23. listopadu 2012

Zpráva o rozkrádání českého národního majetku

Díky čtenáři za zaslání textu kolujícího po internetu a po mailech.
Pdf sem nejde dát, má to 18 stran, takže tisknu jen začátek, celý text najdete zde: 
https://docs.google.com/open?id=0B1lmMjJ4Fl45R2RoOWFYWjM3RWc

Motto: 
"Co jim dovolíme my dole, takoví budou ti nahoře."
40 let jsme trpělivě snášeli komunisty, teď budeme 40 let trpělivě snášet mafiány? A co bude potom? Vrátíme se k totalitě? Lhostejnost se nám nevyplatila a nevyplácí. Měli bychom klást správné otázky "odpovědným" a trvat na jejich zodpovědnosti. Nebuďme lhostejní, neděláme to jen pro sebe, ale hlavně pro své děti. Možná nám budou také jednou klást "správné" otázky a my se jim budeme stydět podívat do očí.
_______________________________________________________________________
"ZPRÁVA"
o rozkrádání českého národního majetku
v 90. letech 20. století

Následující zpráva si neklade za cíl být úplná a vyčerpávající. Je velmi pravděpodobné, že řada trestných činů a "tunelů" z jejího spektra úplně unikla či je zachycena jen částečně či okrajově.
Přesto se však snaží zdokumentovat zločiny a krádeže národního majetku, které proběhly v devadesátých letech, to vše především na základě pravdivých či obecně známých skutečností a faktů, jejichž relevanci a pravdivost si může kdokoli ověřit. Jejím účelem je jak zdokumentovat a zachytit spáchané zločiny, tak obvinit jejich pachatele. Z drtivé většiny jsou to bývalí komunisté, agenti StB či
KGB.

1. GENEZE

Neudržitelnost komunistického režimu na konci 80. let 20. století přinutila celý tehdejší bolševický establishment jednat. Byl vyslán signál do kontrolovaných disidentských kruhů k zahájení "revolučních" kroků. Je zajímavé, že většina důležitých osob, které později obsadily vysoké státní funkce či tunelovaly banky, se rekrutovala z Československé akademie věd (ČSAV), a to vesměs z Prognostického ústavu. V této instituci plné vysokých komunistů působily jména jako Komárek, Klaus, Zeman, Češka, Dyba, Dlouhý, Ransdorf, Salzmann, Ježek, Klausová a další. Představovaly jak kádrovou rezervu pro nový režim, tak kádrový nomenklaturní rezervoár režimu starého. Sám šéf Prognostického ústavu, přesvědčený komunista, přítel Che Guevary a místopředseda vlády ČSFR v roce 1990 Valtr Komárek ho označil za "školu revoluce".

Tato revoluce si, jak známo, získala přízvisko "sametová", a to vzhledem k jejímu bezkonfliktnímu a téměř konsensuálnímu charakteru. Už to naznačuje, že se nejednalo o revoluci v pravém slova smyslu, ale o programové předání moci, resp. o udržení moci v rukách komunistických kádrů. Již první kroky Občanského fóra v čele s Václavem Havlem naznačily, že vůbec nejde o žádnou revoluci, ale jen o změnu systému režimu. Bohužel ve vyvolané euforii a v naději na zbavení se komunistického jha, se vyškoleným bolševickým "revolucionářům" z Prognostického ústavu (spolu s Havlovými disidenty a zmanipulovanými studenty) podařilo změnit režim a ponechat komunisty fakticky u moci.

Symbolickým a zároveň tragickým vyjádřením tohoto faktu byla instalace Mariána Čalfy, v té době ještě aktivního agenta KGB, do křesla předsedy vlády dne 10.12. 1989, kde setrval až do 2.7. 1992. Za komunistické éry působil Čalfa v ČTK, poté byl jmenován předsedou Legislativní rady vlády ČSSR a vyzkoušel i post komunistického ministra. Václav Havel si jej vybral za nejbližšího spolupracovníka.

