení je logické: tyto nádherné bytosti a jejich společenství mají přímé napojení na Univerzální předlohu Přírody, která je přirozeným nositelem reálných zákonů Života. Zhmotněná předloha přírody v lesních chrámech, starých moudrých stromech nebo láskyplných ovocných sadech se dost nekompromisně „tluče“ s virtuálním technickým světem lobbistů či rozličných náboženských vrstev. Právě tento fakt spolu s komerčními účely využití dřeva nebo likvidace sklizně nevítané konkurenci vede temnářské elity k tomu, aby v hojné míře šlapali po kráse a vitalitě stromových bytostí. Již mnohokrát jsem se setkal s případem, kdy nádherné urostlé stromy byly zmrzačeny drastickými ořezy nebo nelítostně skáceny, třeba i v době svého květu. Kolektivní vědomí Paměti stromů a Lesů je doslova přeplněno těmito traumatickými zážitky a stále pokračujícím utrpením jdoucím až do nepochopitelných extrémů. Další zážitky týkající se ničení přírody dohrávají do Kolektivního vědomí všechny zde inkarnované přírodní bytosti.

Nedivte se tedy, že přírodní bytosti pečující o lesní a stromová společenství jsou rozhořčené a brání se. Ony dobře znají skutečnou realitu a celou historii, jak byl tento vesmír napaden temnými entitami. Ony dobře vědí, jak byl celý řídící systém vesmíru postupně přetvořen na centrum zkorumpovaných pošlapávačů Života. Také dobře vědí o tom, jak temnáři zastrašili a spoutali vodní bytosti do uměle vytvořené platformy „Věku Ryb“ a jak obratně využili jejich schopnosti mediálního přenosu dat včetně dokonalého promítání dvourozměrných holografických obrazů iluze „jediného Boha a jeho andělů“. Vždyť i znamení Zvěrokruhu, na kterých se tady tak lpí a přikládá se jim taková váha, není nic jiného než dvourozměrná iluzivní projekce účelově spojených hvězd do různých mnohdy nelogických obrazců zpečetěných zaklínacími rituály černé magie.

Ale stromy a lesní společenstva se nenechají ani spoutat ani ošálit a nadále tady budou nekompromisně zhmotňovat energie přírodních zákonů ukotvených nikoliv na systémech neprůkazných náboženství, kterým se „prostě jen musí věřit“, ale na úplně obyčejných a logikou dobře ověřitelných fyzikálních principech.
Je jisté, že odpor přírodních bytostí vůči všem přetechnizovaným monstrům bude postupně dále sílit. Nemalou radost mi udělala loňská blokáda milovníků přírody v modravské části Šumavy. V duchu jsem se musel smát tomu, kterak tam zastánci dřevorubecké mašinérie z Modravy zdůrazňovali své domorodé příslušenství k Šumavě. Stačilo se jen lehce mrknout astrálním zrakem a hned mi bylo jasné, že ti praví šumavští domorodci stojí na druhé straně barikády, ve víru mírumilovné blokády v půvabné slati, kde vlastními těly hájí svůj Domov. Ano, značná část blokádníků byly inkarnované přírodní bytosti z české i bavorské části Šumavy.
  

P.S. Ještě malý vzkazík pro všechny milovníky hudby. Při nabíjení aury naší zahrádky jsem v předchozích dnech skvěle uspěl se světoznámou kantátou „Carmina Burana“, zvláště pak se zvonivě laděnými skladbami opěvujícími návrat jara po dlouhé a kruté zimě. 

A něco z lesa pro potěchu oka: Srdcovka nádherná

Srdečně zdraví nenapravitelný pošumavský kacíř a pohan Aolian 

13 komentářů:

  1. Moc pěkný článek. Vidím to všude kolem, jak všem překáží staré, byť i zdravé stromy a jsou nemilosrdně káceny nebo, jak píšeš, necitlivě prořezány. Doslova mě bolí, když zaslechnu motorovou pilu. Nesnáším její zvuk, protože vím, že způsobuje bolest nevinné bytosti, která léta rostla a byla lidstvu tisíckrát užitečnější než kdejaká lidská bytost.

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem ti Aolian za tento článok, je taký - čistý. Naviac mi pripomenul film : Muž který sadil stromy.
    ONY chránia nás, nabíjajú, zdravia, objímajú...
    MY nechránime nič, kradneme, ignorujeme...
    Čo sme to za ľudia ?
    V mojom bydlisku cca v r. 1993 sa v lesoch rúbalo hlava nehlava. Boli vo vlastníctve štátu, Vojenských lesov. V reštitúcii si obec vybojovala vrátenie. Nezabudnem ako prvý starosta-pôvodom lesník, dokázal zmobilizovať ľudí z obce, utvorili živú reťaz pred nákladiakmi naloženými drevom z lesa. Pomohlo to.

