22. listopadu 2012

Jevy umělé oblohy: sundog


Vzhledem k množství nových návštěvníků bude dobře občas si zopakovat některé projevy umělé oblohy, které mohou pomoci k otevření očí ... například sundog. Na blogu ho máme už mnohokrát, a čtenářka nedávno poslala jeden obzvláště vybarvený.

Dobrý den,
dnes jsem viděla na obloze zajímavý objekt, opět primitivně nafocený mobilem.
Nevíte, co to je? Viděl a zdokumentoval to ještě někdo?
Foto jsem dala na svůj web a budu ráda za odpověď. Pokud uznáte za vhodné, použijte i pro svůj blog.
http://www.veraoveckova.cz/news/co-to-bylo-/
Díky za odpověď.
V.O.






Orgonet:
Jedná se o typický sundog, neboli "sluneční pes", "druhé slunce", v podstatě bariový odraz slunce. Je to optický jev, dosti častý, který se vytváří, pokud je slunce v této výšce nad obzorem, jak ukazují snímky (mezi 20°- 30°), a pokud je atmosféra dostatečně nasycena chemikáliemi, které vytvoří koncentraci ledových krystalků, od nichž se odráží sluneční světlo. Někdy bývají vidět sundogy dva, z obou stran slunce. Obloha bývá přitom tak asi napolo zatažená, začárovaná a zamlžená, zejména po vydatném celodenním sprejování, snímky jsou opravdu typické.

Když vám to hodně září nad chalupou, člověk si může myslet, že se za tím skrývá nějaké UFO, no vyloučeno to není (:-)))

Meteorologisté, kteří nemají ponětí o totální umělosti naší oblohy, to nazvali "irizační jevy" (to znamená duhové), a vysvětlují to odrazem světla od ledových krystalků. To mají pravdu, jenže nevědí (a jestli vědí, tak neřeknou) že tolik ledových krystalků může být na obloze pouze proto, že tam bylo zaseto příliš mnoho chemických kondenzačních jader. Viz jak to píše Daniel ve svém článku o chemtrails a uměle řízené atmosféře: http://orgo-net.blogspot.cz/2012/11/daniel-geoinzenyrstvi-chemtrails-haarp_22.html
Samozřejmě, sundog může vzniknout i přirozeně (vzácně), ale v současné době ho vídáme pouze v souvislosti s chemicky zaneřáděnou oblohou.

Někdy ten jev je opravdu zářivý a nápadný, ale lidi si ho stejně nevšímají, leda se tak podívají, cože si to tam nahoře fotíte, ale jinak nezájem...

Takže, až uvidíte zase někde sundogy, zkuste je ukázat někomu nevědoucímu, co si myslí, že to je ... třeba to někoho přivede k zamyšlení ...

Více článků o tomto jevu: 
Hledejte na blogu "sundog"nebo viz štítek Sundog zde pod článkem.
Článek, kde je jev vysvětlen naším meteorologem Snowmanem: http://orgo-net.blogspot.cz/2011/10/duhove-odrazy-slunce-sundogy.html


19 komentářů:

  1. Mě více zaujal včerejší Měsíc.Včera u nás bylo celkem čisto (místy a ojedinělé :o) ) ,takže jsem si všiml,že odpoledne byl pěkně v "déčku" a kolem půlnoci (než zapadl)jsem viděl ukázkovou misku.Tak tohle mi hlava nebere.Prosím o logické a smysluplné vysvětlení.Děkují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevim,ale ja se vcera dival take pred pulnoci na mesic a byl zcela v normalu,bydlim v anglii ,ale to snad neni rozdil,mesic mame jenom jeden,ze ano.L

      Vymazat
    2. No právě ! A byl ten druhý objekt (kolem půlnoci SEČ) skutečně Měsíc ?! Nedávno jsme tu přece probírali těleso, které jevilo odlišné příznaky od Měsíce. Já jsem přesvědčen, že v blízkosti Země něco krouží, a není to Měsíc !