2. KUPÓNOVÁ PRIVATIZACE

Úvodem jednu kouzelnou větu, kde světově uznávaný ekonom působící ve Světové bance, dr. David Ellerman v souvislosti s kupónovou privatizací označil Václava Klause za "tržního bolševika" a architekta "finančního pirátství". Čtenářům zajímajícím se o ekonomii lze doporučit článek dr. Ellermana z roku 2001 pod názvem "Lessons from Eastern Europe´s Voucher Privatization". Nutno přiznat, že nápad kupónové privatizace byl geniálně rafinovaný. Dát lidem pocit, že něco získávají a následně se legálně zmocnit majetku, který zůstal po komunistech. Za architekty (alespoň oficiální) kupónové privatizace (ač za něj ve své autobiografii Václav Kalus prohlásil Dušana Třísku) lze považovat:

1. DUŠANA TŘÍSKU, nar. 14. 4. 1946
2. Tomáše Ježka, nar. 15. 3. 1940
3. Václava Klause, nar. 19. 6. 1941

Kráceno, celý článek zde: https://docs.google.com/open?id=0B1lmMjJ4Fl45R2RoOWFYWjM3RWc


34 komentářů:

  1. spíše by to mělo být : jací jsou lidé , takové jsou vlády ...

    OdpovědětVymazat
  2. související ttp://www.vasevec.cz/blogy/politicka-korektnost-fenomen-dnesni-doby ostatně,teprve nedávno se zjistilo,že hlavní rozhodující činitel v masarykově první republice byla vojenská mise ANGLIE A FRANCIE,která ROZHODOVALA,kam přelévat zisky a ostentativně nařizovala NEPODPOROVAT Sudety.Takže nám ČECHUM to Němci spočítali v roce 1938.Shrnuto,pod pláštíkem jakési demokratické svobody jsme VŽDY někomu panáčkovali...a vždy se operovalo s lidskou slabostí a egem...Kramář si při konfrontaci s Masarykem nechal postavit TRUC VILU na dohled HRADU,což byl vlastně prvopočátek tunelářských českých praktik.Masaryk měl protivíka,kterého si vážil,že mu nelezl do zadku a že se mu vzepřel.Byl to historik PEKAŘ.Shrnuto,neumíme si vládnout,nejsme patrioti,hrozíme SMRTÍ sousedovi,že nechce prodat grunt Korejcum v Nošovicích...Nedávné šla Česka,provdaná v Rakousku ke svých sousedum se omluvit za zlodějské gangy Čechu,co z oblasti Vyššího Brodu najíždějí do Rakouska a vylupují a kradou,na co přijdou..Karma každého dožene,ateismus,materialismus,tento krátkozraký nesmysl bude snad brzy končit.Na závěr věta z konce filmu Moji milí rodáci...co jsme si,to jsme si,napln se OSUDE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě něco http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2372-sametova-revoluce-vzpominka-na-pravdu-o-ktere-se-nepise-a-nemluvi.aspx

      Vymazat
  3. Až se zopakuje stav podobný husitským válkám (zbídačená, vydrancovaná a vyjedená země díky jejím chamtivým vládcům a správcům), vůbec se nebudu divit, když z území ČR budou podnikány spanilé jízdy (lupičské nájezdy) do sousedních zemí !

    OdpovědětVymazat
  4. Vydržať, však se dočkáme : zločinci na lidstvu, občanech už budou brzy vyloženi v jádru slunce k očistnému spálení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to si to ale špatně pochopil ...

      Vymazat
    2. Ano, ano jejich mise splněna a dál budou smět pokračovat na jiných místech v realitě 3D.

