2. ledna 2013

Kde letos kupujete vitamín D?

Jelikož je zrovna období nedostatku slunečního záření a tudíž i vitamínu D, připomínám touto znovupublikací článku z r. 2010, že předcházení "nemocem" je relativně snadné. Stačí v zimě vybavit své tělo a svůj imunitní systém  dostatkem vitamínu D ...


Další články a diskuse k tomuto tématu najdete zde na blogu, když zadáte do vyhledávače vitamín D anebo pod štítkem Vitamín D.

A my již dříve obeznámení bychom si mohli mezitím podiskutovat na téma Kde letos kupujete vitamín D?

Zagooglováním bylo zjištěno, že tuzemská nabídka se od loňska o něco zlepšila, takže jsou k dostání i dle českého měřítka "megadávky" 400IU (:-)) 

Ovšem když to porovnáte s nabídkou amerického Swansonu, pak se jednoznačně vyplatí objednat z USA skutečné vysokopotenční přípravky za velmi přijatelnou cenu. Déčko ze Swansonu (výběr je obrovský!) rozhodně vyjde mnohem levněji i s poštovným a clem (od loňska nasadili zlodějské clo, 20% pro zásilky nad 550Kč), zejména když si vyčíhnete nějakou akci nebo slevu a objednáte toho více i pro rodinu a známé. Zasílací služba funguje bleskově, i odbavení českou celnicí bylo letos mimořádně rychlé.

Já mám letos balení 250 kapslí po 5 000IU (slabší my mazáci ani nebereme (:-)), za necelé 4 dolary (sleva 50%),  zásobena celá rodina, děti mají osvědčené kapky o 400IU.

Pokud máte nějaká jiná dobrá zjištění, podělte se! 



Svět zachvátila epidemie nedostatku vitamínu D

Zdroj: http://www.naturalnews.com/028357_vitamin_D_deficiency.html
Mike Adams, 12. 3. 2010
Překlad: OrgoNet

Po celém moderním světě se šíří epidemie nedostatku vitamínu D, a je to epidemie tak hluboká a závažná, že epidemie prasečí chřipky H1N1 vypadá ve srovnání s tím jako rýma. Nedostatek vitamínu D je tak rozšířen, že je to alarmující, a je také základní příčinou mnoha dalších vážných nemocí jako rakovina, cukrovka, osteoporéza a srdeční choroby.

Nová studie publikovaná v březnu 2010 v časopise Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism zjistila, že 59% populace má nedostatek vitamínu D. Navíc asi 25% z toho má extrémně nízkou úroveň vitamínu D.
Vedoucí autor studie, dr. Richard Kremer z Centra zdraví univerzity v McGill řekl: „Abnormální úrovně vitamínu D jsou spjaty s celým spektrem nemocí, včetně rakoviny, osteoporézy a cukrovky, a rovněž s kardiovaskulárními a autoimunitními chorobami.“

Tato nová studie rovněž dokumentuje jasné spojení mezi nedostatkem vitamínu D a uloženým tělesným tukem. To podporuje teorii, kterou obhajuji na NaturalNews již mnoho let: sluneční záření podporuje ztrátu tělesného tuku. Vitamín D je možným hormonálním mechanismem, s nímž tento jev ztráty tuku pracuje.
Vědecká bádání o vitamínu D dávají ještě lepší výsledky ...

Aktivátor imunitního systému

Nedávné výzkumy provedené na univerzitě v Kodani objevily, že vitamín D aktivuje imunitní systém tím, že „vyzbrojí“ T buňky k boji proti infekci.

Tento výzkum zjistil, že bez vitamínu D je imunitní systém T buněk neaktivní a poskytuje jenom malou nebo žádnou ochranu proti napadení mikroorganismy a viry. Ale s vitamínem D v krevním řečišti se tyto buňky „ozbrojí“ a začnou vyhledávat vetřelce, které zničí a vyloučí z těla.

Jinými slovy, vitamín D účinkuje tak trochu jako klíček v zapalování vašeho auta: auto nepojede, pokud neotočíte klíčkem a nenastartujete motor. Podobně ani váš imunitní systém nebude pracovat, pokud nebude biochemicky aktivován vitaminem D. Pokud se setkáte se zimní chřipkou ve stavu nedostatku vitamínu D, váš imunitní systém je v podstatě proti sezónní chřipce bezbranný. Proto lidé, kteří onemocní, jsou ti, kteří jsou stále pod střechou, pracují pod střechou a žijí v chronickém nedostatku vitamínu D.

