9. listopadu 2012

Zatajovaná historie Slovanů

Zdravím Orgonete,
 již je tomu nějaký čas, co mě začaly přitahovat informace ohledně zatajované historii Slovanů - našich předků. Čím více jsem se toho dozvídal (skrze slovansko-arijské védy a dále), tím více mě to zapadalo do sebe. Vymazávání starých vědomostí z naší rodové paměti velice úzce souvisí z dnešní podivnou dobou. Narazil jsem na spisovatelku Jaroslavu Grobcovou, jenž je autorkou knih o zatajované slavné minulosti Velké Moravy. Velice mě zaujala jedna pasáž z její knihy, konkrétně o staroslovanské víře našich předků. Vytvořil jsem video a vložil do něj tento zajímavý text, tak snad se bude líbit :) 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=URzqojB4CZI

Měj se hezky a ať se daří! :) 

sobull




Publikováno 8. 11. 2012 autorem: 
(fanmade by sobull)
Tato víra předků se vymyká z okruhu známých církevních, dogmatických náboženství jak v chápání vzniku a uspořádání světa, tak i ve smyslu existence člověka a jeho poslání v něm.
Text tohoto videa je použit z knihy Jaroslavy Grobcové: Země Morava - Její zamlčená vznešenost a krása
Objednat tuto výjimečnou knihu můžete na: jaru.grobcova@seznam.cz

19 komentářů:

  1. Daniel Landa - Slovanská bouře

    http://www.youtube.com/watch?v=R9pynXAD2hM

    IvH

    OdpovědětVymazat
  2. Morava krásná zem, v ní jsem byl zrozen... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Texty o Slovanecha a Moravě vycházejí v časopise Medium , něco tam je hezké ale to o Moravském lidu a pod , je přehnané , byli jen Slované kteří pak žili v útvaru který ani nebyl státem v našem slova smyslu a ani nebyl tak velký jak se předpokládalo, spíše to byl spolek žup/ knížectví, banátů , sám mám předky Moravské i Slovenské, takže vyčítat mi nějaké čecháčkovství může jen blázen , ale ten zastydlý moravismus je spíše k smíchu, dnes v této době si musíme spíše uvědomovat že všicni jsme součástí jednoho celku , neexistují mezi námi rozdíly ,jen hrajeme odlišné role , nejsme češi moravani ani černoši..jsme jen lidé , a planeta Země je náš společný domov , a pokud opět někumuu skočíte na špek , a budete si hrát na národy a rasy , pak budete pořád rozděleni a o to někomu jde především ! protože když lidi rozdělují ideolgie , snáze se ovládají !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Staré hebrejské heslo zní : když dva se perou, žid se směje. A přesně tak funguje lidská společnost ve světě !

      Vymazat
    2. Souhlasím... s 9. listopadu 2012 21:18

      Vymazat
    3. nic si nepochopil ...10.lis

      Vymazat
    4. ále pochopil jsem až moc dobře, o co se tu už hodně dlouhou dobu hraje. Pokud na Zemi žiješ jen ve světě fantasy a sci-fi, je to jen tvůj problém.

      Vymazat
    5. nepochopil :-) Irena

      Vymazat
  4. Nádhera !Tu knižku si musím přečíst!
    Jak někdo může věřit těm kecům,že Slované nikdy nebyli duchovně vyspělá civilizace! Kdyby nebyli,nepostavili bychom chrámy,nevytvořili bychom města a dodnes budeme žít ve srubech, jako afričané!A když sečteme obyvatele ve všech Slovanských zemích,zjistíme,že jsme nejpočetnější obyvatelstvo na Zemi!
    A možná tohle někoho velmi dráždí a možná proto jsou v dnešní době právě Slovanské země nejvíc zotročeny a drancovány!

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak, o to se tu hraje : vyhladit Slovany a Árijce (ti jsou především v Afghanistánu,Pákistánu,Iráku,Íránu a Indii)! Těch se sionisté bojí jak čert kříže !

      Vymazat
    2. na to se tu nehraje , hraješ jen to co sám chceš , aty hraješ jejich hry, dostali tě ..bingo !

      Vymazat
  5. Děkuji za uveřejnění tohoto videa. Mám ve své knihovně všechny knihy paní Jaroslavy Grobcové a jsou všechny velice hezké. Jak píše o krajině, studánkách, energetických místech a samozřejmě Slovanech. Jsem velice ráda, že otevírá lidem tyto poznatky, protože zatím od oficielníh medií i školství, nám bylo řečeno vše naruby. Tak jak nádherně zpívá v jedné pohádce Ivan Mládek - " vše naruby tu je.." Přeji Vám čtenářům i Jarušce hezké dny. ( tex této písně si jednoduše najdete na internetu a budete se velice divit nad její pravdivostí..)
    Marie.

    OdpovědětVymazat
  6. Cim skor si ludia uvedomia, ze nie sme pod niciou nadvladou a mozeme kedykolvek rozhodnut co ako a kedy sa stane, tym skor bude na zemi lepsie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidé vždy budou muset mít nad sebou nějakou vládu, protože si SAMI NEUMÍ VLÁDNOUT !

      Vymazat
  7. www.vedy.sk
    http://vedy.sk/sk/hladanie_pravdy.php#cyril_metod

    OdpovědětVymazat
  8. Lidé si vládnout umí, proto jsou všade na světě zvýhodňování zloději a podvodníci, proto do Vás ze všech stran hustí řeči o zlořádu anarchie, proto jsou vedeny kampaně proti komunitním uspořádáním. Nový světový řád nenávidí samostatnost. Ostatně nevím proč si říkají Nový, když jejich snahy jsou vystopovatelné už starém Egyptě.