      Vymazat
  2. Mimo to je tam taky pěkný chemtrail. A sundogy jsem taky osobně viděl.

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím vám, že Měsíc vidíte, my na Ostravsku jsme pod totální dekou už třetí den (lítají jak vzteklí). Měsíc měl být v "déčku" maximálně do půlnoci z úterý na středu (z 20. na 21.11.)to se držel v 9O-ti stupňovém úhlu od Slunce (tzv. kvadrát),čili jste viděl "déčko",které mělo svůj vrchol kolem 20.hodiny 21.11. O půlnoci z 21. na 22. 11.už ale byl Měsíc 106 stupňů od Slunce, tedy už šel do misky (dnes o půlnoci to bude 120 stupňů - přesná miska-trigon). Od odpoledne do půlnoci včera, tedy mezi Vašimi dvěma pohledy, Měsíc popošel o cca 7 stupňů a to je dost, aby nabral tvar misky, obzvláště když je to miska po novoluní (tzv. rozběžný trigon), u níž je částečně viditelná i nepřímo osvětlená část Měsíce dříve, než u misky po úplňku (tzv. doběžný trigon). Porovnejte si srpek Měsíce po novoluní - když se zadíváte, uvidíte i kouli, sice zatemnělou, ale je tam. Srpek před novoluním nic takového nemá - je jenom srpek a kolem něj tma. Myslím, že jste to viděl tak, jak to mělo být.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není pravda, že měl Měsíc měl po půlnoci na 22.11.12 srpek v poloze miska, nýbrž se onen srpek nacházel v pravé části globu měsíce se sklonem 45° vúči vertikále. Takže k jevu pravé misky (od polohy čtvrt do třičtvrtě na hodinách jako pro představu) na Měsíci nedošlo, což potvrzuje na tuto dobu i program Stellarium ! Pokud tedy byl viděn na obloze objekt s miskou dole (jejíž střed byl v poloze půl-šestka podle hodin), pak to nemohl být Měsíc !

      Vymazat
    2. Někde jsem na netu zachytil zprávu, že nějaký neznámý objekt se nalézá v blízkosti Měsíce, a že by snad měl dokonce letět "v závěsu" za ním po jeho trajektorii.

      Apropo, to Danielovo tvrzení, že se Sluneční soustava připletla do jakéhosi prašného mračna se spoustou prachu a všelijakých trosek, by mohlo vysvětlit mnohá pozorování kamer satelitů na oběžné dráze Země ve směru k našim sousedním planetám a také přímo k slunci. Proto asi ne všechny pozorované objekty budou lodě a orbitální stanice mimozemšťanů ! Pokud platí zákonitosti o gravitaci a magnetismu nebeských těles s aktivními jádry, pak je zřejmě velmi malá pravděpodobnost jejich srážek. To samé se ale asi nedá říci o tom kosmickém smetí(do nichž asi patří i komety), které může být gravitací planet k nim přitahováno. Něco na tom poodhaluje zvýšené pozorování po celém světě k zemi skrze atmosféru letících a hořících meteorů. Už jsou případy, kdy tato tělesa dopadla na zem, udělala škody, a dokonce už i zabila jednoho člověka. Toto nebezpečí globalisté před lidmi tají, a proběhlé události se značně bagatelizují a různě dezinpretují ! Tato informace nemá za účel vyvolávat strach, ale seznámit lidi s tím, že transformace nemá jen hladký bezproblémový průběh. Osobně si myslím, že dopady meteorů se budou dít jen v oblastech negativně zatížených, a tam, kde k tomu lidé svými negacemi významně přispějí.

      Vymazat
    3. Děkují za odpověď.Já jsem si to laický vysvětloval tak,že oběžná dráha Měsíce kolem Země není ve stejné rovině,jako "oběžnice" Země kolem Slunce.K pochopení by byla asi nejlepší krátká animace...