Proto také prakticky všichni lidé, kteří zemřeli na H1N1, měli chronický nedostatek vitamínu D.  V podstatě neměli žádnou ochranu svým imunitním systémem a byli tak snadným cílem pro prasečí chřipku.

Tato zjištění o tom, že vitamín D „vyzbrojuje“ imunitní systém, byla publikována v Nature Imunology. Vědci v komentářích řekli: „Vědci vědí již dlouho, že vitamín D je důležitý pro absorpci kalcia, a že tento vitamín také souvisí s nemocemi jako je rakovina a roztroušená skleróza, ale neuvědomili jsme si, jak rozhodující je tento vitamín pro aktivaci imunitního systému – teď už to víme.“ (Viz UK Telegraph, odkaz pod článkem).

Zdá se, že CDC a WHO jsou v absolutní nevědomosti o tomto výzkumu, jinak by doporučily vitamín D k boji proti nedávné pandemii H1N1, spíše než vakcíny. Vitamín D byl byl daleko efektivnějším (a méně nákladným) prostředkem na obranu proti pandemii než vakcíny, zejména když vakcíny nemohou fungovat, když na ně imunitní systém nereaguje, a imunitní reakce vyžaduje přítomnost vitamínu D!

Zatímco vakcíny mají nežádoucí vedlejší účinky jako např. těžké neurologické poruchy u některých příjemců, jediným „vedlejším účinkem“ vitamínu D je, že je prevencí proti 77% veškerých rakovin. http://www.naturalnews.com/021892.html

Společný jmenovatel nemocí

Dle nového výzkumu se stává stále jasnějším, že nedostatek vitamínu D může být společným jmenovatelem pro většinu ničivých moderních degenerativních nemocí. Pacienti se selháním ledvin téměř všeobecně mají nedostatek vitamínu D a rovněž tak pacienti s cukrovkou. Lidé trpící rakovinou a lidé s roztroušenou sklerózou a osteoporézou mají vždy těžký nedostatek vitamínu D.

Ve skutečnosti nedostatek vitamínu D může být základní příčinou, proč je tolik degenerativních nemocí, a náprava tohoto nedostatku v celé populaci by mohla zničit zisky „průmyslu péče o nemocné“, který dnes vládne západní medicíně.

Jinými slovy, když se lidé dovědí o vitamínu D, rakovinový průmysl zaznamená kritické ztráty zisku (vitamín D zabrání 4 připadům rakoviny z 5.)

Zřejmě proto tak mnoho podniků a organizací, které závisí na rakovině (a dalších nemocech) svou autoritou a mocí aktivně bojují proti informacím o vitamínu D. Například Státní institut pro rakovinu, který je jednou z nejbohatších neziskových společností, aktivně provozuje celostránkové reklamy, které se snaží odstrašit lidi od slunce, aby zůstali ve stavu nedostatku vitamínu D.

Tento stav nedostatku shodou okolností slouží i mocenským zájmům NCI tím, že zajišťuje, aby lidé pátrali po záhadách rakoviny, i když je k dispozici léčba zdarmo (slunce).

Podobně FDA nechce, aby se lidé dověděli o vitamínu D, protože informovaní spotřebitelé by nevyhnutelně brali více potravinových doplňků s vitamínem D a tím by předcházeli veškerým nemocem, s nimiž farmaceutický průmysl počítá pro své monopolní zisky. Každý pacient, který bere vitamín D, znamená o jednoho pacienta méně, který by platil za léky proti rakovině, cukrovce a srdečním chorobám.
Podobně i další neziskové organizace rakovinového průmyslu nechtějí, aby se lidé dověděli pravdu o vitamínu D. Raději chtějí dále prodávat zákazníkům směšné výrobky s růžovým proužkem, na kterých se říká, že sbírají peníze pro jakýsi vysoce fiktivní „výzkum léčby“ – výzkum, který byl zastaralý, dříve než začal, protože slunce léčilo a předcházelo rakovině po celou dobu, co člověk chodí po planetě Zemi. Naši předkové nemuseli „léčebně běhat“ ani „léčebně chodit“ kvůli nějaké fikci na získávání peněz. Oni prostě byli na slunci a vyléčili se z rakoviny proto, že byli vystaveni slunečnímu světlu. Chodit ven je už samo o sobě „léčbou“ rakoviny, na niž rakovinový průmysl požaduje další miliardy dolarů, aby mohl rozšířit výzkum.
Chtějí, abyste zůstali v nevědomosti!

