14. listopadu 2012

Co bude po roce 2012?

Díky čtenáři za tip na web ac24, kde se právě nachází výborný článek od Jana Bílého.

Co bude po roce 2012?

Jan Bílý
13. 11. 2012
Převzato z: http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1292-co-bude-po-roce-2012

Transformační rok 2012 se nám pomalu chýlí ke konci. Tedy vlastně ke svému vyvrcholení – ono zlomové datum, kdy údajně Mayský kalendář končí, přijde teprve 21. prosince. Pokud tedy nenastane konec světa či nepřistanou nějací mimozemšťané, kteří nás konečně naučí, jak žít v míru, lásce a harmonii, budeme „den poté“ moudřejší? Dál ve vývoji? Čím se budeme my, kteří procházíme bezesporu velikými změnami, příští rok zabývat? Už nás všechny vidím probouzet se ráno 22.12. s otázkou: „Ok., to bychom tedy měli za sebou. A co teď?“

Na základě mých skromných zkušeností ze všelijakých seminářů osobního rozvoje, konstelací a podobných „pavědeckých“ ale napínavých akcí bych si dovolil odhadnout některá důležitá témata pro příští rok.

Což je nutně věštění z kávové sedliny, neboť svět se mění tak rychle, že je nemožné říci, co bude zítra, natož za dva měsíce. Jako obvykle jsem své úvahy strukturoval do několika bodů. Posuďte sami, zdali se hodím za vědmu.

Omezování a redukce, zmenšování

Právě jsem vyšel z pizzérky spolu s ošperkovanou blondýnou (již trochu v letech), oděnou ve výstřední kožíšek ze zaručeně pravých zvířátek, pro kterou přijel řidič v Porsche Cayenne. Byla mi k smíchu a doufám, že její druh vymře přirozenou smrtí. Stále více přátel začíná omezovat svoji spotřebu ne z důvodu úspory (to je pouze boční efekt), ale z prostého vhledu, že štěstí neznamená stále víc a stále dráž. Spousta lidí si uvědomuje, že lze pracovat méně usilovně, jak je prázdnota léčivá a že i redukce může být sexy. Bude určitě zajímavé, jak se toto přirozené zpomalení a omezení spotřeby promítne do ekonomiky společnosti. Horké téma!

Návrat k esenci. Místo duše. Pouť krajinou života.

Co je tvoje cesta? Kam tě vede nebe nad hlavou? K čemu tě postrkuje tvoje duše? Kde jsou tvé vyživující kořeny? To, co děláme rádi a s chutí je to, co máme dělat. Vše ostatní je zbytné, dělá neužitečný rámus a působí nám zažívací (a jiné) potíže. Jistě, stále máme obavy, co se stane, když toto se všemi konsekvencemi uznáme. „To přece nejde!“ „Tak si nic nevydělám!“ „Umřu!“ To jsou naše strachy 2013. Bude to už příští rok jinak? Staneme se bretheriány? Kdo ví :-)

Ženský princip sílí.

A to nejen v byznysu (viz minulé Fórum vědomého businessu). Všude kolem nás se lidé vrací k akceptování cykličnosti, kruhovitého pohybu, příhodného okamžiku. Začínáme tedy chápat rozdíl mezi časy Kairos a Chronos a pracovat s ním. V časech nejistoty důvěřujeme změně. Emoce se derou z prožitkových seminářů do podnikání. O návratu Bohyně už lze psát i v renomovaných magazínech! Ještě abychom si my Češi zvolili ženu za prezidentku...

Namísto léčení bolístek akceptování toho, co je.

Terapie je out, cesta do neznáma in. K tomu, abychom se vydali někam jinam, než kde jsme, potřebujeme nejprve požehnání právě toho místa, na kterém se nacházíme. Když jsme ovládáni pocitem, že je to černý les, ve kterém jsme zabloudili a ze kterého se už konečně chceme dostat ven, je čas, si sednout na pařez a poslouchat, co si ptáci v korunách okolních stromů vyprávějí. Co šveholí vítr v listech. Jaká zvířata putují tmou kolem nás. A ačkoliv je to těžké, musíme si říci, že tam, kde jsme, nejsme náhodou, ale správně. I když nám to místo třeba moc nevoní.

Síťování ostrůvků pozitivní deviace neznamená jejich slučování.