    Bed

    OdpovědětVymazat
  3. porovnávám si vhs záběry,co jsem natočil v 90 letech na Poledníku, Plechým,stezce na Třístoličník,na Roklanu a nestačím zírat,co se na hraničních hřebenech změnilo...Aoliane,Pošumaví je ještě v pohodě,jak jsem zjistil v posledním výletě k Horám Matky BOŽÍ...

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den! V první řadě chci říci, že vnímám Vaši lásku k přírodě a tak to je správně :-) Pokud jde o to tornádo, tak ho sice nevylučuju, ale pravděpodobnější bude verze, že někdy během zimy se nachytalo na ty malé borovičky nadlimitní množství sněhu. Potom stačí nepatrný poryv větru a přetížené borovičky se začnou kácet jako domino. Opírají se jedna o druhou, tím se sčítá ta zátěž, a potom se buď vyvrátí i s kořenem, nebo se zlámou. Například bříz se to netýká, ty napodzim shodily listy a plocha, na které může ulpět sníh je mnohem menší. Asi před třemi roky tady u nás lehlo desítky hektarů v několikakilometrovém pásu. Všechmo mladé borovice. U smrků se sem-tam ulomila špička. Proto nám ve škole říkali, že nejodolnější jsou smíšené kultury. Ovšem dnes vládnou prachy a monokultury jsou na výchovu nejlevnější. Zdravím CZK

    OdpovědětVymazat
  5. Jako prachové tornádo v Las Vegas na začátku tohohle videa
    http://www.youtube.com/watch?v=aCsMmg9X8RA

    OdpovědětVymazat
  6. a ještě teda jako že jak vznikají minitornáda:
    http://www.youtube.com/watch?v=oHFWn0A-gHY

    OdpovědětVymazat
  7. Aoliane,tak velký smrk,"rozstřelený na třísky jsem viděl už někdy před padesáti lety.A místní hajný řekl,že to udělal "studený blesk".Přeber si to jak chceš-já si myslím,že to byl přírodní jev.

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za další pěkný článek. Mne bylo vloni hrozně smutno z toho, co se stalo na Šumavě. Blokádníci dělali co mohli, ale Stráského prostě nic nezastaví. Zákon nezákon, odbornost neodbornost... Jen doufám a snažím se věřit, že šumavská příroda a její bytůstky vydrží to jeho už více než roční nechutné řádění. Šumava je moje srdeční záležitost a její náruč mě vždy postaví na nohy. Neznám léčivější místo v ČR. Jinak chci také moc poděkovat Aolianovi za všechno, co dělá. Kéž bychom všichni dokázali něco takového...
    Zdraví Eleon.

    OdpovědětVymazat
  9. Dnes v noci jsem jel autem domů a najednou mi v plné rychlosti zhasla obě dálková světla.Neviděl jsem nic.Bylo to na rovince tak jsem to ubrzdil.Přepnul jsem na tlumená světla a dojel domů.Auto není nejnovější a tak jsem myslel, že jde o zkrat ve vedení.Když jsem žárovky vyndal neměly baňky.Z patice čouhaly jen dráty s přepáleným vláknem.Dal jsem tam nové žárovky a světla svítila.Vedení bylo bez závady.K poruše mohlo dojít v tom místě tak, že něco rozbilo baňky žárovek a pak se přepálila vlákna a nebo něco přepálilo vlákna s takovou energií, že baňky explodovaly.Normální to není jako ta mýtina a další věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, zajímavé:) Tím místem jezdíš často? Nepozoroval jsi nějaké napětí, změnu nálady...? Nestalo se ti ten den něco dalšího, nebo nepotkal jsi v nedávné době nějakou osobu, která ti nějak nesedla a šla z ní hrůza? Měj se prímoš, Tauri.

      Vymazat
    2. Díky za uspořádání myšlenek.V oblasti kde mi světla zhasla,byly v 80letech minulého století viděny doutníkovité létající předměty.Oficiálně to prý byly sovětské vzducholodě, které přepravovaly rakety.Divného člověka jsem potkal před 10lety v lednu nebo v únoru na plese.Když jsem seděl u stolu a on kolem prošel a možná přeze mě přehodil cíp saka, měl jsem pocit, že jsem na chvíli ztratil vědomí.Po parketu se pohyboval bos.Tančil i s mojí manželkou a jeho jediná otázka byla jestli se máme rádi.Když jsme odpověděli,že docela ano,odešel ke svému stolu a tam ho otatní napomínali ať toho nechá. Na čarodějnice ráno jsem měl těžkou autonehodu.Tehdy jsem měl pocit,že tam ta situace na mě čekala...

      Vymazat
  10. Odstranění těžkých kovů z vod aplikací lignitu jako sorbentu.

    http://www.chempoint.cz/odstraneni-tezkych-kovu-z-vod-aplikaci-lignitu-jako-sorbentu

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímalo by mě jak to vypadá ze shora třeba je to nějaký obrazec podobný kruhům v obilí.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.