Nevyhnutelnou pravdou je, že moderní medicína chce, aby lidé zůstali v nevědomosti o léčivých účincích vitamínu D. Finanční přežití lékařského průmyslu je na tom zcela závislé. Takže nejvlivnější lékařské organizace systematicky zlehčují význam tohoto vitamínu, a přímo odmítají ho doporučovat pacientům.
NCI nedoporučuje vitamín D, stejně jako Komen for the Cure. AHA, AMA, ADA a FDA všechny odmítají doporučovat vitamín D, a všechny namísto toho podporují syntetické, patentované léky s vysokým ziskem, které nic nevyléčí.

V podstatě se jedná o spiknutí mlčenlivosti o vitamínu D v průmyslu péče o nemocné, jelikož ten závisí na nemocích, které jim přinesou obchod. Tak to bude vždy, protože společnostem jde o obchod, aby vydělaly peníze, a když vyděláváte peníze na nemocech, nikdy nepůjdete a neřeknete lidem, jak se mají sami vyléčit zdarma. Z tohoto čistě ziskového pohledu poučit lidi o vitamínu D nedává průmyslu péče o nemocné naprosto žádný obchodní smysl. Průmysl těží z lidí.

Vitamín D nemohou potlačit

Ale pravdu o vitamínu D nemohou skrývat navěky. Poznatky jsou naprosto přesvědčivé. Jsou skutečně nevyvratitelné. Zde je devět argumentů, které jsou nevyvratitelně pravdivé.


  • 1. Rozsáhlá většina západní populace má nedostatek vitamínu D.
  • 2. Nedostatek vitamínu D podporuje rakovinu, cukrovku, osteoporézu, onemocnění ledvin, deprese, obezitu a srdeční choroby, a další zdravotní problémy.
  • 3. Nedostatek vitamínu D může být napraven dodáním tohoto vitamínu v doplňcích nebo rozumným vystavováním slunečnímu světlu.
  • 4. Krémy proti slunci blokují produkci vitamínu D v kůži a tím způsobují jeho ještě větší nedostatek u spotřebitelů těchto výrobků.
  • 5. Náprava široce rozšířeného nedostatku vitamínu D by značně omezila výskyt degenerativních chorob v populaci, čímž by státy ušetřily trilióny dolarů na společných nákladech na léčbu v příštím desetiletí.
  • 6. Potravinové doplňky s vitamínem D  jsou velmi snadno dostupné. Zabránit nemocem dodáním vitamínu D je velmi nenáročná investice do zdraví, která se státu vrátí více než stonásobně na ušetřených nákladech na zdravotní péči.
  • 7. Vitamín D je extrémně bezpečný. Lidé, kteří berou doplňky s vitamínem D, nepociťují naprosto žádné vedlejší účinky, i při zdánlivě vysokých dávkách 4 000 – 8 000 IU denně (více než desetinásobek doporučené denní dávky v USA.)
  • 8. Nedostatek vitamínu D je způsoben ve značné míře moderním životním stylem v uzavřených místnostech. Lidé žijí, pracují a sportují v uzavřených místnostech pod umělým světlem. To způsobuje těžké nedostatky vystavení přirozenému světlu (slunečnímu světlu), jehož prostřednictvím se vitamín D obvykle vytváří.
  • 9. Vitamín D dramaticky redukuje náchylnost k infekčním chorobám, jako jsou běžná chřipka a H1N1. Aktivuje imunitní systém a umožňuje mu, aby fungoval agresívněji při obraně proti napadení viry.


Lepší než vakcíny, bezpečnější než léky...

