17. srpna 2012

Pokojná revoluce na Islandu

Děkuji čtenářce za odkaz na výborný dokument.

Peníze slouží jako prostředek ke směně zboží a služeb, aby nebylo nutné vyměňovat zboží za zboží. To by bylo v praxi nemožné. Proto stát vytiskl peníze a je jedinou institucí, která toto může dělat. Pokud si vytiskne peníze občan, tak je to trestný čin, protože si přivlastní za kus vytištěného papíru něčí práci. Trestní zákon na to má řešení v podobě § 140, kde takového občana potrestá odnětím svobody na 5-10 let a na 10-15 let, pokud je členem organizované skupiny, nebo způsobil velikou škodu. Je to správné a chrání to občany tohoto státu. Nyní se ale podívejme na jiný případ. Pokud je nedostatek peněz na trhu, tak státní tiskárna, vytiskne další peníze a dá je do oběhu. Jenže stát toto nedělá. Pokud je málo peněz na trhu, tak si je půjčí od zahraniční firmy, která je natiskla. Ty bankovky mají hodnotu jen toho papíru a tiskařské barvy. Potom té firmě za půjčení peněz platí úroky z peněz vybíraných na daních občanů. Tím celý stát uvádí do chudoby. Současný státní dluh je zobrazen na této stránce: http://bestpage.cz/sluzby/dluh_cr.htmlBylo by dobré ho zaplatit a proto bych navrhoval nakoupit dost bankovního papíru a barvy a vytisknout bankovky a vše uhradit věřiteli a vyměnit tak papír za papír. Toto je příčina stálého zdražování a upadání celého státu do chudoby. Je třeba to zastavit a na Islandě vám ukázali, že je to velice snadno možné. Tak co? Budete jen nadávat, že je vše stále dražší a dražší, nebo něco uděláte, aby se to změnilo? Když to neuděláte, nebudete mít ani na důchod. Koukněte na zde uvedené stránky, jak ten dluh krásně nabíhá a z vaší peněženky to potom zaplatíte a nebo padnete do rukou okupantů.

8 komentářů:

  1. Tak tohle je naprosto geniální, protože to je jednoduché a skutečně účinné řešení. Pravda je prostá

    OdpovědětVymazat
  2. To je sice krásné, ale fungovat to může právě jen na Islandu či jiných, malých zemích, s nízkým počtem obyvatel a relativně soběstačným hospodářstvím. A potom možná v Rusku. Ovšem například v Číně by nedostatek peněz na nákup potravin vyvolal tak obrovský hladomor a nepokoje, že by ji to zničilo. Na druhou stranu je fakt, že by mě osobně tento čínský scénář v mnoha přelidněných státech netrápil.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle lze provést všude, jen s tím rozdílem ,že tam kde je více lidí se to hůře organizuje. Ale o to věčí sílu to pak zase má. Vše je jen v odhodlání a chuti to provést.

    OdpovědětVymazat
  4. Islandská revoluce je naprosto jasný příklad pro celý svět. Kdo se o tuto revoluci zajímal, jistě ví, že je to skutečnš tak. V době kdy tato revoluce na Islandu probíhala, žádné média o tomto dění neinformovala.
    Islandská revoluce se stala vzorem pro ostatní státy.
    Je zde ovšem jeden velmi důležitý faktor. Národ totiž musí skutečně říci dost. Jednohlasně říci, dluhy, které jste nadělali vy vaší politikou nebudeme platit, nebudeme se podílet na žádné nápravě v jakékoliv podobě.
    K tomu je ovšem také nutné, aby se národ semkl, vytrvale demonstroval, stávkoval atd., až do úplné kapitulace vlády a jejich pák. To vše je v naprosté souvislosti i s bankovnictvým. To znamená dosáhnout určité jednoty. Bez této jednoty to nejde.
    Návod v článku je jednoduchý a znamenal by také cestu ven z bludného kruhu. Nebude však použit. Plán je jiný. Základním kamenem toho plánu je vstup do EU. Všimli jste si jak náš stát stále více přichází o soběstačnost?
    Proč je výroba mnohých odvětví přesunována do zahraničí?
    Tyto výrobky mají sice český obal, ale vůbec se zde nevyrábí. Proto je také nedostatek pracovních míst. Všimněte si co všechno bylo ve vašem okolí zrušeno, nebo přivedeno do úpadku. Není to tak jen ve vaší oblasti, je to tak po celé republice. Takže to vše je záměr.

    OdpovědětVymazat
  5. Bratri Cesi, nevstupujte do EU, podivejte se vedle na Slovensko jak to u nas vypada: zadny prumysl, ani zemedelstvi, ani doly, vse jenom sluzby, jsme naprosto nesobestacni. Vse je v haji! Jsme komplet vytunelovni a zadluzeni.Zato MAME "samostatnou SR" v podruci Vatikanu a USA.
    Zadna budoucnost pred nami, vse v rozpadu...zato mame euro marnost nad marnost.

    OdpovědětVymazat
  6. Takových zpráv se člověk nikdy nepřejí - díky za inspiraci, Islande.

    OdpovědětVymazat
  7. 1 Novou ústavu
    2 Zrusit senát
    3 Snížit stav poslanců na 1/2
    4 Snížit počet úředníků o 1/3 až 1/2
    5 Snížit počet ministerstev o 1/3 až 1/2
    6 Platy státních zaměstnanců fixovat na minimální mzdu 2x , 3x, 4x, max 5-ti násobek
    (jaká bude ekonomika > takový plat ! )
    7 Zrušit 13 a 14 platy
    8 Rovnost v rámci důchodů, kdo má vyšší plat mohl si více naspořit k důchodu, nebo ten co makal jak šroub jen proto, že měl plat nižší má mít i důchod nižší ???
    9 Rovnost v rámci mateřské, obdobně jako u důchodů.
    10 Nový trestní zákoník a stejný metr pro všechny !
    ----------------------------------------------------
    A pak je jedno jsme-li v Únii nebo ne, pokud Únie nemá jednoho prezidenta, jednu vládu, jedny zákony, se stejnými platy a podmínkami, pak nemůže nikdy dlouho fungovat, lidé to tísíci hlavou saň prostě neuživí, to co jsem tvrdil už před xx lety, je už vidět, měli si to už na počátku UNIE ujasnit a mohlo to být dávno jinak..........

    OdpovědětVymazat
  8. Zdá se, že se Island vrací zase o kousek zpátky.

    Viz:

    http://zpravy.idnes.cz/volby-na-islandu-vyhraly-strany-jez-zemi-privedly-pred-lety-ke-kolapsu-13l-/zahranicni.aspx?c=A130428_114547_zahranicni_ipl

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.