17. listopadu 2012

Film na víkend: Úžasné triky

Něco pro radost: díky čtenáři za to, že mě seznámil s největším iluzionistou naší doby na tomto odkaze (nejde sdílet):
http://www.safeshare.tv/w/gdhRWNSrls

Určitě budete jako já hledat další jeho triky, najdete jich na youtube spoustu, hledejte Steve Frayne nebo Dynamo.

Třeba tady taková delší show, překladu netřeba. Jak to jen dělá? Umí využít nadpozemské energie? Třeba to brzy budeme umět taky (:-)))
http://youtu.be/O6q1axudGIY

24 komentářů:

  1. když někde na náměstí uvidíte iluzionisty Horvátha,Janečka,nebo i Landu,tak se otočte a jděte meditovat na pivo...

    OdpovědětVymazat
  2. Tezko verit, ze jde jen o triky... kdyby mi rekl, ze ma moc nad hmotou, tak mu uverim :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dynamo je iluzionista rovnako ako Chris Angel len Dynamo je oveľa lepší. Podľa mňa určite nieje mágom a ani nevyužíva žiadne zvláštne schopnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, zda je pouhým iluzionstvím prostrčit ruku sklem přímo před svědky !!! Takže takové plkání, co je tu v komentáři nemá cenu ani zlámané grešle :P

      Vymazat
    2. Iluze se tomu říká právě proto, že si lidi myslí, že je to skutčné. Pokud fakt věříte, že prostrčil ruku sklem, tak dosáhl svého a oblbnul dalšího člověka. :-)

      Vymazat
    3. To si naozaj niekto myslí, že je to skutočné? :-D

      Lidé, bděte. Neblbněte.

      Vymazat
    4. Iluze taky může být název pro něco co si zatím nedokážeme vysvětlit a přes to, to existuje !

      Vymazat
  4. jsou to jen triky a mimo to nemáte jistotu že v tom nejedou i "svědci" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To myslíte jako že to bylo filmově natrikováno, a svědci že jako herci či kompars hráli překvapené ? To už by byl nehorázný stupid, a ne jakákoli zábava !

      Vymazat
    2. Nie všetci sú komparzisti. Ale niektorí určite áno. :-)

      Pri menších trikoch sa jedná o šikovnosť iluzionistu. Napríklad takto sa robí trik s prestrčením mince cez sklo:
      http://www.youtube.com/watch?v=3J3fHUtdI78
      Jednoduché, ale presvedčivé, čo poviete? :-)

      Vymazat
  5. není to nemožné, to samé jako on se sklem , to dělají i někteří filipínští léčitelé, jedno rukou , odhhmotní , druhou pracuje , jelikož je vše jen energie je to možné...:-)
    to co dnes považujeme za zázraky , bude zítra zcela běžné...

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní, 18. listopadu 2012 10:04. Tá miestnosť bola dopredu prenajatá a sklo, cez ktoré akože prestrčil ruku je posuvné. V jednej jeho časti je diera (z pohľadu iluzionistu naľavo). Iluzionista je zohratý s človekom, ktorý sklom hýbe tak, aby iluzionistova ruka vždy zakrývala dieru, cez ktorú potom prestrčí ruku. Následne toto sklo vráti do pôvodnej polohy. Preto má na skle iluzionista položenú ľavú ruku ešte chvíľu potom, ako spopod neho vyberie náramok. Čo sa týka toho, že ako mohli vedieť, že si dotyčná vyberie konkrétny náramok? Je to pravdepodobne herečka, prípadne použili znalosť ľudskej psychiky na to, aby ju nasmerovali práve na tento šperk a vyšlo im to. Ono to nie je také ťažké, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Takže nebuďte naivný/á a než niečomu uveríte, tak to predtým prehodnoťte kritickým myslením. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, zda pouhým pozorováním videa je člověk schopen kritického myšlení. To bychom pak mohli tvrdit i jen na základě svých pocitů, že ten iluzionista tam vůbec nebyl, a že ten náramek z pod skla sebral pouhý hologram vytvořený Matrixem :)))))

      Vymazat
    2. Anonymní, 19. listopadu 2012 13:19, viem, keď už viete ako funguje, tak už nemá to čaro čo predtým. Mrzí ma, že som vám zobral ilúzie o triku.

      Vymazat
  7. Niektoré jeho triky sú aj odhalené na internete a fakt že dôkladne.

    OdpovědětVymazat
  8. Iluze jak prase :D :D na začátku s tou mincí, tak je vidět jak to položí tomu černochovi na rameno :D :D :D :D 3:15 - 3:20

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak to udělal s tou proměnou tiketů na dolary ?

      Vymazat
  9. je to prostě šikula! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Základem úspěchu těchto iluzionistů je, že vystupují hlavně v TV show. Naživo před reálným publikem by totiž většina triků byla naproveditelná. Pro takové triky totiž musíte vytvořit dvě základní iluze.
    První iluze: Divák si musí myslet, že kameraman jen dokumentuje předváděné číslo, je nezávislý, je zcela jedno, odkud scénu zabírá, a že totéž by bylo vidět i v reálu na místě. Nikoliv - kamera hraje při těchto tricích jednu z hlavních rolí - zabírá vždy přesně to, co potřebuje kouzelník, resp. nezábírá prostor, kde se děje nějaký "podfuk".
    Druhá iluze: Divák si musí myslet, že tzv. "dobrovolníci" jsou náhodní kolemjdoucí, kteří nemají s kozelníkem nic společného. Naopak, většina z nich je dobře zaplacený a obeznámený kompars, který se přímo podílí na příslušném "kouzlu".
    Osobně mě tihle televizní mágové moc neberou - prostě kamerové triky podle mě do kouzelnictví nepatří. Něco jiného jsou pak živá vystoupení na pódiu před diváky (i když i tady se používají nastrčení "dobrovolníci") nebo mikromagie, kde kouzelníkovi koukáte přímo na ruce.
    Mrkněte třeba sem (http://www.kouzlaatriky.cz/menu/videa/odhaleni-nejvetsich-kouzel). Ale pozor - kdo chce dál věřit na kouzla a nechce si zkazit představu o kouzelnících, ať na podobné stránky radši neleze. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. připomenu jen Avatara - Sai babu, který před zraky tisíců lidí materializoval hmotné předměty a to v holých rukách , prsteny květiny atd . Iluze je myslet si, že to není možné ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sai Babu ani nepřipomínejte. Má "másla na hlavě" víc, než běžně lidé vědí ! Kdo používá podvodné triky a magii, je mravně narušen a dopouští se pedofilie, nemůže být skutečným Avatarem ! Ať živý či mrtvý !

      Vymazat
  12. Ty triky jsou poměrně jednoduché. Ujišťuji vás že nemá žádnou nadpřirozenou sílu. :D Viz mince přes to sklo, trik s iphonem, a další. Ten trik s iphonem stojí snad 1 000 Kč (V přepočtu)

    OdpovědětVymazat
  13. Podle mě jsou lidé tady, kteří si myslí, že to jsou jen triky totální idioti a nemá cenu s mimi tady diskutovat.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.