Vitamín D je ve skutečnosti lepší vakcínou než vakcíny. Je lepším lékem proti rakovině, než protirakovinné léky. Je lepším lékem proti osteoporéze než léky proti ní. Je lepší léčbou cukrovky než léky proti cukrovce.
Znovu a znovu se ukazuje, že vitamín D je bezpečnější, efektivnější a mnohem dostupnější než drahé léky s monopolní cenou. Navíc je přirozeně kompatibilní s lidským tělem, protože lidské tělo si vlastně vyrábí vitamín D samo, pokud dostane k tomu příležitost (vystavení se slunci).

Navíc, na rozdíl od farmaceuti, je vitamín D bezpečný pro životní prostředí. Odtékající přebytečný vitamín D na rozdíl od léků nekontaminuje ryby. http://www.naturalnews.com/025933_pharmas_environment_Big_Pharma.html

Když víte všechny tyhle pravdy o vitamínu D, asi se divíte: Proč reforma zdravotnictví vůbec o této živině nehovoří? Pokud opravdu chcete reformovat zdraví národa, musíte začít tím, že napravíte epidemii nedostatku vitamínu D mezi populací.

Pokud jde o udržení zdraví, všechny léky světa nedosáhnou toho, čeho může dosáhnout vitamín D ... a to jednoduše, dostupně a bezpečně.

Můžete ho mít zdarma. Není třeba žádný předpis. Žádná návštěva lékaře. Nemusíte si ani kupovat žádné vitamínové doplňky. Jen prostě běžte ven, když svítí slunce, a započněte svou vlastní léčbu.

Tato myšlenka – že pacienti si mohou sami vyléčit rakovinu tím, že se procházejí v přírodě – je nejstrašidelnější věcí pro rakovinový a vakcínový průmysl. Big Pharma se děsí toho, že lidé se stanou vzdělanými v oblasti výživy a že si uvědomí, že samotný vitamín D sám o sobě eliminuje potřebu stovek různých léků a vakcín. Aktivuje uzdravování, brání tělo proti nemocem, a tak je tou největší hrozbou pro ziskovost léčebného průmyslu, který vládne dnešní medicíně.

Kdyby moderní medicína mohla zakázat vitamín D, učinila by to okamžitě. Možná se ještě pokusí ho zastavit, skrze pokusy senátora Mc Caina zničit potravinové doplňky.  http://www.naturalnews.com/028257_Senator_McCain_dietary_supplements.html

Další zdroje informací: http://www.cbc.ca/canada/montreal/story/2010/03/05/mcgill-vitamind-study.html
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/7379094/Vitamin-D-triggers-and-arms-the-immune-system.html

41 komentářů:

  1. zdravím


    tak ako na ceste do 5dimenzi?chcel by som ti niečo,vysvetliť,čo je celkom logicke,


    DECEMBER

    Premiéru by mal mať nový akčný dokument s názvom Putovanie s dinosaurami. Ide o šesťdielny pseudo-dokumentárny cyklus o živote dinosaurov v koprodukcii BBC. Za pomoci skvelých počítačových efektov tu animátori vytvorili svet druhohorných plazov v interakcii s reálnym prostredím.

    Dvojica ruských astronómov objavila v septembri kométu, ktorá je tak jasná, že by ju na konci budúceho roka mohli ľudia vidieť aj za denného svetla voľným okom. Na nočnej oblohe by potom podľa vedcov kométa pomenovaná C/2012 S1 mala žiariť oveľa jasnejšie ako Mesiac v splne. Ak sa ich predpoveď naplní, pôjde podľa serveru astronomynow.com o jednu z najpamätihodnejších komét histórie.


    -podla mojho názoru nam elitas spravila začiatok konca o rok skor,


    aby tak zmiatla dokonalo ľud obyčajný ,je to celkom logicke,tí čo hladali dvere do 5dimenzi ich nenašli lebo hladali ich o rok skor,a tak ostali sami pred sebou blazni,a o to im šlo,znemožnili ľudi dokonale čo uverili ženastup dobra pride v 21,12,2012,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pri zverejnení informácií o tej tohtoročnej kométe aj mňa napadlo, že kométy boli odjakživa považované za predzvesť významných udalostí, tak sa nechajme prekvapiť.