      Vymazat
    4. Co skutečně jste asi viděl,nemůžu posoudit, u nás byla silná chemie, ale ani to nevyvracím. Ale jinak jsme si asi neporozuměli - asi déčkem nazýváte to, co je v podstatě miska - déčko i miska je totéž (reagovala jsem na Vás, aniž bych si hned uvědomila, že to máte pojmenováno nesprávně). Srpek ve tvaru misky je rovněž nesprávné - buď srpek a/nebo miska (tedy déčko), obojí najednou je nemožné. Od půlnoci měl být Měsíc ve fázi lehkého zakulacování se (čisté déčko končilo kolem 20.h před půlnocí). Miska (déčko) je samozřejmě možná jedině v podobě "celá-půl" nebo "půl-celá". Pokud jste viděl misku (déčko) ve tvaru čtvrt-třičtvrtě, a za jasné oblohy, zcela jistě to nemohl být Měsíc, s tím souhlasím. Vysvětlení k tomu nemám.

      Vymazat
    5. Pro Stepe z 11:17:
      Oběžná dráha Měsíce kolem Země není ve stejné rovině, jako oběžnice Země kolem Slunce. Jen občas se obě oběžnice protnou (v místech zvaných Dračí hlava-Dračí ocas či zvaných Severní lunární uzel-Jižní lunární uzel). Když se tak stane ve fázi úplňku, dochází k zatmění Měsíce (Měsíc přikryje Zemi, konjunkce), stane-li se tak ve fázi novoluní, dochází k zatmění Slunce (Měsíc přikryje Slunce,konjunkce).
      Kdyby k tomu nebylo nutné překřížení oběžnic, měli by jsme nějaká zatmění každý měsíc jak za novoluní, tak za úplňku. Nejfantastičtější na tom je ten fakt, že Vesmír "zařídil" vzdálenosti všech tří těles tak, že v zákrytu "ladí", až se přikryjí. Totéž platí pro všechny planety, poslední takovou mimoměsíční událostí byla dvojitá dolní konjunkce Venuše-Večernice se Sluncem v letech 2004 a hned na to letos v červnu, příští bude až za nějakých 114 let. Dle Mayů - červnový přechod Venuše přes Slunce měl být posledním znamením konce velikého času. Nedávné zatmění Slunce, viditelné jen v Tichomoří, jako by to symbolicky doplnilo - zatmění Slunce vždy symbolizuje loučení se s minulostí. Venuše v červnu jako by říkala, že tentokráte se loučíme intenzivněji...

      Vymazat
    6. Ne. Déčko je přeci osvětlená část Měsíce když tzv.dorůstá na pravé straně pozorovaného měsíčního globu. Jak se blíží k novu, osvětlená část se zužuje od středu ke kraji až zesrpovatí. Tzn.že tato osvětlená část Měsíce je zpočátku ve tvaru písmene D v poloze 12-3-6 podle hodin. Když se blíží k srpku, "sklouzne" osvětlená část do polohy půldruhé-půlpáté-půlosmé podle hodin, tedy přibližně 45° od vertikální osy směrem doprava. Příměr MISKA má své opodstatnění v tom, že miska má ve skutečnosti přirozenou polohu na horizontále (obvykle na stole nebo v kredenci) a má zvýšené okraje, aby vůbec udržela nalitý nebo nasypaný obsah ! Pokud si tedy představíme průběh průřezu miskou, bude se velmi podobat pozorovanému ležatému srpku na Měsíci, tedy poloha 3-6-9 podle hodin. Nechápu proto, co je na tom pro Vás nepochopitelného !