Rádi bychom vytvořili cosi jako Unii Obrození. Založili Království Spravedlivých. Spojili síly za Dobro. Ale to všechno jsou pozůstatky minulé éry, která 2012 skončila. Jsme a také už zůstaneme jedinečnými jedinci. To důležité je, že každý z nás přispívá svým individuálním vývojem k změně celku. K tomu je ale nutné akceptovat, že pravda není jen jedna, ta, která se zrovna nám zdá být správná. Na ostrůvcích se mluví rozdílnými jazyky, panují zde rozdílné zvyky. To je bohužel to, co Evropská Unie ještě nepochopila a právě proto ji hrozí úpadek. Ale každý konec je počátek nového. Takže ačkoliv by to byla škoda, nebyla by to tragédie. Tragédie totiž neexistují.

Nové formy partnerských vztahů.

Klíč k novému partnerství po 2012 není „ten druhý“ (on nebo ona), ale „já“ a vztah mezi mužským a ženským principem ve mně samém. Teprve tehdy, když můj vnitřní muž obdivuje a uznává moji vnitřní ženu a ta důvěřuje mému vnitřnímu muži, jde to taky s těmi „venkovními“ partnery. Pak pochopím, že nikoho nemůžu vlastnit a že láska minulé éry byla často jen závislost. A najednou se objeví ohromná svoboda – nejen od něčeho, ale také k něčemu. Třeba svoboda k závazku bez uvázání se.

Přesun od materializace k imaginaci.

Namísto koncentrace na věci, majetek, bohatství, na peníze a materiální konzum se naše pozornost přesouvá do duchovní a duševní sféry. Začínáme mít stále víc potěšení z pronikání do "vyšších pater" existence (případně do hloubek naší duše), což zahrnuje imaginaci (ve slově je schované i magie!), fantasii, humor, hru, telepatii, komunikaci s duchovními spojenci a pomocníky, hovory s Bohem či Bohyní. Tento přesun ale neznamená útěk z matérie ve smyslu přírody, světa okolo nás a vztahu k tělu.

Neautoritativní vedení a učení.

„Nevím“ je pro novou éru nesmírně důležité slovo, protože otevírá. Jakékoliv tvrzení utvrzuje. Tím do sebe narážíme, zraňujeme a zavíráme se. Trend tedy není tvrdit, ale měkčit :-) Jistě, měkký dům se může zhroutit a měkké auto také nebude úplně to pravé ořechové. Takže i zde je potřeba pamatovat na obě nohy a nevylučovat jeden z protichůdných principů. Ke každému pravidlu musíme přidat levidlo. Ale – i tohle nevím úplně jistě :-)))

Strašně rád bych znal mínění těch, kteří jen zaškrtnou "nesouhlas" nebo "ani-ani". Jenže my jsem se tak trochu v internetu odnaučili psát cokoliv negativního. A přesto právě nesouhlas je nesmírně cenný, neboť vede k dialogu (opak monologu, před kterým mám hrůzu). Proto moje výzva: Diskutujme.

Krásný den i rok 2013 vám přeje

Jan Bílý, Blog: http://janbily.blogspot.cz/


25 komentářů:

  1. Pane Bílý, idem striedať ti nohy. :-) Teším sa na váš blog.
    Bed

    OdpovědětVymazat
  2. K datumu 21.12.2012 bych uvedl např. následující odkaz: http://www.outsidermedia.cz/Svet-ruskyma-ocima-158---1.aspx
    Dovolím si uvést, že vše co se bude dít ve světě je skutečně odvislé od toho jak se bude vyvíjet situace s Federálním rezervním systémem v USA.

    Jan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vše co se bude dít závisí jen na tom, co udělají lidé ...sami

      Vymazat
  3. Jsem pro.Také se mi myšlenky honí kolem tohoto tématu čím dál častěji.Hodně hovořím s lidmi kolem a je to víc než zajímavé.Kdo se pevně drží svého jistého, známého pohledu na život kolem, nechce si ani připustit myšlenky na budoucí změny.Tak těmto lidem se 22.12 možná jen mírně uleví a jěště se utvrdí v tom svém.Přece se nic nestalo. Ale ono se děje.Takže Ti ,kteří o tom nepochybují, nepotřebují žádnou katastrofu, aby dokázali, že se nemýlí.Protože světlo na konci tunelu zahlédli. Jim se uleví asi také , jen bych si tak typla, že poněkud z jiných důvodů. Třeba proto,že přechod nebyl takové drama, aby ublížil všem těm,které milují.A tak 22.12 se probudí s vděčností za naději pro nás všechny.Ani já ani nikdo jiný nevíme, jak to bude.Co člověk, to názor. Jaký je ten Váš? Madla

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavne veeeeeeľa Lásky a Harmónie...