      Vymazat
  2. Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým užíváním vit D ? V příbalovém letáku píší, že by se měl užívat kolem deseti dní. Beru 400 IU. Děkuji Hans

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vitamín D a jeho předávkování zaznamenáte, že je vám víc nevolno. Toť vše a nemůže uškodit. U nás jen na lékařský předpis, nebo v eshopu.
      Milan Ščučka

      Vymazat
  3. Děkuji za velmi zajímavou informaci.
    Už sháním podílníky na objednávku z USA :-)

    Drahoš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. též děkuji za příspěvek a praktický tip na konkrétní přípravek.Díky.

      Vymazat
  4. Našel jsem ještě výhodnějšího dodavatele. Chce to ale mít laboratorní vážky (dnes investice kolem 400 Kč, přesnost snad 1 mg).

    http://allcosmeticsource.com/index.php?main_page=advanced_search_result&inc_subcat=1&search_in_description=1&zenid=4u0elgasma1v754fbf8ntben51&categories_id=&keyword=vitamin+d3

    Drahoš

    OdpovědětVymazat
  5. Treba nekdo kdo ma vitaminu D uz hodne malo, tak tomu ty tabletky urcite pomuzou, ale resit takhle dlouhodoby nedostatek?

    A co takhle slunicko, zdrava a vyvazena opravdicka strava, ziti v souladu s prirodou...jo radeji tabletky od hodnych farma firem, bo je to jednodussi...a vzhuru k vzestupu :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Farmaceutickou loby taky nepodporuju. Je dost velmi levných přírodních způsobů jak vytamín D získat.

      Vymazat
    2. To by mě fakt zajímalo, kde vezmeš to sluníčko a zdravou stravu. A jak žiješ v souladu se zdevastovanou přírodou...

      Guess

      Vymazat
    3. Pokud se začnete zajímat o opravdovou "zdravou" výživu zjistíte,že dneska již neexistuje.Je to všechno povrchní,marketingový tah na oblbnutí lidí a jejich peněženek.Můžete jít na farm.trhy,pěstovat si ovoce a zeleninu doma,přesto mají tyto potraviny v sobě o min.polovinu méně užitečných a potřebných látek než před 50-ti roky.Takže si nedělejme iluze,nejsou.Mimoto vit.D se získává z rybího tuku(i naše ryby jej mají),skupina vit.B z kvasnic a vit.C(kyselina askorbová)z hroznového cukru.Takže žádná chemie.
      Oproti tomu krásná rajčeta se mnohdy pěstují hydroponicky ve skelné vatě s vysokým obsahem formaldehydu.
      Čeho bych se vyvaroval jsou různé multivitamínové tablety.Jednak neobsahují potřebná množství látek,zato "podpůrné chemie" je v nich více než zdrávo.
      Vlasta

      Vymazat
    4. K slunicku se kolikrat dostanu s pomoci octa, zdravou stravu si pestuju a chovam sam. A v souladu s prirodou se taktez da zit, co ji clovek veme, to by ji mel i vratit. Se teprve vsechno tohle ucim, ale ted po par letech verim, ze to nejak pujde. Chce to jen chtit a delat pro to neco, prekonavat prekazky. A samozrejme musite vedet, ze kde se prida, tak jinde se ubere a clovek nemuze mit vsechno.
      Muzete zit svobodne, ale to se musite ve vsem spolehnout jen sami na sebe a prekonavat kazdodenni prekazky, nebo bude zit v blahobytu a hojnosti, ale jako nemocni otroci, jen zalezi jak moc si to pripustite a jak moc Vam to vadi.

      Vymazat
  6. Taky jsem kupovala vitamín D od Swansonu.cz Zakázali jim dovážet 2000 iu a povolili jim pouze 1000 iu. Nevím, zdali se teď něco nezměnilo.Nakupuji od Osud.cz : http://shop.osud.cz/osud/0/0/3/42/9/0/?hledatjak=2&slovo=vitam%C3%ADn%20d

    OdpovědětVymazat
  7. Nejsem si jistej že někdo prokázal že syntetické vitamíny, minerály fungují...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak. Rozdíl mezi léky a potr. doplňky je ten, že u potr. doplňků nemusí výrobce dokládat prokázanou účinnost... Dále se moc dobře neví jak fungují samotné vitamíny, obvykle je potřeba to kombinovat s jinými prvky, aby měli alespoň nějaký účinek a aby z toho nebyla jen předražená moč... Je to trik firem rozdělit si tělo na různé atomy, molekuly, vitamíny atd... Pak stačí určitou skupinu lidí vyděsit, že mají málo toho a toho a zisk mají zajištěn... Vykašlete se na to lidi, tenhletem humbuk kolem lidského zdraví je umělý... Vůbec nic do sebe nepotřebujete dávkovat