      Vymazat
  5. Ano, s článkem plně souhlasím. Sám jsem si vždy říkal, že mně nevadí současní komunisté, nebo ti, kteří tam zústali /po roce 89 /, ale vadí mi ti bývalí co převlekli kabáty během jediného dne. Takzvaní prospěcháři. Protože celá falešná revoluce byla promyšlená, proto se na vysoké posty dostaly tyto rezervy jako Klaus atd. Záměr tohoto divadla- jak také víme, pochází ze západu. Destabilizovat tuto zem hospodářsky i ekonomicky. Paradoxně oproti tomu co se tehdy tvrdilo, že naše republika není konkurenceschopná, tak konkurenční schopnost měla. Celé to byla lež. Schopná konkurence není právě dnes, když postupně od roku 90 tato schopnost tohoto státu upadala - až na některé výjímky.
    Jedna věc je ale jistá. Všichni zainteresovaní od roku 90 počínaje Klausem by měli být za mřížemi - a to na celkem dlouhou dovolenou. A že jich je. Ovšem ne v takových podmínkách jaké panují ve věznicích v současnosti. Za jejich zločiny platí národ,který není ani žádným spolupachatelem, protože do těchto zločineckých a mafiánských praktik nemohl nijak zasáhnout. Jediné co vždy potřebovali - mít ve sněmovně většinu. Pak se děj vůle naše. Tímto dokázali vytvořit legislativu tak, aby jejich zlodějny byly legální. Na toto si dávají velký pozor, je to tak stále.
    Jako další výsměch národu si zvedají už tak vysoké platy a k nim vyplácí statisícové odměny pro své spolupracovníky atd. Takže jim zřejmě hrozí úplná chudoba. Nikdo je ovšem k této práci pro stát nenutil, takže můžou klidně jít - ale před tím ještě na rekonvalescenci na Mírov.
    Hezký den všem. Honza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nové Norimberské procesy a provaz na ně !

      Vymazat
  6. za našeho mládí se říkávalo,dle sovětské metody,spláchnem hovno bez vody..Ted v eře newspeaku frikulinu,kdo neskáče a nehodí si na kšeft CLOSED,není ČECH..Několikrát jsem byl zadržen,neb jsem si v rauši vo,e to spletl s KLOSETEM...http://omed.cz/Veznice-v-Arizone-1.aspx

    OdpovědětVymazat
  7. vždyt je to dobře hospodářsky a ekonomicky byla destabilizována nejen tato zem ale celý bývalý průmyslový vyspělý svět je dobře že starý svět kapitalismu měštácké pseudomorálky chamtivého materialismu ekonomicky kolabuje z dluhodobého hlediska se nic lepšího než polistopadový vývoj pro tuto zemi nemohlo stát proč pořád ječet že se máme špatně nebo dokonce hůř než někdy dřív nebo že nás nikdo nezaměstná a když tak za almužnu o to přeci nejde vždyt celý ten koncept prodeje lidské práce za její momentální tržní hodnotu je od základu špatný tak proč se k němu neobrátit zády? pořád tady píšete o nějakém duchovním vzestupu transformaci nové lepší budoucnosti pro začátek si myslím že by stačilo přestat vidět podstatu života v kusu žvance
    tenhle systém funguje ne protože jsou politikové špatní nebo že se děje zlo někde někomu tenhle systém funguje jen a pouze protže jsme ochotní ho neustále svou prací svým úsilím držet při životě i když je to čím dál těžší a těžší proto musí každý začít u sebe hledat řešení někde v minulosti v návratech někam před listopad nebo dokonce ještě dál je pitomost
    takže dle mého názoru celý polistopadový vývoj je třeba hodnotit v pozitivním duchu ne protože bylo něčeho dosaženo ale protože se rozběhly procesy které snad už brzy budou plodit ovoce nového lepšího světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěřícně zírám na řádky tohoto komentáře, zda se mi to jenom nezdá, co v nich čtu ! Takový lidový dezinformační blábol jsem už hodně dlouho neviděl ! Je vidět, že tu transformaci někdo tráví velmi těžce.

      Vymazat
    2. to není blábol to je pouze pohled z větší perspektivy
      to co se hroutí je starý svět kapitalismu měštácké společnosti rozvinuté dělby práce kde jsou peníze a majetek postaveny nad jakoukoli jinou hodnotu systém ve kterém je například drahé auto vnímáno jako hodnotnější než příroda láska přátelství apod tedy věci které jsou bud zdarma nebo se nedají koupit a musíme si je zasloužit tím jací jsme a já si myslím že je zatraceně dobře že takový systém zdechává i když je to pro většinu lidí těžké ale těžké je to pro ně protože se neustále snaží ten systém držet při životě bojují o místo na stále se zmenšujícím trhu místo aby se k němu obrátili zády

      Vymazat
    3. A víte, že to co se tu dnes děje na Zemi, není řízeno z tohoto světa ? Najděte si heslo archon, demiurge, archonti, bafomet aj., a dovíte se více !