    OdpovědětVymazat
  9. Zborník Hradiská - Svedkovia dávnych čias
    Slovanské hradiská sú symbolom veľkého staviteľského umenia našich predkov a dokazujú, že títo pred viac ako 1000 rokmi dokázali budovať mohutné opevnenia, ktoré neraz nedokázali pokoriť ani najväčšie armády svojej doby. Sú však tiež najlepším dôkazom nezávislosti, vyspelosti, hrdosti, bohatstva a politickej moci našich slovanských predkov. A nielen ich. Ešte pred príchodom Slovanov budovali hradiská staršie kultúry, ktoré na území Slovenska žili tak dávno, že u nich vo väčšine prípadov ani nevieme, ako sa v čase svojho rozkvetu volali a nazývame ich iba novodobými názvami, ktoré vymysleli archeológovia, aby navzájom vedeli rozlišovať ich hmotnú kultúru. Hradiská boli častokrát sídlom elity. Žili na nich veľmoži so svojimi rodinami, vojenská družina, ale aj umní remeselníci – kováči a šperkári, ktorých výrobky môžeme vďaka archeológii obdivovať aj dnes, obchodníci, duchovenstvo a ostatní významní obyvatelia. Okrem príbytkov obyčajného obyvateľstva, na hradiskách nachádzame reprezentatívne obydlia šľachty, prvé kresťanské kostoly, či pohanské svätyne. Nachádzame však aj útočiská, ktoré boli využívané len v prípade, keď sa naši predkovia potrebovali ubrániť útoku nepriateľov. Niekedy sa im to podarilo, inokedy skončili tragicky. Za každým hradiskom je skryté nespočetné množstvo ľudských osudov, príbehov, chvíľ radosti aj smútku. Keď niektoré z nich navštívite, ich atmosféra Vás doslova pohltí.



    Z týchto dôvodov ma hradiská priťahovali od nepamäti a vždy som sa snažil dozvedieť o nich viac. Napriek tomu, že hradiská sú skutočnými, dodnes stojacimi svedkami dávnych čias, vieme o nich stále veľmi málo. Keď som v roku 2009 hľadal podrobnejšie informácie o jednom konkrétnom hradisku v Malých Karpatoch, uvedomil som si, že cesta k nim býva pre nás laikov riadne zarúbaná. Nie je vôbec jednoduché dopracovať sa k článkom, ktoré by sa hlbšie zaoberali konkrétnymi pravekými a stredovekými drevozemnými opevneniami na Slovensku. Nehovoriac o tom, že na webe takéto informácie donedávna takmer absentovali.

    Snaha podeliť sa o takto prácne získané informácie s ostatnými, bola (okrem nadšenia a radosti z odhaľovania dávno zabudnutých miest a okrem úcty pred umom a schopnosťami našich predkov) jedným z dôvodov, prečo som sa začal téme hradísk venovať na nenápadnom blogu, kde postupne pribúdali články k jednotlivým hradiskám, pričom pri ich spracovaní som sa vždy snažil vychádzať predovšetkým z odbornej literatúry a vždy uvádzať zdroje informácií. Tento postup zrejme prispel k tomu, že blog a neskôr internetová stránka www.hradiska.sk, ktorá bola pôvodne určená pre laikov a nemala ambíciu významnejšie osloviť odbornú verejnosť, sa postupne dostala do pozornosti archeológov, pričom s mnohými z nich som postupne nadviazal spoluprácu. Táto spolupráca nesporne prispela k zvýšeniu odbornej úrovne našej stránky, a po čase nás priviedla až k myšlienke, aby naše Občianske združenie Hradiská, ktoré popri stránke vzniklo, iniciovalo a podporilo projekt vydania zborníka odborných článkov archeológov, ktorý by bol prioritne zameraný na hradiská a život na nich.

    OdpovědětVymazat
  10. pokračovanie

    Zborník HRADISKÁ – SVEDKOVIA DÁVNYCH ČIAS práve vychádza

    Predkladaný zborník Hradiská – svedkovia dávnych čias je výsledkom realizácie tejto myšlienky a vyústením našej niekoľkomesačnej intenzívnej snahy o to, aby zborník mal patričnú odbornú kvalitu a zároveň, aby sa stal dostupným a atraktívnym aj pre širšiu verejnosť. Bolo pre mňa veľkým potešením podieľať sa na príprave a organizácii projektu. Verím, že články potešia našich čitateľov rovnako ako mňa a ostatných členov nášho združenia.

    Na tomto mieste by som chcel poďakovať všetkým archeológom, ktorí sa do nášho projektu zapojili a poskytli nám hodnotné články, ktoré prinášajú aj nové, doposiaľ nepublikované poznatky o hradiskách na Slovensku. Veľká vďaka patrí spoluzostavovateľovi PhDr. Víťazoslavovi Struhárovi za neoceniteľnú odbornú pomoc pri príprave a zostavovaní projektu, PhDr. Vladimírovi Turčanovi, PhD. a PhDr. Marte Mácelovej za odborné recenzie príspevkov a v neposlednom rade tímu našich spolupracovníkov, ktorí sa spolupodieľali na realizácii projektu (doc. RNDr. Kveta Markušová, CSc., Ing. Miroslav Bros, Mgr. Eva Gáborová, Mgr. Ľubica Sutton a Haden Sutton). Za poskytnutú finančnú dotáciu ďakujeme Ministerstvu kultúry SR.


    Objednať si možete na adrese zbornik.hradiska@gmail.com, cena 15 eur+poštovné. Zostáva ešte asi 50 ks

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.hradiska.sk/2015/12/zbornik-hradiska-svedkovia-davnych-cias.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.