      Vymazat
    2. Proč je tak propastný rozdíl mezi českými a americkými seniory ve vzhledu a vitalitě? Čeští důchodci mají většinou zhuntovaná těla i mysli, nechávají předepisovat chemické léky a čekají na smrt, ale Američané si teprve užívají života. Zajisté také proto, že Američané do sebe celý život i v důchodu ládují ony potravinové doplňky, o kterých my Češi většinou nemáme ani tušení, nebo je odbudeme něčím jako je výše uvedený názor.
      Zdravotní stav lidí, kteří na sebe dbají a pravidelně berou ony doplňky, je o několik úrovní lepší než stav těch, kteří "nevěří".

      Vymazat
    3. Ten propastný rozdíl bude možná v tom, že americké seniory znáte jen z líbivých reklam, televizních seriálů a filmů... A také ve vašem selektivním vnímání, protože když něčemu věřím, hledám si to, co mi moji víru potvrdí a vše ostatní ignoruji...

      Vymazat
    4. Zdravim ,
      ano , tohle je zajimavy poznatek . Je az s podivem jak je ten rozdil propastny . Ten kdo to nevidel a nema moznost porovnat tomu neuveri . Jen tak na okraj pro priklad , neni problem tu ve statech videt ridit auto cloveka ktery prekrocil osumdesatku ( rozumej vek , ne rychlost ) neni to sice zadny zavodnik ale i ta skutecnost , ze vi co dela je zarazejici .

      Vymazat
    5. ano, syntetické vitamíny a minerály fungují...v laboratoři :-D v žaludku si s něma kyselina rychle poradí :-))))

      Vymazat
    6. A proč se bavíte o syntetických vitamínech? Používejte vitamín D3, ten je přírodní a jeho účinky jsou prokázané a empiricky odzkoušené. Dnešní, denně chemtrails zakrývané slunce vám ho moc nedá a umělohmotné ovoce a zelenina už teprve ne.

      Guess

      Vymazat
    7. Bola tu reč o amerických senioroch. Pretože zať je v USAlekár viem o nich trošičku. Sú ich plné "starecké ubytovne", je to byznys pre farma.lobby. To ešte nehovorím o psychiatricky chorých.
      Nuž ale majú určité vymoženosti vedy v zdravotníctve, takže uvidíte staršiu pani ako za sebou ťahá vozík s kyslíkom, vyššie percento má bypasy na srdci, a bežné je vidieť ich chodiť, ale voziť sa na el.mobiloch. Nie je to až také slavné. Nuž a tých doplnkov papajú - hrôza. Sú s toho ťažkí :-)
      DDD

      Vymazat
    8. 20.30: Znám americké důchodce z osobní zkušenosti. Jejich průměrný stav (fyzický stav, duševní rozhled) se s naším průměrem vůbec nedá srovnat. Samozřejmě jsou i tam hodně nemocní a nemohoucí, ale i ti se "udržují" jako mohou, kdežto naši to kolem 60 naprosto vzdávají a pouze vegetují(výjimky potvrzují pravidlo).

      Vymazat
  8. Já si objednala rybí tuk, hlavně to nemůže být ten v kapslích. Jo a nevím jestli všichni víte jak to funguje s vitamínem D po slunění, že na to , aby se vstřebal se nesmíte po dobu 48 hodin od jeho chytání koupat, sprchovat jinak se smeje a prý se nevstřebá. Taky jsem to nevěděla, takže slunění u moře a pak hned sprcha a vlastně D žádný,ale tam už i ten svit a vzduch mi pomáhá.