      Vymazat
    4. Stojíme jako lidstvo proti síle nepocházející z tohoto světa !

      Vymazat
  8. Privatizace je připisována jako "nápad" Klausovi.Avšak, měli bychom vědět, že ne Klaus,ale ti, co sedí mnohem výše přišli s tímto nápadem.A byl promyšlený a proplánovaný do detailu,aby se země z východního bloku zadlužily až do mrtě,aby to bylo v co nejrychlejším tempu a abychom jakoby dobrovolně prodali vše, co máme.I co nemáme.
    Klaus a celá ta sebranka jsou dodnes královsky odměňováni za dobře odvedený úkol.Jsou to právě ti Jidášové.Za třicet stříbrných zaprodali do otroctví celý Český a Slovenský národ.A tyto Jidáše nemáme jen my.Ať se podíváme do kterékoliv země bývalého východního bloku, všude sedí na nejvyšších pozicích ti,co tam jsou od začátku.
    Mám však pro nás dobrou zprávu.I Jidáš je symbol.Podobenství.A to má pokračování.Ze svého Jidášského zisku se nebudou radovat donekonečna.Kdo nevěří na podobenství,snad uvěří v zákonitost."Kdo s čím zachází,tím také schází".Trpělivost,lidičky! Někdy se zdá,že už je vše ztraceno.Je to však jen zdání, je to jen zkouška naší lidské trpělivosti.Takový ten křest ohněm, chcete-li.
    Orgonete, je velmi dobře,že i ty přispíváš články o skutečnostech v politických vodách.Je dobře,když o tom budou lidé číst.Protože každý takový článek umí jakoby otevřít další souvislosti.A s dalšími objevenými souvislostmi objevujeme i podstatu věci.Pěkný večer přeje

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film PROMĚNA to ukazuje jasně,co si ze sebou počít...a kdo ten film ještě nežere,tak se k tomu dostane příště,třeba za sto let..http://www.youtube.com/watch?v=-K9TZg7lC2w

      Vymazat
    2. Alcyone,
      velmi moc Vám děkuji za vaše "kulturní úderky".Hurá, nemusím nic hledat.Času maličko.
      Ale s dnešním odkazem jste mě opravdu velmi potěšil !Více takových.Zdraví

      dan.

      Vymazat
    3. Vždyť už jsem vám to tady několikrát říkal, že dojde k celosvětovému "znárodňování společenských statků" prostřednictvím privatizací. A vidíte všichni, co se děje v ČR, EU nebo Řecku ! A bude se to dál šířit jak globální rakovina po celém světě. Až bude všechno v rukou bank, pak si s námi globalisté budou moci dělat,co chtějí !

      Vymazat
  9. Z určitého uhlu pohledu měli zločinci sehrát důležitou ulohu pro nás občany,zda-li obstojíme či nikoli.Měli jsme se jako národ něčemu naučit a poučit se,pokročit a stmelit se.Proto poděkujeme všem hlavním aktérům za to jak nám pomohli z výchovou a že nám dali výborné lekce.Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se to tu psalo , že je zbytečné nenávidět , osočovat , nadávat , na různé ty ilumináty / oni si tak neříkají / , sionisty atd.Bez temnoty by jsme nepoznali Světlo , mezi nimi a námi není rozdíl, všichni jsme jedno , jen hrajeme odlišné role zde na Zemi ! Oni nám jen svým chováním a konáním nastavují zrcadlo, a až většina z vás přijde na druhou stranu, třeba už na vás budou čekat a poznáte že jste se na těchto lekcích s nimi domluvili už do předu před narozením , pokud jsou ty lekce hodně těžké , je to někdy dobře , protože pokud je zvládnete s čistým štítem , postupujete dále ,a pokud je budete dokola nenávidět, tak dokola budete znovu a znovu, hrát tyto hry na hmotu !