    OdpovědětVymazat
  5. podle současné úrovně vědomí..lidí, je nejpravděpodobnější průběh událostí tak je napsáno v této knize :
    http://www.mojiandele.cz/svetla-andelu-diana-cooper/diana-cooper-2012-budicek-lidstva-1-cast/

    http://www.mojiandele.cz/svetla-andelu-diana-cooper/diana-cooper-2012-budicek-lidstva-2-cast/

    OdpovědětVymazat
  6. http://www.pomoczosvetla.sk/news/fewa-14-11-2012/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že Féwa mi vždy nejvíce mluví ze srdce. Někdy mám až ten velikášský pocit, že my Česká R. a Slovenská R. jsme středem vesmíru. Také italská vědma Luisa Muratori mluví o hvězdné bráně na Slovensku.
      Ale myslím si, že veliká spousta lidí s Féwou ani Luisou dosud moc nerezonují, a to je především ten STRACH z nejistoty, strach VĚŘIT SÁM SOBĚ. A to je i pro mne ten nejtěžší úkol - ta transformace mne samotné. Stále jen pochybnosti, člověk už věří, že je to tady, lítá hlavou ve hvězdách, ale... Pak příjde další zpráva, která negativně zasáhne. Že to jsou kecy, že se nic nestane, atd... A člověk se opět musí sebrat a nedělat nic jiného než VĚŘÍT. Ano, věřit pouze sám sobě. Každý máme individuální cestu a tak je důležité věnovat se pouze zprávám, které s námi rezonují, po kterých se cítíme mnohem lépe. Jako bychom našli odpověď, na to, co nás teď nejvíce zajímá a je nám u toho dobře. Těmi zlými zprávami si musíme také projít, ale nevěnovat jim tolik pozornosti a nechat je odejít. Každý má svou hladinu frekvence a tudíž svou hladinu INFORMACÍ, které je schopný přijmout v daný okamžik.
      Věřme každý nejvíce sám sobě a vizualizujme si to nejkrásnější. Lásku a světlo nám všem.

      Vymazat
  7. Čím více člověk trpí,tím více hledá.Právě tak je to zařízeno,aby se do Království nebeského dostali úplně všichni.Poukazuji na rozdíl mezi naším Doma a mezi Královstvím nebeským.Jak v nebi, tak na Zemi.Takže,Domů půjdeme jistě všichni.Jsme nevyspělé dušičky(děti Boží) a proto neustále potřebujeme "dohled".Avšak,jednou získáme postavení Andělů-Strážců,služebníků Božích.
    Tak chci reagovat i na výše uvedený článek.
    Vše se točí kolem konce roku.Čím více lidé jako celek trpí,tím více hledají správnou cestu.Trpících je víc a víc a tak, přirozeně je v globálu velký zájem o duchovno.Nejde o potěšení.Jde o to,že správné poznání člověk pocítí jako úlevu,klid a mír v sobě.
    Rok 2012 se podle mě neprojeví ihned,což si myslí i autor článku,ale rozhodně získá v sobě zabudované poselství.Vím,že v jistých věcech je modlitba vyslyšena.Vím, že pokud se s pocitem "poslední naděje" obrací člověk s prosbou o pomoc k výšinám(k Bohu, K andělům apod.)tak Bůh člověka vyslyší.A když o stejnou věc prosí tři lidé,je o to více vyslyšeno.
    A cožpak, když o stejnou věc bude prosit alespoň půl planety! Myslím si,že budeme vyslyšeni.Ne hned.Ale brzy.
    Rozhodně jsem zajedno s autorem v tom,že Unie pomalu končí a tak zároveň pomalu přichází nové.
    Naše společné prosby, modlitby,naděje a to vše,..vyslovené,vysněné atd.21.12. mohou tento proces velmi urychlit.
    Jinak, děkuji autorovi za pěkný článek

    dan.

    OdpovědětVymazat
  8. co asi tak nastane po letošním roce co myslíte??????? Nedej Bože rok 2013 :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady to bude fungovat dále, jen někteří odsud zmizí...

      Vymazat
    2. Budou odříznuti od této reality ?!

      Vymazat
    3. nikdo nikam mizet nebude...