    OdpovědětVymazat
  9. To s tím sprchováním je pěkný blud. Reakce probíhá pod kůží, kdy se prekurzor cholesterolu působením UVB záření štěpí za vzniku provitamínu D. Ten se spontánně přemění na svůj izomer- cholekalciferol- vitamín D3. Další pochody probíhající v játrech a posléze v ledvinách zajistí jeho další zpracování a využití. Sprcha ani koupel vám vitamín D3 z kůže nevypláchne. Jak lze vidět, musí být splněno několik podmínek. Přítomnost mastných kyselin, sluneční záření a správně fungující játra a ledviny. Bez těchto pilířů vzniká buďto deficit, nebo naopak nadbytek, který může zapříčinit celou řadu těžkostí. Pokud užíváte pilulky, pak přímo suplementujete vitamínem D3. Společné užívání s rybím tukem (Omega-3) zlepšuje využití vitamínu- je rozpustný v tucích. Jinak rybí tuk není potřeba při užívání tablet či kapek- pouze v případě slunění tvorbu D3 zesiluje. Mám zkušenosti se svými klienty, kteří již třetím rokem užívají dávky 2 000 - 4 000 IU bez vedlejších účinků. Vit. D3 nezabrání angíně, ale sníží riziko infekčních- virových onemocnění. Dále je podmínkou pro zvládnutí alergií, problémech se štítnou žlázou a osteoporózou. A samozřejmě při rakovině! Pokud někdo píše, že kvalitní doplňky výživy nefungují, tak je buďto ignorant a nevzdělanec, nebo chytrák, který za to dostal zaplaceno. To s těmi americkými důchodci je naprostá pravda- sám jsem před lety na Floridě skoro dva roky žil a vitalita tamních seniorů je s českými nesrovnatelná.
    Radim

    OdpovědětVymazat
  10. Vitamín D vzniká reakcí na sluneční paprsky v lidské kůži, to se opravdu smýt nedá :-D Je obsažen v rybách, mléce, vaječném žloutku a též v játrech, takže kdo chodí denně alespoň občas ven, jí ryby, či mléčné výrobky, nemusí kupovat žádné potravinové doplňky.

    OdpovědětVymazat
  11. K Vitaminu D. Kdysi jsem pro nemoc zvanou osteoporoza bral indikovaný vitamín D v kapkách. Načež jsem se dostal k našemu přednímu Profesorovi v oblasti Osteo (kostí) a ten se držel za hlavu, když četl, že beru jakýsi vitamín D v kapkách. Vysvětlil mi, že Vitamín D stačí vstřebávat kůží, není-li slunce pak injekčně nebo ve formě rybího tuku! Vitamín D se usazuje v játrech a ledvinách a tělo si ho pak samo bere... Není prý moc možnost se ho předávkovat. Sám jsem si letos koupil Déčko(rybí tuk) v kapslích(jiný neměli), kapsle nepolikám. A jsem fit, okolo mne nemocní. Ještě doporučuji vitamín B. Ten "český" považuji za nejlepší. Z potravin toho do sebe bohužel už moc nedostaneme.....

    OdpovědětVymazat
  12. Prima večer...
    zaujal mne článek a tak jsem neváhala hned kouknout na doporučenou str. s vitamínem D...Je tam teď akce na 360 kapslí, 5000jednotek - posílám i odkaz - ale bohužel to chce registraci...nemohu dojít jak na to...bylo by fajn obj. větší množství a podělit se o poštovné a clo s ostatními případnými zájemci, co říkáte?
    Odkaz: https://www.swansonvitamins.com/doctors-best-best-vitamin-d3-5000-iu-360-sgels
    Mrkněte na to a dejte prosím vědět ...Děkuji Ivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně se registruj, je to naprosto bez problémů.

      Vymazat
  13. Dříve se podával rybí tuk v kapalném stavu na lžičce.Bylo to dost hnusné,ale mamka věděla,proč to do nás prát.Dnaska se kupuje ve formě kapslí,doporučená dávka je 800 m.j.(20 mikrogramů),v závažných případech až 1mg,nutno pod lék dohledem.Stejně jako vitam A se jím lze předávkovat a (otrávit).Při kupování dejte pozor na přidané látky a chemikálie,mělo by tam být pouze EPA,DHA(to jsou požadované mastné kyseliny),AGUA a želatina na tobolku.Je to např HEMA 1000,1-2 tobolky denně 30 kapslí okolo 90Kč.Z koupání bych obavy neměl,stejně jako vit E a A je vit.D rozpustný v tucích,kam se také po vytvoření v kůži rychle vstřebává.Spíš bych pro opalování vynechal všechny"moderní" přípravky a používal panenský olivový olej,je nutno se "matlat" častěji.Nespálíte se (vyzkoušeno na moři-ne při smažení se na pláži) a ještě podpoříte tvorbu kýženého "D"čka.K němu doporučuji pořádné dávky vit.C (kyselina askorbová)s rajčaty(návod zde byl uveřejněn),vit.E,A,B komplex,Hořčík a Draslík.Je třeba tuto "směs" brát dlouhodobě,výsledky jsou prokazatelné.Můžete jíst "zdravě" jak chcete,potřebné minerály a vitamíny z dnešní "stravy" do sebe prostě dostat nemůžete.
    Vlasta