      Vymazat
    2. Jak neuvěřitelné : ještě budeme děkovat otrokářům za své otroctví ! Toho přesně chce dosáhnout NW0 ! No, komu se to líbí, třít bídu s nouzí, ať tedy přestane jíst, ať všude chodí pěšky, ať se zbaví všeho majektu, co má, ať chodí do 3 nebo 4 prací a vzdá se nároku na vyplácení mzdy, a to všechno ať s radostí odevzdá panu Klausovi a Kalouskovi na účty. Budou jistě pochváleni, jak pomáhají zachraňovat rozkrádaný rozpočet. Jistě i nějakou medaili za zásluhy o demontáž společnosti a státu slavnostně na Hradě ve světle fotoaparátů a kamer obdrží !

      Vymazat
    3. Stále váhám. Transformace či defenestrace :-)
      Hans

      Vymazat
    4. anonymní 24. listopadu 2012 1:02:
      no vidíš to vždyt ty jsi úplně stejný jako ty na které nadáváš jediný rozdíl mezi vámi je v tom že tobě nebylo umožněno si taky něco urvat měl by ses nad sebou zamyslet

      Vymazat
    5. někteří se posunou dále , vy budete pořád hrát ty jejich hry....

      Vymazat
    6. defenestrace a revoluce pomohou lidem si jen na čas ulevit od vzteku a hněvu, ale nevyřeší změnu tohoto systému, který by byl spravedlivý pro všechny.

      Vymazat
  10. http://matthewcesky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Odpovědi
    1. A jéje, někomu to už "stoupá do hlavy". Opatrně s těmi výkřiky, mohou se vracet jako bumerang !

      Vymazat
  12. P.S.:třeba tak,jako teď D.Landa...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Landa je na tom podobně jako Bartošová , prostě nezvládá ty vyšší vibrace, ty zesilují co je v člověku dobré , ale i špatné...on by chtěl zachraňovat svět, jenže nejdříve musí zvládnout sebe :-)

      Vymazat
    2. No právě, vyhrožováním se k transformaci nepropracuje.

      Vymazat
  13. Samozřejmě, že všechno co se poslední roky a zejména v letošním roce děje je vystupňováním třetí hustoty. To musí dojít svého vrholu ať chceme, nebo ne. Proto ano, to vše včetně rozkrádání národního majetku atd. se muselo stát. Dokonce už v minulém roce jsme měli právě na tomto blogu informace, že k tomuto vystupňování v roce 2012 dojde a že ne všechny události mohou být pro nás ihned pochopitelné, nebo, že některé nám budou připadat jako krok zpátky než vpřed.
    Je to ukončování jedné epochy s nástupem epochy nové a zcela jiné. Když zavzpomínáme, jistě si na tyto informace vzpomeneme.
    Někdo tomu možná nevěnoval pozornost, nebo nad tím mávnul rukou, ale ono to sedí, přesně to se děje.
    Z informací vyplývala také jedna velká rada : Zůstávejte ve svém středu, nenechávejte se vtáhnout do zmatku, nebo případného chaosu. A to je návod.
    Jedna z mála věcí, která v současnosti funguje je vizualizace. Je to skutečně možné, mám s tím vlastní zkušenosti, takže to nepíšu jen tak. Pokud tento záměr, který si člověk přeje, nechá radostně a srdečně procítit a při vizualizaci si svůj záměr a postup představuje jako by se díval na film - což znamená vidět tento svůj záměr jako by se už stal, tak se následně dostaví okolnosti, které jednodušeně řečeno nastaví cestu, která k tomuto záměru povede. Toto se ale velmi pravděpodobně netýká záměru, který vykazuje chamtivost, sobeckost, nebo nepřátelské úmysly. Toto totiž nejde procítit srdcem - je to negativita, která není procítěná srdcem, láskou, ale vychází z ega.
    To znamená, že jakýkoliv záměr ega není možné takto realizovat.
    Některé informace týkající se vizualizace zde na tomto blogu byly zveřejněny i nedávno - viz příspěvek Vizualizace. Myslím ale, že to nikdo nenechal bez povšimnutí a o této informaci ví.
    Hezký den všem. Honza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žonglováním s těmi hustotami bych byl na vašem místě opatrnější :-)))

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.