      Vymazat
    7. Každý 28 denní cyklus Měsíce začíná na nultém stupni kružnice (v hodině dvanácté) tím, že na tom stupni je Slunce i Měsíc (novoluní). Jak se Měsíc vzdaluje, utváří srpek a když je od Slunce vzdálen 90°(na hodinách čtvrt) utvoří kvadrát - déčko, když se od Slunce vzdálí na 180°(na hodinách půl dvanácté) utvoří úplněk, čímž je na vrcholu dorůstající fáze (větší- více osvětlený už být nemůže, je naproti Slunci, odráží tedy sluneční světlo v plné velikosti). Poté se začne opět ke Slunci přibližovat a na 270° (na hodinách třičtvrtě) utvoří déčko podruhé, po něm podruhé i srpek, ale s tím rozdílem, že toto déčko a srpek představují fázi ubývající. Zatímco fáze dorůstajícího Měsíce (od srpku po úplněk) je výzvou k akci, k její realizaci a osahání si výsledku), fáze ubývajícího Měsíce (od úplňku po závěrečný srpek) je o přijímání a přehodnocování výsledků akce, závěrečný srpek je čekáním na nový impulz. Pointa: déčka i srpky jsou v každém cyklu vždy DVAKRÁT, jejich kvalita se však liší, obzvláště to platí pro srpky - ten po novoluní je plný síly a příslibů (je 12.05), ten závěrečný je se silami v koncích a neví jak dál(je 12.55), prosebně jde ke Slunci (na hodinách opět 12 - ale nových "12" - novoluní, zákryt, je už ve 13.05 , protože Slunce se mezitím posunulo, ale to už je o něčem jiném). Déčko je osvětlená část Měsíce jak když dorůstá, tak když ubývá. Ad miska - v astrologii je tento název používán pro každý tvar, kde jsou planety pouze v jedné polovině, bez ohledu na vertikální či horizontální či jiné uspořádání, jsem zvyklá název miska používat i pro polovinu Měsíce. Je to pochopitelné, jen nesmíte měsíční světlo poměřovat ve vztahu k Zemi, ale vždy ve vztahu (vzdálenosti) ke Slunci, protože to, co my ze Země pak vidíme, je výsledek vztahu Slunce-Měsíc.

      Vymazat
  4. Třetí den ?! Tak to si tedy gratulujte, protože my na jihu Čech tu máme nad sebou chemodeku už druhý týden !!! Navíc byla stlačena až k zemi, díky čemuž tu máme "Londýnské mlhy"(není vidět ani na 20 m !) jak vyšité !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezávidím! Ale u nás je to problém násobně horší - nejsme na tom nejhůř jen v Česku, ale v celé Evropě, na mapách kralujeme. Jó, když se smíchá inverze s chémií..., radost žít!!! A taky to leží až u země. Včera dopoledne to bylo i přes inverzi dost rozfoukané, dokonce skoro jasno, i slunko svítilo. A když jsem je v poledne uviděla, udělalo se mi fakt úzko, za pár hodin sbohem modrá, nebe jak z apokalypsy. Ostrava ještě do toho udělala bezdomoveckou akci "Noc venku"...

      Vymazat
    2. To se jako Ostrava chtěla bezdomovců zbavit, že je vystavila tomu tvrdému chemoútoku ?!

      Vymazat
  5. MY v bytči na strednom mslovensku nmáme hmlu 3. den dnes. Celý den neni vidiet slnko :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až ji budete mít 2 nebo 3 týdny v kuse jako se to tady na jihu Čech děje několikrát do roka, to budete teprve koukat. Nejdéle ta chemodeka tady ležela loni na podzim 6 týdnů v kuse. To bylo fakt hustý !

      Vymazat
  6. ¨Krásnᨠukázka výsledků klimateroristických akcí (zvláště Waršava - to je hnus):

    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/fotogalerie/2012/11/27/foto-podivejte-se-jak-zivot-ve-svete-zahaluje-smog/

    Guess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znamená, že ty chemodeky zvyšují výskyt a koncentraci smogu ve velkých městech a velkoměstech. Svého druhu výroba otravných plynů podobně jako ve válce ! Takže obyvatelé jsou považování za nepřátele, a proto je globalisté podrobují životu v zaplynovaném prostředí ?! Ta fotogalerie ukazuje, že se to děje po CELÉM světě !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.