    OdpovědětVymazat
  14. My si doma již delší dobu svítíme přidanou fialovou zářivkou "Fluora" do svítidla, která se používá v teráriích. Tato zářivka aktivuje v kůži tvorbu vytamínu D, bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Jen si to chce zvyknout na nafialivělé světlo. Výsledek ale stojí za to.
    N.

    OdpovědětVymazat
  15. Užívám již 4 zimu 5000 IU D3 denně bez žádných vedlejších účinků. Hned po 1. sezoně zmizela chronická rýma a do té doby časté virozy až 4-5x za sezonu. D3 nejlevněji a bez dalších poplatků je k dostání v Anglii, velký výběr je třeba zde: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=vitamin+D3&_sacat=0&_odkw=D3&_osacat=0&_from=R40 Nejlíp vychází balení 360 tablet v mojí oblíbené síle 5000 IU je to cca 500-600 kč včetně poštovného a máte zásobu minimálně na celý rok. Na jaro a podzim stačí slabší koncentrace 1-2000 IU, přes léto když je dostatek slunce samozřejmě není třeba brát nic. D3 tablety neprodukují žádné velké farma korporace, jsou to většinou menší společnosti. Když je poptávka, je i nabídka. Naštěstí. Karel

    OdpovědětVymazat
  16. Kolik potřebujeme vitamínu D? Tady je o tom článek:
    http://objevto.blog.cz/1004/kolik-potrebujeme-vitaminu-d

    Vitamín D3 Swanson se dá koupit na Slovensku:
    http://www.swanson.sk/p/281/vitam%C3%ADn-d3

    Na českém webu firmy Swanson ho mají jako nedostupné zboží (netuším proč).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...preto, lebo ho vypredali...

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  17. Zdravim. Nekupuje tu niekto zo Slovenska Vitamin D3 5000 I.U. zo zahranicia? Ak ano tak mi prosim ta napis na mail: misu1403@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. Zdravim, velmi dulezita vec ktera by me opravdu zajimala.. 99% zasilek ktere prijdou do CR ze zemi mimo EU (takze treba zasilky z USA) jsou rentgenovany celni spravou.. neznici ozareni rentgenem vitamin D3? take kupuji vitamin D z USA (pres ebay) a na kazde zasilce je razitko ze to proslo kontrolou RTG...

    OdpovědětVymazat
  19. no to je dobrá otázka, vie niekto odpovedať ,?

    OdpovědětVymazat
  20. http://www.healthmonthly.co.uk/

    UK - bez cla a RTG, levnější poštovné, platba paypal

    Viktor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. clo a dph tam platíš lebo sklad je na Gibraltáre čo je mimo colnej správy....

      Vymazat
  21. D vitamin
    Manžel (workholik IT 50 let) měl 2 roky problémy se zády: horší a hůř... Mg, B12, ibalgin, diclofenak, bederní pás ... přestával být schopný chodit ... Zlepšení se projevilo již během prvních 2 měsíců při aplikaci kapslí 30 000 IU 1x za měsíc (celkem 3 ks). Po necelém 1/2 roce jsme mohli začít jezdit na kole a dnes se opět těšíme z pravidelných 20-30 km toulek po Beskydech. Domluvit se s lékařem - problém. Stanovení hladiny D vit. je drahé.
    DÍK ZA LINKY !!! D vitamin spolehlivě funguje i v oblasti imunity. Péče o zdraví triviální zdaleka není, zejména, pokud existují "Doporučené postupy" :-) kvetak

    OdpovědětVymazat
  22. Buy Herbal Care Products online. We provide Natural Herbal Remedies, health and skin diseases information. Natural herbal products use men and women without side effects.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.