      Vymazat
  9. Bud plne Tady a Ted, doprej si perlickovou lazen v bazenu sveho srdce a otazky kolem 2012 se rozplynou v blazenosti porozumeni slovu Duvera.

    OdpovědětVymazat
  10. desím sa toho, čo spravia ľudia, ktorí sa idú previbrovať a podobné aktivity, keď sa ráno po dni D zobudia a všetko bude ako deň predtým? A čo budú písať "konšpiračné" webstránky?

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za Váš pohled. Je velice sympatický. :-) A jsem podobného názoru. Vše je jen v "nás". Děkuji. :-) Xon

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, doufám, že logicky po 2012 bude 2013. A upřímně-patřím k těm, co si oddechnou, když 21.12 NEnastane NIC, tím spíš věci různě avizované (tma, výpadky, záblesky, spálení a nemocní lidé, jedovaté potraviny....viz Saša) Kdo chce, i bez toho zlomového datumu, ať se posunuje od hmotného k imaginárnímu, k duchovním sférám, ale spousta nás "obyčejných", kteří se jen zajímáme o dění, ale nejsme ničím osvícení, instruováni od přátel z "jiných břehů", chceme dál obyčejně pracovat, vychovávat děti, zahrádkařit... žít obyčejné životy bez strachu z apokalypsy, chaosu a podobných věcí, na které se evidentně už připravují některé skupiny
    http://2012.konec-sveta.cz/diskuse/co-se-jinam-nehodi/komentare/7/?comm=1418
    V poslední dny začíná být náročné udržet si optimismus, protože nejsem z těch co mají "víru" a to ani tu náboženskou ani tu, že nás něco nebo někdo spasí a tak musím spoléhat na sebe, své blízké. A všechny silácké řeči o tom ať jdem tak kam nás vede duše...neuspějí u lidí, kteřé kolem sebe často vidím, kteří nemohou najít práci a chtějí uživit své rodiny. Přeju nám všem ať bláznění z konce 2012 už skončí a ať je rok 2013 rokem klidným a šťastným i pro ty, koho andělé nebo kdo-ví-co nepřenesou do jiných sfér.
    Dita

    OdpovědětVymazat
  13. hmota není skutečná ale imaginární, stejně jako tyto životy, skutečný život není tady na Zemi
    tady je to jen takový výcvikový trenažer , adrenalinových sportů , ale jasně pokud někdo nic necítí..ať tu klidně zůstane , je to jeho volba :-))ostatní se rádi vrátí domů :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Problem cloveka je, ze premysli az moc, vse chce mit pod kontrolou vcetne budoucnosti a neduveruje zdroji zivota, zvirata nemajici nasi inteligenci a techniku, s timto zdrojem spolupracuji a pak si nemusi lamat hlavu s tim, co bude zitra? Jsou na rozdil od nas ve spravny cas na spravnem miste......

    Rachel Grant z Open University zjistila, že v italské Aquile
    před loňským ničivým zemětřesením všechny ropuchy
    opustily svoji lokalitu. "96% samečků ropuchy pět dní před
    zemětřesením jednoduše uteklo z oblasti jezera, kde se
    rozmnožují, a vrátili tam se deset dní po otřesech".
    Britská bioložka v této oblasti Itálie shodou okolností v
    době, kdy k zemětřesení došlo, prováděla výzkum.
    Zdroj: BBC .

    Stovky mrtvých lidí, ale žádná zdechlina zvířete
    V národním parku Jala na Srí Lance, kde tsunami v roce
    2004 zabíjela, zřejmě zvířata "vytušila", co přijde a před
    neštěstím utekla. Po odeznění tsunami bylo na místě asi
    200 mrtvých lidí, ale takřka žádných zvířat (přitom - tak
    jak byste to čekali - v národním parku žije velké množství
    divokých zvířat).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. při velkém zemětřesení v tichomoří, pamatujeme na obří Cunami, a pak se psalo že zvířata několik hodin před vlnou utíkala do vnitrozemí a jen lidé se běželi podívat na vlnu :-((

      Vymazat
    2. Tak to sakra přidej ! Obětí bylo kolem 300.000 !!!!!!!!

      Vymazat
    3. Zdebilnění konsumeristi, co asi mohou čekat od tsunami, před kterou utíká i to "blbé" zvíře ?!

      Vymazat
  15. Tento clanek krasne souzni s nazorem jednoho ceskeho samana: http://www.pristav69.cz/1-63-55_Konec-sveta-2012.htm a je taky to pekne a pozitivni zamysleni.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.